Niye moralini bozuyosun sen bakiyim, şu kürü uygula sonra da bize haber ver inşallah güzel haberlerle! Allah başka dert vermesin.
aminn ama napim bazen tutamıyorum kendimi üzülüyorum çok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Niye moralini bozuyosun sen bakiyim, şu kürü uygula sonra da bize haber ver inşallah güzel haberlerle! Allah başka dert vermesin.
aminn ama napim bazen tutamıyorum kendimi üzülüyorum çok
Bir de şu hormon testini sağlık ocağında veya devlet hastanesinde yaptırabilir miyim?
bende onu merak ediyorum hemen alt tarafta sağlık ocağı var bizim ama yaparlar mı ki. bide onu yaptırayım
elinin üzerinde kabarcıklar çıkan arkadaş üzülmesin bende de var şuanda. geçen hafta geçmişti ama yine geldiler. nokta nokta ve kırmızı bol krem süreceksin. ben hametan bile sürüyorum bioderma nemlendiricisini de.
zorateintedavim nickli arkadaşım;
benim 4.ayım bitti ama cildimde hala öyle bi sıkılaşma yok yüzümü yıkadığımda kızarık kızarık oluyor, siyah noktalarım var yüzümde bile var nokta nokta. Fondoten sürmeden asla çıkamıyorum sürmek istemiyorum ama yapacak bişeyim yok. İzlerin zaten geçeceği yok gibi. bide bunun için tedaviden sonraki ayları beklicem. hep olumsuz haberler verdim ama moralim bozuk ağlamamak için zor tutuyorum kendimi şuan
hormonlarınız baktırın mutlaka..bende lh düşük cıktı..hem hormon ilacı alıcam hamde roaccutane..ikisi biarada..ama cok büyük bi problemın yok demıstı...benım cilt doktorum yakın bir akrabamız..oyuzden bana cogu doktor hormonları dikkate almaz demıstı..oyuzde sizin aklınızda olsun
Ben de salı günü baktırıcam kısmetse de hiç devlet hastanesine gitmedim doktordan direk hormon testi yapmasını istediğimi söyliyim di mi:)? Aynı gün içinde yapılır inşallah çünkü adetimin 3.günü olmuş oluyor
Ama önemli olan kanı aynı gün vermek değil mi ki? sonucu başka gün alsam da sorun olmaz zaten kan 3.gün alındıktan sonra? Cildim için özele gidiyorum zaten de bunun için de gitmek istemiyorum pek devlette yapılıyo madem, tahlil sonuçta :)bence sen özel hasteneye git...eger hastalıgının 3. gunu olmazsa gelecek ayı beklemen lazım..ya 2 ya 3. gunde yaptırmalısın..doktora söle hormonlarımdan süphelenıorum die..o da sana yazar hangilerıne bakılacagını..kanı aynı gun verırsın ama sonucu aynı gun alamayabılırsın...yogunluga baglı..
Aynen canım ya 2 ya da 3.günü yaptırya kizlar bir sorum olacak ben daha once defalarca hormon testo yaptirdim bana hic doktorlar 2.gun 3.gun falan demediler, onemsemediler mi ki acaba..hay allah neden regl'nin 3.gunu bakilmasin gerekiyor mutlaka?? baska gunlerdekiler saglikli sonuc degil mi? eger oyleyse yarin 3.gunum gidip bir de hormon testi yaptirayim..
kızlar çook geç kaldım biliyorum ama bu konuda merak ettiklerinize cevap veriyim belki başka yaptırmak isteyenler vardır :)
hormon testini cildiyede ve kadın hastalıkları bölümlerinde yaptırabilirsiniz. benim kendi cildiyedeki doktorum 2. günden 6. güne kadar bi gün gel sadece kan verceksin dedi. kadın hastalıklarına gitmem lazım mı dedim gerek yok dedi.
ama cildiye doktorunuz ilgisizse kadın hastalıklarına gidin. orda sivilcelenme+tüylenme+ başka sorununuz varsa kilo gibi bunları sayın ve hormon testi yaptırmak istediğinizi söyleyin. gitmişken ultrason da baktırın ultrason için bol su içip gitmeniz lazım. diğerine aç gidin.
aile hekiminde yani sağlık ocağında hormon testi yaptırılmıyo. ben gidip sordum. yapılan test karaciğer enzimlerini, böbrekleri filan ölçmek için yapılıyomuş. östrojen ve testesterona bakılmıyo dedi.
her ay cildiyeye gidiyoruz zaten kontrol için. adet gününüze denk gelirse aradan çıkarabilirsiniz.
oha ne buldum
Yarıda kalan yumurtlama sonucunda oluşan kistik yapı (pko) içinde hormon üretimi de dengesizdir. Östrojen hormonu yerine testosteron hormonu üretilir ve kana geçer. Bu hormon kadınlarda normalden fazla salgılandığında tüylenme ve sivilcelenme yapabilen bir hormondur.
Kesin benimde böyle kızlar off olamaz ne yapıcam ben:S
oha ne buldum
Yarıda kalan yumurtlama sonucunda oluşan kistik yapı (pko) içinde hormon üretimi de dengesizdir. Östrojen hormonu yerine testosteron hormonu üretilir ve kana geçer. Bu hormon kadınlarda normalden fazla salgılandığında tüylenme ve sivilcelenme yapabilen bir hormondur.
Kesin benimde böyle kızlar off olamaz ne yapıcam ben:S