Sitedeki Tum Psikolog ve Aile ve Iliski danismanlarina sesleniyorum

Psikolojik danışmanların çocuğunun psikolojisi bozuk oluyor.
Niye acaba, okullarda da böyle danışmanlar.
Ben lisedeyken de, sınıfa bilgilendirme için gelen rehberlik hocası, bir arkadaşıma sakız çiğniyor diye seni sakızla duvara yapıştırırım demişti.
Hala aklıma geldikçe gülerim.:KK48::KK48:

Aile ve ilişki danışmanlığı ne ya.. Psikologlar psikyatristlere noldu? Şansen bu konuda uzman değilim. Psikolog ve psikiyatr arkadaşlar yanlış anlamasın da gördüğüm çok berbat psikiyatristler var. Kendi tedaviye ihtiyacı var. Bu yazdıklarınız çok anormal. İyi bi uzman değilmiş..

Psikolojik danışmanların çocuğunun psikolojisi bozuk oluyor.
Niye acaba, okullarda da böyle danışmanlar.
Ben lisedeyken de, sınıfa bilgilendirme için gelen rehberlik hocası, bir arkadaşıma sakız çiğniyor diye seni sakızla duvara yapıştırırım demişti.
Hala aklıma geldikçe gülerim.:KK48::KK48:
Banada jimnastik hocam o sakiz midene yapisir insallah demisti:)) hahaha simdiki aklim olsa o kadinin sacindan tutar asil ben duvara yapistirirdim:)

Arkadaşlar konu aldığı eğitimin hakkını veremeyen, yeteneksiz bir aile danışmanının yanlış tutumu.
Farklı yorumlar yazılmış,ben de kendimce açıklama yapmak isterim.
Aile Danışmanlığı eğitimi/sertifikası alanlar
(her meslek grubu kabul edilmiyor bu programa)
ASPB yani Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurarak gerekli izinleri almaları durumunda 'Aile Danışmanlığı Merkezi' açabilirler.
Bu merkezde evlilik ve aile içi iletişim,
yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konusunda danışmanlık verirler.

Bence bunda bir sorun yok,sonuçta hem yasal anlamda sorun yok, hem de evliliğinde sorun yaşayan kişiler-çiftler için böyle merkezlerin olmasını yararlı buluyorum.
Ayrıca bu merkezlerde psikoterapi yapılmıyor,
adı üstünde danışmanlık veriliyor.
Hemşirelik lisans programının da küçümsenecek bir program olduğunu düşünmüyorum.
Ya da daha açık ifade edeyim,ek bir eğitimle
aile-evlilik danışması verebilmek için uygun bir meslek grubu bence.

Bu mevzuda konuşulması gereken esas konu şu bence:
Geçmişte alınmış bir yardımı eleştirip,
yorum yapmamızın konu sahibine bir faydası yok.
Sadece burdaki üyeler için bir farkındalık oluşmuş oldu,
bu tip merkezlere gidenler-gidecek olanlar daha dikkatli olur.

P piramses1982 siz de yetişkin birisiniz.
Annenizin zoruyla istemediğiniz birinden yardım almaya devam etmeyebilirdiniz.
18 yaşındaki oğluma bile istemediği hiç bir şeyi yaptıramıyoruz.
Ayrıca biz burda sizin anlatımınızla, kadını değerlendirip yorum yapıyoruz, bununla birlikte sizin kendinizi ve etrafınızı ne kadar sağlıklı değerlendirdiğiniz de tartışılır.
Sanki şöyle bir savunma mekanizması geliştirmek üzeresiniz:
Ben aslında bu hallere düşmezdim de o uzman beni yanlış yönlendirdi.
Yanılıyor muyum?
Ah siz annemin ne kadar guclu bir karakter oldugunu bilmiyorsunuz, evet 36 yasinda zorla goturuldum, saka yapmiyorum, cok ciddiyim. Ve tum birikimlerim de gitti.
Ve dediginize katiliyorum, cunku o kadin beni doktoraya tekrar gaza getirip basvurtturmasaydi, hic baslamayacaktim ve esim esim diye aglaya aglaya esime tekrar geri donecektim, ve bu sefer de "doktoram" demeyecektim. Evet, galiba onu sucluyorum. Cunkubsu anki kafa karisikligima onun yonlendirmesi neden oldu

Arkadaşlar konu aldığı eğitimin hakkını veremeyen, yeteneksiz bir aile danışmanının yanlış tutumu.
ASPB yani Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurarak gerekli izinleri almaları durumunda 'Aile Danışmanlığı Merkezi' açabilirler.

Bence bunda bir sorun yok,sonuçta hem yasal anlamda sorun yok, hem de evliliğinde sorun yaşayan kişiler-çiftler için böyle merkezlerin olmasını yararlı buluyorum.
Hemşirelik lisans programının da küçümsenecek bir program olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca biz burda sizin anlatımınızla, kadını değerlendirip yorum yapıyoruz, bununla birlikte sizin kendinizi ve etrafınızı ne kadar sağlıklı değerlendirdiğiniz de tartışılır.
Yanılıyor muyum?
Bunu ve daha fazlasını düşünüyorum kızlar bana da sorun arkadaşımızda gibi geliyor kendisi gerçekten bu gün iyi gördüğünü yarın kötüleyebilen biri gibi yazdıkları konuları öyle önce dayak yedim nasıl kabullenirim diyip eve geliyor baba arkasında durup dava açıyor buraya kadar güzel 3 gün sonra almanyayı kaybedeceğini anlayınca babasının boşanmaya zorladığına kendini inandırıp kocam kocam diye ağlayıp adama geri dönüyor sağdan soldan aldığı yardımlarla göt büyüten adam birden ama ben çıldırttım adamı ondan vurdu adamcağız noktasına geliyor tam böyle demiyor ama konunun teması bu sonra bu adam çocuk istiyor az daha ısrar etse konu sahibi yapacak konu sahibi gerçekten insanlar hakkında kendini bile kaldırabilecek bir psikolojide ve bunların sebebi bu adamdan başkası bakmazmış konu sahibine konu sahibi yok öyle bir şey insanlar görüntüye aşık olmuyor emin olun kocadan kaç tr ye gel almanya elden gidiyor de geri git hayatın bitecek böyle yarın bir gün çalışacaksın o kocandan da senin sırtından geçinecek kendine güven artık nolur ya ben o kadının da sana böyle şeyler söylediğini düşünmüyorum kusura bakma da sanki sen istediğin cevapları alamayınca kendince haklıyım yea ben moduna girmek istemişsin gibi

Bunu ve daha fazlasını düşünüyorum kızlar bana da sorun arkadaşımızda gibi geliyor kendisi gerçekten bu gün iyi gördüğünü yarın kötüleyebilen biri gibi yazdıkları konuları öyle önce dayak yedim nasıl kabullenirim diyip eve geliyor baba arkasında durup dava açıyor buraya kadar güzel 3 gün sonra almanyayı kaybedeceğini anlayınca babasının boşanmaya zorladığına kendini inandırıp kocam kocam diye ağlayıp adama geri dönüyor sağdan soldan aldığı yardımlarla göt büyüten adam birden ama ben çıldırttım adamı ondan vurdu adamcağız noktasına geliyor tam böyle demiyor ama konunun teması bu sonra bu adam çocuk istiyor az daha ısrar etse konu sahibi yapacak konu sahibi gerçekten insanlar hakkında kendini bile kaldırabilecek bir psikolojide ve bunların sebebi bu adamdan başkası bakmazmış konu sahibine konu sahibi yok öyle bir şey insanlar görüntüye aşık olmuyor emin olun kocadan kaç tr ye gel almanya elden gidiyor de geri git hayatın bitecek böyle yarın bir gün çalışacaksın o kocandan da senin sırtından geçinecek kendine güven artık nolur ya ben o kadının da sana böyle şeyler söylediğini düşünmüyorum kusura bakma da sanki sen istediğin cevapları alamayınca kendince haklıyım yea ben moduna girmek istemişsin gibi
Her turlu seyi dusunebilirsibiz....psikolojim bozuk olabilir ancak o kadinin soylediklerini birebir soyluyorum, ASLA IFTIRA ATMIYORUM.

Her turlu seyi dusunebilirsibiz....psikolojim bozuk olabilir ancak o kadinin soylediklerini birebir soyluyorum, ASLA IFTIRA ATMIYORUM.
İftira atıyorsun demedim zaten belki de farklı cümlelerdi ama böyle yorumladın diyorum bak şu sitede eğer vakti olan varsa rica ediyorum bu kadının bütün konularını açma sırasına göre ama bu çok önemli lütfen açma sırasına göre okuyum her konuda da iki üç sayfa yazdığı yorumlara bir bakın yazdığıma katılacak mısınız

İftira atıyorsun demedim zaten belki de farklı cümlelerdi ama böyle yorumladın diyorum bak şu sitede eğer vakti olan varsa rica ediyorum bu kadının bütün konularını açma sırasına göre ama bu çok önemli lütfen açma sırasına göre okuyum her konuda da iki üç sayfa yazdığı yorumlara bir bakın yazdığıma katılacak mısınız
Birebir kullandigi cumleleri soyluyorum. Hatta bir whatsup yazismamizi keske buraya kopyalayip yapistirabilsem...."guveni kaybettin, donme , doktorayi kaybettin, orada kal" bunlari birebir yazdi.

yerinde olsam bir görüşme ayarlar görüntü kaydı alıp şikayette bulunurdum.kendisinin bir yardıma ihtiyacı var acilen.

Yanılıyor muyum?

Bana bu kadın o kadar iyi niyetli gelmedi ama sevgili derin sularda derin sularda . Danışmanlığın ötesine geçip psikoterapi yapmaya kalkışmış kendince.

Ya hazir konu acilmisken sorayim.. yok un onaylamadigi bir universitenin davranis bilimlerinden mezun olan biri klinik psikolog unvani alabilir mi? Boyle o kadar cok kisi var ki inanamazsiniz..
Alabilir,çünkü psikologların bir meslek yasası yok.
Alabilir çünkü ülkemizde gemisini yürüten kaptan.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunlarının durumu ise hepten karışık.
PDR bölümü Üniversitelerin eğitim fakültesinde olduğu için ünvan ve çalışma alanı daha çok okullarda rehber öğretmen olarak görülüyorlar.

Özel üniversiteler iki yıllık yüksek lisans için
45-50 bin TL parayı veren herkese kapılarını açıyorlar.
Bana sorarsanız davranış bilimleri bölümü yine de psikolojiye yakın bölümlerden.
Ama davranış bilimleri lisansı YÖK onaylı bir üniversiteden değilse, o farklı bir durum.
Normal şartlarda kişinin, lisansının geçerliliği yoksa yükseğe kabul alamaz.

Bana bu kadın o kadar iyi niyetli gelmedi ama sevgili derin sularda derin sularda . Danışmanlığın ötesine geçip psikoterapi yapmaya kalkışmış kendince.
Astoricağım,eğer durum anlatıldığı gibiyse yüzde yüz haklısınız.
İyi niyetli olmadığı gibi işbilmez derim ben böylesi danışmana.
Bununla birlikte hayat bana, her olay ve durumda görünenden farklı şeyler de olabileceğini gösterdi.
Kaldı ki konu sahibinin kendisini ve ilişki içinde olduğu insanları çok sağlıklı değerlendirebildiğini düşünmüyorum.

Bununla birlikte hayat bana, her olay ve durumda görünenden farklı şeyler de olabileceğini gösterdi.
Kaldı ki konu sahibinin kendisini ve ilişki içinde olduğu insanları çok sağlıklı değerlendirebildiğini düşünmüyorum.

Ben konudan bağımsız yazıyorum, konu sahibinin sorunlarını bilmiyorum haklı ya da haksız ona bakmıyorum. Ama danışmanlık yapıyorsa danışmanlık yapmalı. Yani sağlıklı değerlendirememek ayrı, karşı tarafın tutumunu bambaşka lanse edip uydurmak ayrı. Sağlıklı değerlendiremeyebilir (bana yaptığı doğru bir tutum mu demesi misal yanlış bir değerlendirme) ama karşı tarafın demediği şeyleri demiş gibi aktarması bambaşka bir durumdur hatta patolojik olabilir. O yüzden ben değerlendirmesinden bağımsız doğru aktardığını varsayarak yorum yaptım.

Alabilir,çünkü psikologların bir meslek yasası yok.
Alabilir çünkü ülkemizde gemisini yürüten kaptan.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunlarının durumu ise hepten karışık.
PDR bölümü Üniversitelerin eğitim fakültesinde olduğu için ünvan ve çalışma alanı daha çok okullarda rehber öğretmen olarak görülüyorlar.

Özel üniversiteler iki yıllık yüksek lisans için
45-50 bin TL parayı veren herkese kapılarını açıyorlar.
Bana sorarsanız davranış bilimleri bölümü yine de psikolojiye yakın bölümlerden.
Ama davranış bilimleri lisansı YÖK onaylı bir üniversiteden değilse, o farklı bir durum.
Normal şartlarda kişinin, lisansının geçerliliği yoksa yükseğe kabul alamaz.

Anladim o zaman yok un tanimadigi universiteden mezun olup kendine klinik psikolog diyen resmen dolandiricilik yapiyor saka gibi.. insan hayatini etkileyen bu tip mesleklere nasil parayla unvan veriyorlar akil alir gibi degil.

O zaman birsey danismak istiyorum. Tamam mimseyi dogru degerlendiremiyorum kabul. Ancak bu kadinin dediklerini yorumlayarak soylemedigim gercegini belirtmek istiyorum.

X