Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
merhaba arkadaşlar,

ben bu ilacı ortalama 6 aydan 3er defa kullandım. 50 mg alıyordum günde. ilacı her kullandığımda faydasını gördüm ve eskisi kadar şiddetli olmasa da sivilcelerim yeniden tekrarladı. ilk 6 ay kullandıktan 2 yıl sonra ilacı yeniden kullandım. bu böyle devam etti. şu an 27 yaşındayım ve en son roacutanne.yi 24 yaşında kullandım. hala sivilcem çıkıyor ve şu anda da lokal olarak imex merhem ve isotrexin kullanıyorum. demem o ki, bu ilaç sebum salgılanmasını engellediği için otomatikman sivilce çıkışını engelliyor. ilacı bıraktığınızda yeniden sebum üretimine başlıyor vücudunuz ve sivilceler geri dönüyor. dediğim gibi eski yoğunluğunda değil eskisine oranla epey temizleniyor cildiniz. ama yine de o sivilce geri gelecekse geliyor arkadaşlar. ben şu anda düzenli dermatoloğa gidiyorum. 30-40 günde bir peeling yaptırıyorum izler için. 3 defa yaptırdım şu zamana kadar renklerde solma var ama hala göze batıyorlar. şu anda aktif sivilcem yok ama ah o lekeler..

Merhaba arkdaşlar benım bugun . gunum yuzum cok kaşınıyor ve butun eklem yerlerım ağrıyor.Dudaklarım için bu ilacı kullanan bı arkadasım blistex med plus onerdıı valla cok ama cok ıyı gelıyor eskısındende pürüzsüz tavsiye ederım onumzdeki hafta doktara gidicem hangı tahlıllerı yaptırmalıyım bana yardımcı olurmusunz bıtek kolestrol yapıcak cunku horman veya baska bı tahlılde ıstemelimiyim

Merhaba arkdaşlar benım bugun . gunum yuzum cok kaşınıyor ve butun eklem yerlerım ağrıyor.Dudaklarım için bu ilacı kullanan bı arkadasım blistex med plus onerdıı valla cok ama cok ıyı gelıyor eskısındende pürüzsüz tavsiye ederım onumzdeki hafta doktara gidicem hangı tahlıllerı yaptırmalıyım bana yardımcı olurmusunz bıtek kolestrol yapıcak cunku horman veya baska bı tahlılde ıstemelimiyim

sadece kolestrol olmaz, karaciğer enzimlerine de mutlaka baktırman lazım. en önemli şey o.
bence hazır başındayken bir hormon testi de yaptır, aradan çıksın.

merhaba arkadaşlar,

ben bu ilacı ortalama 6 aydan 3er defa kullandım. 50 mg alıyordum günde. ilacı her kullandığımda faydasını gördüm ve eskisi kadar şiddetli olmasa da sivilcelerim yeniden tekrarladı. ilk 6 ay kullandıktan 2 yıl sonra ilacı yeniden kullandım. bu böyle devam etti. şu an 27 yaşındayım ve en son roacutanne.yi 24 yaşında kullandım. hala sivilcem çıkıyor ve şu anda da lokal olarak imex merhem ve isotrexin kullanıyorum. demem o ki, bu ilaç sebum salgılanmasını engellediği için otomatikman sivilce çıkışını engelliyor. ilacı bıraktığınızda yeniden sebum üretimine başlıyor vücudunuz ve sivilceler geri dönüyor. dediğim gibi eski yoğunluğunda değil eskisine oranla epey temizleniyor cildiniz. ama yine de o sivilce geri gelecekse geliyor arkadaşlar. ben şu anda düzenli dermatoloğa gidiyorum. 30-40 günde bir peeling yaptırıyorum izler için. 3 defa yaptırdım şu zamana kadar renklerde solma var ama hala göze batıyorlar. şu anda aktif sivilcem yok ama ah o lekeler..

acaba tekrarlamasının bir nedeni var mı? forumda bazı arkadaşlar hormonol veya kist gibi durumlardan dolayı tekrarlandığını söylemişlerdi. sizde de öyle bir şey olmuş olabilir mi?

Benim ilk 3 ayımda cildim felaketti sivilce değil çıban gibi şişlikler vardı, sıkmaya çalışmamak lazım yoksa deri komple kalkıyor. Mikrop kapabilme olasılığı yuksek cilt cok inceliyor.

benim ilk ay eski seyrinde devam etti. 2. ay patlama yaşadı sivilcelerim, 3. ay yavaş yavaş normale dönmeye başladı. şimdi sadece adet dönemi o da tek tük çıkıyor. çok şükür bu hali bile mucize gibi. tek şikayetim yüzümün aşırı kırmızı olması ve izler.

merhaba arkadaşlar,

sivilceler geri dönmüyor.. her insanda farklı sonuçlar çıkıyor. benim bu ilacı kullanıpta yıllardır yüzünde tek bir sivilce çıkmayan yüzünde küçücük bir leke dahi kalmayan arkadaşlarımda var. böyle kesin bir ifade ile söylediğin zaman herkesin morali bozuluyor kendimden biliyorum.. belki bende de yeniden çıkacak bitince ama mutlaka farklı sebepleri olmalı araştır bence..

evet gamze bende de var siyah nokta ama ilk günkü gibi değil. ve cildimde parıltı var inanır mısınız:) izlerin dışında bembeyazzz yüzüm şükürler olsunn... 1.5ay kadar daha dayanıp iz tedavisini kolaylıkla atlabilirsem İnşAllahh:)) önceki sayfalara yazdığım Olumsuzlukları geride bırakıyoruumm.....

Evet evet aynen yüzüm siyah noktaları dışarı atıyor ama biraz ağır çekimde sanırım :) Aynen ben de inşallah hayırlısıyla, insan aynaya baktığında pürüzsüz bir cilt görünce mutlu olur tabii:KK66:

Ben de 4 sene önce bir süre kullandım.(aslındadoktor 6 ay dmişti ama yaz tatiline gideceğim için ve ilacı kullanırken güneşe çıkamadığım için sanıyorum4-4,5 aygibi bir sürede bıraktım. keşke tamamlasaydım. Neyse, tabi ki etkileri kişiden kişiye değişiyor. Bazılarının psikolojisini daha çok etkiliyor olabilir. Ama bende depresyon falan olmadı. Biraz da insanlar prospektüsü okuyunca koşullanıyor ve en ufak keyifsizliği, belki de mevsimsel depresyonu ilacın yan etkisi olarak görüyor olabilirler.

Bu arada bende öyle yüzde aşırıkuluk pul pul dökülme de olmadı(hani bazılarını görünce hemen anlarsınızya roaccutane kullandıklarını anlarsınız).Dudaklarım için de doktor, "stickleri boşverin doğrudan bepantene kullanın" demişti. Cidden işe yaradı.

sadece kolestrol olmaz, karaciğer enzimlerine de mutlaka baktırman lazım. en önemli şey o.
bence hazır başındayken bir hormon testi de yaptır, aradan çıksın.

tamam canım mutlaka yaptırıcam onlarıda bu sabah bıraz burnum kanadı ılactan sanırım ılk defa burnum kanıyo cok degıl ama tahriş olmuş gibi birde doktorum bana gunes kremı vermedı ben guneş gorunce kurusunlar dıye kabak gibi guneşe donuyorum ne kullanmam lazım nasıl gunes kremı kullanmam lazım izmi kalıyor kullanmayınca guneş kremleri sivilceleri çoğaltmıyormu peki

kızlar benim 106. günüm bitti.yaklaşık 1.5 aydır hiç sivilce çıkmadı.ama çıkanların hepsinin izi duruyo.bunlar tedavi süresinde mi geçiyo,yoksa bitince ayrı bi tedavi mi gerekiyo?bilen var mı acaba?

kızlar benim 106. günüm bitti.yaklaşık 1.5 aydır hiç sivilce çıkmadı.ama çıkanların hepsinin izi duruyo.bunlar tedavi süresinde mi geçiyo,yoksa bitince ayrı bi tedavi mi gerekiyo?bilen var mı acaba?

Malesef roaccutane izleri geçirmiyor. İzlerin çok derin mi? Sakın güzellik merkezlerinde falan birşey yaptırma. Mutlaka, düzgün bir sağlık merkezi bünyesinde uzman bir dermatoloğa başvur izler için.

Tavsiyeedebileceğim, İstanbul'daoldukça popülerbir doktor hanım var, bu bostancıdaki Acıbadem'de,Asiye Hanım adı.

Bu arada buradanmucize bir ilacı da paylaşmak istiyorum,falat tabi ki doktor denetiminde kullanmak üzere. Yıllar önce belimden bir ameliyat oldum, scarlaıgeçirmek için doktor "conractubex" vermişti. Geçen yıl doktora gittiğimde, yüzdeki izlere iyi gelip gelmeyeceğini sordum, doktor çok derin izlere değil ama nispeten yeni veyüzeysel izlere iyi gelebileceğini söyledi. Benim yanağımda çeneyeyakın bir bölgede beni rahatsız eden izlerim vardı, bayağı geçti. İstersen ilacın bitikten sona doktoruna bir danış bunu.

Merhabalar bişey sormak istiyorum. Roaccutane kullanıyorum 4.ay bitti hatta son bir ilacım kalmış. cumartesi içicem onuda pazar içemicem acaba bir gün içmesek sorun olur mu? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?

Merhabalar bişey sormak istiyorum. Roaccutane kullanıyorum 4.ay bitti hatta son bir ilacım kalmış. cumartesi içicem onuda pazar içemicem acaba bir gün içmesek sorun olur mu? Bilgisi olan cevaplayabilir mi?

Reçeteni eczanede bırakmak suretiyle, eczacıya pazar gunu içmen gerektiğini soylersen, sana verebilir 10 tane, gerisini de pazartesi alırsın, ben oyle yapmıstım :)

Reçeteni eczanede bırakmak suretiyle, eczacıya pazar gunu içmen gerektiğini soylersen, sana verebilir 10 tane, gerisini de pazartesi alırsın, ben oyle yapmıstım :)

işte kan verdimde bugün daha reçeteyi yazmadı sonucu göstermediğim için. pazartesine kalsın ilaç daha var dedim meğer bitane varmş.peki içmesem bi sorun olurmu acaba

Malesef roaccutane izleri geçirmiyor. İzlerin çok derin mi? Sakın güzellik merkezlerinde falan birşey yaptırma. Mutlaka, düzgün bir sağlık merkezi bünyesinde uzman bir dermatoloğa başvur izler için.

Tavsiyeedebileceğim, İstanbul'daoldukça popülerbir doktor hanım var, bu bostancıdaki Acıbadem'de,Asiye Hanım adı.

Bu arada buradanmucize bir ilacı da paylaşmak istiyorum,falat tabi ki doktor denetiminde kullanmak üzere. Yıllar önce belimden bir ameliyat oldum, scarlaıgeçirmek için doktor "conractubex" vermişti. Geçen yıl doktora gittiğimde, yüzdeki izlere iyi gelip gelmeyeceğini sordum, doktor çok derin izlere değil ama nispeten yeni veyüzeysel izlere iyi gelebileceğini söyledi. Benim yanağımda çeneyeyakın bir bölgede beni rahatsız eden izlerim vardı, bayağı geçti. İstersen ilacın bitikten sona doktoruna bir danış bunu.
benim roaccutanea başlamadan önce izim yoktu.ilaca başlayınca çıkan sivilceler leke bıraktılar.kırmızı ve pembe arası renkteler.son 1.5 ayım.geçerler mi merak ediyorum?

Arkadaslar bugun basladim ilaca gunde 40 mg aliyorum sabah 20 mg aksam 20 mg. İnsaallah gecicek sivilcelerim inaniyorum buna.

X