Sıra geldi dini nikahimiza ama

Lithyumpro

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
166
184
Mrblar ay sonu düğünüm var resmi nikahimiz oldu sıra geldi düğün öncesi dini nikah seremonisi ne ama gelin görün ki ben daha önce hiç bir dini nikahta bulunmadim ailemde de genel olarak dini nikah pek olmaz sadece resmi nikah kıyılır.Simdi
Ben kimleri cagirmaliyim ? (Evde olucak) yada birileri cagirilmalimi ?
Ne giymeliyim nasıl giyinmeliyim ? Makyaj , oje vs olsunmu ?
İkramlık hazırlayalım mi ? Gün tabağı gibi olurmu mesela ?
Süreç nasıl işliyor ilerliyor neye dikkat etmeliyim yapan arkadaşlardan biraz fikir biraz aydınlanma istiyorum. Dertlerinizin arasına benide kattiginiz için simdeden teşekkür ederim.

Normal kıyafet vardı bende normal makyaj günlük makyajın yani
Annen baban kardeşin abin ablan varsa o eşin sen bu kadar bide hoca

2 şahit imam ve eşinizle birlikte kıyılıyo. Normal günlük kıyafetden bi tık özenli giyebilirsiniz. Eve fazla kişi çağırmayın hatta kimseye nikahım olacak bile demeyin yani batıl inanç ama herkes iyi niyetli olmayabilir mesela küçükken küs işareti yaparız ya eğer nikah esnası biri elini öyle yapar yada yüzüğüyle oynarsa nikah kabul edilmezmiş. İmam geldi karşısına oturuyosunuz yerde bu arada dizlerinizin üzerine iki elinizi bacağınıza koyuyosunuz ve dua başlıyo önce mihir soruluyo daha sonra dua sonra size kabul ettiniz mi diye 3 defa soruluyo ardından dua ve bitti. İkramlığa gerek yok ama mesela bizim imamımız (Daha resmi nikah olmadı) para vs kabul etmediğinden ikram olarak tatlı yaptırmıştır 1 kg. Başka sorunuz varsa yardımcı olabilirim

Konunuzu okuyordum bende şimdi tesekkurler

Aa takak nedir

Muhtelif soğuk drinkler çıkın aklımdan

Salondan sonra mı oldu aslında oda iyi fikir zaten eve gitmeden önce hoca kapıda dua ediyor 2dk nikahda olur su bunu değerlendirelim ben bı

Bizde sadece aile vardi. Nikah icin sadece nikahi kiyacak hoca sahitler ve biz vardik. Esim bir nikaha gitmis. Hoca birden herkesin önünde damat ve geline 32 farzi sormaya baslamis herkesin önünde. Onlarda heycandan herseyi karistirir. Isterseniz nikahi kiyacak olan hocaniza danisin dikkat edeceginiz konular ne oldugunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…