• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şişmanım çok şişmanım

Defter fikrine bayıldım. Peki 20 kiloyu ne kadar sürede verebilirim sizce en uzun?

Başladığınız ilk zamanlarda 1 ayda 3 ila 5 kilo arası verebilirsiniz (spor yapmayacağınızı varsayıyorum) Ama mutlaka doğru şeyleri yemeniz gerek. Yani aç kalmakla olmaz bu iş. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu her şeyi yiyeceksiniz. Zaten kilo da yağ kütlesi de bizim vücudumuzun ihtiyaç duyduğu şeyleri aldıktan sonra arta kalanlardır. Bu nedenle iyice araştırma yapmalısınız. Mesela her gün en azından kilonuz*0,8gr olacak şekilde protein almanız gerekiyor. Hangi besinlerde ne kadar protein var incelemeniz, ona uygun beslenmeniz gerekiyor. Bunun için bir diyetisyenden yardım alabilirsiniz.

Uzun vadede, eğer yaşam tarzı haline getirirseniz sağlıklı beslemeyi, 10 kilo verdikten sonra bile zate istemiş olduğunuz vücuda kavuşmuş olursunuz. Bu da en azından bir 3 ay kendinizi zorlamanız demek. Ama sporla desteklemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Hiç vaktiniz yoksa bile, internette 15 dk Yoga gibi videolar var. o hareketleri yapmaya çalışın.

Tv de bir program var gördünüz mü
TLC de ağır yaşamlar diye.
Sonunun öyle olmasını mı istiyorsun anlamadım ki
Yemenin bir sonu yok, yedikçe yiyesin gelir. Yemedikçe de yemeyesin.
Bak ben 4.takımdayım. seni davet ederim gel derim ama sen mesaj yazmazsan bağlılık olmuyor. Bağlanmayınca da yemeye devam
Rahatsız değilsen yemeye devam et
Rahatsız san kes artık şu saçmalığı
Unutma HeR istediğini yiyen, her istediğini giyemez
Evet izledim o programı. Lütfen alın beni gruba. Bugun milat olsun. Son milat inşallah

konuyu takipteyim.

bende de demir eksikliği çıktı. ama öyle böyle değil o kadar çok yiyorum ki. bugün öğle yemeğinde 2 mega boy hamburger yedim ve şuan yine sipariş bekliyorum birazdan tekrar yemek yiycem. doymuyorum. aralarda da dondurma ve çikolata yedim. akşam sinemaya gidicem orda da en az 3 tane popcorn gömerim tabiki kolayla. midem cidden delik falan mı diyorum çünkü doymuyorum.

demir eksikliği iştahı ya çok açıyor ya da feci kapatıyor. bizimki açılmış işte. ve o kadar fazla yiyorum ki cidden artık iç organlarım yağ bağladı sanki kendimi çok kötü hissediyorum ama durduramıyorum.

öf bi kötü oldum ya burdaki bütün tavsiyeleri tek tek okuycam siz de ben de düzeliriz umarım :KK43:
Seninki apayrı bir level'da ya.. Ne kadar yağlı ve sağlıksız olduklarını düşününce gitmiyor mu hiç isteğin?

konuyu takipteyim.

bende de demir eksikliği çıktı. ama öyle böyle değil o kadar çok yiyorum ki. bugün öğle yemeğinde 2 mega boy hamburger yedim ve şuan yine sipariş bekliyorum birazdan tekrar yemek yiycem. doymuyorum. aralarda da dondurma ve çikolata yedim. akşam sinemaya gidicem orda da en az 3 tane popcorn gömerim tabiki kolayla. midem cidden delik falan mı diyorum çünkü doymuyorum.

demir eksikliği iştahı ya çok açıyor ya da feci kapatıyor. bizimki açılmış işte. ve o kadar fazla yiyorum ki cidden artık iç organlarım yağ bağladı sanki kendimi çok kötü hissediyorum ama durduramıyorum.

öf bi kötü oldum ya burdaki bütün tavsiyeleri tek tek okuycam siz de ben de düzeliriz umarım :KK43:
Seninki demirden değil, basit karbonhidrat ve şekerden. İnsülin partisii düzenleniyor içerde, kan şekerin bir yükseliyor, bir düşüyor, bir yükseliyor...sürekli aç histemesen tuhaf olur zaten ;)

Başladığınız ilk zamanlarda 1 ayda 3 ila 5 kilo arası verebilirsiniz (spor yapmayacağınızı varsayıyorum) Ama mutlaka doğru şeyleri yemeniz gerek. Yani aç kalmakla olmaz bu iş. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu her şeyi yiyeceksiniz. Zaten kilo da yağ kütlesi de bizim vücudumuzun ihtiyaç duyduğu şeyleri aldıktan sonra arta kalanlardır. Bu nedenle iyice araştırma yapmalısınız. Mesela her gün en azından kilonuz*0,8gr olacak şekilde protein almanız gerekiyor. Hangi besinlerde ne kadar protein var incelemeniz, ona uygun beslenmeniz gerekiyor. Bunun için bir diyetisyenden yardım alabilirsiniz.

Uzun vadede, eğer yaşam tarzı haline getirirseniz sağlıklı beslemeyi, 10 kilo verdikten sonra bile zate istemiş olduğunuz vücuda kavuşmuş olursunuz. Bu da en azından bir 3 ay kendinizi zorlamanız demek. Ama sporla desteklemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Hiç vaktiniz yoksa bile, internette 15 dk Yoga gibi videolar var. o hareketleri yapmaya çalışın.
3 ay assalar da ölmem herhalde. Mutlaka zorlayacağım kendimi. Çok teşekkürler

Sarımsaklı su ne ola ki? doğrayıp mı bekletiliyor suda? Bu karışımın kokusu tadı nasıl?

Ben limon + biberiye ve sarımsak (biraz elimle ezip) atıyorum 0.5lik şişeye. Akşamdan sabaha bekletiyorum, sabah kalkar kalkmaz onu içiyorum. Bazen aynı malzemelerle sabah kalktığımda sıcak su ile yapıyorum (akşamdan hazırlamayı unutmuşsam) Uzun süre karnım acıkmıyor, kahvaltı etmek istemiyorum ama tabii mecbur en geç 1 saat sonra yapıyorum kahvaltımı.
Sarımsak, limon ve biberiyenin faydaları bitmez. Sarımsak kokusunu açıkça seven biri olarak beni rahatsız etmiyor koku. Ve işte içiyorum bu suları. Demek ki yanımdakileri de rahatsız etmiyor ki, kimse bu güne kadar bir şey demedi.

Çalışıyor musunuz? Mesela otobüsle vs gidiyorsanız erken inip yürüyün. Eve yürüyün. Sürekli yürüyün.

Seninki demirden değil, basit karbonhidrat ve şekerden. İnsülin partisii düzenleniyor içerde, kan şekerin bir yükseliyor, bir düşüyor, bir yükseliyor...sürekli aç histemesen tuhaf olur zaten :KK66:
Evet harikasın hep açım. Yiyorum kalkıyorum ay bir top ekmek daha mı yeseydim diyorum.

konuyu takipteyim.

Allah aşkına bacım sen kendinde misin? Troll müsün nesin ben anlamadım ki bir insan nasıl bu kadar yiyebilir? Mümkün değil.

Allah aşkına bacım sen kendinde misin? Troll müsün nesin ben anlamadım ki bir insan nasıl bu kadar yiyebilir? Mümkün değil.

konu bana dönmesin yani konu sahibine ayıp olur ama yok gayet de yiyorum hepsini. istemiyorum aslında ama baya baya yiyorum

Cig daha iyi olur tabi ki, ama cig cig de yenmiyor :) Ben brokoliyi buharda yapiyorum, hem cig olmuyor, hem de diri oluyor.

Ispanagi bizim Turk usulu kiymayla yapiver ablacim.

Cig sebze 1 yersin, 2 yersin 3.de birakirsin. O yuzden gercekci yemek planlari yapmak onemli diye dusunuyorum.

Ispanağı salataya koyuyoruz biz çiğden, balzamik zeytinyağı fındık fıstık derken bayağı güzel oluyor.

Ben limon + biberiye ve sarımsak (biraz elimle ezip) atıyorum 0.5lik şişeye. Akşamdan sabaha bekletiyorum, sabah kalkar kalkmaz onu içiyorum. Bazen aynı malzemelerle sabah kalktığımda sıcak su ile yapıyorum (akşamdan hazırlamayı unutmuşsam) Uzun süre karnım acıkmıyor, kahvaltı etmek istemiyorum ama tabii mecbur en geç 1 saat sonra yapıyorum kahvaltımı.
Sarımsak, limon ve biberiyenin faydaları bitmez. Sarımsak kokusunu açıkça seven biri olarak beni rahatsız etmiyor koku. Ve işte içiyorum bu suları. Demek ki yanımdakileri de rahatsız etmiyor ki, kimse bu güne kadar bir şey demedi.
Teşekkürler, ben de denemek isterim. Gerçi demirim çok düşük olduğu için çiğ sarımsak tansiyonumu düşüyor. Bütün gün gözümü açamıyorum. Yatarken içsem de olur umarım :)

Back
X