- 29 Nisan 2010
- 398
- 114
- 103
- Konu Sahibi mazosistin_mutlulugu
-
Sürekli aklının takıldığı, ne yaptığını merak ettiğin, sorumluluk duyduğun biri olmayınca haliyle getiriyorhiç ilişki yaşamamak kafa rahatlığı getiriyor mu?
Hayatımızda ki birçok şeyi kendimiz yönetiyoruz. Başımıza gelen çoğu şey yaptığımız seçimlerin/tercihlerin sonucu neticede.Anlamadım ben?
Hayatımıza dert eklemeyi/çıkarmayı kendimiz mi yönetiyoruz?
Belki de hepsi. Aldatılmak mesela en çok korktuğum ve asla kabullenemeyeceğim şey. Ve günümüzde sadık bir insan bulmak o kadar zorlaştı ki. Çocuk konusuna gelirsek anne olmayı tabi ki çok isterim ama büyük sorumluluk getiriyor. Sadece o duyguyu tatmak için anne olmak istemem günün birinde anne olursam o görevi layıkıyla yerine getirmek isterim ama getirebilir miyim emin değilim.Dertli tasalı hayattan ne anladığınıza göre değişir bu.
Dert dediğiniz ev sorumluluğu mu çocuk kusmuğu mu , çılgın kaynana mı , kocana asılan iş arkadaşı mı, eşinin psikolojik probleri olduğunu kabullenmeye çalışmak mı, 1500 parça çeyiz setinin pasta tabağının kırılması mı, çocuğunun sağlıklı doğmama ihtimali mi, halıdaki leke mi.... ?
gerçekten işin içinden çıkılmaz dermansız dertlerden bahsediyorsak tabi ki monoton hayat.
2 saatten fazla dolaştığım oluyor bazen ama bu kafama takmamı engellemiyor ve ayrıca günlük işlerimide aksatmıyor.Pek bişey anlamadım konudan ama anladığım Hic birşeyi kafana takma hayat kısa kapat tviyi izleme en iyisi çık dışarda 2 saat dolaş günlük işlerine dön
Oda doğru bir yerde ama çocuk olduktan sonra okulları, gelecekleri vs derken farklı dertlerin olabiliyor o yüzden evliliğin bekarlık kadar monoton geçtiğini düşünmüyorum tabii bu yaşadığın hayata bağlı birazda. Benim gibi okul/iş idare etmek yerine gezip tozmayı, hayata atılmayı tercih edersen bekarlık daha eğlenceli olabilir.İyi de bunun garantisini kim verebilir ki? Evlilik de monotonlasir bir süre sonra sürekli hareket nerede var ki? Eninde sonunda kocayla TV karşısında mandalina yiyip çekirdek citleyerek vakit geçiriyorsun. Neyi neyle kiyaslayalim şimdi?
Tam anlayamadım ben hayatı ertelemek derken???Okuyorsun,iş hayatın var anladığım kadarıyla.İlişkin olmaması mı hayatı ertelemek oluyor.Bugüne kadar kafam rahat olsun diye birçok şeyi erteledim: ilişki, evlilik, bazı gelecek planları.. Tek yaptığım okul ile işi aynı anda idare edip (etmeye çalışıp), sevdiğim arkadaşlarımla, akrabalarımla vakit geçirmek. Böylesi daha rahat belki ama bazen rahatlığın verdiği monotonluk insanı öyle yoruyor ki hiç ipe sapa gelmeyen şeyleri kafaya takıp gereksiz şeyleri kaale alabiliyorum. Orada burada gördüğüm haberleri kafama takıp kendim yaşamışım gibi dert edebiliyorum mesela. Tv programında gördüğüm ilişkileri gün içerisinde sürekli takip edip başkasının mutluluğuyla avunup mutsuzluğuyla canımı sıkabiliyorum...
O yüzden bazen diyorum ki hayatı erteleyerek hata mı ediyorum aslında? Risk alsam çok mutsuz olsam huzursuz olurum belki ama en azından daha anlamlı şeyler için üzülmüş olurum ve daha hareketli bir hayatım olur. Ama hatalı bir ilişkinin, bir evliliğin, kariyer planının dönüşü zordur onu da biliyorum kaldırabilir miyim, yapabilir miyim hiç bilmiyorum galiba cesaretim yok. Siz hangisini tercih ederdiniz; en büyük dert, dertsizlik mi aslında?
Hayatımızda ki birçok şeyi kendimiz yönetiyoruz. Başımıza gelen çoğu şey yaptığımız seçimlerin/tercihlerin sonucu neticede
Tabi ki hayatta sadece kaderle/şansla alakalı olan seçimlerimizle alakası olmayan dertlerde var hepimizin başına gelebilir bunlar Allah göstermesin ama benim bahsettiğim onlar değil, tercihlerimizle alakası olanlar. Yanlış evlilik, yanlış meslek, yanlış bölüm mesela.Monoton olmayinca dertli olunmuyor benim bildigim kadariyla. Ayrica dert dedigimiz seyi biz almiyoruz hayatimiza. Secimlerimiz sonucu olsaydi kimse secmezdi derdi emin olabilirsiniz.
İnsanlar hasta oluyor,kimsesiz kaliyor,bunlari da kendileri secmiyor yani. Bazi seyler de kader mi desem alin yazisi mi,o iste. Adini koyamadigim sey
Tam da bu. Hep korktum, güvenemediğim için çok iyi fırsatları kaçırdım ama yaşım daha gençti o zamanlar şuan olsa ne yapardım bilmiyorum.Değişik bi konu olmuş. Nasıl yani, hayatınıza umut verici ilişki ihtimalleri, daha iyi iş fırsatları sunulda da, aman hiç risk almayayım, rahatımı bozmayayım diye bir şans vermediniz mi bunlara?
21 yaşındayım bu yıl 22 olacağım.Tam anlayamadım ben hayatı ertelemek derken???Okuyorsun,iş hayatın var anladığım kadarıyla.İlişkin olmaması mı hayatı ertelemek oluyor.
Bir de kaç yaşındasın.
Bahsettiğim evlilik, ilişki, kariyer, iş hayatı olduğu için bunların çoğu tercihlerimiz sonucu dedim. Tabi ki kaderle alakalı dertlerde var en kötüsüde o Allah kimsenin başına vermesin ama konumuz o değil.
Çoğu değil, çok az bir kısmı ve düzeltilebilir şeyler onlar..
Allah dermansız dert vermesin asıl..
Yanlislarin yanlis oldugunu bilerek secmediyseniz o da kader yalniz,uzgunumTabi ki hayatta sadece kaderle/şansla alakalı olan seçimlerimizle alakası olmayan dertlerde var hepimizin başına gelebilir bunlar Allah göstermesin ama benim bahsettiğim onlar değil, tercihlerimizle alakası olanlar. Yanlış evlilik, yanlış meslek, yanlış bölüm mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?