Nefesinizi tutun içinizden 10 a kadar sayın, sonra yavaş yavaş nefesinizi verin bunu bir kaç kez yapın.
Bir şeyler okumaya çalışın. Eğer böyle bir şey yolda başınıza gelirse, tabelaları, plakaları, gördüğünüz her şeyi sesli şekilde okuyun. Mesela şu şekilde okuyun; tabela siyah, siyah rengin üstünde beyaz yazılar var, yazıları okuyun, harfleri sayın vs.
İnancınızı bilmiyorum ama yine de yazayım, bol bol Fatiha suresi okuyun veya istiğfar çekin.
Ve içinizden bu bir hastalık değil, sadece diğer insanlara göre fazla heyecanlanıyorum endişeleniyorum bu duyguları daha baskın hissediyorum birazdan zaten geçecek diye kendinizi telkin edin, önem vermeyin.
Bu yazdıklarımı atak geçirdiğiniz varsayarak yazdım. Eğer gaz sıkışması ise karnınıza yavaş yavaş masaj yapın, nane çayı için, dar kıyafetler bir süre giymeyin. Ben bu gaz sıkışmasıyla ilgili sorunumu kıyafet seçimlerimi değiştirerek baya baya azalttım. İnanın ki dar kıyafetler, iç çamaşırı da dahil inanılmaz etki ediyor baskı uyguluyor.
Son olarak da rahatsızlığınız ileri bir boyutta ise tabi ki doktora mutlaka gidin. Yukarıda yazdıklarım sadece önlem ve dikkat etmemiz gereken durumlar.