Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
bende onu merak ediyorum hemen alt tarafta sağlık ocağı var bizim ama yaparlar mı ki. bide onu yaptırayım

Ben devlet hastanesinden 12 marta randevu aldım valla kadın doğuma tam 3.günü oluyor adetimin ama eğer sağlık ocakları yapıyorsa hemen bize çok yakın var oraya giderim, cevap verebilecek olan var mı? Bir de kadın doğuma muayeneye gittiğim gün testleri yaptırabilirim değil mi, doktor yazıyor yani?

elinin üzerinde kabarcıklar çıkan arkadaş üzülmesin bende de var şuanda. geçen hafta geçmişti ama yine geldiler. nokta nokta ve kırmızı bol krem süreceksin. ben hametan bile sürüyorum bioderma nemlendiricisini de.

zorateintedavim nickli arkadaşım;
benim 4.ayım bitti ama cildimde hala öyle bi sıkılaşma yok yüzümü yıkadığımda kızarık kızarık oluyor, siyah noktalarım var yüzümde bile var nokta nokta. Fondoten sürmeden asla çıkamıyorum sürmek istemiyorum ama yapacak bişeyim yok. İzlerin zaten geçeceği yok gibi. bide bunun için tedaviden sonraki ayları beklicem. hep olumsuz haberler verdim ama moralim bozuk ağlamamak için zor tutuyorum kendimi şuan

canim bu herkes icn farkli isleyen bir surec biliyoruz ki, ben genelden bahsettim..uzme kendini youtubeten dunyanin her yerinden insanlar ayni ilaclarla tedavilerini hafta hafta videolarla koymus kimisinde bu bahsettigim mucize degisiklik 4.ayda oluyor kimisinde son ayda bile cikiyor sivilce tedavi bitip doz tamamlandiktan sonra cok guzel bir cilde kavusuyosun..sen zaten 4 ay bitirmissin, yani cogu gitmis azi kalmis..bu cok zor bir donem kendimizi taniyoruz, sinaniyoruz ama sonunda iyilesmeyen guzel bir cilde hic kimse yok, eminim senin de benim de bu derdi ceken herkesin cildi bu tedaviyle cok guzel olacak..
kirmizilik, sivilce, siyah nokta nedir ki, evet bizden bundan muzdaripiz kurtulmak istiyoruz, guzel cildimiz olsun diye onca yan etki onca sinir bozuklugu, duygu degisiklikleri, cok zor bir donem..ama bunu yasayan o kadar cok insan var ki, yalniz degiliz..hem de allah baska turlu hastaliklardan korusun..
birbirimize destek olacagiz ve bitecek bu gunler..bu sikayet ettigin seyleri hatirlamayacaksin bile ileride,..
yeter ki moralini yuksek tutmaya calis, gecmis olsun tekrar herkese!!!

arkadaşlar merhaba,
ben de 5. ayıma girdim çok şükür. ancak benim şöyle bir sıkıntım var, hala daha adet dönemlerinde sivilce çıkıyor. eskisi gibi şiddetli kesinlikle değil, mesela bu ay sadece 1 tane çıktı, ama işte hala daha çıkması ve adet döneminde çıkması aklımda soru işaretleri oluşturdu. nurnur arkadaşımızın tecrübesinden sonra ben de hormonlardan şüphelenmeye başladım. sizin de adet döneminde sivilceleriniz çıkıyor mu? bu konuda bir bilginiz var mı?

hormonlarınız baktırın mutlaka..bende lh düşük cıktı..hem hormon ilacı alıcam hamde roaccutane..ikisi biarada..ama cok büyük bi problemın yok demıstı...benım cilt doktorum yakın bir akrabamız..oyuzden bana cogu doktor hormonları dikkate almaz demıstı..oyuzde sizin aklınızda olsun

hormonlarınız baktırın mutlaka..bende lh düşük cıktı..hem hormon ilacı alıcam hamde roaccutane..ikisi biarada..ama cok büyük bi problemın yok demıstı...benım cilt doktorum yakın bir akrabamız..oyuzden bana cogu doktor hormonları dikkate almaz demıstı..oyuzde sizin aklınızda olsun

Ben de salı günü baktırıcam kısmetse de hiç devlet hastanesine gitmedim doktordan direk hormon testi yapmasını istediğimi söyliyim di mi:)? Aynı gün içinde yapılır inşallah çünkü adetimin 3.günü olmuş oluyor

Ben de salı günü baktırıcam kısmetse de hiç devlet hastanesine gitmedim doktordan direk hormon testi yapmasını istediğimi söyliyim di mi:)? Aynı gün içinde yapılır inşallah çünkü adetimin 3.günü olmuş oluyor

bence sen özel hasteneye git...eger hastalıgının 3. gunu olmazsa gelecek ayı beklemen lazım..ya 2 ya 3. gunde yaptırmalısın..doktora söle hormonlarımdan süphelenıorum die..o da sana yazar hangilerıne bakılacagını..kanı aynı gun verırsın ama sonucu aynı gun alamayabılırsın...yogunluga baglı..

bence sen özel hasteneye git...eger hastalıgının 3. gunu olmazsa gelecek ayı beklemen lazım..ya 2 ya 3. gunde yaptırmalısın..doktora söle hormonlarımdan süphelenıorum die..o da sana yazar hangilerıne bakılacagını..kanı aynı gun verırsın ama sonucu aynı gun alamayabılırsın...yogunluga baglı..
Ama önemli olan kanı aynı gün vermek değil mi ki? sonucu başka gün alsam da sorun olmaz zaten kan 3.gün alındıktan sonra? Cildim için özele gidiyorum zaten de bunun için de gitmek istemiyorum pek devlette yapılıyo madem, tahlil sonuçta :)

ya kizlar bir sorum olacak ben daha once defalarca hormon testo yaptirdim bana hic doktorlar 2.gun 3.gun falan demediler, onemsemediler mi ki acaba..hay allah:KK43: neden regl'nin 3.gunu bakilmasin gerekiyor mutlaka?? baska gunlerdekiler saglikli sonuc degil mi? eger oyleyse yarin 3.gunum gidip bir de hormon testi yaptirayim..

ya kizlar bir sorum olacak ben daha once defalarca hormon testo yaptirdim bana hic doktorlar 2.gun 3.gun falan demediler, onemsemediler mi ki acaba..hay allah:KK43: neden regl'nin 3.gunu bakilmasin gerekiyor mutlaka?? baska gunlerdekiler saglikli sonuc degil mi? eger oyleyse yarin 3.gunum gidip bir de hormon testi yaptirayim..
Aynen canım ya 2 ya da 3.günü yaptır

bide hormon meselesine baktırmam lazım o zaman benimde. ama hem bu kistler bide hormonla ilgili bişey çıkarsa Allah Korusun naparım ben o zaman? 3ü için ayrı ilaç.. Allah'ım

kızlar çook geç kaldım biliyorum ama bu konuda merak ettiklerinize cevap veriyim belki başka yaptırmak isteyenler vardır :)
hormon testini cildiyede ve kadın hastalıkları bölümlerinde yaptırabilirsiniz. benim kendi cildiyedeki doktorum 2. günden 6. güne kadar bi gün gel sadece kan verceksin dedi. kadın hastalıklarına gitmem lazım mı dedim gerek yok dedi.

ama cildiye doktorunuz ilgisizse kadın hastalıklarına gidin. orda sivilcelenme+tüylenme+ başka sorununuz varsa kilo gibi bunları sayın ve hormon testi yaptırmak istediğinizi söyleyin. gitmişken ultrason da baktırın :KK70: ultrason için bol su içip gitmeniz lazım. diğerine aç gidin.

aile hekiminde yani sağlık ocağında hormon testi yaptırılmıyo. ben gidip sordum. yapılan test karaciğer enzimlerini, böbrekleri filan ölçmek için yapılıyomuş. östrojen ve testesterona bakılmıyo dedi.

her ay cildiyeye gidiyoruz zaten kontrol için. adet gününüze denk gelirse aradan çıkarabilirsiniz.

kızlar çook geç kaldım biliyorum ama bu konuda merak ettiklerinize cevap veriyim belki başka yaptırmak isteyenler vardır :)
hormon testini cildiyede ve kadın hastalıkları bölümlerinde yaptırabilirsiniz. benim kendi cildiyedeki doktorum 2. günden 6. güne kadar bi gün gel sadece kan verceksin dedi. kadın hastalıklarına gitmem lazım mı dedim gerek yok dedi.

ama cildiye doktorunuz ilgisizse kadın hastalıklarına gidin. orda sivilcelenme+tüylenme+ başka sorununuz varsa kilo gibi bunları sayın ve hormon testi yaptırmak istediğinizi söyleyin. gitmişken ultrason da baktırın :KK70: ultrason için bol su içip gitmeniz lazım. diğerine aç gidin.

aile hekiminde yani sağlık ocağında hormon testi yaptırılmıyo. ben gidip sordum. yapılan test karaciğer enzimlerini, böbrekleri filan ölçmek için yapılıyomuş. östrojen ve testesterona bakılmıyo dedi.

her ay cildiyeye gidiyoruz zaten kontrol için. adet gününüze denk gelirse aradan çıkarabilirsiniz.

''aile hekiminde yani sağlık ocağında hormon testi yaptırılmıyo. ben gidip sordum. yapılan test karaciğer enzimlerini, böbrekleri filan ölçmek için yapılıyomuş. östrojen ve testesterona bakılmıyo dedi. '' Bu cümleni anlamadım canım sağlık ocağında baktırılmıyor ama bi devlet hastanesi kadın hastalıklarına kan verip baktırabiliriz yani.. hımm reglimin 2.günü de ben gideyim o zaman

oha ne buldum

Yarıda kalan yumurtlama sonucunda oluşan kistik yapı (pko) içinde hormon üretimi de dengesizdir. Östrojen hormonu yerine testosteron hormonu üretilir ve kana geçer. Bu hormon kadınlarda normalden fazla salgılandığında tüylenme ve sivilcelenme yapabilen bir hormondur.

Kesin benimde böyle kızlar off olamaz ne yapıcam ben:S

oha ne buldum

Yarıda kalan yumurtlama sonucunda oluşan kistik yapı (pko) içinde hormon üretimi de dengesizdir. Östrojen hormonu yerine testosteron hormonu üretilir ve kana geçer. Bu hormon kadınlarda normalden fazla salgılandığında tüylenme ve sivilcelenme yapabilen bir hormondur.

canım pko cokda üzülecek birşey değil..ben 7 yıl cektım bunu..dogum kontrol hapı ile hormon ılacı alıosun...ama sonra bu ay aslında pko olmadıgımı kadın dogum doktorlarının herkese bu teshısı koyduugunu ve cogu doktorun bunu yumutra fonksiyon bozuluklarıyla karıstıgını bir prof endokrin uzmanından ögrendım...ben özel bir hastede cilt doktoruna gittim..gittiğim doktor hastanenın bashekım yardımcısıydı..ve bizim akrabımızdı...o detaylı ınceledı..sonra kadın doguma falan gitme ..onların işi değil bu dedi..beni endokrin uzmanına yönlendırdı..o da pko değilsin dedi...düşünsene 7 yıl bosuna ilaç kullanmısım..bende de sivilce ve tüylenme sorunu var ama pko deilim...yanı demek istedıgım sen de bu belırtıler var dıye kesınlıkle pkosun denilenemez...ayrıca ultrasyona bakılırken bu konuda uzman kişiin bakmasına dikkat edın..bana buzamana kadar hep kadın dogumcu bakardı..
ama cilt doktorum benı bu konuda uzman ultrasyona bakan kişiye yönlendırdi..o da dakiklarca dikkatli dikkatli baktı rapor hazırladı..
demek istedıgım donanımlı iyi bir hasteneye gidin ve işin uzmanına görunun..yoksa yanlıs teshislerle yıllarca sacmasapan ilac kullanmak zorunda kalabılırız

oha ne buldum

nurnurcum o 2si genelde birbiriyle alakalı zaten. insanın durduk yere hormonları sapıtmıyor, genelde de kist gibi bir şeyden dolayı oluyor. ama merak etme ilintili oldukları için tedavileri de bir. birini tedavi edersen öbürü otomatikman düzeliyor zaten.

bence de iyi bi doktora görünün. her doktora da inanmamak lazım.
ben cildiye doktoruma güveniyorum nedense çok iyi biri ondan herlde ne söylerse inanırım :)

sağlık ocaklarında hormon testi yapılmıyo bizim burda. izmirde oturuyorum ben. belki başka illerde yapılıyodur bilmiyorum.

ayrıca nur çok panik yapma :) sonuçta tedavi edilebilir hastalıkalr bunlar. biçok kadında da pko var. zamanında teşhis edip tedavi ettiğin içi sevin. çünkü daha çok gençsin. evlendikten sonra bu hastalığın farkına varıp tedaviye başlayanlar var.

X