• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şişmanım çok şişmanım

Öğün atlamakta iyi değil, tek öğünle zayıflarım zannedenler oluyor, lafım sana değil tek öğün diyeti yapanlara, vücut her gün alması gereken kaloriyi almalı, bir süre sonra direnci düşer çünkü.

Bünyemiz günlük yaptığımız işleri bir süre sonra hareketten saymıyor ve kilo vermemize yardımı olmuyor, karın bölgen de sorun var mı? Hamilelik ve sonrasında doğumla beraber karın kaslarımız gevşiyor, kalçalar genişliyor, kilon abartılı değil, söylediğim gibi beslenirsen ve gün içinde bel, karın, kalça ve bacak kasları için hareketler yaparsan eski haline dönersin bence.

Zayıflarken sarkmalar için spor önemli demiştim, bir de kilo verirken spor yapsakta vücutta çatlaklar oluşabiliyor özellikle kuru ciltlerde karın ve bacaklarda çatlak sorunu kadınların kabusu, kilo vermeye bağlı çatlakları önlemek için mutlaka karnı ve bacakları bebe yağı veya yağ oranı yüksek nemlendiricilerle besleyin derim :KK66:

Ben mekik çekmeye baslim ins olandan fırsat buldukça

:))))

Bir ara hergün maydanoz üzerine limon sıkıp yemeye dadanmıştım, sadece bunu yaparak 2 kilo verdiğimi fark ettim, eskiler gözün doysun der hani, bizim geleneğimizde en az 3 çeşit yemek salata peşinden tatlılar hoşaflar olur bilirsin, sofra donatılır resmen, bu önce gözün doyması içindir de ayrıca, göz gördüğünü beyne aktarır, beyin mideye doyacaksın sinyali yollar, ben bir öğünde tek çeşit yenmesinden yanayım öyle de yerim, misafir olmadıkça evde tek çeşit pişer bizde ama madem mükellef sofralara alışık bu bünyeler o zaman tabakları küçültmek gerekiyor, pasta tabağının biraz daha küçüğü bile olabilir o tip yemek tabakları edinsin herkes kendine, onla yesinler yemekleri.

Tarçın birçok diyet listesinde yer alır zaten, kan şekerini dengelediği ve aç karnına tüketildiğin de tokluk hissi verdiği için.

Su mutlaka tüketilmeli, su hayattır zaten.
Spor salonlarına gidemeyenler, vakit bulamayanlar, çocuk var, çalışıyorum diyenler için ev işlerini spor hareketleriyle yapmak hem zaman sorununu ortadan kaldırır hem de kilo verirken olabilecek sarkmaları engeller :KK66:
munecugum guzel diyosun da ben yazin evde spoa yapiyim dedim benim sipa karsima gecip once kahkaha krizine girdi sonra da videomu cekip tum sulaleye atti :duduk:
moralim bozuldu evde de yapmayi biraktim , ona gore harika kocaman yumusacik gobegim varmis tam yatip kafa koymalik zayiflamamam lazimmis :bicak:

Ben mekik çekmeye baslim ins olandan fırsat buldukça
Herşeyin bir çözümü var ablacım, oğlan durmuyor sürekli kucak mı istiyor, mekik bile çekmene fırsat vermiyor mu?
Tak kanguruyu koy oğlanı içine aç müziği kıvır beli kalçayı, sağ elinle kanguruyu tutarken sola esne, sol elle kanguruyu tutarken sağa esne, bir step tahtası edin veya eşine 2 tahtayla step tahtası çaktır şunun gibi olsun:
IMG_1632.webp

Oğlan kanguru da annesinin kucağında anne step tahtası üstünde hop bir ki bir ki :)))

munecugum guzel diyosun da ben yazin evde spoa yapiyim dedim benim sipa karsima gecip once kahkaha krizine girdi sonra da videomu cekip tum sulaleye atti :duduk:
moralim bozuldu evde de yapmayi biraktim , ona gore harika kocaman yumusacik gobegim varmis tam yatip kafa koymalik zayiflamamam lazimmis :bicak:
Niye bıraktın, çekip yollasın ne olacak, böyle şeylerle motivasyonunuzu düşürmeyin, çocukları da çaktırmadan oyunla müdahil edin sporunuza, ben senin yerinde olsam kapardım yumurcağı doğru parka, sanki onunla oynuyormuş gibi yarışalım mı kaybeden dondurma ısmarlar deyip 3 tur koşardım onla, peşinden ebeli sobeli oyunlar derken al sana spor, taktik bilmiyorsunuz :-)

Niye bıraktın, çekip yollasın ne olacak, böyle şeylerle motivasyonunuzu düşürmeyin, çocukları da çaktırmadan oyunla müdahil edin sporunuza, ben senin yerinde olsam kapardım yumurcağı doğru parka, sanki onunla oynuyormuş gibi yarışalım mı kaybeden dondurma ısmarlar deyip 3 tur koşardım onla, peşinden ebeli sobeli oyunlar derken al sana spor, taktik bilmiyorsunuz :-)
sende haklisin
deniyim bakalim :KK45:

sende haklisin
deniyim bakalim :KK45:

Benden annelere iyi taktik uzmanı olurmuş, çocukla oynuyorum ayağına spor da yaparım, göbekte atarım :KK70:yemek yapıyorum yaparken iyi geliyor deyip müzik açıp oynarım, bir domates doğra bir bel esnet, soğan doğra karnı içeri çek, bulaşık makinesinin düğmesine ayakla bas bacak kasların gerilsin, damacanadan su doldururken bel bacak kırmadan eğil alt kısmın tüm kasları gerilsin gibi hareketlerimle mutfak işlerine yeni boyut kazandırdım:KK70:

Benden annelere iyi taktik uzmanı olurmuş, çocukla oynuyorum ayağına spor da yaparım, göbekte atarım :KK70:yemek yapıyorum yaparken iyi geliyor deyip müzik açıp oynarım, bir domates doğra bir bel esnet, soğan doğra karnı içeri çek, bulaşık makinesinin düğmesine ayakla bas bacak kasların gerilsin, damacanadan su doldururken bel bacak kırmadan eğil alt kısmın tüm kasları gerilsin gibi hareketlerimle mutfak işlerine yeni boyut kazandırdım:KK70:
anlattillarini hayalimde canlandirdim da koptumm super eglenceli bir annesin

Ama ölürsün bak ben senin iyiliğini düşünüyorum yazık gençsin belli de Allah korusun bunun sonu yok. Ben hayatta bir hamburgeri bitirdiğimi bilmiyorum. Kendine zarar hepsi de zararlı yazık. 3 tane patlamış mısır nedir? Kolayı da bırak bi kere. Çikolata dondurma oyyy ben bunları yesem şimdiye sela’m okunurdu.
Benim aksamdan geceye yediklerimi gorsen:KK66:Abur cubur geceye kadar.Yine de bu yemeye daha cok alabilirdim 65 im ama bolgesel fazlaliklarim var bu kiloyla.60 ta gayet guzel oluyor.5kg bile nekadar farkediyor.Insulun direnci dahiliyeye baktirmamiz lazim.Bunla ucretsiz bir diyetisteyeme gitmek lazim.Yurumek, bol suyla tok kalma ve citcitli bir bel korsesiyle ve basit plates hareketleriyle baslanabilir.Plansiz salas yasamanin sonuclari bunlar bana gore .Yoksa iradeli olur planli yasardim.O gece yemeleri olmasa verebilirdim.

Kızlar bu konuyu açıyorum çünkü cidden git gide büyüyorum. Enine bir büyüme. Mayalanıyorum resmen.
Eskiden çıtı pıtı minyon olan ben son 3 yıldır falan bir iradesiz oldum ki anlatamam.
Ne bulsam yiyorum. Tokken yiyorum açken yiyorum. Ne bulsam yiyorum. Eskiden ay tiksinirdim falan ama şimdi nerdeee... yiyorum herşeyi yiyorum.
Şeker sevmezdim yiyorum. Kakao sevmezdim yiyorum. Aklınıza ne geliyorsa yiyorum.
Herhangi bir fiziksel sorunum yok. Biliyorum. Tahlillerimi yaptırdım demirim düşük sadece.
Tamam psikolojik açıdan biraz zor bir dönemden geçtim. Ama artık bu ne ya.
Şimdi sizden isteğim bana gaz verin kızlar. Çok ihtiyacım var.
Bunlara ilave,Geceleri uykudan uyanip yeme durumunuz var mi?

Şişmanım derken nasıl bir şişmanlık. Geçen gün 38 beden diye kendine dert edinen vardı. İnşallah 3 kilo fazlası var diye şişmanım diyen tiplerden değilsindir

Herşeyin bir çözümü var ablacım, oğlan durmuyor sürekli kucak mı istiyor, mekik bile çekmene fırsat vermiyor mu?
Tak kanguruyu koy oğlanı içine aç müziği kıvır beli kalçayı, sağ elinle kanguruyu tutarken sola esne, sol elle kanguruyu tutarken sağa esne, bir step tahtası edin veya eşine 2 tahtayla step tahtası çaktır şunun gibi olsun:
Eki Görüntüle 2068813

Oğlan kanguru da annesinin kucağında anne step tahtası üstünde hop bir ki bir ki :)))

Aynen abla yapacağım inşallah..:KK76: Ya aslında daha erken başlardımda 4 ay oldu doğum yapalı bide ameliyat ağır geçti yeni yeni tam anlamıyla acısı geçiyor diyebilirim daha önce başlardım aslında.. insan istedikten sonra yapamayacağı şey yok aslında :KK200::KK48:

Merhaba bu konuyu okudukça beni bira gaza getirdi:rapci:
Sen baya benden zayıfsin karınca:)
Ben doğum yaptım 9ay önce..
9 ay önce seni gibi 80 kilodaydim. Doğumdan 80 kilodan çıktım derken bı 10kilo aldım
Seni gibi ne varsa yiyorum
Kan şekerim çok düşük. Emziriyorum emziren anneler çabuk verir dediler bendeki tam tersi çıktı.
Spor yapsam bitiyorum halim kalmıyobak demir eksikliği bende çok düşuk. İştah açıldığı buradan öğreniyorum.
Bilmiyordum demek ondan oluyor.
Yürüyüş mü nerdeee. Çocuk bakiyorum evde.
Ev işlerimi yapıyorum da onada fena hiç halim kalmıyor kı:KK43:
Ya bırak diyorum kendime. Ver artık dedim veremiyorum ne yazık ki
Ne pişirsem onu yiyorum ne bulursa yiyorum
Bim'de satılan süt kaymaklı kurabiye varya immm ben ona hastayım yiyorum bı paket :) bide peripella yiyorum :KK70:
Hayy yemiycem desem yiyorum bre.
Ya yemek istemiyom tam diyete başladım hoop başa dönüş. Durduramiyorum ya
Bak evde pilates topum dansöz çıngırak var bende oynuyorum dans ediyorum bı 5 dk tam eridim galiba dedim tartiya çık bı kilo almışım :KK53:
spor yapmaya çalışıyorum alıyorum kilo :KK53:
Neyseki Bende bu konuda takipteyim:KK54:

Ben varım geldim bebişim. 50 nin üstünu görmeyen ben bundan 5 6 sene önce bir kilo aldımki...o dediklerinden yedim içtim.buyüdükçe büyüdüm.gecen sene bir gece kolamı içerken dank etti birden.ya ben ne yapıyorum dedim.eşime cocuguma en cok kendime haksızlik ediyordum.hayatım hep böyle şişman mı geçecekti.nereye kadar.artık geceleri o kadar tikınıyordum ki televizyon karşisında yatarken nefes darlıgı cektim bir kaç gece.diyete başladım.sagliklı beslenme diyelim.resmen yiyerek zayıfladim.yürüyüs plates zumba.ne ararsan yaptım.sonra spor yapmaktan zevk aldım.60 kiloya düstügümde havalara uctum.spor salonuna yazıldım.garip bir sekilde spor bütun hezeyanlarimi depresyonumu stresimi de aldı.sekerli seyler yemedigim ocin de cok enerjiktim.yedigim tek seker kuru kayisi kuru erikten ibaretti.en şekeri muzdu.badem ceviz fındik.aslında bu yedigimiz ambalajlı ürünlerin tadı şekeri cok kötü.aylarca yemeyip yemeye kalktıgimda yiyemedim.sekerden başka birsey var iclerinde zehir gibi.50 kiloya geldigimde ramazan ayına girdik 1 2 kilo da öyle verdim.derken yazın da yemeye kıyamadım stresli günler yasadım ve 45 e kadar düstüm.kıyafetler olmamaya 34 beden bile büyük gelmeye başlayınca esim kızmaya başlayınca insanlar hasta mısın demeye başlayınca vazgectim.iki aydır sınırsızca yiyorum. 50 kiloyum su an:))

Kim ne derse desin ben o 45 kilo halimi seviyorum.belki anoreksiya bile oldum.bilemiyorum.ama önce beyninde bitireceksin 1 hafta ver kendine ama o bir hafta spor da yap.gitmez yoksa.ödemle bereber 2 3 kilo gidiyor bir hafta on günde.o zaman motive oluyorsun.baslayacaksan pazartesiyi bekleme yarın başla 1 saat durmadan yürüyüs yap.kendini aç bırakma.gün boyu saglıklı seyler yersen kendini aç bırakmazsın.aksam 6 ya kadar ye yiyecegini.sonra kapat agzini.cay kahve serbest.6 dan sonra cigneme hareketi yok!!! Cok acıkacaksın 9 d yat uyu o zaman.olmadı tarcınlı süt ic.zaten 1 ayda yiyemez olursun.emegine kıyamazsın canım.Ama hersey beyninde bitiyor.gercekten karar verdiginde yolu zaten yarılamis oluyorsun.

Kolay gelsin...

Uf 5 ay bile olmadi 6 kilo aldım ama orantısız basen almış başını gidiyor ... Sabah kahvaltı bide öğlen çorba aksam çorba yiyorum spor yapıyorum .... Çok üzülüyorum sadece bacaklarım kilo aliyo :KK43: basenlere çözümü olan varsa banada solesin lütfen ustum ince altim kalin:KK43:

Kızlar Mune Mune abla beni hapishaneye yolladı. Cezam yeni bitti :) Onun için cevap yazamadım. Yarın sınav var şimdi uyuyacağım sonra tek tek yazacağım size.
Öpüyorum hepinizi.

Birebir aynı şeyleri yaşıyoruz bu aralar içimdeki tazmanya canavari ortaya çıktı oraya buraya saldırıyor
Doymak nedir bilmiyor
Dün sabahtan akşama bir tam ekmek yedim düşün gerisini
Çözüm bulabilirsen bana da yaz ben bulamadım
ben sürekli diyete gireceğim gireceğim diyordum. bir öğün yemesem sonra abartıyordum. ama bugun akşam yemek yemedim. yani aç mıyım hayır :) çünkü kuruyemiş ve meyve yedim ama içimden bir ses diyor ki kalk bebeğim kendine peynirli sandviç yap. sen bunu hak ediyorsun :)

Back
X