Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
MERHABALAR ARKADAŞLAR,
6 GÜN SONRA 4.AYIMA GİRİYORUM.İLK İKİ AY 20 mg İLE BAŞLADIM ....SON İKİ AYDIR 40 mg İLE DEVAM EDİYORUM,YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN YAŞADIKLARIMI PAYLAŞMAK İSTEDİM.
- yazılanlar kadar korkunç bir ilaç değil..ben de olan yan etkiler...dudak kuruluğu ,az da olsa bağırsak problemi ilk bir iki ay sivilcelerde azıcık artış, karaciğer değerlerinde kollestrol-biraz artış ,gerçi bu ay ki kontrolüm daha yapılmadı bakalım ne olacak????
-bunun dışında şu an sivilce adet dön.öncesi tek tük çıkıyor ,onun dışında belirgin düzelme var
-izlerime gelince kırmızı izlerim var ancak gün be gün azalıyor gibi...ama dr un söylediği 6 aydan sonra düzelmeye başlıyormuş,
-bu ilacın yediklerinizle (karaciğeri yoracak şeyler fazla tüketmemek şartıyla tabi...mesela alkolü dikkatli içmek lazım ..çok çok az )ya da makyaj ürünlerinizle ilgisi yok....makyaj yapabilirsiniz,ancak ürünler yağsız hafif olmalı ,benim kullandıklarım:
-la roche efecclar -yüz temizleme ve nemlendirici,md yağsız güneş koruyucu,id allık,özel günlerde la roche fondöten...dudak için la roche dudak kremi...
BU İLACI KULLANIRKEN EN ZOR ŞEY ,ÇEVREMİZDEN GELEN SORULAR ,FAZLA AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİZ ....KAFAMIZI MÜMKÜN OLDUKÇA DAĞITMAMIZ GEREKİYOR....GÜZEL KİTAPLAR ,GÜZEL FİLMLER....BİZİ ANLAYAN DOSTLARIMIZ vs....
BAŞLARKEN ÇOK KORKTUM ANCAK ŞİMDİ İÇİM DAHA RAHAT ,SİZE TAVSİYEM ÇOK ARAŞTIRMA YAPMAYIN,İÇİNDE ÇOK YANLIŞ BİLGİLER DE VAR,BU FORUMDAKİ PAYLAŞIMLARIMIZ GÜZEL VE TABİ Kİ DR UMUZLA HERŞEYİ KONUŞALIM....
BEN DE BU HAFTA YENİDEN TAHLİL VS YAPTIRICAM,SİZİN DE İYİ DİLEKLERİNİZLE UMARIM SONUÇLAR İYİ ÇIKAR VE SON İKİ-ÜÇ AYA SORUNSUZ DEVAM EDEBİLEYİM ..
HEPİNİZİ ÇOOOOOK ÖPÜYORUM ARKADAŞLARIM :)

yaa bende bugun ıtıbarıyle 25 gun oldu ama hala koca koca sıvılcelerım duruyo bıde ben sıkmasamda kendılerı patlıyo kanıyo off yaaa ergenlıkte cekmedım 20den sonra basladı ahhh ahhhh nazara geldık kesın:)) herkes masallah bebek gıbı derdı kem gozluluer:KK43:

yaa bende bugun ıtıbarıyle 25 gun oldu ama hala koca koca sıvılcelerım duruyo bıde ben sıkmasamda kendılerı patlıyo kanıyo off yaaa ergenlıkte cekmedım 20den sonra basladı ahhh ahhhh nazara geldık kesın:)) herkes masallah bebek gıbı derdı kem gozluluer:KK43:

aygül merh. canım daha yolun başındasın şekerr tabii çıkacak bunlar seni germesin bence sonuçta iyleşme doğrultusundasın bizde bu yollardan geçtik kuzuuu sıkma canını artık sivilce dertleri tarihe kavuşacak inş. kendine ii bak görüşmek üzere hoşçakalll:teselli:

slm mgorgun senin soyulmaların ilaca başladıktan ne kadar sonra başladı sen de baya az bi mg.la başlamışsın kilon ve boyunu yazar mısın bana?ya geçmezse diye korkuyorum ben yaa...inşallah geçer başından geçenleri yazsana he zaman üüffff:KK43: nasıldı senin durumun benim çok kötü değil
ama yine de korkuyorum neyse cnm sağol şimdiden byyy

Merhaba ben siteye yeni üye oldum. Bugüne dek 5 kutu kullandım. Fakat bilinçsizlikten günde ayrı ayrı almam gereken iki ilacıda aynı anda içmişim.
:KK43: Zaten 2 aydan fazla zamandır içiyorum hiiç bir değişiklik olmadı hala her iki yanağımda korkunç durumda.
çok mutsuzum. bu yanlışımı doktora söylemedim, karaciğer testimide yaptırmadım korkudan. ufff :KK43:

gülseren bence hiç bunlara gerek kalmayacak şekerim.. zaten cillop gibi bi yüzün olacak inş. ne gerek varki bu kadar masraf etmene demi ama..a.s

CANIM BENİM TEDAVİM BİTELİ 1,5 SENE OLDU... ÇOK ŞÜKÜR YÜZÜMDENDE MEMNUNUM ANCAK ÖZEL GÜNLERDE MAKYAJ YAPARKEN YÜZÜNEDE BİRŞEY SÜRMEN GEREKİYOR O YÜZDEN ALDIM FONDOTENİ AMA İYİKİDE ALMIŞIM ÇOK ZARARSIZ VE KENDİ TENİN GİBİ GÖRÜNÜYOR.
KIZLAR BEN İLK AY 60 MG LA BAŞLAMIŞTIM SONRAKİ AYLAR 40'LA DEVAM ETMİŞTİM...

CANIM BENİM TEDAVİM BİTELİ 1,5 SENE OLDU... ÇOK ŞÜKÜR YÜZÜMDENDE MEMNUNUM ANCAK ÖZEL GÜNLERDE MAKYAJ YAPARKEN YÜZÜNEDE BİRŞEY SÜRMEN GEREKİYOR O YÜZDEN ALDIM FONDOTENİ AMA İYİKİDE ALMIŞIM ÇOK ZARARSIZ VE KENDİ TENİN GİBİ GÖRÜNÜYOR.

GÜLSEREN MERHABA

SANA SORUM VAR....İLAÇ SIRASINDA KAN DEĞERLERİN,KOLLESTROL FALAN....ARTIŞ OLMUŞ MUYDU ?OLDUYSA NE KADAR ? VE İLACI BIRAKTIKTAN SONRA DÜZELDİ Mİ? MUTLAKA DÜZELİR DE ...ÇOK MU UZUN SÜRDÜ????

CEVAPLARSAN ÇOK MEMNUN OLURUM CNM :)

slm mgorgun senin soyulmaların ilaca başladıktan ne kadar sonra başladı sen de baya az bi mg.la başlamışsın kilon ve boyunu yazar mısın bana?ya geçmezse diye korkuyorum ben yaa...inşallah geçer başından geçenleri yazsana he zaman üüffff:KK43: nasıldı senin durumun benim çok kötü değil
ama yine de korkuyorum neyse cnm sağol şimdiden byyy

MRB CNM

BEN DE BARİZ BİR SOYULMA OLMADI ,BAZI AKNELERİMİN ÜSTÜ SOYULMUŞTU SADECE,ANCAK NEMLENDİRİCİ SÜRMEZSEM AŞIRI KURUMA OLUYOR...
KİLOM 58 BOY 1.67
GEÇECEK CANIM MERAK ETME
BENİM KAN DEĞERLERİMİ EPEYCE YÜKSELTMİŞ BAKALIM NELER OLACAK????DR NE DİYECEK YARIN GİDİYORUM HAYIRLISI....:)

aygül merh. canım daha yolun başındasın şekerr tabii çıkacak bunlar seni germesin bence sonuçta iyleşme doğrultusundasın bizde bu yollardan geçtik kuzuuu sıkma canını artık sivilce dertleri tarihe kavuşacak inş. kendine ii bak görüşmek üzere hoşçakalll:teselli:

moral ıcın tesekkurler yaa varyaa herkese onceden buyutmeyın beee okkadar goze batmıyo falan derdım meger ınsan nekadar takıyomus bıde annem tutturdu bakma aynaya ondan cıkıyo yok sevgılı sıkıntı ondan cıkıyo:)) aman yaaa.. ılerleyen zamanlarda ınsallah ohhhhh gecıyo şıkıdım sıkıdım dıye yazıcam sırnaşık şey

Gülseren merhaba izlerle aran nasıl ?
Yüzün sivilcesiz hallerin kadar güzelleşti mi yoksa eh işte mi?
benim 4 ayı geçti iki ayım filan kaldı . ama hala kırmızılıklar ve sanki izler kalıcak gibi geliyo , aydınlartırsan sevinirim.

GÜLSEREN MERHABA

SANA SORUM VAR....İLAÇ SIRASINDA KAN DEĞERLERİN,KOLLESTROL FALAN....ARTIŞ OLMUŞ MUYDU ?OLDUYSA NE KADAR ? VE İLACI BIRAKTIKTAN SONRA DÜZELDİ Mİ? MUTLAKA DÜZELİR DE ...ÇOK MU UZUN SÜRDÜ????

CEVAPLARSAN ÇOK MEMNUN OLURUM CNM :)

DEĞERLERİM SÜREKLİ NORMAL DEVAM ETTİ HER AY TESTLERİMİ YAPTIRIYORDUM. SADECE BİR AY HAFİF BİRŞEY ÇIKMIŞTI AMA NEYDE HATIRLAMIYORUM ÇÜNKÜ ÖNEMSİZDİ SONRAKİ AYDA DÜZELMİŞTİ :)

Gülseren merhaba izlerle aran nasıl ?
Yüzün sivilcesiz hallerin kadar güzelleşti mi yoksa eh işte mi?
benim 4 ayı geçti iki ayım filan kaldı . ama hala kırmızılıklar ve sanki izler kalıcak gibi geliyo , aydınlartırsan sevinirim.

SİVİLCESİZ HALLERİ KADAR GÜZEL DEĞİL BELKİ AMA ÇOK ŞÜKÜR...
KIRMIZILIKLAR 8 9 AYDAN SONRA DÜZELİYOR.

ya ben 2 aydır kullanıyorum ama başlıyoken de başladıktan sonrada doktor tahilil istemedi. ilk ilaca başladığımda istemişti yani bundan 10 ay önce. bi tek o zaman tahil yaptırdım. bi daha da yaptırmadım. doktora bi sorsam mı acaba?

ya ben 2 aydır kullanıyorum ama başlıyoken de başladıktan sonrada doktor tahilil istemedi. ilk ilaca başladığımda istemişti yani bundan 10 ay önce. bi tek o zaman tahil yaptırdım. bi daha da yaptırmadım. doktora bi sorsam mı acaba?
bence tahlili mutlaka yaptır carmincim.cunku eger kolestrolun arttıysa ki bu ilac kolestrolu arttırıyor karacigerine zarar verir.eger degerler yuksek cıkarsa drun dozunu dusurur.ama drunun tahlil istemeden ilac vermesi cok yanlıs bence.

bu arada benim 22.gunum.dudaklarda ve yer yer yuzumde kuruma var.2 gecedir azıcık burnum kanamıs,sabah kaltıgımda burnumu silip kontrol ediyorum.ben de dun gece drumun burun icin verdigi kremi surdum o yuzden dun gece kanama yoktu :dance: sivilcelerde gecme degil su an icin artıs var.yanaklarımda hic sivilce cıkmazdı benim ama su sıralar yanagımda da sivilce var.

bu arada İ.D den bahsetmissiniz.drum sivilceli ciltlerin su bazlı urunler kullanmaları gerektigini soyledi.ben zaten dogal olmaları nedeniyle mineral urunler kullanmak istiyordum.İ.Dnin fondotenini ve concealerını kullanıyorum.once concealerı sivilcelerin uzerine suruyorum sonra ustune fondoteni suruyorum.eczacı concealerın sivilceleri tedavi etme ozelligi de oldugunu soyledi.I.D urunleri Turkiye de biraz pahalı.alternatif olan baska markalar da var fakat bunları netten siparisle alabilirsiniz.ayrıca gittigidiyorda da İ.D satan var,isteyene ozelden satıcı ismi verebilirim.

DEĞERLERİM SÜREKLİ NORMAL DEVAM ETTİ HER AY TESTLERİMİ YAPTIRIYORDUM. SADECE BİR AY HAFİF BİRŞEY ÇIKMIŞTI AMA NEYDE HATIRLAMIYORUM ÇÜNKÜ ÖNEMSİZDİ SONRAKİ AYDA DÜZELMİŞTİ :)

Merhaba canım ben 7 ay kullandım 15 gün falan oluyor ilaç biteli benim izler aynen duruyor kırmızı kırmızı doktor 1 ay cildin dinlensin dedi sonra krem vereceğim dedi.seninde iz problemin varmıydı vede ne tür bi krem kullandın.şuanda nasıl yüzün.benim tek tük sivilce çıkıyor şuanda yüzümde.açıklayıcı bilgi verirsen çok sevinirim

kızlar size yazma fırsatı buldum, bu fırsatı kaçırmayayım dedim..şuan yanaklarımda müthiş bir kızarıklık ve sivilce var ve bunlar acıyor..sarı da değiller..hiç bir düzelme yok..ama biraz unuttum onları, aynalara daha az bakıyorum..bakalım ne olacak?

MRB CNM

BEN DE BARİZ BİR SOYULMA OLMADI ,BAZI AKNELERİMİN ÜSTÜ SOYULMUŞTU SADECE,ANCAK NEMLENDİRİCİ SÜRMEZSEM AŞIRI KURUMA OLUYOR...
KİLOM 58 BOY 1.67
GEÇECEK CANIM MERAK ETME
BENİM KAN DEĞERLERİMİ EPEYCE YÜKSELTMİŞ BAKALIM NELER OLACAK????DR NE DİYECEK YARIN GİDİYORUM HAYIRLISI....:)

cnm tşk ederim cevapladığın için...ben de pazartesi günü tahlil yaptırıcam inşallah ilacı kesmemi gerektiren bişey çıkmaz.senin de inş ii geçer cnm.benim de aknelerimde kuruma var ama nemlendirici falan sürmedim ben hiç duru suyla yıkıyorum sadece ama düzelme var tabi eski haline nazaran gelişmeleri yazarsan sevinirim ben de senin gibi ayları atlatsam bi ah ah:)zaten az mg.la başlamak daha ii diye duymuştum inş.öyledir kib.cnm byyy

Ben dün kontrole gittim 40 mg ı 50 ye yükseltti ve Zoretanin yazdı bu sefer. Üçüncü ayıma girdim biraz değişiklik var ama hala sivilcelerin biri bitiyo biri çıkıyo. Durdurmadı yani...
Bakalım yaza kadar beklicem

merhaba arkadaşlar ben kızarıklar için bir şey soracaktım. sarışın olduğum için yüzümdeki sivilce kızarıklıkları çok belli oluyor, onun içinde makyaj yapıyorum aslında pek sevmiyorum yüzüme bir şey sürmeyi ama ancak bu şekilde kapatabiliyorum. acaba makyaj yapmamın bir sakıncalı yanı var mı yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca başka ne şekilde kapatabilirim bu kızarıklıkları :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:KK43:3,5 aydır kullanıyorum)

X