• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistit .....Paylaşım alanı...

bır ay once olmustum hastaneye gıttım doktor ılac verdı 3 gun kullandım duzeldı dıye bıraktım
sımdı yıne oldum malesef agrı gırıyo kasıklarıma bobreklerıme idrara cıkarkende zorlanıyorum
yazın ortasında malesef patık gıyıyorum usutmekten oluyo

öncelikle gecmis olsun canim.. bilirim nasil bir illettir..
bi uruloga gidip kültür yaptirdinmi hic??
ben yaptirdim ve normal antibiyotiklerin fayda etmice ortaya cikdi..
ve kullanabilcem iki antibiyotik kalmisti.. geri kalanina vücudum bagisiklik yapmisti bile..
yazdi doktorum antibiyotigi..50 tane hap.. günde iki defa yutulcak..
gecdi.. cok sükür..
ama yinede yerinde her an hazir olda bekliyor, farkindayim..
sIk sIk tuvalete gitmelisin.. bol bolda su tabiiki.. ayaklarini sicak tutman lazim..
dedigim gibi bi de kültür yaptir eger yaptirmadiysan
a.s.

bır ay once olmustum hastaneye gıttım doktor ılac verdı 3 gun kullandım duzeldı dıye bıraktım
sımdı yıne oldum malesef agrı gırıyo kasıklarıma bobreklerıme idrara cıkarkende zorlanıyorum
yazın ortasında malesef patık gıyıyorum usutmekten oluyo

Zor ya çabuk geçmiyor. üşütmekten oluyor mikrop kapıyoruz. Aynı bende senin gibi ağrı çekiyorum yine dikkat et Allah korusun ilerde büyük sorunlara sebep oluyormuş. Mesane tümörü gibi.

ve kullanabilcem iki antibiyotik kalmisti.. geri kalanina vücudum bagisiklik yapmisti bile..
gecdi.. cok sükür..
sIk sIk tuvalete gitmelisin.. bol bolda su tabiiki.. ayaklarini sicak tutman lazim..
a.s.

bende yaptırdım kultur baya yuksek cıkmıstı sen hangı ılaçları kullandın çerezimŞeniz

Canım benim geçmiş olsun. prunol kullandım bol su içtim antibiyotik kullanıyorum hala daha ama geçmiyor. Sistoskopi yapıldı. Yani idrar yerinden ince bir çubukla mesaneyi izledi doktor bende gördüm ve çok yoğundu nasıl tarif edeyim bazı bölgeler pütürlüydü toz şeker dökülmüş gibiydi:bbo: gülmeyin aynen öyleydi ve benim mesanem 50 yaşında menepoza girmiş bir kadının mesanesi gibiymiş.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

o zaman kendine çok iyi bakman lazım..çamaşırlarını mutlaka ütüle,deniz ve havuzda daha titiz ol..ama maydonoz suyunu ihmal etme,akşamları şekersin iç bak çok rahatlatacak seni...geçmiş olsun...
sevgiler...

gecdi.. cok sükür..
a.s.

Teşekkür ederim canım kültür yapıldı. Bir ayağım ürolog da şuan için yapılabileceken en son şeyi sistoskopiyi yaptı. antibiyotiğinin adı ...........muydu küçük tatlı kırmızı haplar. Sık sık idrara çıkıyorum O kadar çok sık ki günlük hayatımı olumsuz etkiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende yaptırdım kultur baya yuksek cıkmıstı sen hangı ılaçları kullandın çerezimŞeniz

o kadar cok ilac kullandimki..
hatirlamiyorum su an adini.. eve gidince bi bakarim..
ama siradan kullandigim antibiyotik ...ydu.. kis asüreli fayda etti hep canim ..

Teşekkür ederim canım kültür yapıldı. Bir ayağım ürolog da şuan için yapılabileceken en son şeyi sistoskopiyi yaptı. antibiyotiğinin adı ... muydu küçük tatlı kırmızı haplar. Sık sık idrara çıkıyorum O kadar çok sık ki günlük hayatımı olumsuz etkiliyor.

ben hele bi kisir döngü yasiyordum..
tuvalatet gitmem lazimki.. tutmuyayim.. tutukca artiyor sonucda.. e tuvalate gitmeye korkuyorum acicak diye.. ve gitmiyorum..
gitmeyince ne oluyor? aciyor?
e ben demistim acicak diye

aynen böyleydim iste canim.. gitmeye korkar olmustum.. ama simdi istemeye istemyede olsa gidiyorum.. hamileyim malum.. antibiyotikle riske atamam bebimi
:asigim:

o zaman kendine çok iyi bakman lazım..çamaşırlarını mutlaka ütüle,deniz ve havuzda daha titiz ol..ama maydonoz suyunu ihmal etme,akşamları şekersin iç bak çok rahatlatacak seni...geçmiş olsun...
sevgiler...

Teşekkür ederim canımŞenizŞeniz maydanoz suyunu duymuştum ama hiç denemedim. Bu akşam mutlaka deneyeceğim. Ben maydanozun kendisini yiyorum sürekli e birde suyunun tadına bakalım.

ben hele bi kisir döngü yasiyordum..
tuvalatet gitmem lazimki.. tutmuyayim.. tutukca artiyor sonucda.. e tuvalate gitmeye korkuyorum acicak diye.. ve gitmiyorum..
gitmeyince ne oluyor? aciyor?
e ben demistim acicak diye

aynen böyleydim iste canim.. gitmeye korkar olmustum.. ama simdi istemeye istemyede olsa gidiyorum.. hamileyim malum.. antibiyotikle riske atamam bebimi
:asigim:

Ayy canımbenim senin sorunun hala devam ediyormu. Bu şekilde daha zor olsa gerek. Rabbim Bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

10 dakikada bir geliyor tuvaletim bazen öyle zaman oluyor ki gidemiyorum. Azıcık tutayım hemen böbreklerim ağırıyor. Su içmek iyi geliyorya bol su içinde daha çok tuvaletim geliyor. Git gel git gel çok yoruldum çıldıricim artıkın. :oklava::oklava:

Ayy canımbenim senin sorunun hala devam ediyormu. Bu şekilde daha zor olsa gerek. Rabbim Bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

10 dakikada bir geliyor tuvaletim bazen öyle zaman oluyor ki gidemiyorum. Azıcık tutayım hemen böbreklerim ağırıyor. Su içmek iyi geliyorya bol su içinde daha çok tuvaletim geliyor. Git gel git gel çok yoruldum çıldıricim artıkın. :oklava::oklava:

ben o dönemlerde sahsen tuvalete tasinmayi bile düsünmütüm.. hala ara ara düsnüyorum tatlicadiarzu

kızlar size kronik sistit teşhisi nasıl kondu? benim sigortam olmadığı için doktora gidemiyorum ama bende de idrar yolları iltihapı çıkmıştı. Kanlı ve ağrılı idrar yüzünden acile gitmiştim. Antibiyotik kullandım. Geçti. Aradan 2 ay geçti yaptırdığım tahlilde yine İYE çıktı. Yine antibiyotik kullandım. Son kezde 3 ay sonra kanlı ve ağrılı idrarım yine oldu , bu seferde doktora gidemediğim için kendim evde antibiyotik kullandım geçti. Şimdi ben şunu soruyorum 8-9 ay içinde 3 kez bu hastalığı geçirmem acaba kronikleşmiş olduğunun mu göstergesi?

kızlar size kronik sistit teşhisi nasıl kondu? benim sigortam olmadığı için doktora gidemiyorum ama bende de idrar yolları iltihapı çıkmıştı. Kanlı ve ağrılı idrar yüzünden acile gitmiştim. Antibiyotik kullandım. Geçti. Aradan 2 ay geçti yaptırdığım tahlilde yine İYE çıktı. Yine antibiyotik kullandım. Son kezde 3 ay sonra kanlı ve ağrılı idrarım yine oldu , bu seferde doktora gidemediğim için kendim evde antibiyotik kullandım geçti. Şimdi ben şunu soruyorum 8-9 ay içinde 3 kez bu hastalığı geçirmem acaba kronikleşmiş olduğunun mu göstergesi?

Benim epey oldu bu hastalık başlayalı üstünde fazla durmadım ilerledi. Cnm sorunun cevabını bilemiyorum. Yani yanlış bilgilendirmek istemem seni. en kısa zamanda doktora görünsen iyi olur. Sonra daha çok uğraşırsın. Geçmiş olsun.

kronikleşmdi sanırım bendeki daha arkadaşlr Şeniz
3 ay arayla 2 kere oldum. ilki pek sıkıntılı değildi kolay geçti ama 2. defa olduğunda baya uğraştırdı beni.:1no2: ....kullandım bitene kadar geçmedi malesef :1no2: sonra 1er kutu daha kullandım anca geçti. çok berbat birşey o yüzden tekrarlamaması için elimden geldiğince uğraşıyorum. ayağımı üşütmemeye çalışıyorum, hergün kesinlikle banyo yapıyorum, sadece pamuklu çamaşırlar giymeye çalışıyorum ve aklıma geldiğince su içiyorum a.s paylaşıyım dedim Şeniz inşallah hepiniz kurtulursunuz a.s.

kronikleşmdi sanırım bendeki daha arkadaşlr Şeniz
3 ay arayla 2 kere oldum. ilki pek sıkıntılı değildi kolay geçti ama 2. defa olduğunda baya uğraştırdı beni.:1no2: .... kullandım bitene kadar geçmedi malesef :1no2: sonra 1er kutu daha kullandım anca geçti. çok berbat birşey o yüzden tekrarlamaması için elimden geldiğince uğraşıyorum. ayağımı üşütmemeye çalışıyorum, hergün kesinlikle banyo yapıyorum, sadece pamuklu çamaşırlar giymeye çalışıyorum ve aklıma geldiğince su içiyorum a.s paylaşıyım dedim Şeniz inşallah hepiniz kurtulursunuz a.s.

Amin canım sağolasın.Teşekkür ederiz. Umarım sende bir daha bu sorunla karşılaşmazsın. Nedense benimkisi hiç ara vermedi tatlicadiarzu Yani siz diyorsunuzya şu kadar arayla tekrarladı falan Düşünüyorum acaba nasıloluyor diye.

Piların dediklerine ek olarak Doktorun dediği başı şeyleri paylaşmak istiyorum. Evlilerde ilişki öncesi ve sonrası temizlik( yıkama jeliyle olursa çok iyi olur). Ayakların ıslanmaması çorapların azıcık bile nemi olmaması aynı şekilde iç çamaşırlarının atlet de dahil. Dahaönce belki söylemişizdir ama yine söyleyeyim. Denizde havuzda dikkatli olmak mayo bikini vs. nin hemen değiştirilmesi ve özel bölgenin jelle yıknaması bunlara dikkat edersek hastaların tedavi olması kolaylaşır hasta olmayanlarda korunmuş olur.a.s.

Geçmiş olsun doktora gittin mi? Herhangi bir ilaç kullanıyormusun?

Gittim canım,geçen sene ...diye bir antibiyotik verdi geçti ama pahalıya patladı bana:çok üzgünüm: Bu sene bahara doğru oldu,tek kullanımlık bir poşet verdi adını hatırlamıyorum birde buscopan verdi ama bunlar pek etkili olmadı...İdrardan kan geldi,hele o sızı canım çekiliyor sanki içimden...Sabah yine başladı,işe gelirken çiğ tavuk gibiydim otobüstesenağlamasenağlamasenağlama

Gittim canım,geçen sene ...diye bir antibiyotik verdi geçti ama pahalıya patladı bana:çok üzgünüm: Bu sene bahara doğru oldu,tek kullanımlık bir poşet verdi adını hatırlamıyorum birde ...verdi ama bunlar pek etkili olmadı...İdrardan kan geldi,hele o sızı canım çekiliyor sanki içimden...Sabah yine başladı,işe gelirken çiğ tavuk gibiydim otobüstesenağlamasenağlamasenağlama

canım ya...kullandım ben de, çok kötü geldi bana. deli gibi şişirdi beni böyle nasıl diyim sanki gaz varmış gibi ama yok. kabızlık denen şeyden 1000kat beter birşey yaptı. bıraktığım anda geçti senağlama ... aynı işlevli bildiğim kadarıyla, .. herhangi 1 kötü etkş yapmıyor bana Şeniz

Back