Kazen, öncelikle desteğin için çok teşekkür ediyorum bunun bizler için önemini kelimelerle ifade etmem zor, sitemizin bizlere sahip çıkıyor olması çok büyük bir mutluluk ve güven veriyor ve doğru yerde olduğumuzu hissettiriyor.
Yukarıda yazdığım bir kısım vardı dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, bazı sitelerde bazı forumlara yazıldığında kişilerin nickleri gizli kalabiliyor, bu nasıl bir alt yapı istiyor bilemiyorum konuya da fazla hakim değilim ama caydırıcı bir çözüm olabilir diye düşündüm. Örnek vermek gerekirse 'Tüp bebek merkezleri hasta görüşleri' diye bir bölüm açılıp o bölümde yazılan msjlarda nickler gizli tutulabilir, tabi bu nickleri sizler görebiliyor olacaksınız fakat takip eden insanlar göremeyecek, böylece olumlu yada olumsuz eleştiriler gizli nicklerle yapılabilecek. Ha bunun ne faydası olur? en azından kimlikler tespit edilemez ve şuan olduğu gibi kişilere telefon açılıp olumsuz yorum yapmayın şeklinde ikazlarda bulunulamaz. Diğer yandan belki bu biraz caydırıcı olur merkezler açısından.
Diğer bir önerim ise, merkez isimleri ile ilgili açılan başlıkların ilk mesajlarına ' bu başlık hastane yönetimi tarafından takip ediliyor olabilir, tedavilerinizle ilgili verdiğiniz bilgiler kimliğinizin tespitine neden olabileceğinden sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir'' yazıla bilir, ha tabi kim ilk msjı okuyor? Onu da belki şu şekilde önleyebiliriz topik adını '' Memorial şişli hastaları (Dikkat: Lütfen ilk mesajı okuyunuz) diye bir uyarı yapılabilir ama dediğim gibi bunlar çözümden ziyade çaba olur anca, asıl çözüm merkezlerin kişilerin düşüncelerine ve ifade özgürlüklerine saygı duyması
Çünkü biliyorum ki şuan bu merkezde tedavi gören hastalar tedirginlik içinde, muhtemelen tedavileri ile ilgili bilgi paylaşmaktan çekinecekler ve insanların birbirine destek olmaları için yoldaş olmaları için açılan bu topikler amaçlarına ulaşamayacak kişilerin hırsları yüzünden, bu çok üzücü bir durum.
Lütfen sizleri suçladığımızı yada sorumlu tutuğumuz düşünmeyin, tam tersi bu kadar güzel bir amaç için kurulmuş, bir sürü insanın her alanda paylaşımda bulunduğu birbirine destek olduğu bu güzel ortamda insanlar nicklerinin arkasına sığınıp içlerini dökebilsin, yaşadıklarını paylaşabilsin, kendileri ile aynı yollardan geçen insanlarla yol arkadaşı olabilsin istiyorum sizler gibi.
Bu duruma bir çözüm bulabilir miyiz bilemiyorum fakat, bu yolda site yöneticilerimizle birlikte yürüdüğümüzü öğrenmekte yüzümüzü güldüren bir netice oldu, tekrardan her şey için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.