- 7 Ekim 2016
- 184
- 68
- 48
- Konu Sahibi SerenityMamoru
-
kanunen sizi cikaramazlsr. cikarirlarsa dava acar ise iade kazanirsiniz ya da belli miktar tazminat kazanirsiniz. is ksnununa goz atin.
Dava acmaya hazir olun. O kisinin sizin yerinize alindigina dair kanit mail/yazisma varsa hemen kopyalayin bir yere.
Bana oyle geliyor ki, siz donunce isiniz orda olmayacak. O yuzden dedigin gibi davaya hazir olun her sartta.
is davalarinda %98 oraninda isci kazanir ve ise iade kazanirsiniz. hakkinizi aramaktan cekinmeyin. dogum izni sonrasi raporla bile izninizi uzatabilirsiniz bunu da hatirlatayim. is kanunu daha cok iscinin yanindadir. insan kaynaklari personeliyim. sigortalariniz duzgun yatiyorsa orda calistiginiza dair guclu kanitkariniz varsa, sizi gebe oldugunuz icin cikaramazlar veya gebelik sonrasi kolayca cikaramazlarevet okudum hamile çalışan , gebelik izni dolayısıyla çıktığı şirketten çıkartılamaz yazıyor. çıkartılırsa haklı olan biz oldğmz için tazminat kazanıyoruz. tabi tam hakkımızı veriorlarmı yada iade süreci oluyormu inceleyeceğim. teşekkürler
evet belgeleri kayıt altına almaya başlasam iyi olur. üüüffff işimi kaybetmek istemiyorummm
Yerine gelecek olan elemanın işe kendini alıştırmasi işi kavraması falan 2 ay falan bulur bu durumda 10 senelik elemanla yeni gelmiş elemanın hem güven olarak seni ise geri dönmeni beklerler yada sana yardımcı olarak kalabilir başka bir yere atayabilirler şirket büyükse bu tür ufak hesapları yapacaklarını sanmıyorum ayrıca kanunen sizi çıkarmaları durumda tazminat haricinde belli bi miktar para ödemeleri gerekir
Durun hemen uzulmeyin :) Belki sorunsuz doneceksinizz, bilemeyiz.
Ama isverenler cok serefsiz o yuzden her turlu belgenizi toplayin, ne olur ne olmaz en kotusune hazirlikli olun. Cikartilsaniz bile , iade davasini %100 kazanir donersiniz. Uzulmeyin yani :)
belge toplamaniza gerek yok durun bir sakin olun. sizi isten cikartirlarsa yerinize birini almak zorunda degillerki ya da aldiklari kisiyi yerinizde gostermek zorunda bile degiller. siz gebelik izni esnasinda haksiz yere isten cikartildiniz bukadar. izinde oldugunuz dogum yaptiginiz yasal hakkiniz olan 16 haftalik izinde oldugunuz vs hepsi ortada. sizin calistiginiz bolumu kapatsalar dahi siz gebelik iznindeyken sizi cikaramazlar. sakin olun lutfen. bebeginize odaklanin.evet belgeleri kayıt altına almaya başlasam iyi olur. üüüffff işimi kaybetmek istemiyorummm
is davalarinda %98 oraninda isci kazanir ve ise iade kazanirsiniz. hakkinizi aramaktan cekinmeyin. dogum izni sonrasi raporla bile izninizi uzatabilirsiniz bunu da hatirlatayim. is kanunu daha cok iscinin yanindadir. insan kaynaklari personeliyim. sigortalariniz duzgun yatiyorsa orda calistiginiza dair guclu kanitkariniz varsa, sizi gebe oldugunuz icin cikaramazlar veya gebelik sonrasi kolayca cikaramazlar
belge toplamaniza gerek yok durun bir sakin olun. sizi isten cikartirlarsa yerinize birini almak zorunda degillerki ya da aldiklari kisiyi yerinizde gostermek zorunda bile degiller. siz gebelik izni esnasinda haksiz yere isten cikartildiniz bukadar. izinde oldugunuz dogum yaptiginiz yasal hakkiniz olan 16 haftalik izinde oldugunuz vs hepsi ortada. sizin calistiginiz bolumu kapatsalar dahi siz gebelik iznindeyken sizi cikaramazlar. sakin olun lutfen. bebeginize odaklanin.
ben size olasi durumlari soyledim. care olarak yapilabilecekleri. daha fazlasi icin birsey diyemem. ayrica kisisel tecrubemdir is icin uzulmeye degmez. bir kapi kapanirsa digeri acilir. hakkinizda iyi olan olsun ne diyelim.bnm bölümüme benim yerime birini alacaklar. memnun kalırlar da benimle devam etmek istemezlerse, biliyorum gebelik iznindeyken eleman çıkartamazlar ama. yinede korktum. ne yapacakları hiç belli olmaz. çıkıp bana biz yeni elemanımızdan memnunuz. sende tazminatını al çık muamelesi yaparlarsa. her ne kadar haklı da olsam. bu çok kötü bir durum. böyle bir sürece girmek istemiyorum. bebek var masraf var alıştığım ve rahat oldgm bi işim var şimdiye kdr maaşıma zar zor aldgm iileştrmeler var. hiç birini kaybetmek istemiyorum. dava vs gbi çirkinliklere bulaşmak istemiyorum. ama çok mutsuz oldum
sirketlerin en buyuk pisligi de bu kanunen maasinizi aylik yatirmalilar ama iste ama devlet ona toplu oduyor oda sana toplu odeme yapiyor. uzulme ve endiselenme hicbirsey yapamazlar. dogurmayacak misin onlar cikaracak diye... ya biz de 8 adami bi sebeple isten cikardilar. 8 i de iade aldi tekrar basladi. sen haydi haydi alirsin oyke bisey olsa.
ben size olasi durumlari soyledim. care olarak yapilabilecekleri. daha fazlasi icin birsey diyemem. ayrica kisisel tecrubemdir is icin uzulmeye degmez. bir kapi kapanirsa digeri acilir. hakkinizda iyi olan olsun ne diyelim.
4 ay ücretli - 6 ay ücretsiz iznim - 21 gün de yıllık iznim var olduğunu biliyorum.
4 ay süresince sigortam yatacak 4 ayın sonnda maaşım hesabıma yatacak. ne kdrlık bir kızmı yatacak bilmiyrm tam.
21 gün yıllık iznimde de maaşımla ilgili sıkıntı olmaz zaten kendi iznim.
6 aylık süreçte de sigortam yatıyormu bilmiyorum. ama çıkartmadıkları sürece yatıyordur sanırım. ama maaş vermiyorlar diyebiliyorum. bu iznimden de bakıcı ayarlayana kdr bir kaç ayından faydalanmayı düşünüyorum. 6 ayın hepsini kullanmasamda
işe geri dönerkende eğer çıkartılırsam tazminat hakkımın olacağını biliyorum onlar çıkartmış oluyor neticede.
tabi ben çıkmak istemedğim için bu iade hakkmıda araştıracağım.
sigortam maaşım düzgün yatıyor bu arada.
Sizi bu surecte cikaramazlar. Cikarirlarsa dava acarsiniz. Ama ise yeni birinin alinmasi bence gercekten cok cok normal. Ne yapsinlar siz dogum yapacaksiniz diye is mi aksasin? Aile gibi olduk calisanlarla diyorsunuz. O kardes gibi gordugunuz kisilere fazla is yuku binmesini mi istiyorsunuz?
Ayrica 9 yillik deneyimliyseniz nasil baska bir is olsa asgari ucretle baslamayi dusunuyorsunuz?
9 yilda hic mi gelistirmediniz kendinizi?
Bosuna dert etmeyin. Canınızı sıkmaya değecek bir konu degil. Hamilelikten ince dusunuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?