• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıradan ve monoton bir hayat mı yoksa dertli tasalı ama hareketli bir hayat mı?

mazosistin_mutlulugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
398
114
103
Bugüne kadar kafam rahat olsun diye birçok şeyi erteledim: ilişki, evlilik, bazı gelecek planları.. Tek yaptığım okul ile işi aynı anda idare edip (etmeye çalışıp), sevdiğim arkadaşlarımla, akrabalarımla vakit geçirmek. Böylesi daha rahat belki ama bazen rahatlığın verdiği monotonluk insanı öyle yoruyor ki hiç ipe sapa gelmeyen şeyleri kafaya takıp gereksiz şeyleri kaale alabiliyorum. Orada burada gördüğüm haberleri kafama takıp kendim yaşamışım gibi dert edebiliyorum mesela. Tv programında gördüğüm ilişkileri gün içerisinde sürekli takip edip başkasının mutluluğuyla avunup mutsuzluğuyla canımı sıkabiliyorum...
O yüzden bazen diyorum ki hayatı erteleyerek hata mı ediyorum aslında? Risk alsam çok mutsuz olsam huzursuz olurum belki ama en azından daha anlamlı şeyler için üzülmüş olurum ve daha hareketli bir hayatım olur. Ama hatalı bir ilişkinin, bir evliliğin, kariyer planının dönüşü zordur onu da biliyorum kaldırabilir miyim, yapabilir miyim hiç bilmiyorum galiba cesaretim yok. Siz hangisini tercih ederdiniz; en büyük dert, dertsizlik mi aslında?

Dertli tasalı hayattan ne anladığınıza göre değişir bu.
Dert dediğiniz ev sorumluluğu mu çocuk kusmuğu mu , çılgın kaynana mı , kocana asılan iş arkadaşı mı, eşinin psikolojik probleri olduğunu kabullenmeye çalışmak mı, 1500 parça çeyiz setinin pasta tabağının kırılması mı, çocuğunun sağlıklı doğmama ihtimali mi, halıdaki leke mi.... ?
gerçekten işin içinden çıkılmaz dermansız dertlerden bahsediyorsak tabi ki monoton hayat.

Monoton ilişki de oluyor hareketli evlilikte.yada tam tersi zamanın kişiliklere ne yapacağı bilinmiyor

İyi de bunun garantisini kim verebilir ki? Evlilik de monotonlasir bir süre sonra sürekli hareket nerede var ki? Eninde sonunda kocayla TV karşısında mandalina yiyip çekirdek citleyerek vakit geçiriyorsun. Neyi neyle kiyaslayalim şimdi?

hiç ilişki yaşamamak kafa rahatlığı getiriyor mu?
Sürekli aklının takıldığı, ne yaptığını merak ettiğin, sorumluluk duyduğun biri olmayınca haliyle getiriyor

Anlamadım ben?
Hayatımıza dert eklemeyi/çıkarmayı kendimiz mi yönetiyoruz?
Hayatımızda ki birçok şeyi kendimiz yönetiyoruz. Başımıza gelen çoğu şey yaptığımız seçimlerin/tercihlerin sonucu neticede.

Dertli tasalı hayattan ne anladığınıza göre değişir bu.
Dert dediğiniz ev sorumluluğu mu çocuk kusmuğu mu , çılgın kaynana mı , kocana asılan iş arkadaşı mı, eşinin psikolojik probleri olduğunu kabullenmeye çalışmak mı, 1500 parça çeyiz setinin pasta tabağının kırılması mı, çocuğunun sağlıklı doğmama ihtimali mi, halıdaki leke mi.... ?
gerçekten işin içinden çıkılmaz dermansız dertlerden bahsediyorsak tabi ki monoton hayat.
Belki de hepsi. Aldatılmak mesela en çok korktuğum ve asla kabullenemeyeceğim şey. Ve günümüzde sadık bir insan bulmak o kadar zorlaştı ki. Çocuk konusuna gelirsek anne olmayı tabi ki çok isterim ama büyük sorumluluk getiriyor. Sadece o duyguyu tatmak için anne olmak istemem günün birinde anne olursam o görevi layıkıyla yerine getirmek isterim ama getirebilir miyim emin değilim.

Monoton olmayinca dertli olunmuyor benim bildigim kadariyla. Ayrica dert dedigimiz seyi biz almiyoruz hayatimiza. Secimlerimiz sonucu olsaydi kimse secmezdi derdi emin olabilirsiniz.
İnsanlar hasta oluyor,kimsesiz kaliyor,bunlari da kendileri secmiyor yani. Bazi seyler de kader mi desem alin yazisi mi,o iste. Adini koyamadigim sey ;)

Değişik bi konu olmuş. Nasıl yani, hayatınıza umut verici ilişki ihtimalleri, daha iyi iş fırsatları sunulda da, aman hiç risk almayayım, rahatımı bozmayayım diye bir şans vermediniz mi bunlara?

Yerine göre her şey güzeldir. Bence bu soruları düşünerek değil hayatı akışına bırakarak ve bir şeylere fırsat vererek yaşayın, önünü arkasını düşünmeyin. Yoksa ilerleyen zamanda, ben zamanında neden şunları şunları yapmadım diye çok pişman olursunuz.

Pek bişey anlamadım konudan ama anladığım Hic birşeyi kafana takma hayat kısa kapat tviyi izleme en iyisi çık dışarda 2 saat dolaş günlük işlerine dön
2 saatten fazla dolaştığım oluyor bazen ama bu kafama takmamı engellemiyor ve ayrıca günlük işlerimide aksatmıyor.

İyi de bunun garantisini kim verebilir ki? Evlilik de monotonlasir bir süre sonra sürekli hareket nerede var ki? Eninde sonunda kocayla TV karşısında mandalina yiyip çekirdek citleyerek vakit geçiriyorsun. Neyi neyle kiyaslayalim şimdi?
Oda doğru bir yerde ama çocuk olduktan sonra okulları, gelecekleri vs derken farklı dertlerin olabiliyor o yüzden evliliğin bekarlık kadar monoton geçtiğini düşünmüyorum tabii bu yaşadığın hayata bağlı birazda. Benim gibi okul/iş idare etmek yerine gezip tozmayı, hayata atılmayı tercih edersen bekarlık daha eğlenceli olabilir.

Bugüne kadar kafam rahat olsun diye birçok şeyi erteledim: ilişki, evlilik, bazı gelecek planları.. Tek yaptığım okul ile işi aynı anda idare edip (etmeye çalışıp), sevdiğim arkadaşlarımla, akrabalarımla vakit geçirmek. Böylesi daha rahat belki ama bazen rahatlığın verdiği monotonluk insanı öyle yoruyor ki hiç ipe sapa gelmeyen şeyleri kafaya takıp gereksiz şeyleri kaale alabiliyorum. Orada burada gördüğüm haberleri kafama takıp kendim yaşamışım gibi dert edebiliyorum mesela. Tv programında gördüğüm ilişkileri gün içerisinde sürekli takip edip başkasının mutluluğuyla avunup mutsuzluğuyla canımı sıkabiliyorum...
O yüzden bazen diyorum ki hayatı erteleyerek hata mı ediyorum aslında? Risk alsam çok mutsuz olsam huzursuz olurum belki ama en azından daha anlamlı şeyler için üzülmüş olurum ve daha hareketli bir hayatım olur. Ama hatalı bir ilişkinin, bir evliliğin, kariyer planının dönüşü zordur onu da biliyorum kaldırabilir miyim, yapabilir miyim hiç bilmiyorum galiba cesaretim yok. Siz hangisini tercih ederdiniz; en büyük dert, dertsizlik mi aslında?
Tam anlayamadım ben hayatı ertelemek derken???Okuyorsun,iş hayatın var anladığım kadarıyla.İlişkin olmaması mı hayatı ertelemek oluyor.
Bir de kaç yaşındasın.

Monoton olmayinca dertli olunmuyor benim bildigim kadariyla. Ayrica dert dedigimiz seyi biz almiyoruz hayatimiza. Secimlerimiz sonucu olsaydi kimse secmezdi derdi emin olabilirsiniz.
İnsanlar hasta oluyor,kimsesiz kaliyor,bunlari da kendileri secmiyor yani. Bazi seyler de kader mi desem alin yazisi mi,o iste. Adini koyamadigim sey :KK66:
Tabi ki hayatta sadece kaderle/şansla alakalı olan seçimlerimizle alakası olmayan dertlerde var hepimizin başına gelebilir bunlar Allah göstermesin ama benim bahsettiğim onlar değil, tercihlerimizle alakası olanlar. Yanlış evlilik, yanlış meslek, yanlış bölüm mesela.

Değişik bi konu olmuş. Nasıl yani, hayatınıza umut verici ilişki ihtimalleri, daha iyi iş fırsatları sunulda da, aman hiç risk almayayım, rahatımı bozmayayım diye bir şans vermediniz mi bunlara?
Tam da bu. Hep korktum, güvenemediğim için çok iyi fırsatları kaçırdım ama yaşım daha gençti o zamanlar şuan olsa ne yapardım bilmiyorum.
Tam anlayamadım ben hayatı ertelemek derken???Okuyorsun,iş hayatın var anladığım kadarıyla.İlişkin olmaması mı hayatı ertelemek oluyor.
Bir de kaç yaşındasın.
21 yaşındayım bu yıl 22 olacağım.

:KK12:
Çoğu değil, çok az bir kısmı ve düzeltilebilir şeyler onlar..

Allah dermansız dert vermesin asıl..
Bahsettiğim evlilik, ilişki, kariyer, iş hayatı olduğu için bunların çoğu tercihlerimiz sonucu dedim. Tabi ki kaderle alakalı dertlerde var en kötüsüde o Allah kimsenin başına vermesin ama konumuz o değil.

Güzelim daha dur yolun başındasın.21 yaş ne ki?.senin şu an (ileride rahat yaşamak kafaya takmamak için)deli gibi ders çalışıp kariyer planlaman,kendini geliştirmen gerek.

Tabi ki hayatta sadece kaderle/şansla alakalı olan seçimlerimizle alakası olmayan dertlerde var hepimizin başına gelebilir bunlar Allah göstermesin ama benim bahsettiğim onlar değil, tercihlerimizle alakası olanlar. Yanlış evlilik, yanlış meslek, yanlış bölüm mesela.
Yanlislarin yanlis oldugunu bilerek secmediyseniz o da kader yalniz,uzgunum ;) ancak yanlisi yasadiktan sonra fark edip de cark edemeyecek kadar yavas bir yapiniz varsa veya cark edemiyorsaniz o sizin seciminiz oluyor esas. 21 yasinda risk almaya daha baslayamazsiniz zaten,universite bitecek sonra riske girebileceksiniz. Mesleginiz olunca calisacaginiz yeri siz sececeksiniz,daha iyisini elde etmek icin ugrasacaksiniz. Es secimi icin de ayni sey gecerli, ha baktiniz yanlis,yanlisinizdan doneceksiniz. Cok zor degil. Yanlisa yapisip yasamayin o yeter size

21 yaşındasın, hem okuyorsun hem çalışıyorsun, daha ne olsun güzel kardeşim.

Kaçırdığın fırsatlara üzülüyorsan, sandığından daha hırslısın, daha planlısın. Güzel bir gelecek senin olur inşallah.

Ben gidip kendi halime ağlayayım :D

Back