Sipaydi ye Yardım lütfen

Normal doğumdan sonra anne rahat oluyor ama anne de bebek de yorgun oluyor, bu kesin. Çekilen sancılar acılar da cabası:18:
Epidural sezeryanda anne de bebek de doğum sonrası daha dinç oluyor, ama ya kestiklerini hissedersem diye de korkuyorum:18:

bende tam tersini düşünüyorum.
normal doğum sonrası hareketlerin çok normal 1 gün sonra ayağa kalkabiliyorsun iyileşme süren daha hızlı.
sezeryan da ise 1 hafta oturup kalkerken acı bebeği kucakta tutmak sıkıntı dikişler var sonuçta :KK34:

hissetmen mümkün değil ama hiç anlamayım diyorsan normal sezeryan ol bayıltsınlar. o zaman bebeği göremezsin ama :KK34:

yani bilmiyorum aslında, ya olursa ve belki de taşıyıcı olmaması için yapılacak bişeyler varsa ve biz yapmadan hamile kalırsam diye tereddüt ediyorum sanırım...
Dişçiye gittim aslında ama 1 tane daha problemli dolgum var, idare eder mi emin değilim, onu da göstersem iyi olacak :KK34:

evet, bakalım kısmetse biz de başlayacağız canım, ama henüz başlamadık:emir_bebek:

evet hazırlan sende teyze olmaya :KK1:

bende hallettim hatta dişçiye söyledim bebek zamanı sorun çıkartmayacak dişlerime abk diye inşallah o zaman sıkıntı da olmaz :KK34:
yakın olsanızda gelıp sevsem doya doya bn cok sevıyorum bebeklerı
cocuk gelsıımı mezunuyum zaten bakarımda bebıslere =)

bende tam tersini düşünüyorum.
normal doğum sonrası hareketlerin çok normal 1 gün sonra ayağa kalkabiliyorsun iyileşme süren daha hızlı.
sezeryan da ise 1 hafta oturup kalkerken acı bebeği kucakta tutmak sıkıntı dikişler var sonuçta :KK34:

hissetmen mümkün değil ama hiç anlamayım diyorsan normal sezeryan ol bayıltsınlar. o zaman bebeği göremezsin ama :KK34:
normal sezeryanda evet ağrı sızıdan zor hareket ediyorsun ama epiduralde ağrın oldukça ilaç veriyorsun kataterden, çok rahatlıkla emzirebiliyorlar epidural sezeryanlılar. hem dikiş olduktan sonra normal doğumda da epizyo sonrası mutlaka dikiş oluyor, oturmakta zorlanıyorsun o zaman :KK34:

normal sezeryanda evet ağrı sızıdan zor hareket ediyorsun ama epiduralde ağrın oldukça ilaç veriyorsun kataterden, çok rahatlıkla emzirebiliyorlar epidural sezeryanlılar. hem dikiş olduktan sonra normal doğumda da epizyo sonrası mutlaka dikiş oluyor, oturmakta zorlanıyorsun o zaman :KK34:

sen normal doğumdan sıkıntı yaşayanı görmüşsün bende sezeryandan :KK1::KK1:
bizim doğuran hatunlar devamlı bel ağrısı çekiyor :KK1: iğneyi vurduğu yerden :KK19:

sen normal doğumdan sıkıntı yaşayanı görmüşsün bende sezeryandan :KK1::KK1:
bizim doğuran hatunlar devamlı bel ağrısı çekiyor :KK1: iğneyi vurduğu yerden :KK19:
evet işte anestezi uzmanının çok iyi olması lazım:26: onu da araştırıyorum...
pöfff ben bu pipiriklilikle nasıl doğurucam bilmiyorum yaa:18:
herkesin yaptığı işi de beğenmiyorum, hastanede fln onu neden öyle yaptın, bunu böyle yapma fln diyesim geliyo, ama nasıl benim işime karışılmasını sevmiyorsam onlara da öyle karışmamaya çalışıyorum:KK17:
Ama önemli yanlış yaptıklarında da daha fazla dayanamıyorum ve patlıyorum :KK47:

evet işte anestezi uzmanının çok iyi olması lazım:26: onu da araştırıyorum...
pöfff ben bu pipiriklilikle nasıl doğurucam bilmiyorum yaa:18:
herkesin yaptığı işi de beğenmiyorum, hastanede fln onu neden öyle yaptın, bunu böyle yapma fln diyesim geliyo, ama nasıl benim işime karışılmasını sevmiyorsam onlara da öyle karışmamaya çalışıyorum:KK17:
Ama önemli yanlış yaptıklarında da daha fazla dayanamıyorum ve patlıyorum :KK47:

Ben anestezi uzmanı olsam seni uyuşturmazdım nihahahah düştün elime derdim al sana çok konuşmanın cezası
onun için sus :KK1: ve uzmanlarla aranı iyi tut sonuçta kendini ona emanet edeceksin. :)
yada çok biliyorsun kalk yap kendin falan derdim.

şaka bir yana dr güvenmek çok önemli benim nasıl doğuracağıma ble dr.umla ile karar verebilirim tabi güveneceğim birisi olursa
gideceğim hastane bile belli benim :KK15::KK15::KK15:

Ben anestezi uzmanı olsam seni uyuşturmazdım nihahahah düştün elime derdim al sana çok konuşmanın cezası
onun için sus :KK1: ve uzmanlarla aranı iyi tut sonuçta kendini ona emanet edeceksin. :)
yada çok biliyorsun kalk yap kendin falan derdim.

şaka bir yana dr güvenmek çok önemli benim nasıl doğuracağıma ble dr.umla ile karar verebilirim tabi güveneceğim birisi olursa
gideceğim hastane bile belli benim :KK15::KK15::KK15:
ne kadar acımasızsın sipaydi aaaaa:26::KK37:
yok zaten hastanedekiler de meslektaş olduğumu öğrenince daha hassas davranıyorlar :KK9:
ama ilk etapta söylemiyorum kimseye sağlıkçı olduğumu, ama sorduklarımdan ya da söylediklerimden hemen anlıyorlar sizin meslek neydi diye soruyorlar :KK9: sonra birden herşey değişiyor :KK1:
benim de gideceğim doktor ve hastane belli şimdilik, o doktora güveniyorum ama daha iyisini bulursam onu da anında satabilirim :KK60:
insan doktoruna güvenemeyince ı ıhh, olmuyor maalesef:KK50:

selam kizlar :KK1:

ay ne kadar pimpiriklisiniz ya inanmicaksiniz ama ben simdiye kadar epidural'in ne oldugunu bile bilmiyordum :18:
hahah doguma kadar gitmissiniz ama unutmayin her annenin dedigi bisey var:

Saglikla evladini kucagina alinca bütün acilari unutuyorsun. :KK34:

Düsünmeyin yav simdiden stres ediyosunuz kendinizi cocuk geri kacicak valla :KK53:

deryaw sen geri gelmissin canim yoktun bi ara :KK1:

günaydın dün çıktım aniden toplantıya gitim.

sabah bir kalktım boğazım acıyor:KK17: poffffffff hava dün yağmurluydu falan böyle karışık duygular içindeyim.

ne kadar acımasızsın sipaydi aaaaa:26::KK37:
yok zaten hastanedekiler de meslektaş olduğumu öğrenince daha hassas davranıyorlar :KK9:
ama ilk etapta söylemiyorum kimseye sağlıkçı olduğumu, ama sorduklarımdan ya da söylediklerimden hemen anlıyorlar sizin meslek neydi diye soruyorlar :KK9: sonra birden herşey değişiyor :KK1:
benim de gideceğim doktor ve hastane belli şimdilik, o doktora güveniyorum ama daha iyisini bulursam onu da anında satabilirim :KK60:
insan doktoruna güvenemeyince ı ıhh, olmuyor maalesef:KK50:

dimi acımasızlık bende fazla galiba :KK1::KK1:

konuyu bildiğin için daha rahat olman lazım ne yapacaklarını biliyorsun insan bilmediği şeyden korkar :KK1:
ben son ameliyatı kolumdan oldum 8 saat uyanamamışım artık normal sezeryan olursam falan çocık büyürken görürürüm artık :KK3::KK3:

hangı bolum okumustun ?
bn lısede okudum cocuk gelısımını ama
unıde bankacılık okuyorum suan

tabe tabe hatırlatcam bu lafları bı dunyaya gelsın

tamam ilk aylar anne bunalıyormuş

ay ne kadar pimpiriklisiniz ya inanmicaksiniz ama ben simdiye kadar epidural'in ne oldugunu bile bilmiyordum :18:

Düsünmeyin yav simdiden stres ediyosunuz kendinizi cocuk geri kacicak valla :KK53:

bende şubatta öğrendim işte :KK1:

selam tatlım :KK54: ne zamandır karşılaşamıyoruz, sen izindeymişsin, ondan önce benim kk engelliydi yine, o yüzden karşılaşamadık, ama geldim yine, burdayım :KK1:
evet bütün doğum yapanlar aynı şeyi söylüyor, ama yine de korkuyorum doğum yapmaktan işte :KK1:

günaydın dün çıktım aniden toplantıya gitim.

sabah bir kalktım boğazım acıyor:KK17: poffffffff hava dün yağmurluydu falan böyle karışık duygular içindeyim.

dimi acımasızlık bende fazla galiba :KK1::KK1:

konuyu bildiğin için daha rahat olman lazım ne yapacaklarını biliyorsun insan bilmediği şeyden korkar :KK1:
ben son ameliyatı kolumdan oldum 8 saat uyanamamışım artık normal sezeryan olursam falan çocık büyürken görürürüm artık :KK3::KK3:

tamam ilk aylar anne bunalıyormuş

bende şubatta öğrendim işte :KK1:
günaydın, geçmiş olsun sipaydicim :KK54:
yaa insan bilince daha çok korkuyo işte.. bilmeyince körü körüne gidiyo katlanıyor :KK1:
geçen hemşire bi arkadaşım doğum yaptı, o da aynısını söylüyo:KK53:
ben 2.sınıftayken sezeryan görmüştüm ilk kez, onu görünce aaa ben yapamam, normal doğurcam demeye başlamıştım.. sonra 3. sınıfa geçtik, normal doğum görmeye başladım, yok yoookkk, sezeryan daha iyiymiş demeye başladım :KK1:
şuan kararsızım işte o yüzden :KK9:
Ama kesinlikle olağanüstü bir durum yaa, ilk girdiğim doğumda çok duygulanmıştım ve ağlamıştım:KK43::KK69::emir_bebek::KK49:
hahah :KK1: sen en iyisi narkoz alma, çocuğun büyümeden görmen daha iyi olur :KK60:

günaydın, geçmiş olsun sipaydicim :KK54:
yaa insan bilince daha çok korkuyo işte.. bilmeyince körü körüne gidiyo katlanıyor :KK1:
geçen hemşire bi arkadaşım doğum yaptı, o da aynısını söylüyo:KK53:
ben 2.sınıftayken sezeryan görmüştüm ilk kez, onu görünce aaa ben yapamam, normal doğurcam demeye başlamıştım.. sonra 3. sınıfa geçtik, normal doğum görmeye başladım, yok yoookkk, sezeryan daha iyiymiş demeye başladım :KK1:
şuan kararsızım işte o yüzden :KK9:
Ama kesinlikle olağanüstü bir durum yaa, ilk girdiğim doğumda çok duygulanmıştım ve ağlamıştım:KK43::KK69::emir_bebek::KK49:
hahah :KK1: sen en iyisi narkoz alma, çocuğun büyümeden görmen daha iyi olur :KK60:

:KK1::KK1::KK1: NARkoz alırsam herhalde yanarım bakıcaz artık
o zaman geldiğinde mutlaka izlerim bende ne yapılacak nasıl olacak bilmek isterim izlemeden girmem normale de sezeryana da
bide hamile arkadaşlardan şunu da gördüm normal doğururum ben diye şimdi yok ya sezeryan olsun diyor. başta ne istiyorsan sonrasın da mutlaka tersi oluyor :KK50::KK50:

:KK1::KK1::KK1: NARkoz alırsam herhalde yanarım bakıcaz artık
o zaman geldiğinde mutlaka izlerim bende ne yapılacak nasıl olacak bilmek isterim izlemeden girmem normale de sezeryana da
bide hamile arkadaşlardan şunu da gördüm normal doğururum ben diye şimdi yok ya sezeryan olsun diyor. başta ne istiyorsan sonrasın da mutlaka tersi oluyor :KK50::KK50:

hahaha annem narkozdan ayılırken çok komik oluyo, sürekli sayıklıyo :KK9: bir d yanında konuşanlar varsa sinirleniyo fln :KK9:
inşallah be de öyle olmam :KK70:
kısmet yaa, son ana kadar nasıl olacağı belli olmuyor zaten, herşey planlandığı gibi gitmiyor maalesef.
Bi arkadaşım 9 ay boyunca normal doğum dedi, spor yaptı fln, normal bekleniyordu.. ama olmadı işte, sezeryana aldılar :26:
Kuzenimin eşi epidural sezeryan diye gitti, epiduralle başladılar, ama panik olup tansiyonu çıkınca epidural bağlıyken genel anesteziye döndüler mesela... işte ne kadar planlarsak planlayalım herşey olacağına varıyor, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :KK54:

X