Sitedeki Tum Psikolog ve Aile ve Iliski danismanlarina sesleniyorum

YTÜ tüm yıl boyunca hafta sonları devam eden,toplamda 480 saatlik 'Aile Danışmanlığı Sertifika Programı' açıyor, bu yıl da var eğitim.
Programda bir sıkıntı yok,yüksek lisans grubumuzda daha önce bu programı YTÜ ve İstanbul Ünv. almış çok donanımlı ve kaliteli arkadaşlarımız vardı.
Belli ki hanımefendi aldığı eğitimin hakkını veremiyor.
Siz onceki konularimdan ne kadar darmaduman oldugumu biliyorsunuz. Beni korkunc kafa karisikligi icindeyken tekrar doktoraya basvurmam icin gaza getiren o. Ve doktorayi birakip, buraya gelince soyledigi cumleleri de bu. Kisaca, zaten karman corman benim gibi birini, bildiginiz duvardan duvara carpti. Buraya gelisimi "issizsin, asagi dustun, doktorani kaybettin, asla geri doneyim deme, orada hayatini kur" cumleleri ile o kadar darma duman oldum ki, gordugunuz gibi siteye milyon kere yazi yazdim

Durun tahmin edeyim, klinik psikoloji yüksek lisansını her önüne geleni kabul eden saçma sapan bir üniversitede yapıyor, değil mi?

Klinik psikoloji yüksek lisansını yapmayı bırakın, kabul edilmek bile inanılmaz zor bir süreç. Psikoloji mezunu olmadan da yapılmıyor diye biliyordum ama artık bunlar bile yaşanır olmuş demek ki.

Cidden şu ülkede en fazla hakkı yenen meslek gruplarından biri psikologlar. Hale bakın. Yazık.

Danışanı da dolup taşıyordur çünkü google reklamları, bazı doktor sitelerine ödeme yaparak üst sırada çıkmalar vb...

Diplomasız dişçiye, cerraha ne kadar güveniyorsanız diplomasız psikoloğa da o kadar güvenin. Ruh sağlığınızı eğitimsiz insanlara emanet etmeyin diyorum o kadar.

Durun tahmin edeyim, klinik psikoloji yüksek lisansını her önüne geleni kabul eden saçma sapan bir üniversitede yapıyor, değil mi?

Klinik psikoloji yüksek lisansını yapmayı bırakın, kabul edilmek bile inanılmaz zor bir süreç. Psikoloji mezunu olmadan da yapılmıyor diye biliyordum ama artık bunlar bile yaşanır olmuş demek ki.

Cidden şu ülkede en fazla hakkı yenen meslek gruplarından biri psikologlar. Hale bakın. Yazık.

Danışanı da dolup taşıyordur çünkü google reklamları, bazı doktor sitelerine ödeme yaparak üst sırada çıkmalar vb...
Kibris yakin dogu universitesi klinik psikoloji yuksek lisans. Ders programini anlamadim ama soyle yapiyordu. 1 hafta yokum, full dersim ve sinavim var diyordu, 10 gun sabahtan aksama derse giriyormus, ardindan vize....
Valla anlamadim.
Okulu kotulemek degil amacim yanlis anlasilmasin.
Ve bu kadin yurtdisinda doktora da yapacak, yine dedigine gore arada gidecekmis.
Bu arada doktorasini da yilda 2 3 defa gitmesi gereken yabanci bir ulkede yapacak.
Ya gercekten yanlis birseyler oluyor, ya da benim psikolojim iyice bozuldu.
Dunya para verip, en sonunda duydugum cumleler tadindan yenmez....
"Kaybettin, guven kaybettin, kal orda asla donme, yaptigina katlanacaksin, fotografa bakip enerjiniz tutmuyor bosanin, ben yakistirsaydim onu da buraya cagirirdik evliliginizi kurtarmaya calisirdik, yoruldum senden git baska danisman bul, evet kariyerini birakip giderek asagi dustun cunku issizsin orda"
Muhtemelen bu cumleleri olsa olsa dusmanim soylerdi....

Tamam herseyi kabul ediyorum. Peki nasil oluyor da bir suru danismani dolup tasiyor? Bende mi bir terslik var, bana mi gicigi var?
Genelde 10lu paket halinde odeme yapiliyor
Bana defalarca "cok yoruldum , hep ayni konuya donuyorsun, git baskasini bul" defalarca soyledi. En son seansimizda "seni bir daha almam beni astin, git psikiyatrist bul" dedi. Sagolsun konusunda uzman bir psikiyatrist ismi verdi. Neden daha once vermediniz gondermediniz beni dedim, "gecmisi sorgulamayi birak, yeni tanistim"
Ben mi cok alinganim yahu.

Anneniz nerden bulmuş bu bayanı?

Kibris yakin dogu universitesi klinik psikoloji yuksek lisans. Ders programini anlamadim ama soyle yapiyordu. 1 hafta yokum, full dersim ve sinavim var diyordu, 10 gun sabahtan aksama derse giriyormus, ardindan vize....
Valla anlamadim.
Okulu kotulemek degil amacim yanlis anlasilmasin.
Ve bu kadin yurtdisinda doktora da yapacak, yine dedigine gore arada gidecekmis.
Bu arada doktorasini da yilda 2 3 defa gitmesi gereken yabanci bir ulkede yapacak.
Ya gercekten yanlis birseyler oluyor, ya da benim psikolojim iyice bozuldu.
Dunya para verip, en sonunda duydugum cumleler tadindan yenmez....
"Kaybettin, guven kaybettin, kal orda asla donme, yaptigina katlanacaksin, fotografa bakip enerjiniz tutmuyor bosanin, ben yakistirsaydim onu da buraya cagirirdik evliliginizi kurtarmaya calisirdik, yoruldum senden git baska danisman bul, evet kariyerini birakip giderek asagi dustun cunku issizsin orda"
Muhtemelen bu cumleleri olsa olsa dusmanim soylerdi....
Öyle eğitim olmaz. Psikoloji mezunu olmayan kimse psikolog olamaz. Klinik psikolojiye kabul almaları da bir facia denebilir. İnsanlar klinik psikolojiye kabul alabilmek için senelerce uğraşıyorlar.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bir psikolog ya da psikiyatrist asla öneri vermez danışanına. En azından böyle kökten hayat değişiklikleri önerileri vermez. Her konuya etiketliyorum ama değil mi, Astoria Astoria ?
Bu kişiden medet ummayın, arayın beni ben size aynı çirkef cümleleri kurarım valla. Bu ne böyle?

Öyle eğitim olmaz. Psikoloji mezunu olmayan kimse psikolog olamaz. Klinik psikolojiye kabul almaları da bir facia denebilir. İnsanlar klinik psikolojiye kabul alabilmek için senelerce uğraşıyorlar.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bir psikolog ya da psikiyatrist asla öneri vermez danışanına. En azından böyle kökten hayat değişiklikleri önerileri vermez. Her konuya etiketliyorum ama değil mi, Astoria Astoria ?
Bu kişiden medet ummayın, arayın beni ben size aynı çirkef cümleleri kurarım valla. Bu ne böyle?

Evet bunu zaten ben konu sahibine de yazdım. Kendisi kanunen klinik psikolog sayılmıyor. E ben de yüksek lisansımı hemşirelik üzerine yapayım madem hemşire olayım böyle saçma şey olur mu? 1000 liraya aile danışmanlığı sertifikası almış bir yerlerden ahkam kesiyor işte. Klinik psikoloji zaten leş bir durumda şu an önüne gelen parayı verince okuyor. Acilen meslek yasası çıkmalı ve bunların önüne geçilmeli. Yani kaldı ki konu sahibi kanıksamış hala kendisinde bir anormallik olduğunu düşünüyor o kadar lafıma rağmen. Üzücü.

Evet bunu zaten ben konu sahibine de yazdım. Kendisi kanunen klinik psikolog sayılmıyor. E ben de yüksek lisansımı hemşirelik üzerine yapayım madem hemşire olayım böyle saçma şey olur mu? 1000 liraya aile danışmanlığı sertifikası almış bir yerlerden ahkam kesiyor işte. Klinik psikoloji zaten leş bir durumda şu an önüne gelen parayı verince okuyor. Acilen meslek yasası çıkmalı ve bunların önüne geçilmeli. Yani kaldı ki konu sahibi kanıksamış hala kendisinde bir anormallik olduğunu düşünüyor o kadar lafıma rağmen. Üzücü.
Yok yok, burda yazdiklarimi, sizlerin cevaplarini anneme soyledim "guzelim basarili kadina pislik atiyorsun, terbiyesiz!, e delirtirsen kadini herseyi der" cevabini alinca artik nefes alamaz duruma geldim.

Bu kadin yuzlerce kisiye danismanlik yapmaya devam ediyor ve ileride Dr. Klinik psikolog olarak etrafta gezecek ve seans ucretini astronomik yapacak!
Ben yandim, baskalari yanmasim diyecegim ama nasil onune gececegim ki?

Yok yok, burda yazdiklarimi, sizlerin cevaplarini anneme soyledim "guzelim basarili kadina pislik atiyorsun, terbiyesiz!, e delirtirsen kadini herseyi der" cevabini alinca artik nefes alamaz duruma geldim.

Bu kadin yuzlerce kisiye danismanlik yapmaya devam ediyor ve ileride Dr. Klinik psikolog olarak etrafta gezecek ve seans ucretini astronomik yapacak!
Ben yandim, baskalari yanmasim diyecegim ama nasil onune gececegim ki?

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Meslek yasasının çıkması gerekiyor bir an önce. Maalesef alan çok sömürülüyor ben de üzgünüm bu durumdan. Hizmet aldığınızı kanıtlayabilseydiniz paranızı geri alabilirdiniz dava açarak.

Sizin yapabileceğiniz bir şey yok maalesef. Meslek yasasının çıkması gerekiyor bir an önce. Maalesef alan çok sömürülüyor ben de üzgünüm bu durumdan. Hizmet aldığınızı kanıtlayabilseydiniz paranızı geri alabilirdiniz dava açarak.
Ahhh hic fatura kesmedi ki! Hep elden verdi annem. Zamanima mi uzuleyim, parama mi, darmadumanolan psimolojimin iyice yerlebir olmasina mi!

Ahhh hic fatura kesmedi ki! Hep elden verdi annem. Zamanima mi uzuleyim, parama mi, darmadumanolan psimolojimin iyice yerlebir olmasina mi!

Burada Lorentz diye bir üye vardı, üyeliğini kapattırdı sanırım ama. Kendisi de klinik psikolog olduğunu iddia eden birisi tarafından 750 lira dolandırılıp dava açarak parasını geri almıştı. Sürecini takip etmiştim mesajlarımız duruyorsa bir bakayım nasıl yapabilmiş, şu anda detaylı hatırlayamıyorum.

Oh ya 1000 tl ile oluyorsa, seansta ogrendigim herseyi birebir yaparim, muhendis olmama bakmadan hemen aile danismani sertifikami aliyorum ve seans ucteri bilmem ne kadar diye bssliyorum para basmaya. Yasa cikana kadar, ben cebimi doldurmus olurum. Hatta lazandigim paralarla ben de yuksek ve dr yapayim, daha da kazanayim.
Ah anne! Yaktin basimi!

Burada Lorentz diye bir üye vardı, üyeliğini kapattırdı sanırım ama. Kendisi de klinik psikolog olduğunu iddia eden birisi tarafından 750 lira dolandırılıp dava açarak parasını geri almıştı. Sürecini takip etmiştim mesajlarımız duruyorsa bir bakayım nasıl yapabilmiş, şu anda detaylı hatırlayamıyorum.
Benim 20000 tlm gitti!!!!

Istanbulda, cok bunalimli durumdayken, asiri takintili bir durumdayken, annem tarafindan "aile ve iliski danismani" olan, bir bayana yonlendirildim.

Bu kadin yildiz teknikte aile ve iliski danismanligi okumus, simdi de klinik psikoloji yuksek lisans yapan biri. Ve doktoraya devam edecek.

Bana gorusmelerde soyledigi bazi cumleler aklimi inanilmaz kurcaliyor:
-"boyle yaptin guven kaybettin, istesen de bir daha duzelmez" ,
-"kaybettin iste bitti, geri donusu yok"
-"Iyi de neden boyle soyluyorsunuz " dedigimde "tarzimi begenmiyorsan bir daha gelme" gibi cumleleri normal mi?

Yurtdisina tasindigim icin son seansinizi skype uzerinden yaptik , kendimi kotu hissettigimi soyledigimde "e heralde, su an issiz gucsuzsun, turkiyedeki kariyerini birakarak, bildigin asagi dustun" cumlesini soylemesi normal mi? "Turkiyeye geri donmek istiyorum" dedigimde "milletin guvenini kaybettin, sen seciminle turkiyedeki herseyini kaybettin, orada sifirdan basla yeni hayat kur, buraya gelme " demesi normal mi?

Ben mi cok alinganim, bu durumda bir terslik mi var?

Bir danismanin bunlari soylemesi normal mi? Yoksa hissettigim "birseylerin ters oldugu" gercegi dogru mu?
Ay çakaydın 1 tane ağzına valla.
Kendi terapilik olmıs o:bicak:

Benim 20000 tlm gitti!!!!

O ilk seansta bir saçmalık olduğunu anlayıp bıraktı ama. Yani ona da sizin gibi EMDR yapmaya kalkmış kendince ama o kadar becerememiş ki kadını iyice travmalarıyla yüzleştirip ağlatmıştı. Parasını geri alıp çalıştığı bürosuna mühür vurdurttu. Siz baya uzun süre gitmişsiniz, keşke elden verdiğinizde bir fatura alsaydınız. Fatura kesmesi gerekir.

Arkadaşlar konu aldığı eğitimin hakkını veremeyen, yeteneksiz bir aile danışmanının yanlış tutumu.
Farklı yorumlar yazılmış,ben de kendimce açıklama yapmak isterim.
Aile Danışmanlığı eğitimi/sertifikası alanlar
(her meslek grubu kabul edilmiyor bu programa)
ASPB yani Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvurarak gerekli izinleri almaları durumunda 'Aile Danışmanlığı Merkezi' açabilirler.
Bu merkezde evlilik ve aile içi iletişim,
yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konusunda danışmanlık verirler.

Bence bunda bir sorun yok,sonuçta hem yasal anlamda sorun yok, hem de evliliğinde sorun yaşayan kişiler-çiftler için böyle merkezlerin olmasını yararlı buluyorum.
Ayrıca bu merkezlerde psikoterapi yapılmıyor,
adı üstünde danışmanlık veriliyor.
Hemşirelik lisans programının da küçümsenecek bir program olduğunu düşünmüyorum.
Ya da daha açık ifade edeyim,ek bir eğitimle
aile-evlilik danışması verebilmek için uygun bir meslek grubu bence.

Bu mevzuda konuşulması gereken esas konu şu bence:
Geçmişte alınmış bir yardımı eleştirip,
yorum yapmamızın konu sahibine bir faydası yok.
Sadece burdaki üyeler için bir farkındalık oluşmuş oldu,
bu tip merkezlere gidenler-gidecek olanlar daha dikkatli olur.

P piramses1982 siz de yetişkin birisiniz.
Annenizin zoruyla istemediğiniz birinden yardım almaya devam etmeyebilirdiniz.
18 yaşındaki oğluma bile istemediği hiç bir şeyi yaptıramıyoruz.
Ayrıca biz burda sizin anlatımınızla, kadını değerlendirip yorum yapıyoruz, bununla birlikte sizin kendinizi ve etrafınızı ne kadar sağlıklı değerlendirdiğiniz de tartışılır.
Sanki şöyle bir savunma mekanizması geliştirmek üzeresiniz:
Ben aslında bu hallere düşmezdim de o uzman beni yanlış yönlendirdi.
Yanılıyor muyum?

Ya hazir konu acilmisken sorayim.. yok un onaylamadigi bir universitenin davranis bilimlerinden mezun olan biri klinik psikolog unvani alabilir mi? Boyle o kadar cok kisi var ki inanamazsiniz..

X