Sitedeki Tum Psikolog ve Aile ve Iliski danismanlarina sesleniyorum

Psikoloji alanı sömürülmeye o kadar müsait bir durumda ki ülkemizde. Lisans eğitimi alakasız insanlar birkaç paralı kursa katılıp psikolog yada aile danışmanıyım diye ortalığa atıyorlar kendilerini. Bazen tvde denk geldiğim, kadın kuşağı programlarında ekrana çıkartılan ''ruh sağlığı uzmanları''?? nın canlı telefon bağlantılarında nasıl konuştuklarını izledikçe kahroluyorum.
Psikolog, danışman size kendi fikrini dikte edemez, içinde bulunduğunuz durumun ve seçeneklerinizin farkına varmanızı sağlar, ancak seçim size aittir. Terapistin söylediğini belirttiğiniz sözler çok korkunç.
Lütfen destek almayı düşündüğünüz kişinin eğitimini araştırın, her klinik açan, her psikoloğum, aile danışmanıyım diyene inanmamak gerek.

Danisman degil de kiskanc komsu gibi :KK53: kocasiyla sorunlari var herhalde sizden cikartmis hic boyle danisman gormedim bir daha aramayin bu ne yahu..
Yok seanslar bitti zaten.
Bekar.
Lisansi hemsirelik. Ama hem hemsirelik de yapmis, hem de cok iyi bir firmada,urun mudurlugune kadar yukselmis. Sonra herseyi birakip, aile ve iliski danismanligi okumus yildiz teknikte, besiktasta kendi yerini acnis. Klinik psikoliji yuksek lisansini yapiyor, bitince doktora yapacak.
Annem "bak goruyor musun, 33 yasinda, senden kucuk ve neler neler basarmis, helal olsun, biraz ornek al" deyip duruyordu. Tamam helal, herseyi kendi yapmis da, boyle bir muamele....
Ve isin ilginc yani gercekten cok cok fazla danisani var. Nasil oluyor ki? Yani ben mi yanlis anliyorum, nedir durum cozemedim? Gelen herkes cok mutlu, yorumlar harika, randevularina yetisemiyor, o kadar yogun. Benimle mi alip veremedigi var, anlamadim ki

Bahsi geçen aile danışmanı hanım ne yazık ki psikolojik danışma yapmanın temel ve etik ilkelerini anlayıp özümseyememiş.
Ben 'psikolojik danışmada ilke ve teknikler'
dersini aynı üniversitede (Yıldız Teknik) Prof.Dr.Fulya Yüksel Şahin hocamızdan aldım.
Keşke Hocamızın iki, üç dersine girseydi de danışanla nasıl ilişki kurulur öğrenseydi.
Böyle bir danışan-danışman ilişkisi olamaz ve sözkonusu kadının tavırları kabul edilemez.

Bununla birlikte sizin kendisiyle olan iletişiminiz bitmiş, artık ondan danışmanlık almıyorsunuz, bu nedenle geçmişe takılmanıza da gerek yok. Tavrı yanlış mıydı? bana şunu dedi, bunu yaptı, böyle söylemesi doğru muydu? Diye sorgulamayı bırakın.
Size daha önce de defalarca yazdım, lütfen artık önünüze bakın.
Yetişkin ve eğitimli bir kadın olarak, kendi kararlarınızı kendiniz alın.
Tedavi olacağınız doktoru,psikolojik danışma alacağınız psikoloğu kendiniz bulabilirsiniz.
Lütfen, artık hayatınıza, bir an önce ve -kendiniz- yön verin.

O paralari yedi bile! Sagolsun annem "nolur beni goturme onu" dememe ragmen, "sen her gittigin psikolog icin birsey uydurup gitmiyorsun, buna gideceksin! " diyerek zorla goturdu.
Bir defasinda bir danisanla kavga ettigini gormustum. Simdi daha iyi anliyorum

Psikoloğum. Her psikoloji mezunu psikolog değildir. Ayrıca bu arkadaşın mezuniyeti ne? Aile danışmanlığı eğitimini almak ya da klinik psikoloji yüksek lisansı almak psikolog yapmıyor. Önce psikoloji lisans mezunu olması, sonra bu adımları yapması lazım. Bazı üversiteler psikoloji mezunu şartı aramıyor ne yazık ki.

Onu da geçtim, üstte de dediğim gibi her psikoloji mezunu psikolog olamıyabiliyor. Danışmanınızın söylediği şeyler normal değil. Psikologlar yol göstericidir, direktif verici değil...

Ekleme: hemşireymiş zaten. Baştan hata yapmışsınız. Bu işin eğitimini doğru düzgün yapmış birine ihtiyacınız var.

Istanbulda, cok bunalimli durumdayken, asiri takintili bir durumdayken, annem tarafindan "aile ve iliski danismani" olan, bir bayana yonlendirildim.

Bu kadin yildiz teknikte aile ve iliski danismanligi okumus, simdi de klinik psikoloji yuksek lisans yapan biri. Ve doktoraya devam edecek.

Bana gorusmelerde soyledigi bazi cumleler aklimi inanilmaz kurcaliyor:
-"boyle yaptin guven kaybettin, istesen de bir daha duzelmez" ,
-"kaybettin iste bitti, geri donusu yok"
-"Iyi de neden boyle soyluyorsunuz " dedigimde "tarzimi begenmiyorsan bir daha gelme" gibi cumleleri normal mi?

Yurtdisina tasindigim icin son seansinizi skype uzerinden yaptik , kendimi kotu hissettigimi soyledigimde "e heralde, su an issiz gucsuzsun, turkiyedeki kariyerini birakarak, bildigin asagi dustun" cumlesini soylemesi normal mi? "Turkiyeye geri donmek istiyorum" dedigimde "milletin guvenini kaybettin, sen seciminle turkiyedeki herseyini kaybettin, orada sifirdan basla yeni hayat kur, buraya gelme " demesi normal mi?

Ben mi cok alinganim, bu durumda bir terslik mi var?

Bir danismanin bunlari soylemesi normal mi? Yoksa hissettigim "birseylerin ters oldugu" gercegi dogru mu?

ben psikolojik danışmanım ama hiç bir meslek elemanının bu şekilde muamelesine rastlamadım- duymadım.

üşenmedim baktım yıldız tenik üni'de böyle bir bölüm yok. sertifika programı var bu da demek oluyor ki parayı basan 40-50 saat bir eğitim alıp sertifikayı alıyor, yeterlilik söz konusu olmayabilir. lisansını nerde hangi bölümde yaptığına dikkat etmelisiniz. anlattığınıza göre hiç profesyonel bi yaklaşımı yok. sadece para için yapıyor gibi işini. hele ki klinik psikoloji yüksek lisansı yapan birinin bu cümleleri kurması tam bir fecaat. dolandırıcı olmadığından , diplomalarından emin olun. bu alanda lisans olmadıkça sertifika programları yeterli değildir bunu unutmayın.

ben psikolojik danışmanım ama hiç bir meslek elemanının bu şekilde muamelesine rastlamadım- duymadım.

üşenmedim baktım yıldız tenik üni'de böyle bir bölüm yok. sertifika programı var bu da demek oluyor ki parayı basan 40-50 saat bir eğitim alıp sertifikayı alıyor, yeterlilik söz konusu olmayabilir. lisansını nerde hangi bölümde yaptığına dikkat etmelisiniz. anlattığınıza göre hiç profesyonel bi yaklaşımı yok. sadece para için yapıyor gibi işini. hele ki klinik psikoloji yüksek lisansı yapan birinin bu cümleleri kurması tam bir fecaat. dolandırıcı olmadığından , diplomalarından emin olun. bu alanda lisans olmadıkça sertifika programları yeterli değildir bunu unutmayın.
Hocam YTÜ tüm yıl boyunca hafta sonları devam eden,toplamda 480 saatlik 'Aile Danışmanlığı Sertifika Programı' açıyor, bu yıl da var eğitim.
Programda bir sıkıntı yok,yüksek lisans grubumuzda daha önce bu programı YTÜ ve İstanbul Ünv. almış çok donanımlı ve kaliteli arkadaşlarımız vardı.
Belli ki hanımefendi aldığı eğitimin hakkını veremiyor.

Yok seanslar bitti zaten.
Bekar.
Lisansi hemsirelik. Ama hem hemsirelik de yapmis, hem de cok iyi bir firmada,urun mudurlugune kadar yukselmis. Sonra herseyi birakip, aile ve iliski danismanligi okumus yildiz teknikte, besiktasta kendi yerini acnis. Klinik psikoliji yuksek lisansini yapiyor, bitince doktora yapacak.
Annem "bak goruyor musun, 33 yasinda, senden kucuk ve neler neler basarmis, helal olsun, biraz ornek al" deyip duruyordu. Tamam helal, herseyi kendi yapmis da, boyle bir muamele....
Ve isin ilginc yani gercekten cok cok fazla danisani var. Nasil oluyor ki? Yani ben mi yanlis anliyorum, nedir durum cozemedim? Gelen herkes cok mutlu, yorumlar harika, randevularina yetisemiyor, o kadar yogun. Benimle mi alip veremedigi var, anlamadim ki
Hemsirelik lisansinin psikoloji ile ilgisi yok
Farkli dersleri oluyor
Klinik psikoloji yuksek lisansini herkese kolayca yaptirmazlar hemsire bile olsa
Ailr ve iliski fanismanligi bir cesit kurs herkes alabilir
Bu insan alaninda yetkin bir psikolog veya psikiatrist degil hatta psikoloji bilimi ile uzaktan yakindan ilgisi yok

Hemsirelik lisansinin psikoloji ile ilgisi yok
Farkli dersleri oluyor
Klinik psikoloji yuksek lisansini herkese kolayca yaptirmazlar hemsire bile olsa
Ailr ve iliski fanismanligi bir cesit kurs herkes alabilir
Bu insan alaninda yetkin bir psikolog veya psikiatrist degil hatta psikoloji bilimi ile uzaktan yakindan ilgisi yok

Katiliyorum. Ben de sertifika yapip insaat muhendisi olayim bari o Zaman!

Istanbulda, cok bunalimli durumdayken, asiri takintili bir durumdayken, annem tarafindan "aile ve iliski danismani" olan, bir bayana yonlendirildim.

Bu kadin yildiz teknikte aile ve iliski danismanligi okumus, simdi de klinik psikoloji yuksek lisans yapan biri. Ve doktoraya devam edecek.

-"Iyi de neden boyle soyluyorsunuz " dedigimde "tarzimi begenmiyorsan bir daha gelme" gibi cumleleri normal mi?

Yurtdisina tasindigim icin son seansinizi skype uzerinden yaptik , kendimi kotu hissettigimi soyledigimde "e heralde, su an issiz gucsuzsun, turkiyedeki kariyerini birakarak, bildigin asagi dustun" cumlesini soylemesi normal mi? "Turkiyeye geri donmek istiyorum" dedigimde "milletin guvenini kaybettin, sen seciminle turkiyedeki herseyini kaybettin, orada sifirdan basla yeni hayat kur, buraya gelme " demesi normal mi?

Bir danismanin bunlari soylemesi normal mi? Yoksa hissettigim "birseylerin ters oldugu" gercegi dogru mu?

Yıldız Teknik mezunuyum, aile ve ilişki danışmanlığı gibi bir bölüm hiç duymadım. Kadının diploması falan sahte olabilir araştırın bence.

Yıldız Teknik mezunuyum, aile ve ilişki danışmanlığı gibi bir bölüm hiç duymadım. Kadının diploması falan sahte olabilir araştırın bence.
YTÜ tüm yıl boyunca hafta sonları devam eden,toplamda 480 saatlik 'Aile Danışmanlığı Sertifika Programı' açıyor, bu yıl da var eğitim.
Programda bir sıkıntı yok,yüksek lisans grubumuzda daha önce bu programı YTÜ ve İstanbul Ünv. almış çok donanımlı ve kaliteli arkadaşlarımız vardı.

Bahsettiginiz meslek gruplarindan degilim ama gonullu yuruttugum bazi calismalar kapsaminda siginma evinde haftada 2 gun dert dinliyorum. Oradaki kadinlarin sorunlari genelin disinda bence cok daha agir,asilmasi cok daha zor sorunlar ama hic boyle cumleler kurmadim.

YTÜ tüm yıl boyunca hafta sonları devam eden,toplamda 480 saatlik 'Aile Danışmanlığı Sertifika Programı' açıyor, bu yıl da var eğitim.

Sayenizde öğrenmiş oldum teşekkürler. Benim zamanımda hiç duymamıştım.

Psikoloğum. Her psikoloji mezunu psikolog değildir. Ayrıca bu arkadaşın mezuniyeti ne? Aile danışmanlığı eğitimini almak ya da klinik psikoloji yüksek lisansı almak psikolog yapmıyor. Önce psikoloji lisans mezunu olması, sonra bu adımları yapması lazım. Bazı üversiteler psikoloji mezunu şartı aramıyor ne yazık ki.

Onu da geçtim, üstte de dediğim gibi her psikoloji mezunu psikolog olamıyabiliyor. Danışmanınızın söylediği şeyler normal değil. Psikologlar yol göstericidir, direktif verici değil...

Ekleme: hemşireymiş zaten. Baştan hata yapmışsınız. Bu işin eğitimini doğru düzgün yapmış birine ihtiyacınız var.
Ah ben kendim bulmadim ki! Herseyimn "en dogrusunu" yaptigini dusunen annem buldu

Ben de bi psikiyatr a gitmiştim adam yaşadığım seye güldü ve dalga geçti sonra normal konuşurken başta guldum kusura bakmayın ama vs vs dedi ve tutmustum kendimi o ana kadar hüngür hüngür aglamistim gerizekalı adam seni bak hala sinirleniyorum. Bence sizin danışman saçmalamış doğruları söylesin de eyvallah da bu kadar aşağıya çekerek değil.

Belki bu da boyle bir tekniktir

Memlekette her mesleğin bir de yan ürünü çıktı. Bir de diplomalı biri mesleğinde bir hata yapsa şikayet, dava bir sürü şey olur ama bu diplomasızlara hiçbir şey olmuyor.

Tamam herseyi kabul ediyorum. Peki nasil oluyor da bir suru danismani dolup tasiyor? Bende mi bir terslik var, bana mi gicigi var?
Genelde 10lu paket halinde odeme yapiliyor
Bana defalarca "cok yoruldum , hep ayni konuya donuyorsun, git baskasini bul" defalarca soyledi. En son seansimizda "seni bir daha almam beni astin, git psikiyatrist bul" dedi. Sagolsun konusunda uzman bir psikiyatrist ismi verdi. Neden daha once vermediniz gondermediniz beni dedim, "gecmisi sorgulamayi birak, yeni tanistim"
Ben mi cok alinganim yahu.

Yok yok, bu sertifika programi var, meb onayli. Is yeri acabilme yetkisine de sahip.
Diplomalar sahte degil. Ya Allahim, internette de kendi sayfasi haricinde hakkinda baska birsey yok ki.

X