• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sistit Tekrarlar mı? Hiç Tedavisi Yok mu?

bende 2 aylık evliyim evlendiğim günden beride aynı sıkıntıyı çekiyorum. kabusum oldu artık :(:( allah hepimizin yardımcısı olsun çeken bilir nası zor olduğunu. bende mümkün olduğunca çok su içmeye çalışıyorum. başka bir yöntem varsa lütfennnn yardımmm

canım maydanoz suyu iyi geliyor bide ibrahim saraçoğlunun kürü var sitesinde karabaş otu varmış o iyi geliyormuş canım bide bol bol su içeceksin canım

Turkiye`deyken birkac kez sistit oldum, bilinen antibiyotikleri kullanirdim gecerdi ama yine tekrarlardi. Yurtdisina tasindigim ilk zamanlarda cok siddetli sistit ardindan da bobrek iltihabi gecirdim. Cok kuvvetli bir antibiyotik kullandim. Ilcin ismini hatirlasam paylasacagim. O gunden sonra tekrarlamadi.
Cok su iciyorum
Vucudunuz bilinen antibiyotiklere bagisiklik kazanmis olabilir. Onlar ise yaramaz.
Tuvalette tuvalet kagidini kesinlikle onden arkaya dogru kullanmaniz gerek.
Iliskiden sonra hemen idrara cikmaniz gerek.
gecmis olsun

canım maydanoz suyu iyi geliyor bide ibrahim saraçoğlunun kürü var sitesinde karabaş otu varmış o iyi geliyormuş canım bide bol bol su içeceksin canım

çok teşekkür ederim hemen denemeye başlıycam. bir haftadır ben yine sistitim :( bıktım vallahi. ilaç almak istemedim canıma yetti. inşallah faydasını görürüm.

evlendiğim günden beri çekiyordum sistit denilen beladan, şükür iyiyim artık. '' Largopen '' diye bi antibiyotik kullandım. çok etkili. birde bol bol su içmek gerekiyor, mümkünse birde bitki çayları tüketmeli.
ben 6 ay boyunca elma sirkesi içtim. tavsiye ederim. hem sistit vardı hem de kum döküyordum. ikisinden de kurtuldum. bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı kadar elma sirkesi katıyorsun. sabah akşam içeceksin. çok iyi geliyor. internetten de elma sirkesinin faydalarını araştırınca insan hemen içmeye başlıyor. çok faydalı.
geçmiş olsun a.s.

elma sirkesinin tadı nasıl oluyor arkadaşım hiç denemedim sirke sevmiyorum genelde bende 1,5 yıllık evliyim hala dvm ediyor sistit kurtulamadım
zayıflamaya da bire bir zaten kapsülünü alcam bende eğer faydası olursa orjinalini içerim

ben ilbrahim saraçoğlunun karnıbahar kürünü uyguladım..birde düzenli su içtim..şükür epeydir rahatım..bir süredir su pek içmiyorum ama yinede olmuyorum..elma sirkesi biraz acı oluyor ama içilmeyecek gibi de değil..biraz boğazın yanabilir

Sevgili white-flowers bende bu sitede yeniyim sorununu okudum sana yardımcı olmak istiyorum ben sağlık görevlisiyim sistit hastalığı evet tekrar eder genellikle üşütme sonrası ortaya çıkar bunun çaresi sıcak tutacaksın ve hijyen olman gerekiyor verilen ilaçları düzenli kullanman ve bitirmen gerekiyor şayet evli isen eşininde kullanması gerekmekte genellikle eşlerden geçen bir hastalıktır.bol su tüketmen ayrıca dediğim gibi ilaçlarını düzenli kullanman gerekir.

elma sirkesinin tadı nasıl oluyor arkadaşım hiç denemedim sirke sevmiyorum genelde bende 1,5 yıllık evliyim hala dvm ediyor sistit kurtulamadım
zayıflamaya da bire bir zaten kapsülünü alcam bende eğer faydası olursa orjinalini içerim

canım ben elma sirkesinin çok faydasını gördüm. zaten internette de araştırırsanız faydaları saymakla bitmez. benim doktorum bile tavsiye etti, ilaçların yanında ek tedavi olarak kullanabilirsin dedi. tadı kötü olsa bile bebek için her acıya dayanırım diyerek içmiştim. sonradan da alışıyorsun artık tadı kötü gelmiyor. eşimde alıştı mesela tadına, o da içiyor. sistit geçmezse hamile kalamazsın demişti doktorum. bir bardak ılık suya bir çay kaşığı yada bir tatlı kaşığı katacaksın. dene bakalım, inşaallah faydası olur.
geçmiş olsun opuyorumnanaktan

bende 2 yıldır çekiyorum bu rahtasızlığı o yanması yokmu insanı çileden çıkaranda o bunun için 3 tane ilaç içiyorum bazen aşırı şiddetli oluyor gözlerimden yaş bile geliyor.
ben genelde süt buharına oturuyorum o çok rahatlatıyor denemediğim bitki kürü kalmadı geçmiyor geçmiyor benim için en iyisi ilaçları alıp süt buharına oturup beklemek.bu arada benim doktorum sistitle gebeliğin bir alakası yok dedi hatta eşimde ürolog doktoruna sormuş içsin ilaçlarını gebe kalmakla alakası yok demiş.
gerçekten yok çünkü eşimin yiğeni 6 yıldır evli evliliğinin ilk yıllarında sistit olmuş antibiyotik kullandığı dönem korunmayıda bırakmış ve kendini iyi hissettiği birgün ilişkiye girince gebe kalmış ve halen 6 yıldır çekiyor sistiti ama şuanda 2.çocuğuna hamile

çok bela bi hastalıkmış çevremden biliyorum ben de.. küçükken olmuştum sanırsam ama ilaçla geçmişti hemen, bi daha da tekraralamadı..
halam da çekiyo bu derdi.. bi arkadaşım için sormuştum ona, ne yapıyorsun da geçiyo die.. günlük yaprak pedlerin üstüne ince bi tabaka vazelin sürsün, 2 gün bu şekilde kullansın geçiyo demişti.. tabi pedi değiştirmek gerekir heralde tam bilemiyorum orasını..
isterseniz bi de bunu deneyin..

1 yıllık evliliğim ve bir türlü geçmeyen sistit rahatsızlığım var 50 ye yakın antibiyotik kullandım çok doktora gittim ama sadece 1 ay koruma sağlıyor şuandada çok ağrım var sadece idrarımı yaparken değil otururkenden o bölgemde bi sızı yanma var kaynamış sütün buharının üstüne durun diyorlar deneyen varmı arkadaşlar?neyi deniyeceğimi şaşırmış durumdayım bu hastalık beni çok yıpratıyor:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

1 yıllık evliliğim ve bir türlü geçmeyen sistit rahatsızlığım var 50 ye yakın antibiyotik kullandım çok doktora gittim ama sadece 1 ay koruma sağlıyor şuandada çok ağrım var sadece idrarımı yaparken değil otururkenden o bölgemde bi sızı yanma var kaynamış sütün buharının üstüne durun diyorlar deneyen varmı arkadaşlar?neyi deniyeceğimi şaşırmış durumdayım bu hastalık beni çok yıpratıyor:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

çok geçmiş olsun canım , karnıbahar kürünü dene bence çok iyi geliyormuş.ibrahim saraç oglunun sitesinden bulabilirsin , bol bol su iç, ayrıca ilişkiden sonra idrara çıkmak için öncesinde bir bardak su iç.İdrarını tutma geldigi zaman hemen git yap.ve en önemliside hijyenik tutmaya çalış(aynı zamanda eşininde ilişki öncesinde temiz olması önemli) , sık sık çamaşırını değiş , pamuklu çamaşırlar kullan.:teselli:

merhabalar arkadaslar,
sitede ben de yeniyim, 3 aylik evliyim.3 aydir benimde basima gelmeyen kalmadi bu sistit yüzünden...Hayatimda dogru dürüst dr a giden insan degildim, 3 aydir jinekolog a gidip geliyorum.Balayi sistiti denen seyi bende yasadim.Kanli idrar yolu enfeksiyonu olarak...Cok aci verici, berbat birseymis.Dr a gittim, antibiyotik verdi ve 1 hft yapilan ilaç kürüyle geçti.Bir ay sonra kansiz olarak,sadece tuvaletimi yaparken yanma oldugu için tekrar dr a gittim.Yine 1 hft lik antibiyotik kürü verdi ve geçti.

Sistit tekrarlamasi durumda devamli antibiyotik almak da vücut icin ne kadar yararli tartisilir:S
Allahtan bol su icen bir insanim ama bu durumlarda o bile kar etmiyor:(

Hijyen önemli deniliyor.Iliski öncesi banyo aliyoruz(Daha ne kadar hijyen olunabiliir ki???)ve idararimi iliski oncesinde ve sonrasinda mutlaka yapiyorum.Ama care yok:(

Bunun yani sira bir de muayene sirasinda tesadüfen rahim agzimda yara oldugunu ögrendim.Smear testi yapildi, neyseki temiz cikti.Dr bunu da dondurma islemiyle yok edecegini söyledi.Arti iliski sirasinda kasiklarimda agri oluyor.Basta yeni evli oldugum icin bu agrilar oldugunu ve bir sure sonra gececegini düsünmüstüm.Ama hala gecmedi.Sanirim agriyi yapan da bu yara...En kisa surede bu yarayi da dondurmak gerekecek...

Bugün sanki yine belli belirsiz bir sistit baslama sözkonusu gibi:(

Gercekten evliligin bu yönünü bilmiyordum, 3 aydir saglik sorunlari...Umarim en kisa zamanda hersey yoluna girer...

canım ben elma sirkesinin çok faydasını gördüm. zaten internette de araştırırsanız faydaları saymakla bitmez. benim doktorum bile tavsiye etti, ilaçların yanında ek tedavi olarak kullanabilirsin dedi. tadı kötü olsa bile bebek için her acıya dayanırım diyerek içmiştim. sonradan da alışıyorsun artık tadı kötü gelmiyor. eşimde alıştı mesela tadına, o da içiyor. sistit geçmezse hamile kalamazsın demişti doktorum. bir bardak ılık suya bir çay kaşığı yada bir tatlı kaşığı katacaksın. dene bakalım, inşaallah faydası olur.
geçmiş olsun opuyorumnanaktan

hmm fikirlerin için tşk ederim cnm sağol faydası çook tabii ben çok çabuk üşütüyorum herşeyden o yüzden hep tekrarlıyor bide başka bi arkadaş yazmışki önden arkaya doğru tuvalet kağıdını kullancaksın ben hep arkadan öne doğru kullanıyorum bu da bi etken olabilir bide günlük ped kullanıyorum çok sık değiştiriyorum hamile kalmak gibi düşüncem yok(((içim içimi yiyor ama))))

merhaba suur bence ilişki sırasında acı hissetmenin nedeni rahim agzındaki yara canım, biran önce iyileşmek iiçin doktor kontrollerini aksatma , sistit içinde yukarda saydıgım tavsiyeleri yapmaktan başka care gözükmüyor canım .Burda arkadaşlar deneyipte başarılı oldukları yöntemleri bizimle paylaşıyorlar onlardanda feyz alabilrsin . çok geçmiş olsun

Kizlar, sistit kesinlikle tekrarlayabilir türden...ben gecen yil 6 haftada bir antibiyotik kullandim aylarca...:bbo:

sistiskopi bile oldum ama idrar yollarinda ve idrar torbasinda görünürde birsey yok! sirf mikrop kapmadan ve üsütmeden kaynaklanan bi hastalik..!

tavsiyelerim:

kurutulmus kiraz sapini ve misir püsküllerini kaynatip icmek...aktarlar bir karisim verir size! Ayrica Dr. Saracoglu´nun Karnabahar kürünü tavsiye ediyorum...ben kendim denemedim ama bir tanisimiz öyle kurtulmus kronik sistit´ten.

Herkese gecmis olsun!!!

kızlar günaydınnnn:)) bende 3 yıllık evliyim ve 3 yıldır kronik bir şekilde idrar yolları enfeksiyonu yaşıyorum ne yazıkki:((((( evlenmeden önce çıplak ayakla karda yürüsem hiç birşey olmaz banamısın demezdi. ama şimdi yaz günü çorapsız evin içinde dolaşamıyorum bile:((( hatta temmuz ayında o sıcak günlerde banyodan sonra çorap giymeyip çıplak zeminde ayaklarıma oje sürmüştüm ve kurusun diye de biraz çıplak olarak dolaştım ondan sonrada gezmeye gittik hiç bir şeyim yoktu. ama aman allahım bir anda bir yanma ve tuvalete zor attım kendimi nasıl bir ıkınma geliyo biliyomusunuz acı acı:((( birde üşüme ve titreme arkasından da kan geldi:((( oysaki maydanoz suyu içe içe epey bir zaman olmamıştım. tekrar başladı. benim 3 tane düşüğüm var. bu sefer doktora gittiğimde ürolojiye de uğradık profla görüştüm muayene oldum film çekildi kültür yapıldı idrar tahlili yapıldı ama birşey çıkmıyo ne kültürde bakteri ürüyo nede filmde bişey çıkmadı. bu kronik sistitmiş kızlar ve ne yazıkki bir tedavisi yok. ayakları ve kendini sıcak tutmak, hijyen ve bildiğimiz diğer şeyler. prof sadece hastayı rahatlatmak için geçici tedaviler uygularız diyo. ama günlük yaşantınızı çok etkilerse endoskopiye kadar giden işlemler gerekiyomuş:((((

birde kızlar şu saraçoğlunun karnıbahar kürünü bilen varsa yazarsanız çok sevinirim

merhaba asnil,
evet, ben de büyük ihtimalle o yaranin agri yaptigini düsünüyorum.eylül ayi içersinde kurtulmak istedigim tek sey o simdilik.programa alindi yani;))bir an önce kurtulmak istiyorum...

sistit için de, deneme yanilma yolu...

herkese benden çok gecmis olsun ...

Back