• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şişmanım çok şişmanım

Demir eksikliğinde bu çok normal sıkıntı streste yeme istediğinizi arttırıyor olabilir. Demir hapı alıp yediklerinize dikkat edin burada diyet grupları var gayet başarılı sonuçlar elde ediliyor. Haftada 3-4 kez 1saatde yürüyüş yapın evde yapabiliyorsanız spor yapın hiç değilse yediklerinizi yakarsınız
Demir hapı zaten bende ekmek yeme isteğini artırıyor. direk yapacağım inşallah.

40 yil düşünsem böyle benzetme bulamam çok tatlısınız.
Size tavsiyem su için ne zaman bir şeyler atıştırmak isteseniz hemen öncesinde su içmek insanı bi nebze alıkoyuyor yemekten. Bir de ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama aç karnına limonlu ılık su bende çok işe yaramıştı.
limondan birşey olmaz sanırım. deneyeceğim cidden. yemeği bariz aazalttım. :KK200: çok teşekkür ederim inşallah kızlar kurum kurum kurudum demekte nasip olur :KK45:

İçinde glikoz şurubu, aroma verici şeyler olan hazır gıdalar bağımlılık yaptığı için yemeye devam ediyorsunuz, bir kısır döngü başlıyor sağlıklı yiyeceklerden uzaklaşıyorsunuz. Mesela ben fast food dan ilk gebeliğimde vazgeçtim ama cidden zordu, çocuğumun sağlığı bozulmasın diye bıraktım, hamburgeri kolayı, cipsi çok seven ben 4 yıldır tüketmiyorum. Çikolata ve tatlıdan da kendiliğinden uzaklaştım hamilelikte tiksindiğiniz şeyler olur ya şuan ikinci gebeliğim ve gene tatlı istemiyorum hiç, aslında bebek ne yemesi gerektiğini bizden daha iyi biliyor. Yabancı gdosu kimyası bozulmuş yiyeceklerle fıtratı bozulmuş olan biziz. Düşünün ki portakal aromalı bisküvi yiyip portakala uzaktan bakan insanlar var, herşeyin aromasını yiyoruz doğalını itiyoruz. Öncelikle şeker ihtiyacınızı muz, kuru meyve bunlardan karşılayın zaten doğal olan yiyecekler kesinlikle bağımlılık yapmadığı ve içinde besleyici vitamin mineraller olduğu için sizi tok tutar. Kahvaltıda peynir, yumurta, fındık, badem artık neyi seviyorsanız proteinli şeyler yiyin ama hepsini değil. Diyet ürünleri tüketmeyin, tatlandırıcılar vücudun dengesini bozuyor, kanıtlandı ve hatta yasaklanan tatlandırıcılar var.

Açlığın sebebi mineral vitamin eksikliği olabilir veya duygusal açlık olabilir. Sevdiğiniz şeylere yönelin, mesela spor olarak zumba çok keyifli ve mutluluk hormonu salgılıyoruz hareket ettiğimizde, bir de zumba gibi müzikli danslı bir spor harika bir yöntem. Marketten değil de pazardan alışveriş yapmak veya alışverişi başkasının yapması çok faydalı oluyor,çünkü reklamlarda sürekli maruz kaldığımız için aç olmasak da bilinçaltına işliyor paketli gıdaları yeme isteği. Tv reklamlarını izlemeyin bence bu da ciddi bir sebep insanların kilo almasında, çünkü muz veya elma reklamı yok ama devamlı dondurma cips reklamı dönüyor heryerde. Lezzetsiz dahi olsa devamlı gördüğü şeyi istiyor insan. Sağlıklı yiyeceklere alışınca zaten hazır gıdalar size çok itici gelecek tekrardan. Oruç tutmak da bağımlılıkları bırakmak için mükemmel bir ibadet. Oruç beni daha doğal beslenmeye itti diyebilirim, gençliğimde hiç oruç tutmadığım için pek çok besine bağımlıydım.
çok teşekkür ederim bende kesinlikle bağımlı olduğumu düşünüyorum. yani aç olmadan yiyorum çünkü. bu fikri sevdim paketlilerden uzaklaşmaya çalışacağım inşallah.

Çok insan var...gerçekten gençliğin sırrı gibi

Ben 1 ay denedim sıfır şekeri, resmen 1 ay sonra bisküvi, çikolata vs'yi gıda olarak bile algılamadım. Pasta tezgahda duruyor, dönüp bakmıyordum bile. Ha tahta kalas, ha o dilim..Hatta sonrasında bayramdı; ayıp olmasın diye ikram ettikleri meyve suyunu içmeye çalışınca salonun ortasına kusuyordum nerdeyse...

Zehir resmen. Temizlenince vücut aramıyor. Yapılmayacak şey değil aslında.
deneyeceğim bende.

bende sismanim :kızgın:
spora baslamam lazim vakit yok bide istedigim sey cok pahali kocamin islerinin duzelmesi lazim falan filan
kendimi cekirdek yemeye verdim
her gece 1 kilo cekirdek yiyorum
:işsiz:
off o gece yemeleri var ya canımıza okuyor işte. ama tuzlu çekirdek ve antep fıstığı ve çay fena olmazdı şimdi.

Sizin sorununuz son 3 yılda aşırı iştahininzin açılmasından kaynaklı sanırım. Bir düşünün bakalım şu son 3 yılda ne olmuş sorunun köküne inmeye çalışın ne yediriyor sizi bu kadar
hayatım bu 3 yılda sanırım 5 kez falan tamamen değişti. belki bu değişimlere alışamadım.

• Beğen
Reactions: Den
Zayıflamak mı istiyorsunuz?

Yemek yediğiniz tabakları küçültmekle başlayın, mide beyinden aldığı sinyale göre hareket eder, önce gözünüzle doyarsınız sonra mideniz doyar, tabak ne kadar büyük olursa o kadar yersiniz, ekmekten kurtulmak için yemeğin suyundan vazgeçin tanelerini tüketin, günde en az 2 litre su için, kan şekerinizi dengelemek ve tokluk hissi için yemeklerden 30 dakika önce tarçınlı yoğurt veya tarçınlı süt/su tüketin, maydanoz ve limonu vazgeçilmeziniz yapın, maydanoz ödem attırır zayıflamaya yardımcı olur, limonda yağ yakar ve vücut direncinize katkısı olur.

Hergün düzenli olarak en azından 1 saat yürüyüş yapın, yürüyüşe dışarı çıkmaya vaktiniz yoksa, çoluk çocuk var nasıl çıkayım diyorsanız ev işlerini yaparken, mutfakta yemek salata hazırlarken açın müziği bel, kalça ve bacaklarınızı da sıkılaştıracak, yağları kasa çevirecek yarı jimnastik yarı dans hareketleriyle sporunuzu yapın, lifli gıdalara yönelin, sıvıyağ olarak zeytinyağını tercih edin, vücudunuzun şeker ihtiyacını doğal meyvelerle karşılayın.
ablacım hepsine evet ama benim beyinde sinyal bozukluğu var sanırım.
dipnot: cidden duruyorum bir kaç gündür. yeter diyorum kendime. yoksa bu işin sonu ameliyat. direk ağzımı diktireceğim.

Öğün atlamakta iyi değil, tek öğünle zayıflarım zannedenler oluyor, lafım sana değil tek öğün diyeti yapanlara, vücut her gün alması gereken kaloriyi almalı, bir süre sonra direnci düşer çünkü.

Bünyemiz günlük yaptığımız işleri bir süre sonra hareketten saymıyor ve kilo vermemize yardımı olmuyor, karın bölgen de sorun var mı? Hamilelik ve sonrasında doğumla beraber karın kaslarımız gevşiyor, kalçalar genişliyor, kilon abartılı değil, söylediğim gibi beslenirsen ve gün içinde bel, karın, kalça ve bacak kasları için hareketler yaparsan eski haline dönersin bence.

Zayıflarken sarkmalar için spor önemli demiştim, bir de kilo verirken spor yapsakta vücutta çatlaklar oluşabiliyor özellikle kuru ciltlerde karın ve bacaklarda çatlak sorunu kadınların kabusu, kilo vermeye bağlı çatlakları önlemek için mutlaka karnı ve bacakları bebe yağı veya yağ oranı yüksek nemlendiricilerle besleyin derim :KK66:
bu çatlak işine dikkat etmem lazım sonra birde bunun için başınızı ağrıtmayayım.

Şişmanım derken nasıl bir şişmanlık. Geçen gün 38 beden diye kendine dert edinen vardı. İnşallah 3 kilo fazlası var diye şişmanım diyen tiplerden değilsindir
yok yok ben baya şişmanım. 44 46 48 e (beden) doğru giden bir şişman.

Merhaba bu konuyu okudukça beni bira gaza getirdi:rapci:
Sen baya benden zayıfsin karınca:)
Ben doğum yaptım 9ay önce..
9 ay önce seni gibi 80 kilodaydim. Doğumdan 80 kilodan çıktım derken bı 10kilo aldım
Seni gibi ne varsa yiyorum
Kan şekerim çok düşük. Emziriyorum emziren anneler çabuk verir dediler bendeki tam tersi çıktı.
Spor yapsam bitiyorum halim kalmıyobak demir eksikliği bende çok düşuk. İştah açıldığı buradan öğreniyorum.
Bilmiyordum demek ondan oluyor.
Yürüyüş mü nerdeee. Çocuk bakiyorum evde.
Ev işlerimi yapıyorum da onada fena hiç halim kalmıyor kı:KK43:
Ya bırak diyorum kendime. Ver artık dedim veremiyorum ne yazık ki
Ne pişirsem onu yiyorum ne bulursa yiyorum
Bim'de satılan süt kaymaklı kurabiye varya immm ben ona hastayım yiyorum bı paket :) bide peripella yiyorum :KK70:
Hayy yemiycem desem yiyorum bre.
Ya yemek istemiyom tam diyete başladım hoop başa dönüş. Durduramiyorum ya
Bak evde pilates topum dansöz çıngırak var bende oynuyorum dans ediyorum bı 5 dk tam eridim galiba dedim tartiya çık bı kilo almışım :KK53:
spor yapmaya çalışıyorum alıyorum kilo :KK53:
Neyseki Bende bu konuda takipteyim:KK54:
ben hiç spor yapmıyorum. yürüyeceğim diyorum. sonra neyse asansörlü eve taşınınca yürürüm diyorum. :)
bim mi :) kızıma dedim ki abur cubur zararlı yavrum alma. oda dedi ki anne bana değil sana zararlı. çocuk ne alsa ben yiyorum. :)

Ben varım geldim bebişim. 50 nin üstünu görmeyen ben bundan 5 6 sene önce bir kilo aldımki...o dediklerinden yedim içtim.buyüdükçe büyüdüm.gecen sene bir gece kolamı içerken dank etti birden.ya ben ne yapıyorum dedim.eşime cocuguma en cok kendime haksızlik ediyordum.hayatım hep böyle şişman mı geçecekti.nereye kadar.artık geceleri o kadar tikınıyordum ki televizyon karşisında yatarken nefes darlıgı cektim bir kaç gece.diyete başladım.sagliklı beslenme diyelim.resmen yiyerek zayıfladim.yürüyüs plates zumba.ne ararsan yaptım.sonra spor yapmaktan zevk aldım.60 kiloya düstügümde havalara uctum.spor salonuna yazıldım.garip bir sekilde spor bütun hezeyanlarimi depresyonumu stresimi de aldı.sekerli seyler yemedigim ocin de cok enerjiktim.yedigim tek seker kuru kayisi kuru erikten ibaretti.en şekeri muzdu.badem ceviz fındik.aslında bu yedigimiz ambalajlı ürünlerin tadı şekeri cok kötü.aylarca yemeyip yemeye kalktıgimda yiyemedim.sekerden başka birsey var iclerinde zehir gibi.50 kiloya geldigimde ramazan ayına girdik 1 2 kilo da öyle verdim.derken yazın da yemeye kıyamadım stresli günler yasadım ve 45 e kadar düstüm.kıyafetler olmamaya 34 beden bile büyük gelmeye başlayınca esim kızmaya başlayınca insanlar hasta mısın demeye başlayınca vazgectim.iki aydır sınırsızca yiyorum. 50 kiloyum su an:))

Kim ne derse desin ben o 45 kilo halimi seviyorum.belki anoreksiya bile oldum.bilemiyorum.ama önce beyninde bitireceksin 1 hafta ver kendine ama o bir hafta spor da yap.gitmez yoksa.ödemle bereber 2 3 kilo gidiyor bir hafta on günde.o zaman motive oluyorsun.baslayacaksan pazartesiyi bekleme yarın başla 1 saat durmadan yürüyüs yap.kendini aç bırakma.gün boyu saglıklı seyler yersen kendini aç bırakmazsın.aksam 6 ya kadar ye yiyecegini.sonra kapat agzini.cay kahve serbest.6 dan sonra cigneme hareketi yok!!! Cok acıkacaksın 9 d yat uyu o zaman.olmadı tarcınlı süt ic.zaten 1 ayda yiyemez olursun.emegine kıyamazsın canım.Ama hersey beyninde bitiyor.gercekten karar verdiginde yolu zaten yarılamis oluyorsun.

Kolay gelsin...
muhtesemmiş. konuyu açtığımdan beri dikkat ediyorum. böyle bir kibar hallerdeyim. yani bugun neler geldi yemedim. inşallah bana da dank etmiştir.

Uf 5 ay bile olmadi 6 kilo aldım ama orantısız basen almış başını gidiyor ... Sabah kahvaltı bide öğlen çorba aksam çorba yiyorum spor yapıyorum .... Çok üzülüyorum sadece bacaklarım kilo aliyo :KK43: basenlere çözümü olan varsa banada solesin lütfen ustum ince altim kalin:KK43:
ben artık ona izin verdim geriden geliyor hep.

kızlar düşündüm taşındım. buraya bir sürü konu açmışım, giyecek bulamıyorumdan, bakımsızlaştıma kadar ama ben biliyorum ki bunların tüm sorumlusu bu kilo olayı ve ilk kez gözümü kararttım bu işi çözeceğim inşallah. bir diyetisyenle görüştüm. çalışmaya başlayacağız beraber. kilomun iştahım kadar düzensiz hayatıma da bağladı.
birde psikolog bir arkadaşımla konuştum bana dediği şey şuydu kendine makina muamelesi yapma. cidden tam olarak kendime bunu yapıyorum. birazcık daha kendimi sevmem gerekiyormuş. kendimi seviyorum ama şımarmayım diye belli etmiyorum sanırım :) yani yemeği kızıma hazırlıyorum ama kendimi geçiştiriyorum. temizliğime dikkat ediyorum ama aynada kendi yüzüme bakmıyorum (bu teşhisi ben koymadım/uzmanın söylediği). hayatımı biraz yavaşlatmaya karar verdim. tamamen değil ama birazcık.
desteğiniz için çok teşekkür ediyorum ve buraya verdiğim her bir kiloyu keyifle yazacağım inşallah.
söyledikleriniz benim için çok kıymetli
koyu yeşil yapraklı bitkilerden, buharda pişirmeye, limonlu sudan, limonlu maydonoza, spor yapmaktan, su içmeye, kilomla beraber ölçülerimi yazmaktan, defter tutmaya kadar ... pek çok şey öğrendim sizden hepsini yapacağım inşallah.
çok teşekkür ediyorum teker teker hepinize.

Back
X