- 25 Haziran 2013
- 1.780
- 1.361
Sen hangi merkeze için yanlış merkez dedin,bende bahçeci GÜvenç beye başladım da kafam karıştıOf görüyormusun ne kadar önemliymiş rahim filmi.geçmiş olsun öncelikle.benim tüp bebek yaptırdığım yer de daha önce gittiğim doktor da herhangi bir ameliyat geçirmediyseniz tüpler açıktır o yüzden rahim filmine gerek yok demişlerdi.
sizin ilk denemeniz olacak sanırım.doğru merkezi seçerseniz hiç stres yapmajıza gerek yok bence.ilkinin tutma oranı daha yüksekmiş.ama umarım benim gibi yanlış merkeze gitmezsiniz.bazıları resmen ticarethane gibi.resmen bilerek ilklerinde baştan sağma yapıyorlar seni de bir şekilde kendilerine bağlayıp tekrar tekrar gitmeni istiyorlar.
Canım benim merkez istanbul dışında bir yer.sen rahat ol kafana yatmışsa o doktor bence kimse kafanı karıştırmazsın.benim de kafamı çok karıştırdılar.bazılarının iyi dediklerini bazıları yerden yere vuruyor.şunu anladım ki biraz da şans.bazı merkezler elinden geleni yapıyor ama sonuç negatif olunca hemen merkezi suçluyoruz.tam tersi bazı merkezler de hiç birşey yapmadan tutacağı oluyor bu sefer o merkezi göklere çıkarıyoruz.ben bunu anladım bu forumlardan.kendin görüş içine sinen yerle gönül rahatlığuıyla devam et.inşallah güzel sonuç alırsın.ben ildışında olduğum için benim görüşme imkanım yok ancak netten araşrıırabiliyorumSen hangi merkeze için yanlış merkez dedin,bende bahçeci GÜvenç beye başladım da kafam karıştı
Sen hangi merkeze için yanlış merkez dedin,bende bahçeci GÜvenç beye başladım da kafam karıştı[/QUOTE
canım için rahat olsun doğru yerdesin.güvenç bey harika biri ona güven.ondan kaynaklanan bi sorun yaşamazsın merkezde çok iyi
bakalım inşallah son olur güzel bi gelişme olursa yazarım :)Ya senin de mi üçüncü denemen.umarım sonuncu olur Canım.çok zor süreçler atlatıyoruz.dediğin gibi insan diyorki keşke bir sorun olsa da bunun tedavisini yapayım.benim biraz sebepsiz gibi.çünkü embriyo gelişiyor iyi kalitede diyorlar dölleniyor ama sonuç negatif.
artık hastanenin kapasına girince mideme kramp giriyor resmen.ama mecburen katlanıyoruz..
sendemi Güvenç beye gitin
evet güvenç beye gidiyorum sonuç ne olur bilmem ama doğru yer olduğunu biliyorum.ben aralık ayında başladım kısmet olursa bu ayın ortasında transferim olacak
ne güzel,inşallah güzel sonuçlar alırsın-alırız...benimde 14 şubat da 1 embriyo donduruldu,havuz yapıcak bana,perşembe kontrolüm var yine,(2 gün evvel gitiimde yumurta yoktu,rezerv az benim sorunum)klomen içiyorum bakalım ne olcak;-)
açıkçası bende kendisine tavsiyeler üzerine gittim,benim tereddütüm şu:fazla açıklayıcı değil,kısa kısa cevaplar alıyorum hep,sanki acele ediyor görüşme bitsin diye,sende böyle hissettinmi hiç,ve mesela embriyologlarla filan görüşemedim ben hiç bir tek tel.açtılar şu gün embriyosu şu gün dondurduk diye.
Birkaç ayda daha fazla adet döneminde yumurta toplayıp biriktirip sonra transfer yapiliyo havuzda. Bilgi için teşekkürler. Bizleri kendileri gibi bilgili sanıyorlar galibacanım sen kafana takılan ne varsa sor.kendisi fazla yoğun diye stres yapıyor heralde :)) ben yinede soruyorum sende hiç çekinme ve cevap kısa gelirse üstüne git irdele.önemli bi sorun olmazsa kısa kısa cevaplar verir biliyorum.havuz yöntemi nasıl bişey duydum ama hiç araştırmadım
Birkaç ayda daha fazla adet döneminde yumurta toplayıp biriktirip sonra transfer yapiliyo havuzda. Bilgi için teşekkürler. Bizleri kendileri gibi bilgili sanıyorlar galiba
henüz 1 ay toplandı ama evet bir kaç kez yapılacak bu işlem;-))sağol canım.belkide ben çok hassasım ne bileyim öyle hissettim bakalım fırsatım olursa konuşucam perşembeye.yani her ay yumurta mı toplanıyor senden her ay anestezi mi alıyorsun( zor bir süreç Allah yardımcımız olsun..evet kendileri gibi herşeyi anlamamızı bekliyorlar heralde.sen yinede kafana takma onu doktorumuz çok deneyimli için rahat olsun
yani her ay yumurta mı toplanıyor senden her ay anestezi mi alıyorsun( zor bir süreç Allah yardımcımız olsun..evet kendileri gibi herşeyi anlamamızı bekliyorlar heralde.sen yinede kafana takma onu doktorumuz çok deneyimli için rahat olsun
henüz 1 ay toplandı ama evet bir kaç kez yapılacak bu işlem;-))sağol canım.belkide ben çok hassasım ne bileyim öyle hissettim bakalım fırsatım olursa konuşucam perşembeye.
Selam kılar.szde embriyolara cgh yapılıyor mu.merak ettim ve ücreti ne kadar.bir de era testi varmış onu yaptırdınız mı? bunlar gebelik şansını artırıyormuş.
Cnm cgh pgt nin daha gelişmiş haliymiş.yani embriyolara genetik tarama.5.güne giden embrylrı taramaya gönderiyorlar ve sonuç 10 gün gibi çıkıyor ve sağlam olan embriyolar transfer ediliyor.sağlam olmayan embriyoları vücut kabul etmeyip geri attığı için bu yöntemle bu olasalık ortadan kalkmış oluyor.yani gebelik şansını artırıyor.bu yöntem türkiyede birkaç yerde varmış..bülent tıraş da bu yöntemi kullanıyormuş.tabi biraz pahalı bir yöntem.acıbademde embriyo başına 400 $isteniyormuş.bana öyle bişey denmedi yani cgh nedir bilmiyorum bile :)) era testini duydum rahimin embriyoyu hangi gün kabul edip etmeyeceğini gösteriyormuş fakat doktorum önermedi yaptırmadık.
Geçmiş olsun.hiç stres yapma.bazılarında 20 embriyo gelişiyor ama hiçbiri sağlıklı değil ama bazılarınnda 1 embriyo gelişiyor sağlıklı ve tutunuyor.hiç belli olmuyor.benim çok embriyo gelişti hatta hepsi 5.güne gitti ama hiçbiri tutunmadı.gittim kontrole maalesef klomende , çörekotlu karışımda işe yaramamış ki yine yumurta yok hiç.beslenme içinde bişey demedi bana,bu ayı geçtik böyle boş,cyclo-progynova verdi içicem sonraki adetle yine gitcem,ya anlamıyorum bu yumurtalar niye yok ,bir ay varsa öbür ay yok.rezerv az bende ondan dedi doktor.vitamin vs.sordum dhea filan varya hiçbir yararı yok dedi,birde doktorla çok gergin bir durum yaşadık,nasıl çözcez bilemedim.