- 15 Haziran 2010
- 1.225
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canımm dün site kafayı yemiş gibiydi
bugün akşama misafir var pasta falan yapıcammm
canımm yaa o tecrübesizlikten anlamamıştır aynısı benimde başıma geldi çok çok çok silikti bende aynı duyguları yaşadım oysaki hamişimişim oda kesin hamiştir
efnanim sen ates işini bilmiyormuydun
niye yaa noldu siteye,ziyaretçi akınına mı uğradı yoksa
canım ateş işide boş sanki çünkü ateşin yumurtlamada artıyomuş ve adet gününe kadar yüksek çıkıyomuş ve adet olunca düşüyomuş tabii hamiş olduğunu anlamak için yine adet beklicez yani
ateş yöntemi sadece yumurtlamayı hesaplamayı kolaylaştırıyomuş
ama ısı düşmezse gebelik vardır diolardı ısı düşüncede hasta oluyorsunz die bnm bugun 37.1 ?
evet canım araştırdım bayaa benim son dediğim gibiymiş bbende senin dediğin gibi sanıyodum bu ara ateşin sabah yataktan kalkmadan mı ölçtün
06bvn06 ve ceylin 33
ewt cnm sabah kalkmadan ölçtüm 37.1 cıktı
sağol canım sende olmasan hiç takip edemeyecemmehtap yeni kişiler geldi adet tarihlerini aldım listeye ekle canımm
ikratu-------24 temmuz
ipek999------6 ağustos
_zeyn_---------1 ağustos
reyyanın yeni aklemneni 6 ağustos
hümeyranın yeni bekleneni 1 ağustos
zaten daha 19 yaşında falandım hormon bozukluğu vardı ozaman düzensizlik tüylenme falan olmuştu ondan beri yani 9 yıl boyunca d.k. hapı kullandım bi ara hap ağır gelmişti yeni evliyken adetim çok azalmıştı şimdi yine böyle oldu diyorum ya böyle tuhaflıklar hep beni bulurdaha önceden dzensizlik warmıydı bu haptan sonra mı oldu cnm
sen dua et iyiki taşıp ocağını batırmamış kaydirigubbakcemile3kızlraaa yaaa sütü ocağa koydum ılısın diye sizin yüzünüzde unuttum kaynadı bide işim yoksa soğumasını bekle ayyy kızlar yaa nikotin gibisiniz
Vücut Isısı Takibi
Bir adet dönemi (siklus) ortalama 28 gündür.Bir siklusta ovulasyon ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eger adet dönemi daha uzun veya kisa ise ovulasyon günleri degisicektir.Örnegin siklus 35 gün ise (35-14=21) 21.gün,eger siklus 25 (25-14=11) gün ise 11. gün yumurtlama günüdür.
BBT takip etmekle ovulasyonun olup olmadigini ve ovulasyon gününü kestirmek mümkündür.BBT takibi iliski gününü tahmin için de kullanilabilir. BBT ile siklusun 13. günü yumurtlama oldugu tespit edilmisse bir sonraki siklusta adetin 12. günü en ideal iliski zamanidir.
Düzenli yumurtlamasi olan bir kadinda 28 günlük bir siklusun ilk 14 gününde vücut isisi (BBT) 36-37 derece civarindadir. Ovulasyondan (yumurtlamadan) kisa bir süre sonra BBT 37 derecenin üstüne çikar.
Vücut isisi (BBT) yükseldiginde gebe kalmak için genellikle zaman geçmistir. Cinsel birlesme BBT yükselmeden önceki 5 gün içinde olmalidir.Ovulasyon (yumurtlama) sonrasi luteal faz denilen siklusunun 2. yarisi baslar. Bu dönemde hormonlarin etkisiyle BBT 37 derecenin üstünde kalir.Sonraki adetinin ilk gününden itibaren BBT düser.Eger gebelik olursa BBT düsmez ve doguma kadar 37 derecenin üstünde kalmaya devam eder.
Vücutu Isisi (Bazal Body Temperature) Takip Tablosu
Bazal Body Temperature’u takip etmenin en iyi yolu bir BBT tablosu elde etmektir.Bunu doktorunuzdan aldiginiz bilgilerle kendiniz yapabilir , hazir basili tablolar kullanabilir veya sayfamizdan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Dogru bir BBT takibini yapmak için asagidaki adimlari takip ediniz.
Bir vücut termometrosi aliniz.
BBT tablosunu doktorunuzdan ya da sayfamizdan alabilirsiniz.
Yataginizin basucundaki etajerin çekmecesine tablo,termometre ve kalemi koyunuz
Termometreyi (civali ise) civasiz ucundan tutup sallayarak 36 derecenin altina düsürünüz
Sabah uyandiginizda hiçbir sey yapmadan termometreyi dil altina yerlestirerek atesinizi ölçüp dikkatle okuduktan sonra BBT tablosunda o günkü tarihin karsisina okudugunuz degeri kaydediniz.
Yumurtlamadan sonra adet kanamasinina kadar ortalama 1 derecelik vücut isisi artisi normal bir yumurtlama dönemi oldugunu gösterir. Yumurtlama olmayan adet dönemlerinde isi artisi gözlenmez.Mutlak bir gösterge degildir. BBT takibi ile evde, kendi kendine, yumurtlama düzeni ile ilgili kabaca bir bilgi edinilebilir.
canım benim kein değil daha sonra tekrarlayacağım çok çok silik gördüm testin kendi çizgiside olabilir o yüzden beklemek gerek
sağol canım sende olmasan hiç takip edemeyecem
zaten daha 19 yaşında falandım hormon bozukluğu vardı ozaman düzensizlik tüylenme falan olmuştu ondan beri yani 9 yıl boyunca d.k. hapı kullandım bi ara hap ağır gelmişti yeni evliyken adetim çok azalmıştı şimdi yine böyle oldu diyorum ya böyle tuhaflıklar hep beni bulur
sen dua et iyiki taşıp ocağını batırmamış kaydirigubbakcemile3
canım ben kesin gözüyle bakıyorum t bölgesinde eğer mikroskopla bakıldığında görülecek kadar dahi olsa sonuç pozitif çünkü negatifte bembeyaz çıkıyo hiç renk yok hani zeminin rengi var ya onun gibi bembeyaz