- 7 Ekim 2016
- 184
- 68
- 48
- Konu Sahibi SerenityMamoru
4 ay ucretli izin dediginiz nedir? Dogumdan once 8 sonra 8 haftalik olan izin mi?
evet
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
4 ay ucretli izin dediginiz nedir? Dogumdan once 8 sonra 8 haftalik olan izin mi?
benım ıs arkadasım agustosta dogum yapacak onun yerıne sımdı bırını aldık sozlesmelı 1 senelık. Daha sonrada muhtemelen benım ıcın aynı seyı yapıcaz
Evet özel sektörCuteMom sizin iş özel sektörmü?
Evet özel sektör
Merhaba, sevdiğim bir işim var. ve kaybetmek istemiyorum. hamile kaldım. gebelik iznimi kullanıp işime geri dönmek istiyorum. yaklaşık en az bir 6 ay kadar izin kullanmayı düşünüyorum. Bu süreçte müdürüm yerime başka birini alacağını söyledi. Moralim çok bozuk çünkü gelen kişi buraya geçici nasıl gelecek ya ben geldiğimde çıkmak istemezse? Ya ondan memnun kalıp beni çıkartırlarsa? Bu durumda olan çok kişi var. 9 yıldır bu şirketteyim ama şimdi bu durum beni korkutuyor. aslnda onlar çıkarırsa tazminatımı almış olurum. ama bu devirde rht bir iş bulabilmek çok zor. helede şimdi bebek gelmişken hem masraf bakımından hem rhtlık bakımından yeni bir işe başlamakta skntı. yeni başlayacağın yer sana asgari ücret verr en fazla. bn kaç senedir buraya emek vermişim. bilmiyorum kafam çok karıştı. elimden bir şey gelmez. beni çıkartmazlar diye çok güvendiğim bir şirkette değil. yerime birini bulup memnun kalırlarsa o kişi bnm yerime geçebilir. bu beni çok üzüyor. hem kim 6 aylık bir işe girer sonra çıkmayı kabul eder. ya o da kalmak isterse ve beni çıkartmayı seçerlerse. bu şirket rht işimi seviyorum ama çok kolay eleman çıkarabilirler. bu beni çok rhtsz etti. çalışanlarıyla da aile gbi olmuştuk onlarıda kaybetmek istemiyorum. internette örnek durumlara baktım benim gibi çok sayıda madur kalmş çalışan insan var. bu da beni daha çok korkuttu. kafam çok karışık. elimden bir şey gelmiyor
Bende sızın gıbı tekım benı ıdare edebılecek bırı yok yerıme bırını alsalar bıle benım ısımı yapması cok zor olacaktır ben neredeyse 6 senedır buradayım 2 ayda kavrayamaz ısleyısı , hırpalanır durur ve asgarı ucretle alınacak bızım sozlesmelı eleman yanı alındı bızde caycı bıle 2 bın tl ustu alıyor bu durumda sozlesmelı eleman zaten aman surem dolsun baska bır yere gıdeyımde tutunayım dıye bakar dıye dusunuyorum.banada arkadaşlar doğur sözleşmeli alırlar diyorlar 2 arkadaşım şuan doğum izninde aynı bölümdekiler birbirini idare ediyorlar .maalesef bende konu sahibi gibi tekim bölümümde ve yıllık iznim bile sıkıntı oluyor bazen bi okadar bende çalıştım hala düşüncelerdeyim ,bende kendim bulucam idare edecek birini diye konuşurum böyle bir durumda
devletin sana verdiği yasal izin süresi doğum öncesi+doğum sonrası toplamda 16 hafta. hadi son dakikaya kadar çalıştın desen doğumdan sonra 4 aylık bir iznin var ki bu süreçte asla seni çıkaramazlar yasal olarak.
ama bu süreden sonra sana ücretsiz izin kullandırmak istemezler ve işinin başına dön derlerse dönmek durumundasın. kendi kafana göre bu süreyi 6 aya uzatamazsın. yazılı olarak da sana bu süreyi 6 aya uzattıklarını bildirmezlerse de hak iddia edemezsin.
bence işverininle otur tüm bunları konuş.
6 aylık ucretsız ızın almak zorunda bu ısverenın ınsafına kalmıs bırsey degıl tıpkı yarım gunluk calısma hakları gıbı , dılekceye cevap vermezlerse bu durumu kabul etmıs sayılır sırketdevletin sana verdiği yasal izin süresi doğum öncesi+doğum sonrası toplamda 16 hafta. hadi son dakikaya kadar çalıştın desen doğumdan sonra 4 aylık bir iznin var ki bu süreçte asla seni çıkaramazlar yasal olarak.
ama bu süreden sonra sana ücretsiz izin kullandırmak istemezler ve işinin başına dön derlerse dönmek durumundasın. kendi kafana göre bu süreyi 6 aya uzatamazsın. yazılı olarak da sana bu süreyi 6 aya uzattıklarını bildirmezlerse de hak iddia edemezsin.
bence işverininle otur tüm bunları konuş.
Vermek zorundalar nasıl olurda vermezler nasıl toplucamı kullanmak ıstedı , bunu kabul etmeyebılırler ama her gun 1.5 saat oturup calısmaz ısterse kımse hoyt dıyemezbende katılıyorum size bunlar konuşulmalı keşke ben bulayım siz aramayın deseydiniz yokmu arkadaşınız falan işinizi yapacak ,ayrıca 1 arkadaşım izinden döndü geçen hafta onada süt izinlerini vermediler ve izni bittiği gün başlamak zorunda kaldı
6 aylık ucretsız ızın almak zorunda bu ısverenın ınsafına kalmıs bırsey degıl tıpkı yarım gunluk calısma hakları gıbı , dılekceye cevap vermezlerse bu durumu kabul etmıs sayılır sırket
Bende sızın gıbı tekım benı ıdare edebılecek bırı yok yerıme bırını alsalar bıle benım ısımı yapması cok zor olacaktır ben neredeyse 6 senedır buradayım 2 ayda kavrayamaz ısleyısı , hırpalanır durur ve asgarı ucretle alınacak bızım sozlesmelı eleman yanı alındı bızde caycı bıle 2 bın tl ustu alıyor bu durumda sozlesmelı eleman zaten aman surem dolsun baska bır yere gıdeyımde tutunayım dıye bakar dıye dusunuyorum.
Buarada nasıl ızın kullanmayı dusunuyorsunuz
ben 4 ay ucretsız ızınden sonra 4 aylık yarım gun hakkımı kullanmak ıstıyorum ondan sonrada 2 senenın bırıkmıs yıllık ızınlerıde 2 ay yapıyor bebek neredeyse 9-10 aylık oluyor
Hayır kamuda degıl bende ozel sektordeyım kurumsal degıl , bende 6 ay ucretsız calısmak ısıme gelmedıgı ıcın ve bu 6 ayın sonunda ısten cıkarılacagımı dusundugum ıcın 4 aylık yarım gun hakkımı kullanacagım kabul etmeme sansları zaten yok kanunda yazıyor bunlar .ücretsiz izin hakkı sadece kamuda diye biliyorum ben. yani o zaman konu sahibi 4 aylık ücretli izninin arkasına 6 aylık ücretsizini eklerse işverenler isyan eder.
yanlış anlaşılmasın bunu savunduğum için söylemiyorum olması gereken ücretsiz izin hakkı. ama bu ülkede hiçbir şeyin doğru işlemediğini hep birlikte biliyoruz. ben bugüne kadar özel sektörde çalışıp da ücretsiz izin alanı görmediğim gibi (.ok kurumsal firmalar hariç) ücretlideyken bile bebeği 40lı çok işe döneni gördüm.
Benımde 20 gun ıznım bızım cumartesılerı ıznınden dusulmedıgı ıcın 1 ay yapıyor 20 gun hafta sonlarıyla .canım bende 9 yıllığım 3 hafta iznim var yıllık yani ,patronlarımla aram çok iyi arkadaşlarımla akraba gibi olduk ,birde ben erken doğum yapıyorum şuanki durum ne olur bilmiyorum eski iş yerimde doğum iznime çıktım 32 haftalıkta ertesi gün doğuma gittim .benim yine doğum sonrasına eklenir herhalde izinlerim sonrasında yıllık iznimi kullanırım 5 ayda haydi işe ,bebek bakıcıya bu durumda 9 yaşında oğlum var aslında seninle bazı şeylerimiz çok benziyor o yüzden takip ediyorum yorumlarını
Benımde 20 gun ıznım bızım cumartesılerı ıznınden dusulmedıgı ıcın 1 ay yapıyor 20 gun hafta sonlarıyla .
Benzer cok seyımız varmıs gercekten suanda ne kadarlıksın sen
oov bırak bırak senın neden dolayı erken dogum olmustu ,bende hafta sonları çalışmıyorum 20 gün yapıyor :))))ben hamile değilim canım düşünüyorum seneye korunmayı bırakıcaktım ama bu sene bırakıcam galiba
istersen konu sahibinin sayfasını meşgul etmeyelim benim konum var 37 yaş civarı gebelik düşünenler diye oraya yazıyım oradan konuşalımoov bırak bırak senın neden dolayı erken dogum olmustu ,