Sivilceli Ciltler sivilce için doktor yazz 24 ve aldactone verdi ama..bi bakın kızlar ya :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

crndgn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013
1.393
5
benzer bi konuyu sivilceli ciltler bölümüne açacaktım ama burda sıkıntıma daha çabuk cevap gelir diye buraya açıyorum kızlar..
acilen ilaçlarımı nasıl kullanacağımı öğrenmem lazım
ben ergenlik döneminde(şimdi 25 yaşındayım) dahi sivilce nedir bilmezken son zamanlarda çene bölgemde ağız çevresinde çıkan sivilcelerle uğraşıyorum
cildiyeye gittim kremler verdi daha da kötü oldu sivilcelerim, bitkisel kürler soğan suyu denemediğim şey kalmadı hep daha da arttı
yüzümde ufak tefek tüylenme problemleri de olunca anladım ki benimki hormonal ve jinekoloğa göründüm
kan testi yaptı ve bana diana 35 ve aldactone önerdi, diana 35'in yan etkilerinden korktuğumdan yazz 24+4 istedim tamam dedi
ilaçlarımı aldım geldim bugün fakat bugün hemen başlamalı mıyım sormayı unuttum
yazz'ın prospektüsünde; "Tabletler normal siklusun ilk günü (kanamanın ilk günü) alınmaya başlanmalıdır." yazıyor
ben korunma amaçlı değil de hormonlar için kullanacağım ya reglin ilk gününü beklemeli miyim?
beklersem daha 18-19 gün beklemem lazım
yoksa hemen başlayayım mı?başlarsam sıkıntı yaşar mıyım?
aranızda doğum kontrol haplarını pko-sivilce-tüylenme amacıyla kullananlar varsa fikirlerini alabilir miyim lütfen
yoksa tekrar randevu alıp bunu sormak için jinekoloğa mı gideyim?

*daha dün kulak ağrım için konu açmıştım bugün de bu konu kusura bakmayın nolur:26:

canım evli veya bekar olman farketmez
adetin ilk günü başlanır
sabrediceksin artık 20 gün :)
ben de sivilce için doğum kontrol hapı kullanmıştım, hemen geçiriyor :)

canım evli veya bekar olman farketmez
adetin ilk günü başlanır
sabrediceksin artık 20 gün :)
ben de sivilce için doğum kontrol hapı kullanmıştım, hemen geçiriyor :)

tenesemisir seni Allah gönderdi canım yaa
bekliycem yani 20 gün daha böyle off
anlat bi nolur naptın ne kullandın hangi hap ne kadar sürede geçti geniş geniş anlat bana nolur çok sıkıntılıyım bu yaştan sonra başıma bu da geldi:KK5:

Son düzenleyen: Moderatör:
tenesemisir seni Allah gönderdi canım yaa
anlat bi nolur naptın ne kullandın hangi hap ne kadar sürede geçti geniş geniş anlat bana nolur çok sıkıntılıyım bu yaştan sonra başıma bu da geldi:KK5:
canım seninki biraz farklı
benim ergenliğimde sivilcem vardı
üniversite zamanında da devam etti
sonra ruakutan kullandım, tam bitirmedi o ilaç, hemen ardından yasmin (diana da olabilir hatırlamıyorum) kullandım. Sivilcelerim bitti sonunda, bu benim için çok büyük bişeydi. :KK9:
sonra doğum kontrol hapını da bıraktım, şimdi ne olursa olsun sivilce çıkmıyor rahatım
ama senin niye öyle olmuş anlamadım
ama dünyanın sonu değil niye bu kadar üzülüyorsunuz yahu
ben yıllarca kocaman sivilcelerle yaşadım
seninki dönemlik bişey demek ki, geçer üzülme o kadar

canım seninki biraz farklı
benim ergenliğimde sivilcem vardı
üniversite zamanında da devam etti
sonra ruakutan kullandım, tam bitirmedi o ilaç, hemen ardından yasmin (diana da olabilir hatırlamıyorum) kullandım. Sivilcelerim bitti sonunda, bu benim için çok büyük bişeydi. :KK9:
sonra doğum kontrol hapını da bıraktım, şimdi ne olursa olsun sivilce çıkmıyor rahatım
ama senin niye öyle olmuş anlamadım
ama dünyanın sonu değil niye bu kadar üzülüyorsunuz yahu
ben yıllarca kocaman sivilcelerle yaşadım
seninki dönemlik bişey demek ki, geçer üzülme o kadar

neden bilmiyorum ama benim hormonlarım sonradan bozulmuş canım
dünyanın sonu değil haklısın da inan depresyona girmenin sınırlarındayım biri sönüyo biri çıkıyo, korkumdan makyaj bile yapamıyorum mikrop kapmasın diye
bu ilaçlar son umudum
inşallah seninki de bi daha hiiiç çıkmaz canım:KK50:

neden bilmiyorum ama benim hormonlarım sonradan bozulmuş canım
dünyanın sonu değil haklısın da inan depresyona girmenin sınırlarındayım biri sönüyo biri çıkıyo, korkumdan makyaj bile yapamıyorum mikrop kapmasın diye
bu ilaçlar son umudum
inşallah seninki de bi daha hiiiç çıkmaz canım:KK50:
geçer geçer merak etme
benim sivilcelerim geçti de artık yaşlanma karşıtı krem kullanma yaşına geldim :))
kadınların derdi hiiç bitmez

Kiz kulaktan sonra bu da mi basladi. Kendinle cok mu ugrasiyorsun :KK1: Saka saka. Yasmin durup dururken verilmez. PCOS mu var sende?

Simdi baktimda PCOS varmis galiba. Farketmez bence hemen baslayabilirsin. PCOS da regl gunlerinde duzenli degildir zaten. 21 gun alacaksin 7 gun birakacaksin.

Son düzenleme:
Kiz kulaktan sonra bu da mi basladi. Kendinle cok mu ugrasiyorsun :KK1: Saka saka. Yasmin durup dururken verilmez. PCOS mu var sende?

Simdi baktimda PCOS varmis galiba. Farketmez bence hemen baslayabilirsin. PCOS da regl gunlerinde duzenli degildir zaten. 21 gun alacaksin 7 gun birakacaksin.

ay canım sorma hergünüm ayrı dert :KK37:

pko evet hafif düzeydeymiş ilerlemeden önlem alacakmışız, regl günlerim 3-5 gün oynar o kadar çok düzensiz değil aslında ama ne bileyim gidip randevu alıcam pazartesine sorucam herhal

kendimle çok uğraşıyorum canım evet doktora bile gittim bunun için kendine kendinden başka uğraşlar bul dedi
şalgam suyu alıyorum büyük şişeleri var çok şık onları boyuyorum kendimle uğraşmamak için ama nafile :KK5:

ay canım sorma hergünüm ayrı dert :KK37:

pko evet hafif düzeydeymiş ilerlemeden önlem alacakmışız, regl günlerim 3-5 gün oynar o kadar çok düzensiz değil aslında ama ne bileyim gidip randevu alıcam pazartesine sorucam herhal

On yilin uzerinde kullandim ben diane, sonra yasmin e gectim. Ben direk basliyordum sorun olmuyordu.

merhaba cnm.ben senın kullandıgın ılacların aynısını kullanıyorum. diane 35 ve aldactone. pko tüylenme sivilce problemleri nedeniyle kullanmaya başladım. ama benım doktorum bana adetin 5. günü başlamamı söylemişti. yanı her kutu bittiğinde 7 gün falan beklemiorum adetin 5. günü başlıyorum ki zaten saydığım zaman 7. gününe denk geldiğini gördüm:) burda benden çok daha tecrübeliler var ama yine de doktorunu en azından telefonla aramanı ve sormanı öneririm. bende aynen senin gibi eve gelince aaa ben sormadım nasıl kullanacağımı deyip doktorumu aramıştım :)

merhaba ben eczacıyım canım
kesinlikle adet düzenini bekle pcolu olman farketmez
doğum kontrol ilaçları hormon içerdiklerinden vücudun dengesini etkilerler ve mutlaka adetinin 1-5. günleri arasında baslamalısın
dozları hergün aynı saatte atmalısın
doz atlamamalısın

Son düzenleme:
merhaba cnm.ben senın kullandıgın ılacların aynısını kullanıyorum. diane 35 ve aldactone. pko tüylenme sivilce problemleri nedeniyle kullanmaya başladım. ama benım doktorum bana adetin 5. günü başlamamı söylemişti. yanı her kutu bittiğinde 7 gün falan beklemiorum adetin 5. günü başlıyorum ki zaten saydığım zaman 7. gününe denk geldiğini gördüm:) burda benden çok daha tecrübeliler var ama yine de doktorunu en azından telefonla aramanı ve sormanı öneririm. bende aynen senin gibi eve gelince aaa ben sormadım nasıl kullanacağımı deyip doktorumu aramıştım :)

ben diana 35 yan etkisi fazla diye yazz 24 kullanıcam canım
ne zamandır kullanıyosun sen?
bi fark var mı düzelme var mı acaba?

merhaba ben eczacıyım canım
kesinlikle adet düzenini bekle pcolu olman farketmez
doğum kontrol ilaçları hormon içerdiklerinden vücudun dengesini etkilerler ve mutlaka adetinin 1-5. günleri arasında baslamalısın
dozları hergün aynı saatte atmalısın
doz atlamamalısın

çok teşekkür ederim melek, dikkate alıcam uyarılarını

aslında ilk başlarda yani ilk 2 kutuda sivilcelerim çok arttı. bende tekrar gittim doktora. sabretmem gerektiğini söyledi. bende kullanmaya devam ettim. ve şuan gerçekten geçmeye başladılar(bu arada 3. kutudayım) ve bayadır cıkmıyorlar. sanırım işe yaramaya başladı. umarım sende de işe yarar cnm.

baya olmuş konu biteli ama bir şey sorcam kızlar bende de pcos cikti diane35i 21-7 ama aldactone hakkında bir şey demedi onu da mı aynı şekilde kullanayım :KK5:

X