- 19 Kasım 2014
- 2.971
- 2.973
- 133
Aranan Sivaslı bulunmuştur
Şaka bir yana yöre ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum
2015 e geldik hala insanlar kendi çıkarlarına uyanı alıp evet şu adeti es geçmeyelim diyorlar
İşine gelmeyen adet akıllarına gelmez, karşı taraf getirirse e şu da adet derse aman canım bu devirde adet mi kaldı oluyo bence
Koca 2 insan kendi ne beğeniyo alıp anlaşsınlar
Adet madet hikayesiyle insanların ailelerine yaptırım uygulamasınlar
Adetleri var mı acaba söz nişan istemede ????Sivasliyim ve sivasta yasiyorum merak ettiginiz bisey varsa yardimci olabilirim
oha dicem olmıcak ne altn kemeri ya sabancı ailesinden değilizYanii aynen mesela bnm annem ozel bsy istemedi gonlunuzden ne koparsa dedi ama akraba var bitane kiz nisanladi yok altin kemer 5-6 bilezik kizin kiz kardeslerine kadar giydirilcekmis adetmis haydaaa ben ilk defa duydum Boyle bir adet millet isine geldigini istiyor sucuda adetimiz diye memleketimize atiyorlar.
pasta düşünmüştüm ama baklavada iyi fikirmişAçılın ben sivaslıyım
Beni istemeye geldiklerinde öyle altın falan istemedik. Herkes durumuna göre altın takarsizin mesafe uzak olduğu için ilk gün gidip isteyin ikinci gün söz nişan yapın.
Bir tepsi baklava yaptırın çiçeğin yanına Allah'ın emri Peygamber'in kavliyle isteyin. Allah tamamına erdirsin.
gençler öyle istiyorTanışmadan ne istemesi ne sözü ne nişanı bu?
Adetleri var mı acaba söz nişan istemede ????
oha dicem olmıcak ne altn kemeri ya sabancı ailesinden değiliz
şaka bi yana inşallah öle adetleri yoktur
yoktur yani kız bişi demediğine göre
pasta düşünmüştüm ama baklavada iyi fikirmiş
Çikolata. Pasta ve baklava.biz de baklava olur mutlaka ama 1 tepsi az olur bence 2 olsun en az belki kalabalık olur.Adetleri var mı acaba söz nişan istemede ????
oha dicem olmıcak ne altn kemeri ya sabancı ailesinden değiliz
şaka bi yana inşallah öle adetleri yoktur
yoktur yani kız bişi demediğine göre
pasta düşünmüştüm ama baklavada iyi fikirmiş
Tanisilmis önceden kız konu sahibinin olduğu şehirde yasiyormus.Arkadaşım herhalde aileyi hiç görmediniz daha. Diyorsunuz ki isteme olursa söz, nişan olacak daha onun olumlu olup olmayacağını bile bilmiyorsunuz olumsuz olursa ne olacak alacağınız onca ey boşa mı alınmış olacak. Herşeyin bir yolu yordamı var önce tanışmaya gidilir bir aile nasıl birileri, anlaşılacak birilerimi diye bir sohbet edilir kız tanınır, oğlan tanınır zaten bir izlenim edilinir sonra isteme formaliteden yapılacak eğer söz nişanı o gün yapabilirsiniz yok eminseniz vereceklerinden, o zaman kardeşiniz kıza sorsun çekiniyorlardır bir şey istemekten yani geline ne alınır anneniz akrabalarınız bilir herhalde alırsınız alışverişe çıkıp bu yani.
Sorduk cnm annesi bize gelmişti ona da sorduk ayrıyeten bi adet yok aynırdır dediler o kadar bizde öyle yapalım en iyyisikıza sorsanız ablacım böyle böyle ne adetiniz var ona göre elimizden geldiğince yapalım ailene mahcup olmayalm diyebahar616
Geçen kuzenim nişanlandı. Hem isteme hem nişan yapıldı aynı gün biz bir tepsi baklavayı süsledik püsledik götürdükbizim insanımız sever şerbetli tatlıyı
kızla konuşucaz burda alalım derse kardeşimle beraber beğendiklerini alırlarİstemede cicek cikolatadan baska adet bilmiyorum.. İstemede el opüldükten sonra tek taş takanlarda var.. Ama siz nisanı bir gun sonra yapacagınızdan nisanda da takabilirsiniz.. Alabileceginiz ihtiyacınıza uygun anne baba iki bilezik takar ve bir iki kardeş olarak da altın yada saat takabilirsiniz..
Bizde nisanda kızla alışverise gidilir bir şeyler alınır.. Aile fertlerine bohça yapılır. Abisine yengesine bir bohça anne babaya bir bohça gibi.. Kız babamla konuştuktan sonra nişanı konusursunuz dediğine gore orada alışverişe çıkma ihtimaliniz var.. Aile fertlerinin bohcalarını ayarlayıp oraya gidersiniz. Gelin hanımla da orada alışverişe çıkarsınız.. Olabilir yani.. Yada gelinle konusun gitmeden çıkın alışverişe öyle gidin Sivasa..
elimizden gelenin en iyisini yapmak isteriz hepsinden alırızAnnem sivaslı benim de. Yüzüğü alıp gidin çiçek çikolata ve baklava yaptırın. Alışverişe birlikte çıkarsınız zaten takılacak altını da orada birlikte beğenir alırsınız düzen düzülmesi denir oralarda çantası ayakkabısı falan oradan alırsınız .Bohcaya çok önem verilir gelen akrabalara falan sergilenir geline verdiğiniz değer bohcadan belli olur. Bohcaya koyacağınız havlu nevresim falan varsa onları da beraberiniz de getirin. Şunu istiyoruz bunu istiyoruz demek ayıptır oralarda siz gelininize ne değer veriyorsanız kendiniz içinizden gelerek yapın isterler.
teşekkürlerSivaslıyım ama her köyün her ilçenin adeti farklı oluyor o yüzden bilemedim :) Siz açık açık konuşun kendi adetlerinizi söyleyin sizinki nasılsa ona uyalım yoksa bildiğimiz gibi yapalım diyin. Yani size açık açık söylemeleri lazım söylemiyorlarsa da kendi bildiğiniz gibi yapın. Allah şimdiden hayırlı uğurlu etsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?