Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistit .....Paylaşım alanı...

gece corapla yatmayın kan dolasımını etkiliyormus CADIARZU

ben çorap giyiyorum üstüne üstelik sıcak su torbası ayaklarım altına alıp öyle uyuyorum napim..ayaktan soğuk aldımmı hemen sancı başlıyo

sorma cnm yaa, benim de geçen sene idrarımı yaparken kumların olduğunu farkettim tuvalette ama taş dökmek deyince onun ben terim olduğunu sanıyodum, ciddi ciddi taşların döküleceği aklıma gelemedi,tuvaletin kenarındaki kireçlerden dökülmüştür gibi düşündümm.. tabi idrarımda kanama falan da var bu aralarda, çektiğim acıları tahmin edersiniz.. ultrasonda doktorun biri bana böbreğinde iltihap ve küçük taşlar var dedi.. neyse dedim, memlekete gidince baktırırım, yaz geldi.. ben memlekette yine acillik olunca annemlerin zoruyla doktora gittim, "yoo taş, iltihap falan yok böbreklerde. idrar yolu iltihabı ve 3x4 büyüklüğünde kist var" dediler.. doğum kontrol hapı ve herzamanki verilen ilaçları verdiler, kullandım, hala aynnııı.... :1no2:

geçmiş olsun canım taş sancısını doğum sancısından daha çok acı veriyor diyiyorlar acil şifalar

Slm arkadaslar anlayamadim gitti.Suan evde cok normalim disarida Wc gittim mi hemen basliyor. Sut buharini cok denemek istiyorum.Malesef kist olup olmadigidan emin olmaliyim. Allah yardimcamiz olsun

mısır püskülünü de kaynatıp içmenizi öneririm.bana çok iyi geliyor.hatta yaza ayından püskülleri toplayıp dondurucuya koyuyorum.

bana hiç olmadı allaha şükür ama pekçok arkadaşım oldu.. bi de halamın bi buluşu var, kendisi onu uyguluyomuş ben hiç denemedim, size aktarayım belki uygulamak isteyenler olur.. şimdi sistitin başladıı ilk günün gecesi bi tane yaprak ped alıyomuş, üzerine ince bi tabaka vazelin sürüyomuş (normal krem veya başka bişey olur mu bilmiorum bana böle anlatmıştı), pedi çamaşırına yerleştirip gece yatıomuş.. sabah kalkınca çıkartıp bi duş alıomuş vazelin fln temizlensin diye.. bildiim bu kadar, isteyen bi denesin, sonucunu da paylaşsın lütfen.. herkese çook geçmiş olsun..

Arkadaşlar sık sistite yakalanlarlar bir kere vajinal duşlarla genital bölge temizliğini iyi yapmalılar o bölge kuru olmalı ıslak kalıp üşümeye zemin hazırlamalı.Kullandığınız çamaşırları hep pamuklu seçmeli ve çok sık değiştirmeli ve cinsel ilişki tetiklemesin diye eşlerin ilişkiden önce genital bölge temizliğini iyi sağlamaları lazım.

evet canım sana katılıyorum çünkü bendede vardı aynı sorun ve eşime temizliğine dikkat etmesini söyledim bende aynı şekilde hep pamuklu iç çamaşır kullanıyorum artık ve idrarınızı çok fazla bekletmiyosunuz sık sık tuvalete çıkın ayrıca bol su ve maydanoz yiyin yeşillik yiyin ben bu şekilde kurtuldum artık arkadaşlar darısı size :teytey:

güzelim bu hastalıkların cahillikle alakası yok yaşamadıkça bilemezsin tabi allahta yaşatmasın valla çok kötü bişi.canımcım sistis idrar yolu iltihabı demek yani ve idrara çıktığın zaman kasıklarında inanılmaz bir ağrı ve idrar yolu çıkış yerinde çok kötü yanma oluyo sistis bu işte güzelim ama dediğim gibi inşallah sende olmaz sağlıkla kal:1rolleyes:

bende "müzmin sistitliler" grubundanım!! gitmiyo belam başımdan.. yine aynı şey oldu dün, illa karneleri dağıtırız ve seminer döneminde ben ateşli bi şekilde sistitimi yaşarım. bazı doktorlar böbrek iltihabı ve kum dökmeye, bazıları sol yumurtalığımdaki kistime, bazıları idrar yollarımdaki iltihaba verir.. gittiğim tüm doktorlar bir öncekinin dediğiyle hastalığımın hiçbi ilgisi olmadığını söylerr.. ben artık doktorlara falan gitmekten bıktım kızlar.. neremi saracaksa sarsın diycem nerdeyseee.. o kullandığım ilaçlar bi çuval olmuşlardır.. iki gündür ağrım hafiflesin diye etol yutup duruyorum.. iyice azıyoo, kanlı ve aşırı şiddetli ağrılı idrara çıkıyorum( bilirsiniz) ve bende ateş de yapıyo.. rapor alabilirsem haftaya kaçıcam buralardan, memleketimde kesin tedavimi olmak istiyorum bu yaz.. bütün doktorlar ilk gördükleri veya tahmin ettikleri rahatsızlığa göre iki ilaç verip yolluyolar.. tam geçti diyorum iki ay sonra yine aynı şey.. kızlarrr "KENDİMİ TÜRK AKTARLARINA EMANET ETMEK" istiyorum.. maydonoz haricinde önerileriniz? herkese geçmiş olsun, sağlıklı günler..

Merhaba, aranızda kronik sistit olan veya yakınlarında olan var mı? Ben yaklaşık 7-8 aydır tedavi görüyorum:1no2:. Bu kouyla ilgili bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırmısınız?

Bir sene boyunca çektim diyebilirim arkadaşim ama kronik değildi hatta ilerleyip böbreğime doğru yol almaya başladi temizlik çok önemli hem kendi temizliğin hemde evliyseniz eşinizin temizliği ilaçlarin pek faydasi olmadi bana ben sicak ve temiz tutarak geçirdim sicak derken sadece ayaklariniz değil bacaklarinizi bile isitmaniz gerekiyor yatarken altinizi ince giyinmeyin ben yatarken şort giymeyi biraktim sistitte beni çok geçmiş olsun derdin hepsi zor

Tedavisi uzun ve sabır gerektiriyor. Doktor vajina için sebamedin yıkama jelini önerdi aldım kullanıyorum çok da memnunum. Bir sürü ilaç yutuyorum her gün kimi işe yaramıyor kimi yan etki yapıyor hiç bir şey anlamadım. Sıcak konusunda haklısın azıcık çorapsız gezeyim hemen ağrı artıyor.

ah be çukulatacım bu aralar bende muzdaribim ama üşüttüğüm için oldu,doktora gitmedim antibiyotik verir diye,... aslında düzenli kullanılırsa etki ediyor,maydonoz suyu iyi geliyor ve bol bol su içilmesi gerekiyor ki idrarla atılsın diye...
sevgiler...

Son düzenleyen: Moderatör:
bende kullanmıştım düzenli kullanırsanız işe yarıyor ben çok sık aralıklarla sistit oluyorum üşütüyorum diye ayaklarını sıkı tut diyolarda şimdi temmuzun ortasında Allah aşkına çorapla patikle mi geziyim yani he birde unutmadan ben ayrıca kullandım o da çok iyi geldi bana hemen etki etti yani ama bir doktora sormadan almayın sakın bana yarayan size yaramaya bilir sonuçta vücutlar yapılar farklı

Canım benim geçmiş olsun. ... kullandım bol su içtim antibiyotik kullanıyorum hala daha ama geçmiyor. Sistoskopi yapıldı. Yani idrar yerinden ince bir çubukla mesaneyi izledi doktor bende gördüm ve çok yoğundu nasıl tarif edeyim bazı bölgeler pütürlüydü toz şeker dökülmüş gibiydi:bbo: gülmeyin aynen öyleydi ve benim mesanem 50 yaşında menepoza girmiş bir kadının mesanesi gibiymiş.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Teşekkür ederim cnm ... kullandım canım evet ya temmuz ayında gece yatarken çorap giyiyorum. Sürekli dokora gidiyorum. İyice bunaldım bu illetten dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…