Canlarım selamlar
Geçen ay ilaca başlayacağım gün foruma yazmıştım. Birkaç fikir alışverişi yapmıştım arkadaşlarla.Şimdi ilaca başlayalı 1 ayı doldurdum. Hergün 40 mg kullananlardanım bende. Yeni başlayan arkadaşlar var. Başlamaya cesaret edemeyenler var.
Öncelikle, emin olun, hepimiz bu ilaca başlamadan önce, araştırdığımızda, öyle şeyler duyduk ki... Günlerce, gecelerce başlasam mı başka şeyler mi denesem diye araştırıyor olmanız çok normal. Tek değilsiniz. Size karaciğerinizin mahvolacağı, gözlerinizin kuruyacağı, eklem ağrılarınızın olacağı, dudak kurumaları, burun kanamalarından bahsediyorlar. Ve bu çok can sıkıcı biliyoruz. Ama inanın hiç biri abartıldığı kadar değil. Benim 1 ayım bitti dudak kuruluğu da dahil, hiç birini yaşamadım. Ama sivilcelerim iyiye gidiyorlar.
Ben bu ilaca başlamadan önce, o kadar çok şey kullandım ki. Benzamycn, tetradox, nadixa, imex, akne için bitkisel ıvır zıvırlar. Siz bunlarla cildinizi üstten temizliyorsunuz. Oysa sorun içten devam ediyor. Ne kadar çok beklerseniz, sivilceniz o nedenli artıp, kistik hale gelebilir. Kistik sivilceyse, çukur oluşumuna zemin hazırlamak demek.
Sivilce kusmasından korkuyoruz çoğumuz. Bunuda dert etmeyin. Kusupta , suratınızı kaplamıyorlar. 3 ,5 ... onlarda bikaç güne kuruyorlar.sonra tekrar. ama bu ilk 2 ay oluyor.Hatta bazen daha erken.Sonra pırıl pırıl bir cilde koşuyorsunuz.
Bu ilacı birkaç arkadaşım kullandı, kuzenim ve şimdide ben. Peki, tüm bunlardan sonra ben size ne önerebilirim?
Doktorum, ilk ay bitip kontrole gittiğimde, dudaklarımda bile kuruma olmadığını ve cildimin düzelmeye başladığını görünce şaşırdı.Genelde bu kadar erken başlamaz etkisini göstermeye diye... Benim size önerim, ilk başta bol su. günde 3 lt su için. Kabızlık ve makat kuruması yaşama ihtimalinize karşın, kayısılı form çay kullanın günde 1-2 fincan. Cilt kurumasından bacaklarınız, kollarınız pul görünümü alacaktır onun için özellikle duştan sonra , ama hergün, vaseline kakaolu kullanmanızı önerebilirim. Dudaklarınız için blistex kullanabilirsiniz. Ve ben, yatarken sadece sivilcelerimin üstüne , azelderm sürüyorum. Bu sivilcenin biraz daha hızlı kaybolmasını ve giderken lekeyide daha hızlı defetmenizi sağlıyor.
Son olarak, yağsız, ve çok da koyu kıvamda olmayan bir fondoten kullanabilirsiniz. En azından benim doktorum, bunun bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. eve gelir gelmez cıkarmanız koşuluyla. Çıkarırken de ben yüzümü argan sabunuyla yıkıyorum.
Uzun oldu biliyorum. Ama yardımcı olmak istedim. Hepinizi öpüyorum.