• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistit .....Paylaşım alanı...

Yok canım Anadolu yakasında Kartal Kızılay a gitmiştim her zaman gittiğim bir dahiliyeci vardı ona gitmiştim ama bu olaydan sonra bir daha onun yüzünü bile görmek istemiyorum:kızgın:

Aaaaaa bu kadar mı tesadüf olur bende kızılaya gidiyorum b.c. çelik doktorumun adı:1shok: Çok şaşırdım açıkçası bu kadarını beklemiyordum.

Şimdi sen o doktordan memnun kalmadın mı canım fisfisfis en son ne zaman gittin

Heeee sen dahiliyeye gitmişsin ben üroloğa gidiyorum.

Evet ben memnunum peki sen neden üroloğa değilde dahiliyeye gittin. Bu konunun uzmanı ürologlar. Ben git bi muayene ol derim Caner Beye.

Caner Bey profesör mü canım? Sana ne verdi ve ne kadar sürede etkisini gördün? Aslında ben hatayı başta yapmışım ona gitmekle:çok üzgünüm:

Caner Bey profesör mü canım? Sana ne verdi ve ne kadar sürede etkisini gördün? Aslında ben hatayı başta yapmışım ona gitmekle:çok üzgünüm:

Uzman canım.Hastasıyla İlgilenmesi açıklamaları çok güzel. Bu rahatsızlığımla ilgili kullanmadığım ilaç kalmamıştır herhalde.:çok üzgünüm: Son zamanlarda eskiye nazaran daha rahatım. Benim durumum idrar yolu intihapından biraz farklı daha zor iyileşiyor. :kızgın:Uzun süre tedavi görmem gerekiyor. Sendei kronik sistit mi yoksa intihap mı?

bendede aynı sistid var lanet ediyorum bazen hamileyimilaçta alamıyorum allahım herkese yardım et bu hastalık tam bi baş belası imiş heryerde tuvalet aramaktan bıktım artık utanıyorumdasenağlama

merhabalar..sistik evliliğimin ilk günlerinden beri bendede var antibiyotik,iğne herşeyi denedim ama işe yaramıyor herkeste olduğu gibi..kronik olsa gerek sürekli nüksediyor aktardan da bazı bitkiler denedim ama idrar söktürüyor anlık bir rahatlama sonrasında yine başlıyor..ayaklarımı sıcak suya koyduğumda iyi geliyor ama bu derdin üşütmekle ilgisi yok aksine sıcak havada daha çok oluyor dikkat ettiyseniz..benim bir keresinde idrarım kanlı gelmişti idar testinde enfeksiyon çıkıyor kültürde bişi yok ama...işte böyle bende sık sık beni yoklayan bu rahatsızlıkla ilaç ve altarnatif şeyler ile savaşıyorum
hepimize geçmiş olsun

Kızlar geçenlerde gittiğim doktordan öğrendiğim bir yöntem var sizlerle paylaşmak istedim çünkü bu sistit olayının ne pis birşey olduğunu yaşamayan bilmezkötükedihüso
Bende tahlil yapıldı iltahap falan yok ama doktor orada yaşayan ve bu sızıya sebep olan mikroorganizmaların yaşam alanlarını değiştirmekten bahsetti.PH larıyla oynamaktan.kötükedihüso
Yani asidik ortamda yaşayan mikroorganizma ise ortamı bazik yapmak,bazik ortam ise asidik yapmak mantık bu.
Bunun içinde karbonat-limon küründen bahsetti.
Şimdi üç gün sabah akşam 1 çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı karbonat koyup içilecek(midesi benim gibi hassas olanlar yemekten sonra),sonraki üç gün 1 çay bardağı suyun içine yarım veya bir limon sıkılıp içilecek,sonraki üç gün tekrar karbonat...
Yani dokuz günlük bir kür bu...Karbonat ortamı bazik yapacak mikroorganizmalar asidik ortamda yaşayan cinsse karbonatla yokolacak,bazik ortamda yaşayan cinsse limonun ortamı aside çevirmesiyle yokolacakkötükedihüso
Ben daha ikinci gündeyim,inşallah hem benim hemde bu sıkıntıyı yaşayan herkesin sorununa çözüm olurum:1hug:

bende evlendikten sonra 1.5 yıl çektim arkadaşlar hemen hemen her ay sancıyla doktorda buluyordum kendimi.idrar kültür testi yaptırmalısınız ve üreme olursa mikropta antibiyotik duyarlılık testi yapılıyo sonrasında ona göre antibiyotik kullanmanız gerekiyor.yoksa hemen geri geliyor valla.gerçi Allaha şükür benimki doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra geçti.yani kullanan varsa ondan dolayıda olabiliyormuş.o dönemde biraz olsun rahatlamak içinde bol bol su için,kefirde kışın sancıyı hafifletiyor,sıcak su buharına oturmakta beni rahatlatıyordu.geçmiş olsun herkese gerçekten çok zor:(

Kızlar geçenlerde gittiğim doktordan öğrendiğim bir yöntem var sizlerle paylaşmak istedim çünkü bu sistit olayının ne pis birşey olduğunu yaşamayan bilmezkötükedihüso
Bende tahlil yapıldı iltahap falan yok ama doktor orada yaşayan ve bu sızıya sebep olan mikroorganizmaların yaşam alanlarını değiştirmekten bahsetti.PH larıyla oynamaktan.kötükedihüso
Yani asidik ortamda yaşayan mikroorganizma ise ortamı bazik yapmak,bazik ortam ise asidik yapmak mantık bu.
Bunun içinde karbonat-limon küründen bahsetti.
Şimdi üç gün sabah akşam 1 çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı karbonat koyup içilecek(midesi benim gibi hassas olanlar yemekten sonra),sonraki üç gün 1 çay bardağı suyun içine yarım veya bir limon sıkılıp içilecek,sonraki üç gün tekrar karbonat...
Yani dokuz günlük bir kür bu...Karbonat ortamı bazik yapacak mikroorganizmalar asidik ortamda yaşayan cinsse karbonatla yokolacak,bazik ortamda yaşayan cinsse limonun ortamı aside çevirmesiyle yokolacakkötükedihüso
Ben daha ikinci gündeyim,inşallah hem benim hemde bu sıkıntıyı yaşayan herkesin sorununa çözüm olurum:1hug:

Sağol bitanem çok teşekkür ederim.Şeniz İlaçlar bittikten sonra doktora gitmedim.İiyidim rahattım Bir iki gündür yine sızı başladı. Bu söylediğin yöntemi denemek isterim açıkçası basit ve pratik bir yöntem. Artık ilaç kullanmaktan nefret ediyorum:kızgın:.Bütün dengem alt üst oldu. Bir işe yaramadı. Belki bu iyi gelir.

Sende farkedilir bir değişiklik oldu mu? Hangi doktora gittin ?

Benim de sorunum kronik sistit..
çok illet bir şey allah kimseye vermesn..
benim geçen kış akıntı şikayetim vardı onun için gittim,rahim ağzı yarası çıktı..a
arkasından idarrda yanma falan derken 7 8 ay tedavi ama çözüm bulamadı doktor..
ürolağa gttm,şimdi araştırması yapılıyo..
idrardan örnek alıp tüberküloza bakıldı ve ivp çekildi..
bbunlardan bişi çıkmazsa mesaneden parça alacakmış..
bakalım...
geçmiş olsun size de...:teselli:

Benim de sorunum kronik sistit..
çok illet bir şey allah kimseye vermesn..
benim geçen kış akıntı şikayetim vardı onun için gittim,rahim ağzı yarası çıktı..a
arkasından idarrda yanma falan derken 7 8 ay tedavi ama çözüm bulamadı doktor..
ürolağa gttm,şimdi araştırması yapılıyo..
idrardan örnek alıp tüberküloza bakıldı ve ivp çekildi..
bbunlardan bişi çıkmazsa mesaneden parça alacakmış..
bakalım...
geçmiş olsun size de...:teselli:

Geçmiş olsun. Sistoskopi yaptırdınız mı? Ben yaptırdı doktor ilaç verdi tekrar kullanın geçmezse parça alınacak dedi . Bende çok korkuyorum acaba nasıl alacaklar diye sizin bir bilginiz var mı?

Geçmiş olsun. Sistoskopi yaptırdınız mı? Ben yaptırdı doktor ilaç verdi tekrar kullanın geçmezse parça alınacak dedi . Bende çok korkuyorum acaba nasıl alacaklar diye sizin bir bilginiz var mı?

onu en son olarak yapıcaz dedi....
ben şuan bıkmış durmdayım inan yani...
rahim ağzımda yara var..
kronik sistit var...
mantar da çıktı bugün..
ve kronik sistiti araştırıken ivp çektirdi doktor..
ondan da böbreğimin idrar kanalı dar çıktı...
şimdi ameliyat olacağım..
yani artık gücüm kalmadı hastalıkla savaşmaya...
var mı benim gibi başka?:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

onu en son olarak yapıcaz dedi....
ben şuan bıkmış durmdayım inan yani...
rahim ağzımda yara var..
kronik sistit var...
mantar da çıktı bugün..
ve kronik sistiti araştırıken ivp çektirdi doktor..
ondan da böbreğimin idrar kanalı dar çıktı...
şimdi ameliyat olacağım..
yani artık gücüm kalmadı hastalıkla savaşmaya...
var mı benim gibi başka?:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

:çok üzgünüm: İşiniz bizlere göre biraz daha zor. Allah şiva versin. Bıkan sadece siz değilsiniz. İnanın bende çok yoruldum doktora git ilaç kullan birdaha git gel vücut dengem alt üst oldu ilaçlardan dolayı. Merak ettim ıvp nedir?

Benimde sorunum bu arkadaşlar.Çok sık oluyorum sistit çok berbat bişey.Sistit olacağını anladığın zaman hemen ayaklarını ve bel blgeni sıcak tut.Ben hep azosilin kullanırım hemen ondan 1 tane al ve o andan itibaren gidip tuvalette zorlama kendini tavsiyem direk yat uyu..onun dışında her zaman ayaklarını sıcak tutman gerekiyor.Doktorun dediğine göre bazı kadınlarda çok sık olması doğalmış, kaderimiz bu napıcaz=)

Allah affetsin oruçta tutamıyorum :( susuz kalınca çektiğim acıyı bir ben biliyorum birde Allah. Bu hastalıktan dolayı acaba mecbur olduğum için sadece su içip oruç tutabilir miyim ? Bu mübarek aylar senede bir kere :(((

arkadaşlar ...adlı ilaç jinekologum verdi tedavi edici değil ama acıyı sıfırlıyor ve bu sürecte de antibiyotik almadan bile vücut kendi tedavisini yapabiliyor,,mutlaka danışın eczaneye veya dr a

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese;

2 yıldan uzun bir süre tekrarlayan sistit atakları yaşadım. Kan geldiği zamanlar oldu. İki buçuk saat tuvaletten kalkamadığım için işe yetişemediğim zamanlar oldu. Gece yatmadan önce sızıdan karnıma ayaklarımı çekip kaskatı kesildiğim oldu. Çok tekrarladı. Çok doktora gittim. Tecrübelerimi paylaşmak istedim.
-Öncelikle sistit bir tür enfeksiyon hastalığı. Türçkesi idrar yolları enfeksiyonu. (Çok nadir görülen durumlarda yapısal bozukluklar, mesane tümörleri, tıkanıklıklar, alerjiler sistite neden olabileceği gibi gene çok çok nadir nedeni olmayan sistitler de olabiliyor.) Aşağıda yazacakalarım çok sık görülen enfeksiyon kaynaklı sistitle ilgili.
-Sistit enfeksiyondan kaynaklı olduğu için temizlik önemli. Ancak temizlemek demek kesinlikle vajina bölgesini pırıl pırıl yapmak demek değil. Aksine özellikle sabunla yıkama vajinanın asit-baz (PH) dengesini bozarak mikroplara daha da açıkhale getiriyor o bölgeyi. Özellikle mantar enfeksiyonlarını tetikler bu iyice yıkamalar. O nedenle;
* Vajina günlük temzilikte sadece ve sadece ılık su ile, ovalamadan yıkanmalı. Haftada bir duşta vajinal temizlik için üretilen temizleyiciler (PH değerleri 3-4 arasında olanlar, eczanelerde bulunuyor) kullanılabilir. (Sadece vajinanın dışı, içi hiçbir şekilde yıkanmamalı)
* Tuvalet temizliği mutlaka önden arkaya yapılmalı. Dışkıda bulunan E. coli bakterisi sistitin en önemli nedeni. Gözle görmesek bile herkesin dışkısında bulunabilecek bu bakteri arkadan öne taşınmamalı.
* Cinsel ilişki öncesinde eş temizliğine dikkat etmeli, sürtünme ile idrar yollarına doğru bakteri iltilmesin diye.
* Cinsel ilişki sonrasında ilk on - onbeş dakika içinde tuvalete gidilmeli ki bakteri varsa yukarı ilerlemeden idrarla atılabilsin.
* Çamaşırlar hergün değiştirilmeli ve mutlaka pamuklu olmalı. Sentetik çamaşırda mikrop daha kolay ürüyor.
* Adet dönemlerinde ped sık sık değiştirilmeli.
* Genel tuvaletlerde eller ve temas edilen yerler konusunda dikkatli olunmalı; buralarda tuvalet kağıdınının rulosunun içine denk gelen yüzeyi kullanılmalı. Dış yüzey biryerlere değimiş olabilir.
- Bol bol bol bol bol... su içilmeli, sıvı tüketilmeli. Çok su içip sık idrara gitmek hem var olan mikropların üremeden vücuttan atılmasını sağlar, hem de idrar beklediğinde asit oranının artmasının neden olduğu yanma hissinin en az düzeyde tutulmasını sağlar. Maydonoz gibi halk arasında bilinen tavsiyeler de bu bakımdan iyidir. İdrar söktürücü etkileri sayesinde sıvı alımını ve atımını artırır.
- Çamaşırlar tanga vs. olmamalı, dar pantalon ve korselerden kaçınılmalı. Dar kıyafet ve çamaşırlar sürtünme,sıkıştırma nedeniyle bakterileri idrar yollarına doğru iter. Varsın "babaanne donu" giymiş olun. :))
- Ayakları ve beli üşütmemeye dikkat etmeli. Doğrudan üşütme sistit nedeni değildir, fakat üşütünce vücut direnci kırılacağından vücutta nerede bakteri varsa orada enfeksiyon olur. Bu bademcik de olabilir, idrar yolları da.
- Kesinlikle tuvaletinizi tutmayın. Bekleyen idrar enfekte olur ve sistite yol açar. Üstelik idrar tutmanın tek sonucu sistit değildir. İlerleyen yaşlarda idrar kaçırmaya neden olabilecek mesane düşüklüklerine sebep olabilir.
- Sistit için verilen ilaçlar gerçekten etkilidir. Hemen acınızı alır ama tekrarlamasına engel olmaz. Kendinizi korumaktan başka yolu yok tekrarlamamasının.
- Unutmayın nasıl bazı çocukların bademcikleri daha çok şişerse bazı kadınlar da sistite daha meyillidir. Daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Bu normaldir.
- Sistit ihmale gelmez, sık tekrarlayan sistitin mutlaka doktora gösterilmesi gerekir, yukarı ilerlerse böbrek enfeksiyonlarına neden olur ki böbrek en zor tedavi edilen organlardan biridir.
- Yukarıda yazdığım önlemlerin herbiri tek başına önemsiz gibi görünse de birarada önemli olabiliyor. Hepsine dikkat etttiğinizde sistitin tekrarlamasını önleyebilirsiniz, en azından tekrarların arası çok açılacaktır. Üstelik bu konulara bir süre dikkat etmek zor gelse de kısa zamanda bu konularda alışkanlık edinmiş olacaksınız; farkında bile olmadan uyguluyor olacaksınız.
- Ama aynı nedenden dolayı sistit nankör bir hastalık. Basit önlemlerle önlenebildiği gibi basit ihmallerle de tekrarlanabiliyor.
- Bu öneriler yaşayan birinden günlük hayata ilişkin basit önerilerdi fakat mutlaka doktora gidin. Muayenesi ileri tetkik istenmiyorsa zor değil. Fiziki muayene yok, idrar tahlili ve kültürü ile tedbiren böbrekleri de içeren bir ultrason genelde yeterli oluyor. Çok fazla tekrarlayan daha iler vakalarda yukarıdaki arkadaşların anlattığı ileri tetkiker gerekebiliyor. Ama ne olursa olsun doktora danışın, danışmadan ilaç kullanmayın.
Biraz uzun oldu sanırım ama herbirini denedim, eksik kalsın istemedim.
Sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:
aynen benmde basimda bu dert var..bol su iciyorum artik ya hic yanma oldugu zamanda yapilan idrar tahlilnde cikiyor suanda bile antibiyotik kullaniyorum bunun yüzünden ..bol su ve sicak tutmak sanirim en iyi yönem bide birinden duymustum ne kadar dogru bilmuyorum yapmadim hic ama sogani kabuklarina kaynatik buharina oturmak iyi gelir diyolar ama bilmiyorum yapmadim ben

Tatlım benim yaaa!!
Geçmiş olsun!!!!
Önceleri ben de çok çekerdim bu sistit denen şeyi, Allah'a şükür ne olduysa kendiliğinden geçti!!!
:çok üzgünüm:

Ben bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım. Keşke baksaydınız. Ben de aylarca çektim bir de yumurtalık enfeksiyonu vardı kronik. Bir amcanın önerisiyle 2 otu karıştırıp içtim belki 5 senedir hiç bir sorunum olmadı :) Kantaronla altınotunu karıştırp bir ay boyunca en az 2 fincan için bir ayda önlem olsun diye 1 fincan için bir daha yaşamazsınız o zaman. Tazesinin tadı olmaz bayatı acıdır kantaronun ;)

kızlar bende 2 haftadır olan daha önce hiç yaşamadığım bişey yaşıyorum bu sistitmi size soruyorum

sık idrara çıkma
idrar da sanki ilaç kokusu
ve idrara rahat çıktığım halde elimde olmadan ıkınıyorum ,

yani gayet raar idrar geliyor sonlarına doğru elimde olmadan ıkınıyorum bu nedir böyleyaaa korkuyorum

Back