• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Kızlar nereden başlayacağımı ne yazacağımı bilemiyorum... Tek bildiğim şey koca bir kabustan uyanamadığım...
Bebeğimi Cumartesi akşamı kaybettim :KK61:
Heyecanlı başlayan Cumartesi günü çok güzel bir şekilde devam etti, Saat 14:00 gittik bebişimizi gördük gayet güzel haftası ile birebir uyumluydu, minik kalbi 152 atıyordu ve Kızıma da o an orada kardeşi olacağını anlattık gösterdik, kardeş istemeyen prensesim bir mutlu oldu o yüz ifadesini görmeniz lazımdı... Mutlu mesut ayrıldık hastaneden...
Akşam 18:00 da karnıma bir sancı girdi ve wc'ye gittim birden bir kan boşaldı ve ufak bir parça düştü benden hemen doktoru aradık acile gitmemizi söyledi hemen... Acile gittiğimizde bebişimin hala benimleydi ama kalp atışı 100'e düşmüştü hemen iğne serum alınacak tüm önlemler alındı ama kanamam bir türlü durmadı ve kalp atını 90'nın atına düştü ve sonrasında da maalesef bebeği kaybettik... Ömrümün en zor dakikaları idi inanın ama Rabbim nasip etmedi, elden birşey gelmedi... Çok yorgunum arkadaşlar çok bir imtihandı bedeli ağır geldi... Rabbim tüm günahlarımı affetsin ve kimseyi evladı ile sınamasın...

Allah sabırlar versin canım, çok üzüldüm

Kızlar nereden başlayacağımı ne yazacağımı bilemiyorum... Tek bildiğim şey koca bir kabustan uyanamadığım...
Bebeğimi Cumartesi akşamı kaybettim :KK61:
Heyecanlı başlayan Cumartesi günü çok güzel bir şekilde devam etti, Saat 14:00 gittik bebişimizi gördük gayet güzel haftası ile birebir uyumluydu, minik kalbi 152 atıyordu ve Kızıma da o an orada kardeşi olacağını anlattık gösterdik, kardeş istemeyen prensesim bir mutlu oldu o yüz ifadesini görmeniz lazımdı... Mutlu mesut ayrıldık hastaneden...
Akşam 18:00 da karnıma bir sancı girdi ve wc'ye gittim birden bir kan boşaldı ve ufak bir parça düştü benden hemen doktoru aradık acile gitmemizi söyledi hemen... Acile gittiğimizde bebişimin hala benimleydi ama kalp atışı 100'e düşmüştü hemen iğne serum alınacak tüm önlemler alındı ama kanamam bir türlü durmadı ve kalp atını 90'nın atına düştü ve sonrasında da maalesef bebeği kaybettik... Ömrümün en zor dakikaları idi inanın ama Rabbim nasip etmedi, elden birşey gelmedi... Çok yorgunum arkadaşlar çok bir imtihandı bedeli ağır geldi... Rabbim tüm günahlarımı affetsin ve kimseyi evladı ile sınamasın...

çok geçmiş olsun canım:(( ne desek boş biliyorum, çok üzücüüü bi durumm
kızına sarıll canımm kafanda dağılır.. inşallah bu yaşadığın son olumsuzluk olur..
genetiğe gönderildimi..

bu doktor meselesinde eşim hiç karışmadı ben de "okumuş akıllı bir kadın" :) olarak yıllarca kadın doğumda hiç doktor ayırmadım. Hatta yıllar yıllar öncesi kadın kadın doğumcu bulmak çok zordu. Arayıp bulmaya çalışmıyordum. Zaten seneden seneye muayene olduğuma ta ki bu tüp bebek tedavilerine kadar. İlk doktorum bayan denk geldi. İki günde bir muayene, tam dört tüp bebek tedavisi üstüne bir doğum ve onun takibi öyle rahat ettim ki. Bir daha çok zorda kalmadıkça gitmem erkek doktora açıkçası. Her hali oluyor insanın hele adetli falan erkek doktora çok zor geliyor şimdi. Tıpta utanma olmaz ama daha rahatı varken ben tercihimi o yandan kullanıyorum artık.

aslında bence bu durum doktorların cinsiyetleri ile değil, tamamen kişilikleriyle ilgili.
öyle kadın doktorlara rastladımki içeri girdiğinde ayakkabından saçına kadar inceleyip soğuk tavırlar sergiliyorlar bir şey sorsan cevap vermiyorlar..
bazı erkek doktorlarsa çok doğal çok içten ve dakikalarca herşeyi güzelce anlatabiliyorlar yanında rahat olabiliyorsun.. tam tersi örnekleride var.. tamamen denk geldiğin doktorun kişiliğine bağlı rahat olabilmek..

tedaviye yeni başlayan arkadaşlar hayirli olsun öncelikle.bir kaçınızın mesajinda aynı nokta dikkatimi çekti.tüp bebek bölümüne gittiniz diye illaki tüp tedavisi olmayabilirsiniz.aslında bu bölümlerin genel adı Yardımcı Üreme Teknikleri Bölümü..memorial ticarethane mantığıyla çalışmıyor..yani hastanın durumu normal yolla gebe kalmaya elverişli ise yada başka bir tedavi yöntemine cevap verebilecek durumdaysa önce onu deniyorlar..benim 5 negatif tüp denemem olmasına rağmen laparoskopi sonrası dr bizi 2-3 ay doğal yoldan denemeye bıraktı mesela.ameliyat sonrası hemen gel tedaviye başlayalım demediler bu konuda içiniz rahat olsun Bence ..birde daha yolun başındayken iyice incelenme şansına sahipsiniz..mesela ben yıllarca saçma sapan tedavilerde zaman kaybettikten sonra yolum bu hastaneye düştü..ve öğrendim ki sağ tüpüm tıkalı olarak üst üste tedavi yapılmış kan değerlerime sadece transfer öncesi bakılmiş vs. vs..

Herkes için hayırlısı olur inşallah, doktor aradı bugün (eşimin sperm sayı, Şekil ve hızında problem vardı zaten) eşimin spermiyografi sonuçlarını söyledi ve tüp bebek yapmamız gerekiyor dedi. Yarın randevum var gidip daha Detaylı öğrenicez. Doktora özellikle sormam gereken bi soru var mı acaba? Bi de sağ tüpüm tıkalı olarak tedavi gördüm demişsiniz, eski doktoruma hsg çektirmek için gitmiştim eşimde problem olduğu için hsg çektirmeye gerek yok ztn tüp bebekte Rahime kendileri yerleştiricekler boşuna yaptırma Demişti. Şimdi aklıma takıldı tüp tıkalı olunca tedavi tutmuyor mu? Hsg'yi illa çektirmeli miyim? Kafam karma Karışık ve şu an stresten ölüyorum :KK17:

Allah sağlık sıhhat versin ikisinede inşallah:nazar: Çok tatlılardır 2 minik :) hiç cinsiyet tahmini yapıyor mu doktorun :)
yok canımm aslında ultrasonu da ayrıntılı iimiş ama bişi demedi çok baktı ama neye baktıysa artıkk biz de sormadıkkk

Herkes için hayırlısı olur inşallah, doktor aradı bugün (eşimin sperm sayı, Şekil ve hızında problem vardı zaten) eşimin spermiyografi sonuçlarını söyledi ve tüp bebek yapmamız gerekiyor dedi. Yarın randevum var gidip daha Detaylı öğrenicez. Doktora özellikle sormam gereken bi soru var mı acaba? Bi de sağ tüpüm tıkalı olarak tedavi gördüm demişsiniz, eski doktoruma hsg çektirmek için gitmiştim eşimde problem olduğu için hsg çektirmeye gerek yok ztn tüp bebekte Rahime kendileri yerleştiricekler boşuna yaptırma Demişti. Şimdi aklıma takıldı tüp tıkalı olunca tedavi tutmuyor mu? Hsg'yi illa çektirmeli miyim? Kafam karma Karışık ve şu an stresten ölüyorum :KK17:

Tüp tedavin hayırlı olsun diyeyim o zaman:) dilerim ilk ve son tedavin olur..stres olmana gerek yok randevuna giderken evvelki tahlil tetkik neyin varsa götür.hsg filmin varsa onuda götür yoksa çektirmeni isteyebilirler. Tüp tıkalı diye tutmadı demiyorum yani ama buda etkilemiş olabilir.benim dediğim şey tüpüm tıkalı olduğu halde açık demeleri ve bunu yok sayıp tedaviye devam etmeleri.tüp bebekte her iki tüpü tıkalı olup da gebe kalanlar var evet ama bide hsg de kapalı görünen tüplerin içi sıvı dolu olup buda embriyolara sızdığı için defalarca tutmayan ve bu durum farkedilmeyenler de var.ssonra benim gibi yıllarca sebepsiz infertilite diye gezenler de var :)

cnm bizdede erkek infertilitesi vardı tüp bebek denemelerimin hiçbirinde doktorlarım rahim filmi istemedi. yıllarımı bahçecide geçirdim doktorum asla sende rahim filnmine gerek yok ben anlarım herşeyin tertemiz tüplerde sorun yok, senin hiçbir konuda sıkıntın yok dedi ama hiç hamilede kalamadım..
ben bahceciyi bırakınca kendi kendime gidip radyomarda çektirdim memorial semra hanıma götürdüm, sol tüpümün kapalı ve enfeksiyon dolu olduğunu söyledi.. sıkıntılı bi tüple yıllarca tedavi görmüşüm.. laparaskopi ile sol tüp alındı.. aynı filmi bir kaç doktora daha gösterdim onlarda sıkıntı olduğunu doğruladı.. yani erkek infertilitesi olsa bile rahim filmi şart bence..

Arkadaşlarım bana katılır mı bilmiyorum ama tüp bebek tedavisinde rahim filmi (hsg) kesinlikle gerekli.

Arkadaslar Merhaba biraz önce amh test sonucumu aldım 0.3 yani yumurtalık rezervim az yumurta üretiyor :( o kadar moralim bozuk ki bu ne demek bilen varmı yada benim gibi aynı durumda olup gebe kalan arkadaşlar varmı lütfen yardımcı olun bana bir şeyler söyleyin inanın çok ihtiyacım var :( :(

Tüp tedavin hayırlı olsun diyeyim o zaman:) dilerim ilk ve son tedavin olur..stres olmana gerek yok randevuna giderken evvelki tahlil tetkik neyin varsa götür.hsg filmin varsa onuda götür yoksa çektirmeni isteyebilirler. Tüp tıkalı diye tutmadı demiyorum yani ama buda etkilemiş olabilir.benim dediğim şey tüpüm tıkalı olduğu halde açık demeleri ve bunu yok sayıp tedaviye devam etmeleri.tüp bebekte her iki tüpü tıkalı olup da gebe kalanlar var evet ama bide hsg de kapalı görünen tüplerin içi sıvı dolu olup buda embriyolara sızdığı için defalarca tutmayan ve bu durum farkedilmeyenler de var.ssonra benim gibi yıllarca sebepsiz infertilite diye gezenler de var :)
o kadar tanıdik geldi ki söylediklerin, rahim filmine bakmadan kaç kere tüp bebek denemesi yaptırdık. Ki bir doktora, cok hastası olan bir klinik biz teklif etmiştik rahim filmini ama doktor gerek yok demişti. Hep biz tek erkek kaynaklı problem sanıyorduk meğer bende de tüplerden sızan sıvı sıkıntısı vaRmis. Laparoskopi sonrası tedavi sonucunu bekliyoruz insallah, tabi nasip edecek Rabbim ama bir problem varken onu çözmeden bile bile lades mi demiş önceki gittiğim doktorlar yoksa bilgisizliklerin den mi bir türlü cevap bulamıyorum maalesef
cnm bizdede erkek infertilitesi vardı tüp bebek denemelerimin hiçbirinde doktorlarım rahim filmi istemedi. yıllarımı bahçecide geçirdim doktorum asla sende rahim filnmine gerek yok ben anlarım herşeyin tertemiz tüplerde sorun yok, senin hiçbir konuda sıkıntın yok dedi ama hiç hamilede kalamadım..
ben bahceciyi bırakınca kendi kendime gidip radyomarda çektirdim memorial semra hanıma götürdüm, sol tüpümün kapalı ve enfeksiyon dolu olduğunu söyledi.. sıkıntılı bi tüple yıllarca tedavi görmüşüm.. laparaskopi ile sol tüp alındı.. aynı filmi bir kaç doktora daha gösterdim onlarda sıkıntı olduğunu doğruladı.. yani erkek infertilitesi olsa bile rahim filmi şart bence..
Bahçeci demeyin bana:rolleyes::KK34:
Arkadaşlarım bana katılır mı bilmiyorum ama tüp bebek tedavisinde rahim filmi (hsg) kesinlikle gerekli.

Memorial da kesinlikle önemli olduğunu anladım. Diğerleri merkezlerde çok da önemsenen birsey değildi ama:cry:

o kadar tanıdik geldi ki söylediklerin, rahim filmine bakmadan kaç kere tüp bebek denemesi yaptırdık. Ki bir doktora, cok hastası olan bir klinik biz teklif etmiştik rahim filmini ama doktor gerek yok demişti. Hep biz tek erkek kaynaklı problem sanıyorduk meğer bende de tüplerden sızan sıvı sıkıntısı vaRmis. Laparoskopi sonrası tedavi sonucunu bekliyoruz insallah, tabi nasip edecek Rabbim ama bir problem varken onu çözmeden bile bile lades mi demiş önceki gittiğim doktorlar yoksa bilgisizliklerin den mi bir türlü cevap bulamıyorum maalesef

Bahçeci demeyin bana:rolleyes::KK34:

Memorial da kesinlikle önemli olduğunu anladım. Diğerleri merkezlerde çok da önemsenen birsey değildi ama:cry:
:)) cnm sen ve ben tek degiliz.. okadar cok bayana rastladimki bu kk de erkek infertilitesinde bahcecinin rahim filmsiz bosa yapilan tedavilerinin sikintisini yasamis bayanlara.. Allah onlari bildigi gibi yapsin yillarimizi caldilar.. insallah guzel haberlerin gelecek..

Arkadaslar Merhaba biraz önce amh test sonucumu aldım 0.3 yani yumurtalık rezervim az yumurta üretiyor :KK43: o kadar moralim bozuk ki bu ne demek bilen varmı yada benim gibi aynı durumda olup gebe kalan arkadaşlar varmı lütfen yardımcı olun bana bir şeyler söyleyin inanın çok ihtiyacım var :KK43: :KK43:
canini sikma cnm.. benim 0.09 da bile 3 yumurta toplanip dollenmisti.. 3-4 tane yumurtan kesin olur.. elini cabuk tut tedavi konusunda her ay dahada dusuyor..

Arkadaslar Merhaba biraz önce amh test sonucumu aldım 0.3 yani yumurtalık rezervim az yumurta üretiyor :KK43: o kadar moralim bozuk ki bu ne demek bilen varmı yada benim gibi aynı durumda olup gebe kalan arkadaşlar varmı lütfen yardımcı olun bana bir şeyler söyleyin inanın çok ihtiyacım var :KK43: :KK43:

Canım hiç moralini bozma..tmm amh önemli bir tetkik rezerv hakkında bilgi veriyor ama inan ki ben çok şahit oldum amh yüksek olupta doğru düzgün yumurtası ve embriyosu oluşmayanlara..aartık nedeni uygulanan ilaç dozu mu yoksa uygun olmayan protokol mü bilemem..aslında önemli olan çok sayıda yumurta değil sağlıklı kaliteli embriyo olabilecek yumurta.tek bir tane yumurta ile gebe kalan bi sürü insan var.umutlu ol lütfen

Canım hiç moralini bozma..tmm amh önemli bir tetkik rezerv hakkında bilgi veriyor ama inan ki ben çok şahit oldum amh yüksek olupta doğru düzgün yumurtası ve embriyosu oluşmayanlara..aartık nedeni uygulanan ilaç dozu mu yoksa uygun olmayan protokol mü bilemem..aslında önemli olan çok sayıda yumurta değil sağlıklı kaliteli embriyo olabilecek yumurta.tek bir tane yumurta ile gebe kalan bi sürü insan var.umutlu ol lütfen
Teşekkür ediyorum Allah razı olsun fakat şansım çok düşük dimi :(

Canim Ilk tüp bebek tedavimde 5 yumurta toplanmisti 2 si küçük dediler 3 tane kaliteli demişlerdi 2 tane transfer edildi ama sonuc 2 Bebeğim de tutunamadı şimdide bu haber çok yıktı beni arkadaşım inan iyiki siz varsınız sizinle bunları paylaşın çok rahatliyorum Allah hepinizden razı olsun

35 yaşındayım fsh ve diğer testleri 2 gün sonra yaptiricam ilk tedavimde sadece tiroit sonucum çok yüksekti ve hala ilaç kullaniyorum bununla ilgili ama sanırım bu daha önemli bir sorun dimi canım :KK43:
troidde biliyorsun gebeligi etkileyen basli basina bir sorun.. embriyonun tutunmasini engelleyebiliyor.. referans araligina girer umarim cnm tez zamanda.. ilac kesin fayda eder.. biyopsi alindimi cnm nodul varmi..
amh a cok takilma bosver yumurta oldugu surece sorun yok zaten 35 yasinda ani dususler yasanabiliyor bendede oyle olmustu.. fsh daha onemli.. fsh in iyiyse hic canini sikma.. sizdeki asil infertilite sebebi neydi..

Back