arkadşlar ltfen bana da yardm edinnbenim yüzümde sivilce bi tane falan var ama tabi şimdi böle normalde her hafta 2 tane 3 tane oluo .Sivilceler çıkıo uzun süre kalıo sonra da lekesi kalıo :S Yani kahverengi oluo 4 5 yıldr bu şeklde.Mesela ocak ayındaki iz hala duruo Sizce bu ilaca başlamalı mıyım artk her hafta bi tane 2 tane sivilceyle uyanmak istemiorm.Diğer yandan herkes cildin kötü deil dyor ya sivilce kusması yaşar ve berbat olursa ? Doktor cildin çok kötü deil ama sivilcelerin inatçı dedi cildim lekeye meyilliymiş eylülün başında gel dedi napıyım bi yol gösterin.Bu ilaç btnce cildim lekesiz olucak mı ?
arkadşlar ltfen bana da yardm edinnbenim yüzümde sivilce bi tane falan var ama tabi şimdi böle normalde her hafta 2 tane 3 tane oluo .Sivilceler çıkıo uzun süre kalıo sonra da lekesi kalıo :S Yani kahverengi oluo 4 5 yıldr bu şeklde.Mesela ocak ayındaki iz hala duruo Sizce bu ilaca başlamalı mıyım artk her hafta bi tane 2 tane sivilceyle uyanmak istemiorm.Diğer yandan herkes cildin kötü deil dyor ya sivilce kusması yaşar ve berbat olursa ? Doktor cildin çok kötü deil ama sivilcelerin inatçı dedi cildim lekeye meyilliymiş eylülün başında gel dedi napıyım bi yol gösterin.Bu ilaç btnce cildim lekesiz olucak mı ?
Yok cnm korkma o şekilde temizleniyor zaten birde bilginiz olsun diye söylüyorum kolestrol 300 olursa ilacı kesiyorlarmış benim bu ay 200 çıktı doktor iyi dedi ama ben bu ay yağı iyice azaltmaya karar verdim gerçi bişey yapmanıza gerek yok dediler yalnız et türü fazla yemeyin diyorlar ama olsun tedavim bitmeden ilacın kesilmesini istemem..2.ayımın ortalarındayım gözeneklerim çok açıldı acaba normalmi kızlar korkuyorum kapanırmı tekrar niye açıldıki gözeneklerim acaba yardımm((((
Doktor sivilcelerine inatçı dediyse vardır bir bildiği hiç bekleme kendi kendine iyileşmez lekelerin içerisinde deri artıkları oluyor o yüzden öyle kalıyorlar ben 5.ayıma bugün başladım 4.aydan itibaren derinin altını temizliyor yani senin göremediğin sivilce adaylarını bulup temizliyor böyle oluncada lekelerin kalmaz diye düşünüyorum öyle abartacak sivilce çoğalması olacağını sanmıyorum o şiddetli aknelerde oluyordur tahminim mesele bende hiç olmadı..
aa gerçekten kusma yaşamadın mııı ? bende böyle birilerini arıodum açıkcası sen nasıl başlamaya karar verdn az mıydı sivilcelern de kusma yaşamadın çok korkuorm 1 buçk hafta snra başlıycam ilaca
Hayır azlıkla alakası yok benim hani ucu iltihablı olan sivilcem yoktu deri altında görünmeyen ama bana çok rahatsızlık veren komedonlar vardı bazen kabarıp tekrar sönüyorlardı yüzümü sürekli yıkayıp çeşitli maskeler uygulasamda hiç etki etmedi meğer dışarıyla alakası yokmuş karaciğerden kaynaklanıyormuş kusma dedikleri olay şu cildinizdeki komedon yada sivilce ilaç dağıtarak dışarı atıyor tabil bunu farketmeyebilirsiniz yüzünüzü yıkadıkça temizleniyor zaten ilaca başlamaktan korkma başladığında keşke önce başlasaydım diyeceksin eminim ..aa gerçekten kusma yaşamadın mııı ? bende böyle birilerini arıodum açıkcası sen nasıl başlamaya karar verdn az mıydı sivilcelern de kusma yaşamadın çok korkuorm 1 buçk hafta snra başlıycam ilaca
senin dudaklar noldu hala kurumadımı merak ettimde :)) benimki artık eskisi kadar değil azaldı çok fazla kurumuyor..bende kusma yaşamadım ikinci ayım bitmek üzere herkeste kusma olmuuyo ki zaten korkma boşuna
Hayır azlıkla alakası yok benim hani ucu iltihablı olan sivilcem yoktu deri altında görünmeyen ama bana çok rahatsızlık veren komedonlar vardı bazen kabarıp tekrar sönüyorlardı yüzümü sürekli yıkayıp çeşitli maskeler uygulasamda hiç etki etmedi meğer dışarıyla alakası yokmuş karaciğerden kaynaklanıyormuş kusma dedikleri olay şu cildinizdeki komedon yada sivilce ilaç dağıtarak dışarı atıyor tabil bunu farketmeyebilirsiniz yüzünüzü yıkadıkça temizleniyor zaten ilaca başlamaktan korkma başladığında keşke önce başlasaydım diyeceksin eminim ..
senin dudaklar noldu hala kurumadımı merak ettimde :)) benimki artık eskisi kadar değil azaldı çok fazla kurumuyor..
Hayır azlıkla alakası yok benim hani ucu iltihablı olan sivilcem yoktu deri altında görünmeyen ama bana çok rahatsızlık veren komedonlar vardı bazen kabarıp tekrar sönüyorlardı yüzümü sürekli yıkayıp çeşitli maskeler uygulasamda hiç etki etmedi meğer dışarıyla alakası yokmuş karaciğerden kaynaklanıyormuş kusma dedikleri olay şu cildinizdeki komedon yada sivilce ilaç dağıtarak dışarı atıyor tabil bunu farketmeyebilirsiniz yüzünüzü yıkadıkça temizleniyor zaten ilaca başlamaktan korkma başladığında keşke önce başlasaydım diyeceksin eminim ..
senin dudaklar noldu hala kurumadımı merak ettimde :)) benimki artık eskisi kadar değil azaldı çok fazla kurumuyor..
Böyle yorumları okuyunca moral buluyoruz :)) hani bazen boşuna kullanmayın sonra cildiniz eskisi gibi oluyor diyenlerde oluyor peki tedavi boyunca kolestrol nasıldı? tedavinin sonunda kaçtı?
Hayır öyle değil senin cildindeki zaten var olan komedonları dışarı atıyor oda bir yada 2 tanesi kızarıyor ama ertesi gün kuruyup gitmeye başlıyor kusturma dedikleri olay bu eklem ağrısıda spor yaparsında hafif bir yorgunluk hissedersin ya öyle birşey mesela ben 5.aya başladım bütün yan etkieri çok azaldı şimdi çok iyiyim cildimde süper geçen ay doktor kontrolüne gittiğimde doktor bana roaccutane ne için kullanıyorsunuz diye sordu :) bu bile beni çok mutlu etti bir yandan senin ilaçlık bir şeyin yok deyip tedaviyi kesecek diye tırsmadım değilMerhabaaa arkadaşlar ben tekrar yazıyorum ben de ilacı kullanmaya dün başladım yani bugün daha birinci günüm.. Açıkçası çevremde ilaca başlayacağımı duyan herkesten çok büyük bir tepki aldım ve bu beni gerçekten çok korkuttu. Yani korkuttu demeyim gerçi daha birinci günüm hala korkutuyor:18: Ancak buraya gelip de 2 3 tane yorum okuyunca biraz daha rahatlıyorum. Benim en çok korktuğum şey baş ve eklem ağrıları ve tabi ki kusma dönemi. Kusma dönemini birçok kişi yaşamamış ya belki ben de yaşamam yani öyle umuyorum öyle olursa çok güzel olur çünkü her gün dersaneye gidiyorum falan moralim baya bozulur heralde o sivilcelerle. Ama eklem ağrısı hakkında birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim!
Ben de buraya zamanım oldukça gelişmeleri yazıcam ve her hafta fotograf çekmeyi düşünüyorum belki 2 veya 3. ayımdan sonra koyarım :)
Bir de benim için enn büyük sorun artık lens kullanamamak oldu tabiki bugün taktım ama daha ilk gün olmasına rağmen gözlerime yapıştı resmen gene de zorluycamBir de ben sivilcelerimden çok sivilce lekelerimin geçip geçmeyeceğimi çook merak ediyorum çünkü kırmızı kırmızı lekelerim var ve makyajsız gerçekten korkunç duruyorlar cünkü yüzümün aralıksız her yeri leke nerdeyse Bunun hakkında da bilgisi olan varsa sevinirim
Bi de son olarak bilgi istediğim başka bir konu yüzünüz dışındaki yerlere ağda yapıyor musunuz onu merak ediyorum yapılmıyor diyor ama yani şaka gibi hiç hoş olmaz sonra o durum.
Hayır öyle değil senin cildindeki zaten var olan komedonları dışarı atıyor oda bir yada 2 tanesi kızarıyor ama ertesi gün kuruyup gitmeye başlıyor kusturma dedikleri olay bu eklem ağrısıda spor yaparsında hafif bir yorgunluk hissedersin ya öyle birşey mesela ben 5.aya başladım bütün yan etkieri çok azaldı şimdi çok iyiyim cildimde süper geçen ay doktor kontrolüne gittiğimde doktor bana roaccutane ne için kullanıyorsunuz diye sordu :) bu bile beni çok mutlu etti bir yandan senin ilaçlık bir şeyin yok deyip tedaviyi kesecek diye tırsmadım değil
yani korkmayın tedaviniz sonunda bebek gibi cildiniz olacak ağda yapmayın bence epilasyon aleti kullanın daha iyi bu yöntem cildinize zararda vermez..
Normaldir herhalde sende dudak kurumasıda geç olmuştuya ondandır herhalde :) bende 2.aya girdiğimde cildimdeki kızarık ve şişlik olan yerler önce renkleri soldu sonra soyuldu 3. ay deri altındakiler temizlenmeye başladı 4.ay aynaya baktığımda derin bir ohh çektimcanım sende gözler görülüür iyileşme kaçıncı ayda başladı şuan ikinci ayım bitiyor son on gün ama bi değişiklik yok normalmi acba
bn bu ılacı kullanmak ıstıyordum ama bgn trigliseridim yuksek cıktıılaç recetesınde ıse trigliseridin yksek oldgu durumlarda kullanılamz dıor napıcam ya bu ılaca bnzer baska ılactamı kullanamam ??
evet ama bekleyemem dusmesınnıı tekrar kan ver gt fln uzun ıs cnmcanım bunu doktorunla konuşmalısın vereceği bir diyet programıyla trigliseridin düşer hemde zaten düşü dozla başlar tedaviye bişycik olmaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?