• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
selam kızlar bu ilacı arkadasımdan duydum sitede okuyunca sasırdım daha cildiyeye görünmedim ama bu ilacı ben isteyince doktor vermiyo..sadece siyah nokTA VE AKNELERİM İÇİN Bİ İLAC ARIYORUM BU İLACIN SONUCU COK MÜTİŞ GÖZÜKÜUO AMA YA SONRASI BENİ DÜŞÜNDÜRÜYO..FİKRİ OLANDA FİKİR İSTİYORUM

selam kızlar bu ilacı arkadasımdan duydum sitede okuyunca sasırdım daha cildiyeye görünmedim ama bu ilacı ben isteyince doktor vermiyo..sadece siyah nokTA VE AKNELERİM İÇİN Bİ İLAC ARIYORUM BU İLACIN SONUCU COK MÜTİŞ GÖZÜKÜUO AMA YA SONRASI BENİ DÜŞÜNDÜRÜYO..FİKRİ OLANDA FİKİR İSTİYORUM
Doktor herkese vermiyormuş önemli olan hikayen herşeyi kullandım bir türlü geçmedi de bak ozaman nasıl yazıyor :) çünkü ben öyle demiştim ..

bu ilacı kullanırken sigara kullandınınızmı ben yarın başlıcam tahlilerimde kolestrol 204 çıktı dr sorun olmaz dedi. ne yapacağımı şasırdım yardım edebilirmisiniz.
Ben sigara kullanıyorum sigara içmek bu ilacı kullanmana mani değilki (ama sağlığa zararlı içmesek daha iyi) kollestrolün yüksek çıkarsa zaten ilacı keserler cnm sen merak etme kullanmaya başla ve mucizeyi gör:9:

Son düzenleme:
Doktor herkese vermiyormuş önemli olan hikayen herşeyi kullandım bir türlü geçmedi de bak ozaman nasıl yazıyor :) çünkü ben öyle demiştim ..

cevabın için sağol ilac kullanmayı en son adım olarak düşünüyorum bi sürü cilt uzmanına gittim ve kremle geciştirdi faydası yok tek derdim akne ve siyah noktalar geniş gözenekler :( roaccutane ürkütüyo acıkcası

Ben sigara kullanıyorum sigara içmek bu ilacı kullanmana mani değilki (ama sağlığa zararlı içmesek daha iyi) kollestrolün yüksek çıkarsa zaten ilacı keserler cnm sen merak etme kullanmaya başla ve mucizeyi gör:9:

teşekkürler cevabın için haklısın kullanmamak gerekiyor ama bırakamıyorum.

aynen canım yaralar kurumalar çok kötü yüzüm şuan çok saoll öyle içimi rahatlattın ki ALLAH razı olsun senden canımmmm çok teşekkür edermmm

yok tatlım hiç sorun yapma gercekten denedim ve gordüm. simdi ufak arada adet dönemine yakın bir iki tane cıkıyor. o da oyle minicik bişe... bana demişlerdiki kullandıktan sonra cıkan sivilceler hemen geçmiyor falan. yok yalan yada cokk istisna. biraz pahalı bir ilaç ama dediğim gibi mucize bişe.. fakat kesinlikle doktor gözetiminde dikkatlice içmelisin. çünkü ilaç direk karaciğerimize etki ediyormuş. kan veremezsin ve bu süre bildiğim kadarıyla roacuattanı bıraktıktan 1 yıl sonrasına kadar. ayrıca kaç yasındasın bilmiyorum ama cocuk uzun süre düşünme. ben 8 haftalık bebegimi karnmdA kaybettm. doktor bile ona yordu yani..

Roaccutane, aknetrent, zerotanin. Hepside aynı ilaçlardır. Sadece firmaları farklıdır. İçindeki etki maddesi aynı. Bu yüzden ben aknetrent kullandım diğerlerine göre en ucuzuydu. Etki maddesi aynı gerçekten. Ben ilk roaccutane ile başlamıştım diğer aylar ise aknetrent kullandım. Arada hiçbir fark yok. Şu an 6. ayımdayım. Kullanmadan önce internette çok araştırdım. Gözüm baya korktu açıkcası. O kadar kötü yorumlar okudum ki hakkında. Başlamamayı bile düşündüm. Ama şimdi hiç pişman değilim. Çünkü sivilcelerimden gerçekten kurtuldum. Karaciğer değerlerim çok iyi. İlacın tek zararı dudak kuruluğu. Eğer sivilceleriniz gözünüzde baş belasıysa doktorunuzla beraber bu sürece girin. Bu konuyla ilgili yardım isteyenler bana mesaj olarak çekinmeden sorabilirler. Çünkü ben de başlarken güvenilir bilgi almayı çok istiyordum. Ha bu arada ilaç kilo aldırmıyor. Ben en çok bunu merak etmiştim zamanında. Bence korkunç yorumlara kulak asmayın ve doktorunuza danışın. Her ay düzenli kan tahlili yapılıyor zaten. Herşey kontrol altında oluyor. Açıkcası benim karaciğer değerlerim çok iyi. İlacın yan etkilerine o kadar korkunç şeyler yazmışlar ki. Şimdi diyorum ki iyi ki bu ilaçla karşılaşmışım.

Arkadaşlar ben de başladım bu maratona:D Acnegen 20 mg kullanıyorum. Normalde güneş koruyucu olarak Bioderma AKN Mat SPF30 kullanıyorum. Bu bitince ne alayım? Aklıma, cildim kuruyacağı için Sebamed 50 faktör almak geliyor, birçok kişi kendisine yağlı geldiğinden bahsetmişti. Hani tabi ki yağlı bir ürün kullanmamalıyım ama kuru bir cilt olacağım için nemlendirici özelliği fazla olan bir ürün kullanmalıyım bence. Sizler hangi güneş koruyucusunu kullanıyorsunuz??

Roaccutane kullanırken ağda veya sir yapabiliyo muyuz yüz dışındaki bölgelere ?

açıkçası bana yapma ddiler. 7 ay kullandım ve 3 hafta da bir de sir agda yaptırdım ben bi problem yaşamadım.. ama eve gelir gelmez hemen ılık bi duş ve nemlendiriciyi ihmal etmedm

Roaccutane kullanırken ağda veya sir yapabiliyo muyuz yüz dışındaki bölgelere ?

açıkçası bana yapma ddiler. 7 ay kullandım ve 3 hafta da bir de sir agda yaptırdım ben bi problem yaşamadım.. ama eve gelir gelmez hemen ılık bi duş ve nemlendiriciyi ihmal etmedm

yüzün hariç ağda yaptırabilirsin ama vucudun çok kuruysa günlük bakımını yap nemlendiricini sür ben roaccutane kullanıyorum seneler evvel de kullanmıştım cilt kuru olunca ağda yaptırırken kötü oluyodu o yüzden ihmal etmeyin. pelincim sir ağdadan sonra 8 saat ağda yapılan yere su gelmemesi lazım küçük küçük kırmızılık oluyor :) sir ağda için geçerli bu:)

yüzün hariç ağda yaptırabilirsin ama vucudun çok kuruysa günlük bakımını yap nemlendiricini sür ben roaccutane kullanıyorum seneler evvel de kullanmıştım cilt kuru olunca ağda yaptırırken kötü oluyodu o yüzden ihmal etmeyin. pelincim sir ağdadan sonra 8 saat ağda yapılan yere su gelmemesi lazım küçük küçük kırmızılık oluyor :) sir ağda için geçerli bu:)

beyaz tenli olunca ne yaparsan yap küçük kırmızılıklar oluyor. o yzden benm için değişen hiç bişey olmamıştı :) birdaha neden kullanıyorsun kiii ??

beyaz tenli olunca ne yaparsan yap küçük kırmızılıklar oluyor. o yzden benm için değişen hiç bişey olmamıştı :) birdaha neden kullanıyorsun kiii ??

bazen bende de oluyor kırmızılıklar ama 1 saate geçiyor şu değince uzun süre kalıyor :) 7 sene önce kullanmıştım sanırım ama roaccutane kullanınca illa geçer diye bişey yok çoğu doktor yanlış doz kullandırıyo ben de çok iyi bi hastanedeki doktora güvenerek başladım sivilce kalmadı yüzümde bebek cildi gibi oldu ama sonra 1 sene geçince fazlasıyla geri geldiler değişik çıktılar yanlış doz yüzündenmiş :) neyse sonra sinirlendim daha kullanmıcm dedim geçen sene araştırdım en iyi doktoru bulucam diye :) çok sivilcem yoktu ama rahatsız ediciydi sonra güzide duranın yüzünün düzeldiğini gördüm kendisinden öğrendim doktoru öyle başladım geçen sene çok memnunum çok düşük dozla başladım devam ettim zararını da az gördüm bir daha geri gelmeyecek sivilcelerin dedi ben de çok güveniyorum öyle umuyorum:) o yüzden kullanırken doktorunuzu çok çok iyi seçin kullanmakla iş bitmiyor maalesef.

Selam kızlar. Roaccutane almaya başlayalı 20 gün oldu. Cildim şuan kusma evresinde. Elimden geldiğince rimel ruj vs hariç makyaj yapmamaya çalışıyorum. Bu akşam çok yakın bir arkadaşımın düğünü var. Bu suratla gidemem imkansız :( Birkaç saatliğine kapatıcı kullansam büyük bir zararı olur mu yüzüme? Bir de kuaföre mi yaptırsam kendim mi yapsam kararsızım... :26:

bazen bende de oluyor kırmızılıklar ama 1 saate geçiyor şu değince uzun süre kalıyor :) 7 sene önce kullanmıştım sanırım ama roaccutane kullanınca illa geçer diye bişey yok çoğu doktor yanlış doz kullandırıyo ben de çok iyi bi hastanedeki doktora güvenerek başladım sivilce kalmadı yüzümde bebek cildi gibi oldu ama sonra 1 sene geçince fazlasıyla geri geldiler değişik çıktılar yanlış doz yüzündenmiş :) neyse sonra sinirlendim daha kullanmıcm dedim geçen sene araştırdım en iyi doktoru bulucam diye :) çok sivilcem yoktu ama rahatsız ediciydi sonra güzide duranın yüzünün düzeldiğini gördüm kendisinden öğrendim doktoru öyle başladım geçen sene çok memnunum çok düşük dozla başladım devam ettim zararını da az gördüm bir daha geri gelmeyecek sivilcelerin dedi ben de çok güveniyorum öyle umuyorum:) o yüzden kullanırken doktorunuzu çok çok iyi seçin kullanmakla iş bitmiyor maalesef.

doğru söylüyorsun kesinlikle. hapı vermekle bitmiyor iş...ben bırakalı daha 1 yıl oldu. henüz hiç bişey yok inş da olmazz :)

arkadaşlar bende zoretanin 2. ayındayım günlük 30 mg kullanıyorum. Yanagım resimdeki gibi fazla sivilce yok ama o kadar çok sivilce izi ve koyu lekeler var kii.. yüzünde böyle lekesi olanları geçiriyormu bu haplar, çok ümitsizim gerçekten kızarıklık iz leke hiç geçmeyecek gibi. bunlar yüzeysel iz mi oluyor derin mi? yardım lütfenn

$IMG_2524.jpg $IMG_2524.jpg

arkadşlar ltfen bana da yardm edinn :( benim yüzümde sivilce bi tane falan var ama tabi şimdi böle normalde her hafta 2 tane 3 tane oluo .Sivilceler çıkıo uzun süre kalıo sonra da lekesi kalıo :S Yani kahverengi oluo 4 5 yıldr bu şeklde.Mesela ocak ayındaki iz hala duruo Sizce bu ilaca başlamalı mıyım artk her hafta bi tane 2 tane sivilceyle uyanmak istemiorm.Diğer yandan herkes cildin kötü deil dyor ya sivilce kusması yaşar ve berbat olursa ? Doktor cildin çok kötü deil ama sivilcelerin inatçı dedi cildim lekeye meyilliymiş eylülün başında gel dedi napıyım bi yol gösterin.Bu ilaç btnce cildim lekesiz olucak mı ?

Back