- 11 Mart 2008
- 56.600
- 4.466
-
- Konu Sahibi speedy-gonzales
- #34.761
Normal doğumdan sonra anne rahat oluyor ama anne de bebek de yorgun oluyor, bu kesin. Çekilen sancılar acılar da cabası:18:
Epidural sezeryanda anne de bebek de doğum sonrası daha dinç oluyor, ama ya kestiklerini hissedersem diye de korkuyorum:18:
yani bilmiyorum aslında, ya olursa ve belki de taşıyıcı olmaması için yapılacak bişeyler varsa ve biz yapmadan hamile kalırsam diye tereddüt ediyorum sanırım...
Dişçiye gittim aslında ama 1 tane daha problemli dolgum var, idare eder mi emin değilim, onu da göstersem iyi olacak
evet, bakalım kısmetse biz de başlayacağız canım, ama henüz başlamadık
yakın olsanızda gelıp sevsem doya doya bn cok sevıyorum bebeklerıevet hazırlan sende teyze olmaya
bende hallettim hatta dişçiye söyledim bebek zamanı sorun çıkartmayacak dişlerime abk diye inşallah o zaman sıkıntı da olmaz
normal sezeryanda evet ağrı sızıdan zor hareket ediyorsun ama epiduralde ağrın oldukça ilaç veriyorsun kataterden, çok rahatlıkla emzirebiliyorlar epidural sezeryanlılar. hem dikiş olduktan sonra normal doğumda da epizyo sonrası mutlaka dikiş oluyor, oturmakta zorlanıyorsun o zamanbende tam tersini düşünüyorum.
normal doğum sonrası hareketlerin çok normal 1 gün sonra ayağa kalkabiliyorsun iyileşme süren daha hızlı.
sezeryan da ise 1 hafta oturup kalkerken acı bebeği kucakta tutmak sıkıntı dikişler var sonuçta
hissetmen mümkün değil ama hiç anlamayım diyorsan normal sezeryan ol bayıltsınlar. o zaman bebeği göremezsin ama
yakın olsanızda gelıp sevsem doya doya bn cok sevıyorum bebeklerı
cocuk gelsıımı mezunuyum zaten bakarımda bebıslere =)
normal sezeryanda evet ağrı sızıdan zor hareket ediyorsun ama epiduralde ağrın oldukça ilaç veriyorsun kataterden, çok rahatlıkla emzirebiliyorlar epidural sezeryanlılar. hem dikiş olduktan sonra normal doğumda da epizyo sonrası mutlaka dikiş oluyor, oturmakta zorlanıyorsun o zaman
yakın olsanızda gelıp sevsem doya doya bn cok sevıyorum bebeklerı
cocuk gelsıımı mezunuyum zaten bakarımda bebıslere =)
evet işte anestezi uzmanının çok iyi olması lazım:26: onu da araştırıyorum...sen normal doğumdan sıkıntı yaşayanı görmüşsün bende sezeryandan
bizim doğuran hatunlar devamlı bel ağrısı çekiyoriğneyi vurduğu yerden
evet işte anestezi uzmanının çok iyi olması lazım:26: onu da araştırıyorum...
pöfff ben bu pipiriklilikle nasıl doğurucam bilmiyorum yaa:18:
herkesin yaptığı işi de beğenmiyorum, hastanede fln onu neden öyle yaptın, bunu böyle yapma fln diyesim geliyo, ama nasıl benim işime karışılmasını sevmiyorsam onlara da öyle karışmamaya çalışıyorum
Ama önemli yanlış yaptıklarında da daha fazla dayanamıyorum ve patlıyorum
ne kadar acımasızsın sipaydi aaaaa:26:Ben anestezi uzmanı olsam seni uyuşturmazdım nihahahah düştün elime derdim al sana çok konuşmanın cezası
onun için susve uzmanlarla aranı iyi tut sonuçta kendini ona emanet edeceksin. :)
yada çok biliyorsun kalk yap kendin falan derdim.
şaka bir yana dr güvenmek çok önemli benim nasıl doğuracağıma ble dr.umla ile karar verebilirim tabi güveneceğim birisi olursa
gideceğim hastane bile belli benim
hangı bolum okumustun ?aaa çocuk gelişimi mezunusun demekortak derslerimiz vardı üniversitedeyken çocuk gelişimi bölümüyle
ben yollarım kargo ile sen istediğin zaman yolla
Hemşireyim cnm:112:
hangı bolum okumustun ?
bn lısede okudum cocuk gelısımını ama
unıde bankacılık okuyorum suan
tabe tabe hatırlatcam bu lafları bı dunyaya gelsın
ne kadar acımasızsın sipaydi aaaaa:26:
yok zaten hastanedekiler de meslektaş olduğumu öğrenince daha hassas davranıyorlar
ama ilk etapta söylemiyorum kimseye sağlıkçı olduğumu, ama sorduklarımdan ya da söylediklerimden hemen anlıyorlar sizin meslek neydi diye soruyorlarsonra birden herşey değişiyor
benim de gideceğim doktor ve hastane belli şimdilik, o doktora güveniyorum ama daha iyisini bulursam onu da anında satabilirim
insan doktoruna güvenemeyince ı ıhh, olmuyor maalesef
hangı bolum okumustun ?
bn lısede okudum cocuk gelısımını ama
unıde bankacılık okuyorum suan
tabe tabe hatırlatcam bu lafları bı dunyaya gelsın
selam kizlar
ay ne kadar pimpiriklisiniz ya inanmicaksiniz ama ben simdiye kadar epidural'in ne oldugunu bile bilmiyordum :18:
hahah doguma kadar gitmissiniz ama unutmayin her annenin dedigi bisey var:
Saglikla evladini kucagina alinca bütün acilari unutuyorsun.
Düsünmeyin yav simdiden stres ediyosunuz kendinizi cocuk geri kacicak valla
deryaw sen geri gelmissin canim yoktun bi ara
selam tatlımselam kizlar
ay ne kadar pimpiriklisiniz ya inanmicaksiniz ama ben simdiye kadar epidural'in ne oldugunu bile bilmiyordum :18:
hahah doguma kadar gitmissiniz ama unutmayin her annenin dedigi bisey var:
Saglikla evladini kucagina alinca bütün acilari unutuyorsun.
Düsünmeyin yav simdiden stres ediyosunuz kendinizi cocuk geri kacicak valla
deryaw sen geri gelmissin canim yoktun bi ara
günaydın, geçmiş olsun sipaydicimgünaydın dün çıktım aniden toplantıya gitim.
sabah bir kalktım boğazım acıyorpoffffffff hava dün yağmurluydu falan böyle karışık duygular içindeyim.
dimi acımasızlık bende fazla galiba
konuyu bildiğin için daha rahat olman lazım ne yapacaklarını biliyorsun insan bilmediği şeyden korkar
ben son ameliyatı kolumdan oldum 8 saat uyanamamışım artık normal sezeryan olursam falan çocık büyürken görürürüm artık
tamam ilk aylar anne bunalıyormuş
bende şubatta öğrendim işte
günaydın, geçmiş olsun sipaydicim
yaa insan bilince daha çok korkuyo işte.. bilmeyince körü körüne gidiyo katlanıyor
geçen hemşire bi arkadaşım doğum yaptı, o da aynısını söylüyo
ben 2.sınıftayken sezeryan görmüştüm ilk kez, onu görünce aaa ben yapamam, normal doğurcam demeye başlamıştım.. sonra 3. sınıfa geçtik, normal doğum görmeye başladım, yok yoookkk, sezeryan daha iyiymiş demeye başladım
şuan kararsızım işte o yüzden
Ama kesinlikle olağanüstü bir durum yaa, ilk girdiğim doğumda çok duygulanmıştım ve ağlamıştım
hahahsen en iyisi narkoz alma, çocuğun büyümeden görmen daha iyi olur
gunaydın canlar
bgn hava kapalı burda ıcım sıkılıyor valla
sızde durumlar nasıl
bizim de kasvetli ve bunaltıcı sıkıcı
bugunde bı bıtse dımı
NARkoz alırsam herhalde yanarım bakıcaz artık
o zaman geldiğinde mutlaka izlerim bende ne yapılacak nasıl olacak bilmek isterim izlemeden girmem normale de sezeryana da
bide hamile arkadaşlardan şunu da gördüm normal doğururum ben diye şimdi yok ya sezeryan olsun diyor. başta ne istiyorsan sonrasın da mutlaka tersi oluyor