merhabalar arkadaslar,
sitede ben de yeniyim, 3 aylik evliyim.3 aydir benimde basima gelmeyen kalmadi bu sistit yüzünden...Hayatimda dogru dürüst dr a giden insan degildim, 3 aydir jinekolog a gidip geliyorum.Balayi sistiti denen seyi bende yasadim.Kanli idrar yolu enfeksiyonu olarak...Cok aci verici, berbat birseymis.Dr a gittim, antibiyotik verdi ve 1 hft yapilan ilaç kürüyle geçti.Bir ay sonra kansiz olarak,sadece tuvaletimi yaparken yanma oldugu için tekrar dr a gittim.Yine 1 hft lik antibiyotik kürü verdi ve geçti.
Sistit tekrarlamasi durumda devamli antibiyotik almak da vücut icin ne kadar yararli tartisilir:S
Allahtan bol su icen bir insanim ama bu durumlarda o bile kar etmiyor
Hijyen önemli deniliyor.Iliski öncesi banyo aliyoruz(Daha ne kadar hijyen olunabiliir ki???)ve idararimi iliski oncesinde ve sonrasinda mutlaka yapiyorum.Ama care yok
Bunun yani sira bir de muayene sirasinda tesadüfen rahim agzimda yara oldugunu ögrendim.Smear testi yapildi, neyseki temiz cikti.Dr bunu da dondurma islemiyle yok edecegini söyledi.Arti iliski sirasinda kasiklarimda agri oluyor.Basta yeni evli oldugum icin bu agrilar oldugunu ve bir sure sonra gececegini düsünmüstüm.Ama hala gecmedi.Sanirim agriyi yapan da bu yara...En kisa surede bu yarayi da dondurmak gerekecek...
Bugün sanki yine belli belirsiz bir sistit baslama sözkonusu gibi
Gercekten evliligin bu yönünü bilmiyordum, 3 aydir saglik sorunlari...Umarim en kisa zamanda hersey yoluna girer...