Sıra geldi dini nikahimiza ama

Yok benim bildiğim boşanma durumunda kadın mağdur olmasın diye verilen birşey
Evliyken almakla yükümlü değil adam

• Mehr-i Muaccel: Evlilik akdi anında veya akitten önce peşin ödenen mehirdir.• Mehr-i Müeccel: Ödenmesi sonraya bırakılan ve belli bir vadeye bağlanmış mehirdir. Genellikle evliliğin ölüm veya boşanma gibi sebeplerle sona ermesi durumunda kadına ödenir.

Sizce mehir olarak ne istenmeli?
Zaten mehir boşanma durumunda verilecek birşey
Uçuk rakamlar istense kınama durumu olur mu 😀
Mesela yarım kg altın gibi🙈
Sizce mehir olarak ne istenmeli?
Zaten mehir boşanma durumunda verilecek birşey
Uçuk rakamlar istense kınama durumu olur mu 😀
Mesela yarım kg altın gibi🙈
Bilemem...

Merhaba öncelikle hayırlı olsun. Nikahınız oldu mu bilmiyorum ama benim çevremde hep resmi nikahtan sonra yakın çevre ile eve geçilir bir odada dini nikah kıyıldıktan sonra yeme içme dağılma oluyordu. Ama şimdi koronadan dolayı eve pek kimse çağırmayın derim aileleriniz ve siz yeterli hatta çevremdekiler sadece kendileri ve şahitleri ile camiye gidip kıyıp gelmeye başlamışlar. Yalnız imamlar resmi nikah istiyormuş diye duydum.

Mrblar ay sonu düğünüm var resmi nikahimiz oldu sıra geldi düğün öncesi dini nikah seremonisi ne ama gelin görün ki ben daha önce hiç bir dini nikahta bulunmadim ailemde de genel olarak dini nikah pek olmaz sadece resmi nikah kıyılır.Simdi
Ben kimleri cagirmaliyim ? (Evde olucak) yada birileri cagirilmalimi ?
Ne giymeliyim nasıl giyinmeliyim ? Makyaj , oje vs olsunmu ?
İkramlık hazırlayalım mi ? Gün tabağı gibi olurmu mesela ?
Süreç nasıl işliyor ilerliyor neye dikkat etmeliyim yapan arkadaşlardan biraz fikir biraz aydınlanma istiyorum. 🙏 Dertlerinizin arasına benide kattiginiz için simdeden teşekkür ederim.

abdest alınır her şeyden önce..
dini nikah kiyilmaz bizde demenizi, dini nikahim önemini bilmemek tuhaf buldum ama beni ilgilendirmiyor..abdest almayı biliyor musunuz?

abdest alınır her şeyden önce..
dini nikah kiyilmaz bizde demenizi, dini nikahim önemini bilmemek tuhaf buldum ama beni ilgilendirmiyor..abdest almayı biliyor musunuz?
Dini nikahın gerkliligini diyanetin bile bu konuda yayınladığı fetvayı falan tartismayacagim sizinle sonuç olarak adettendir diyip yaptırdık.Ama benim abdestim dini bilgim vs sizi ilgilendiriyormu sayın mümine kardeşim

Dini nikahın gerkliligini diyanetin bile bu konuda yayınladığı fetvayı falan tartismayacagim sizinle sonuç olarak adettendir diyip yaptırdık.Ama benim abdestim dini bilgim vs sizi ilgilendiriyormu sayın mümine kardeşim
Ben cevap vereyim mümine kardeşim!!!
Adet falan değil dini nikah,
(Evlilik sünnet, nikah farzdır..)
Dini bilgilerinize bir yenisini daha ekledim...☺️
Dinimizde örf adet falan gibi şeyler yok...

Ben cevap vereyim mümine kardeşim!!!
Adet falan değil dini nikah,
(Evlilik sünnet, nikah farzdır..)
Dini bilgilerinize bir yenisini daha ekledim...☺
Dinimizde örf adet falan gibi şeyler yok...
Farz olani nikah dairesiinde yaptık zaten resmi gecerliligi olan TEK nikahı.
Bu engin bilgilerinizden faydalanması için bence diyanetle iletişime geçmelisiniz zira kendileride sanırım yeterli bilgiye sahip değilki dini nikahin şart olmadığını süre gelen bir adet olduğunu nikahın amacının duyurmak belgelendirmek olduğunu bu islevide resmi nikahın karsiladigini söylüyor.

X