Kız İsteme sivastan kız isteme

Ben geldim.
Valla şimdi anlatayım aklıma gelenleri.
Bizde çiçek çikolata alınır gidilir istenir önce. Sonra bir zaman belirlenir yüzük bilezik taki seti artık ne takilacaksa tekrar gidip söz \ şerbet adı altında takılır. Eğer onlarda varsa yemekler yapılır. Yenilir içilir. Uzaktan geldiğiniz için yaparlar büyük ihtimal.
Şimdi sizin başka bir zaman belirleme lüksünüz yok. Gidersiniz beraber takı setini bileziği yüzüğü secersiniz. Sonra ertesi gun takarsiniz. Nişan söz isteme hepsi aynı anda gerçekleşir.
Nişandan bir sure sonra iç çamaşırı kıyafet ayakkabı çanta makyaj malzemesi alınır bizde. Yine sizde bu durum olmadığı için ya düğünden önce alırsınız ya da takıları alacağınız gün alırsınız.

O yorelerde salon nisani mesurdur. Dugun gibi salon tutulup buyuk nisan isteyebilirler. Tabi artik her aile uygulamiyor gencler gerek gormuyor felan ama uygulayan ailelerde bayagi fazla.​

Ayyy bu ne.
Biz de esimle geleneksel evlendik saniyorduk.
Aheeeyyyy

Artık kalktı o ya. Hala yapanlar var ama taa Tekirdağ dan geliyorlar. İstemezler sanıyorum
O yorelerde salon nisani mesurdur. Dugun gibi salon tutulup buyuk nisan isteyebilirler. Tabi artik her aile uygulamiyor gencler gerek gormuyor felan ama uygulayan ailelerde bayagi fazla.​

, post: 44003974, member: 352894"]kız da pek bilmiyor
bizim çocuklar pek toy daha
bilmiyorlar bişi

yüzyüze görüşüldü kızın annesi geldi kızının yanına bu sırada bize de geldi tanışıldı
babasıyla telefonda konuşuldu
haftaya babasıda gelicekmiş büyük ihtimal konuşulur tekrardan
iki kere gidilme olasılığı yok herkes çalışıyor bunu onlarda biliyor onbeş tatil okul tatilinde çocuklar yapmak istiyor
kız da çocuk da aceleci biraz
o yüzden biraz sivasın adeti varmı öğrenmek istedim[/QUOTE]
Çiçeğinizi çikolatanızı alın gidin isteyin :) adetlere falan takılmayın derim

Evet düğün gibi nişan oluyor burda ama kız tarafı salon tutar erkek tarafıda çerezini pastasını temin eder ama erkek tarafı pek kalabalık olmayacağından istemezler bence böyle bişey.

hmmm önemli ama biraz şöyle olur diye çıtlatsalar keşke
owwwww ne ya :) :)
ama sizin söyledikleriniz çok mantıklı bencede öyle olması gerek

yüzük bi tane bilezik takarız yani takılması gere bence
başkası almaz ya donu monu gene kıza seçtiririrz
Tabi ben kendimce fikir veriyorum
Yoksa kk da ne konular gördük kurban bayramında koç getirmedi kayınvalidem bayramlık kıyafet getirmedi altını da az aldı diye
Sizin gelin nasıl biri ne bekliyo bilemiyorum
aynen ya bende gördüm o konuları ama kendim hiç bişeyim olamadan evlendiğim için bana tuhaf geliyo sanıyorum hep

biz phça işini ya buradan götürürüz her şey tam takım alıp yada artık orda ertesi gün alır veririz
kızla beraber
yok cnm ya bizde salon falan tutulamaz ççünkü zaten az kişi gitcez bz o kadar masrafa gerek yok yani

madem adetlerimi söylemiyolar trakyanın adetlerini yapıcaksınız.

bohça için sonradan gitmeyeceğinize göre bohçayı hazırlayın öyle gidin. kızda sizin ordaymış zaten götürün çamaşırını sandığını makyaj malzemelerini seçsin. kıyafet ayakkabı çanta da.

alyans artık çoğu yerde erkek alıyo 2 tarafınkinide. bende trakyalım eşiminkini alınca eşim şaşırmıştı.

altın saat bilezik alın . anne baba kardeşlerede küçük bohça yapın.

çiçek çikolata tamamdır.

21006833
evet o kadar ayrıntılı düşünmemek lazım
biz hem kıza hem oğlana yüzük alalım kızla beraber gidip alsınlar yani
yüzük saat bilezik yeterli
sopnrasında ne istekdiklerini söylerler heralde
kaç bilezik yapılacaksa düğüne yapılır

aynen öyle.

bilezik kaçtane istiyosunuz diye sormanıza gerek yok artık kalmadı öyle şeyler.

6-8 siz karar verirsiniz.

aynen öyle.

bilezik kaçtane istiyosunuz diye sormanıza gerek yok artık kalmadı öyle şeyler.

6-8 siz karar verirsiniz.
biz gene adetten soralım neler istiyorsunuz diye sonra sormadı olmasın
zaten bizim çocuklar herşey hızlı olsun istedikleri için herşeyi sonra kendileri ödicekler çoğunluğu yani
o yüzden sıkıntı yok ne isterlerse alsınlar

iç anadolunun gelenekleri genelde aynıdır. toplanıp gidin, tatlı türü birşeyler götürün tepsiyle baklava gibi. damat adayı kıza güzel çiçek yaptırsın. çok önemli değil ama hediye götürcekseniz onuda verirsiniz. biraz muhabbet hoş sohbet felan havalar nasıl iyi burasıda böyle felan. sonra türk kahvesi dağıtılır. kız istenir falan. yüzükler takılır. selfiler çekilir facebooka atılır :)

İlk gün isteme, ertesi gün söz olabilir

Nişanı daha kapsamlı, daha kalabalık isteyebilirler.

Hepsi aynı anda olmaz bence. Oldu olacak nikahı da kıyın.

Biz aynı gün içinde nikahı da kıymıştık

Öğleden sonra geldiler, önce isteme, 2 saat sonra nişan yüzükleri, ondan 2 saat sonra da nikah memuresi geldi eve, attık imzaları Misss, tertemiz

Bugün olsa gene aynısı yaparım

İstemeye giderken çiçek ve çikolata yaptırın, nişan öncesi alışveriş oluyor, altın ne alacaksanız onlar alınacak, yüzüğü seti bilezik kaç tane yaparsanız, kimi bütün takacağı bileziği nişanda takıyor dügünde bir daha takmıyor ama en iyisi düğünede biraknak, nişan kıyafeti alacaksınız, yine günlük kıyafetler alınıyor, nişan mekanını kız tarafı ayarlıyor, onlar damada yüzük saat alırlar.

Söz nişan bir arada oluyor artik bizim burda onu da belirteyim:)

Bohçayı sormuşsunuz, nisan öncesi cıkılan alışveriş de alınanlar bohcaya koyulup veriliyor, gecelik terlik kıyafet vs, ne alırsa artık kiz tarafı mağazadan.

ohh kebab daha ne olsun selfiler tam bizlik

temiz iş yapmışsınız tebrik ederim

bide bu işin kıyafet boyutu var hem kıza hem bize biz olmadan olmaz tabi
bilezk işini düğüne bırakalım bence şimdi bi tane yeterli

Hey gidi Trakyalı.. Kalaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…