Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Bugün 10. gün.Dudaklarımda kurumalar başladı,iştahım azaldı gibi.İki gün önceye kadar aşırı yorgunluk hissediyordum şu an yok ama bilmiyorum.Burnumun kenarları soyuluyor ve dehşet derecede kaşınıyor.Krem durmadan elimde .Yüzümde sivilceler çıktı.Daha önce söylemiştim.Rouccutane'ye başlamadan önce antibiyotik ve alerji tedavısı gördüm diye o zaman azalan,kuruyan,yok olan sivilceler tekrar çıktı.Bu iyiye işaret herhalde.Öyle ya da böyle yüzüm ilaca tepki veriyor.Allah nasip ederse ağustosta düğünüm var o zamana kadar yüzüm düzelir diye ümit ediyorum.
Hepinize geçmiş olsun.

Kızlar, tesadüf eseri evde bulduğum bir mucizeyi paylaşıcam sizinle. Roaccutane dudaklarımızı mahvediyor malumunuz, nemlendirici sürmedim mi hemen kuruyup kabuklanıyor ve hafiften çatlıyor. Allahtan öyle rahatsızlık edici bir görüntüsü yok çok şükür :nazar: ancak bazen nemlendirici sürmeyi unuttum zamanlarda çatlayıveriyorlar hemen. Bunun kesin ve en etkili çözümünü Fito isimli merhemle buldum. Normalde yara yanık merhemiymiş ancak kız kardeşimin çok çatlayan dudakları için diş doktoru vermiş. O da kullanıp iyileştikten sonra atmış kenarıya. Geceleri yatmadan önce sürüyorum, sabaha kadar dudaklarım kendini yeniliyor ve ne çatlak, ne kuruluk hiç bir şey kalmıyor. Yine aynı şekilde gün içinde ihtiyaç duyduğumda da sürüyorum, hemen rahatlatıyor. Merhemin özelliği dokuyu yeniliyor, bunu malesef kullandığımız kozmetik bazlı nemlendiriciler başaramıyor. Ayrıca iltihaplı sivilcelerin üzerlerine de ufak ufak yedirin, o bölge inanılmaz bir şekilde 1-2 güne kendini yeniliyor. Şükürler olsun ki yüzüm aşırı kusma yapmadı, tek tük sivilcelendim. Genelde büyük bir kuruma ve soyulma söz konusu. Sabahları yağlı suratla uyanmıyorum. Gördüğüm tek olumsuz yanı, burnumdaki siyah noktalar azaldı ancak kaybolmadı. Sanıyorum daha 3. haftamda olduğum için. Onun dışında yüzüm daha mat ve deri yenilendi resmen. :KK3:

senin adına sevindim eple :}

benimde 2hafta sonra 5.ayım bitiyor şükür. Soğuk aldım biraz grip oldum değerlerimi yükseltmez İnşAllah

Bi de merak ettiğim birşey var bu kırmızı lekeler her şekilde geçer ama onların bıraktığı oyuklar???? Onları nasıl geçirecek bu doktor çok merak ediyorum doğrusu. Acneylse verip al bu soyar geçirir derse sinirlerime hakim olamam sanırım. 2yıl önce kullandım aynı oyuklar için geçirmedi.sadece yazın ortasında yüzüm kurudu kıpkırmızı oldu başka bi etkisi olmamıştı....

bakın nette buldum pick skar deniliyomuş bu çukurlara. benim de alnım böyle ve yüzümde yer yer var bunlardan. bu yazda bana haram olacak yüz soyucu kremlerden desenize :KK43:((

$326165-150148.JPG

merhaba arkadasşar bana doktrum gunes kremı vermedı benım bu havalarda gunes kremı surmem gerekıyormu hangı gunes kremını surmelıyım yuzume

benimde 2hafta sonra 5.ayım bitiyor şükür. Soğuk aldım biraz grip oldum değerlerimi yükseltmez İnşAllah

Bi de merak ettiğim birşey var bu kırmızı lekeler her şekilde geçer ama onların bıraktığı oyuklar???? Onları nasıl geçirecek bu doktor çok merak ediyorum doğrusu. Acneylse verip al bu soyar geçirir derse sinirlerime hakim olamam sanırım. 2yıl önce kullandım aynı oyuklar için geçirmedi.sadece yazın ortasında yüzüm kurudu kıpkırmızı oldu başka bi etkisi olmamıştı....

Aynen ya şu an salya sümük yazıyorum burnum tahriş oldu silmekten :) Bence oyuklara yine yine aynı kremi vermez yani yuh söylersin ben bunu kullandım bi işe yaramadı dersin, bi de şey sorucam bu siyah noktaların kendini atmasını mı bekliycem yoksa ben sıkıyım mi ya, bi tek onlar kaldı sinir oluyorum:)

aynen bende düşündüm bi dokunsam gidecekler zaten ama yine de ilişmiyorum korkudan :d şimdi açılır yine orası uğraşamam. bu yılımı da feda edicem sanırım yüzüm için ama geçsin de napalım katlanıcaz:KK70:

aynen bende düşündüm bi dokunsam gidecekler zaten ama yine de ilişmiyorum korkudan :d şimdi açılır yine orası uğraşamam. bu yılımı da feda edicem sanırım yüzüm için ama geçsin de napalım katlanıcaz:KK70:
Yok ya 1 yılı bulmaz inşallah yaza kadar hepsi hallolsun Allah'ım inşallah:) Amin

benim roaccutane tedavisi gören bi arkadaşıma doktoru düzenli olarak cillt bakımı da yapmış, hatta kızın dediğine göre sivilceleri sıkıp sıkıp sonra bir şeyler sürmüş. bana hiç mantıklı gelmedi anlattığı şey ama yüzünde iz miz de yoktu. ama yine de çok çok hafif sıkarak siyah noktalar çıkarılabilir diye düşünüyorum.

yalnız arkadaşlar şöyle bir şey dikkatimi çekti, hemen hemen aynı dönemlerdeyiz ve çok farklı şekillerde ilerliyoruz. sizde siyah noktalar var, ama bende hiç çıkmadı en başından beri. bende hala daha sivilceler çıkıyor, sizde nerdeyse 2 aydır hiç sivilce çıkmıyor. çok kafama takılıyor bu durumlar.

benim roaccutane tedavisi gören bi arkadaşıma doktoru düzenli olarak cillt bakımı da yapmış, hatta kızın dediğine göre sivilceleri sıkıp sıkıp sonra bir şeyler sürmüş. bana hiç mantıklı gelmedi anlattığı şey ama yüzünde iz miz de yoktu. ama yine de çok çok hafif sıkarak siyah noktalar çıkarılabilir diye düşünüyorum.

yalnız arkadaşlar şöyle bir şey dikkatimi çekti, hemen hemen aynı dönemlerdeyiz ve çok farklı şekillerde ilerliyoruz. sizde siyah noktalar var, ama bende hiç çıkmadı en başından beri. bende hala daha sivilceler çıkıyor, sizde nerdeyse 2 aydır hiç sivilce çıkmıyor. çok kafama takılıyor
bu durumlar.

Canım yalnız şöyle bir düzeltme yapmak istiyorum :); Ben 2 hafta sonra 5.ayımı biriyorum ilk ay 20mg, ikinci ay 30mg sonraları da hep 40 mg kullandım günde ve yüzümde inanılmaz ama inanılmaz bir kusma meydana geldi bu ay ilk defa sivilce çıkmıyor şu an yüzümde bir tane sivilce var o da küçücük ve kurudu, siyah noktalarımdan gidenler oldu, bugün hatta dayanamayıp sıktım bir tane ama var daha, yani kısacası bu ay ben sonunda düzelme gördüm, 5.ay oluyor :)Hani bende de 2 aydır sivilce ÇIKMAMASI gibi bir durum yok keşke olsaydı ama :) Sivilce çıkması da gayet normal çünkü çıkma bittiğinde yüzünde gerçekten çıkacak bir şey olmadığını hissediyorsun sanki:)

Kızlar siz sabah akşam nemlendirici kullanıyor musunuz? Sırf tedavi sürecinden bahsetmiyorum ama hani normal bir gününüzde?:)

Kızlar siz sabah akşam nemlendirici kullanıyor musunuz? Sırf tedavi sürecinden bahsetmiyorum ama hani normal bir gününüzde?:)

evet canım, normalde kullanıyodum banyodan sonra. dudak kenarları genelde kurudur benim, mecbur hafiften nemlendiriyorum. mesela gece duş alıp yattıktan sonra sürmüyodum, sabaha kadar yağlanıyodu çünkü ama sabah duş alıp çıkınca mecburen sürüyodum. bepanthol kullan normal zamanda da, en iyi nemlendirici o bence. hem cildini yeniliyo, hemde sivilce çıkarmadan, yağlandırmadan nemlendiriyo.

Arkadaslar bugun basladim ilaca gunde 40 mg aliyorum sabah 20 mg aksam 20 mg. İnsaallah gecicek sivilcelerim inaniyorum buna.

hadi hayırlısı canım benim, azimle inanarak hiç bir negatif düşünceye kapılmadan ilerliyoruz hedefimize roaccutane'cılar olarak :nazar:

acnelyse bende kullanmıştım, hiç bi işe yaramamıştı. tedavim bittikten sonra doktorun tavsiyesine göre bişiyler kullanıcam, olmazsa pembe maske. sivilcelerin çıkmasına engel olamıyor ancak cildi acayip güzelleştiriyor, aydınlatıyor. ben doktorun vereceği ilaca güveniyorum, mesela tedavi sürecinde kullanmam için tavsiye ettiği yüz temizleme köpüğünden çok memnun kaldım, bundan sonra kesinlikle o markadan başka bişiy sürmem yüzüme kozmetik ürünü olarak.. hiç bişiy yaramazsa ancak o zaman pembe maske kullanıcam tekrar.

ohafalanoldum;

Yok canım bence sıkılmaması gerek siyah noktaların. biz sıktıkça alttan yine geliyolar ben öyle okumuştum bi sürü görüş var bu konu hakkında, her konuda olduğu gibi. bakalım bir iki ay daha dayanalım ne olacak

gamze;

Ben 2.ayımda 10mg almıştım. Allahım yüzüm öle hassastı ki ve sivilceler yaygın olarak kırmızılaşıp çıkıyordu. dozum yükseldikçe sivilce çıkmadı. Anlamadım bu işi. 2aydır çıkmıyor ne iş anlamadım :) Geçen ay 40mg kullandığımda ne yüz ne dudak hiç kurumadı ya şimdi grip oldum ya dudaklarımla burnum arası öyle bi kuruyor ki sorma:KK70: yüzümde beyaz beyaz pul pul kuruyor nemlendiricisiz olmuyo

eple;

aynen ben tekrar acnelyse verirse ne yaparım bilmiyorum istemiyorum desem bile verir al dene geçirir falan der ikna eder kesin beni...

evet canım, normalde kullanıyodum banyodan sonra. dudak kenarları genelde kurudur benim, mecbur hafiften nemlendiriyorum. mesela gece duş alıp yattıktan sonra sürmüyodum, sabaha kadar yağlanıyodu çünkü ama sabah duş alıp çıkınca mecburen sürüyodum. bepanthol kullan normal zamanda da, en iyi nemlendirici o bence. hem cildini yeniliyo, hemde sivilce çıkarmadan, yağlandırmadan nemlendiriyo.

Teşekkürler canım, bende de la roche posay'ınki var da kullanmadım daha duruyo :)

Kızlar bugün la roche possay Effaclar H köpük aldım tedavi boyunca bunu kullanıyorum, üzerinde 10tl indirim yazıyodu ama kadın yapmamış eve gelince fark ettim siz de kullanıyorsanız dikkat edin :KK66:, bir de burt's bees lip balm aldım çok güzell tavsiye ederim dudaklarım yumuşacık :)

tedavi esnasında çıkıp da iyileşmeden kalan sivilceniz oldu mu hiç *

Kızlar bugün la roche possay Effaclar H köpük aldım tedavi boyunca bunu kullanıyorum, üzerinde 10tl indirim yazıyodu ama kadın yapmamış eve gelince fark ettim siz de kullanıyorsanız dikkat edin :KK66:, bir de burt's bees lip balm aldım çok güzell tavsiye ederim dudaklarım yumuşacık :)

burt's bees ben de tavsiye ederim, hem yuzde yuz dogal icerikli olmasi hem de cesit cesit olmasi ayrica ruja ihtiyac duyuyorsaniz hem lip balm hem renk vermesi ben cok sevdim, harvey nicholslarda satiliyordu bir ara, su anda nerelerde var bilmiyorum ama bulursaniz kacirmayin.

Ben elle sürülenleri sevmiyorum bi de ondan, sadece body shop'unkini seviyorum o da kokusu yüzünden, lipstick olanlar daha hijyenik dudağa sürülüyor sonuçta ne biliyim :)

Son düzenleme:
X