- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
Beslenme şeklimi minicik değiştirdim. 4 ayda neredeyse 10 kilo gitti. Azıcık bir şeyleri kısmak ve metabolizmayı hızlandırmak yeter.Haklısınız bir anda spor yapıp kas olarak kalırsa daha fena olurum. Teşekkür ederim beslenme şeklimi değiştirmeliyim sanırım.
Merhabalar, öncelikle herkesin gelecek bayramı mübarek olsun...
Başlıktan da anlaşıldığı üzere "ŞİŞMAN" bir bayanım. 23 yaşında 163 boy ve 80 kilo ki 4 yıldır bu kilodayım. Artık canıma tak etti . Yeminle bunaldım bende kurtulmak istiyorum. Burada bir sürü başarmış hemcinlerimi görünce heveslenip, 1 kilo verip sonrada ben zayıflıyorum ooh missdiye yemeye devam eden bir tipim. Ne giysem olmuyor yakında isteme falan olacak ve ben bu halde elbise giymek istemiyorum. kilolarım yüzünden gerçekten piskolojim bozuldu. Vitrinde çok beğenip, kabine girince bende başkalarında durduğu gibi durmayan kıyafetler yüzünden ağlaya ağlaya kabinlerden çıkamadığım olmuştur. Dert değil biliyorum. Rabbim herkesin içindeki sıkıntıdan alnının akıyla çıkmasını nasip etsin inşallah.Ama benim için bu ekstra bir sıkıntı oldu. En önemlisi sağlığımdan olacağım hissi var. Nefes alamıyorum, tıkanıyorum. Diyetisyen denedim olmadı. Spora gittim olmadı. Çünkü ben doysam bile yiyorum. Duygusal açlıkmış bendeki! Vallahi değil nasıl bir iştah herşeyden yiyesim var. Bana yardımcı olur musunuz? Bu arada Kayseri de ikamet ediyorum. Hani bilen varsa dans kursları falan öneriler giderim yani yeter ki kurtulayım şu benimle yatıp kalkan göbek bağım gibi yağlardan...
Herkese teşekkür ederim.
Evet kısa sürede mucize bekliyorum sanırım. Kalori hesabını denedim ama birşey alırken bile pakete bakmadan sepete atıyorum. Çok kötü alışkanlık aslında bundan sonra onada dikkat edeyim. Teşekkür ederim.Yemek konusunda bence diyetten öte kalori hesabı yap.Zamanla şekeri,unu azalt.Tatlı yiyeceksen az kalorilisini seç.Çikolatalı değil sütlü dondurma gibi.Spor konusunda da bence uzmana danış,sporla kilo verememenin sebebi büyük olasılıkla devamlılık sağlayamaman ve kısa sürede mucize beklemenden bana göre.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Zaten ağlarken bile gülen bir yapıya sahibimdir.Öncelikle isteme meselesini hiç kafanıza takıp en güzel günlerinizden birini kabusa çevirmeyin. Belli ki erkek arkadaşınız sizi şu anki halinizle seviyor. Büyük beden kadınlar için üretim yapan markalar var. Kayseri'de de vardır sanırım. Yoksa internetten sipariş verebilirsiniz. Vücut yapınıza göre giyinirseniz hiç sorun olmaz. Bir de hep gülümserseniz sizden güzeli yok bence :))
Kilo vermek için de sakın şok diyetlere veya destek haplarına yönelmeyin. Sağlığınızdan olursunuz. Sizin zaten 20 kilo filan fazlanız var. Sağlıklı ve dengeli bir diyetle 6 ayda istediğiniz kiloya inersiniz.
Çok teşekkür ederim. Rabbim bebeğinizi sağlıklı huzurla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Evet tüm tavsiyelerinize uyacağım inşallah.Önce hızlı kilo vermeyi kafanızdan atın, çünkü vücuda yansıyan bir çok bedeli var hızlı kilo vermenin. Sarkmalar, saç dökülmesi, hormonların bozulması gibi... Ve insanlar kilo vermek için birkaç ay dişlerini sıktıktan sonra, yüksek ihtimalle eski düzenlerine geri dönüyor ve verdikleri kiloları aynen geri alıyorlar. Sizin önce bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bu konuda da acımasız olacağım kusura bakmayın; iradeniz yoksa hiçbir şey yapamazsınız. O yüzden önce azimli ve kararlı bir psikolojiye girmek gerekiyor. Sonra spor ve düzenli beslenmeyle verilmeyecek kilo yok. Zamanında ben de kortizonla aldığım 15 kiloyu böyle verdim. Şimdi hamileyim, tombulun önde gideni oldum ama kısmetse doğumdan sonra spor yaparak yine eski halime dönmek için sabırsızlanıyorum. Bir de insanın yedikçe nasıl motivasyonu düşüyorsa, spor ve diyet yaparak sonuçlarını gördükçe motivasyonu yükseliyor. Bunun farkına varırsanız, işiniz daha kolaylaşır.
Ayy bende an itibarı ile başladım. Çekmecemdeki ıvır zıvırı kaldırdım bile :)Ayni ben. 2 senedir diyetteyim guya. 1 verip 3 aliyorum. Bugun basladim yine
Gerçekten mi? Ay tebrik ederim sizi. Ben dukan diyetini bir türlü anlamıyorum, yapamıyorum. Genel olarak ne yapıyorsunuz?dukan diyetini öneririm
diyet yapıyor gibi hissetmiyorsunuz
ben 6 ayda 30 kg vermiştim
Teşekkür ederim. =)Çok teşekkür ederim. Rabbim bebeğinizi sağlıklı huzurla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Evet tüm tavsiyelerinize uyacağım inşallah.
Bende inanıyorum kendime artık. yavaş yavaş başlayayım Teşekkürler.Teşekkür ederim. =)
Size de kolay gelsin. Kilo vermek büyük mesele değil inanın. İnsan azimli, sabırlı olunca kilo milo kalmıyor. Başarırsınız bu işi, inanıyorum.
kitabı okumanızı tavsiye ederim öncelikleGerçekten mi? Ay tebrik ederim sizi. Ben dukan diyetini bir türlü anlamıyorum, yapamıyorum. Genel olarak ne yapıyorsunuz?
Kitabını aldım ama bir türlü okuyamadım. Bugün onada başlayayım. Neden sıkılayım tabiki anlatabilir siniz lütfen.kitabı okumanızı tavsiye ederim öncelikle
birde dukancı lolitalar malikanesi diye bir fb grubu, dukan diyeti tariflerim diye de bir site var onları takipte olmanızı tavsiye ederim.
çok uzun olacak, sıkılırsanız diye yazmadım ? genel olarak anlatmamı isterseniz anlatayım.
Prozac iştah keser normalde.psikologa da gittim dikkat eksikliği dedi. İlaç verdi prozac ve ben masa başında çalışan biriyim akşama kadar uyuyorum.
Uzulme bende senin gibiydim gurkan kubilaya gittim cok kisa surede kilo verdim gerci gidilen uzmanla alakasi yok onemli olan senin diyeti duzenli yapman eger istersen sana listeleri mail atabilirim sevgiler :))Merhabalar, öncelikle herkesin gelecek bayramı mübarek olsun...
Başlıktan da anlaşıldığı üzere "ŞİŞMAN" bir bayanım. 23 yaşında 163 boy ve 80 kilo ki 4 yıldır bu kilodayım. Artık canıma tak etti . Yeminle bunaldım bende kurtulmak istiyorum. Burada bir sürü başarmış hemcinlerimi görünce heveslenip, 1 kilo verip sonrada ben zayıflıyorum ooh missdiye yemeye devam eden bir tipim. Ne giysem olmuyor yakında isteme falan olacak ve ben bu halde elbise giymek istemiyorum. kilolarım yüzünden gerçekten piskolojim bozuldu. Vitrinde çok beğenip, kabine girince bende başkalarında durduğu gibi durmayan kıyafetler yüzünden ağlaya ağlaya kabinlerden çıkamadığım olmuştur. Dert değil biliyorum. Rabbim herkesin içindeki sıkıntıdan alnının akıyla çıkmasını nasip etsin inşallah.Ama benim için bu ekstra bir sıkıntı oldu. En önemlisi sağlığımdan olacağım hissi var. Nefes alamıyorum, tıkanıyorum. Diyetisyen denedim olmadı. Spora gittim olmadı. Çünkü ben doysam bile yiyorum. Duygusal açlıkmış bendeki! Vallahi değil nasıl bir iştah herşeyden yiyesim var. Bana yardımcı olur musunuz? Bu arada Kayseri de ikamet ediyorum. Hani bilen varsa dans kursları falan öneriler giderim yani yeter ki kurtulayım şu benimle yatıp kalkan göbek bağım gibi yağlardan...
Herkese teşekkür ederim.
ay çok güzel valla tebrik ederim sizi. Bende veremem diye oturup ağlıyorum. Okadar moralim bozuluyor. Ama benimde biyerden başlamam lazım irade konusunda.