• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sipaydi ye Yardım lütfen

Evet whataptan sora buraya girmek zor geliyor galibaa :1:

Ama burdaki smiley larıda çok seviyorumm aslındaa :34:

Napıosunuz bakım sesiniz solunuz çıkmıor ben karnımı doyurdum geldim gene iş başınaa :34:

Şu boynum nasıl ağrıyor bilg başında oturmaktan :ssz:

Ay canım böyle sevgilimle koca bi gün gezip sonra bi yerde tiremusu yiyip mutlu musmutlu çılgınlar gibi eğlenip alışveriş yapmak istiyor :16::16:

Tamam gerçekçi olayım sevgilimle koca bir gün şuan için olmaz yaza inşallah :16: Çılgınlar gibi alışveriş yapmak ay başından önce biraz zor gibi:34: ama tiremusu yiyebilirimmm hatta kendi ellerimle yapıp sevgilimede yedirebilirim ama tabi bunun için siz güzel hanımların tariflerine ihtiyacım var :16::16:

** Tatlıkedicimm beni affet yaparsam eger çok azcık yicem söz inan canım hayvanlar gibi tiremusu istediğinden değil sırf sevgilimin agzı tatlansın diye :38::38:

Son düzenleme:
En basit tatlı vall

Tiramisu

2 ya da üç katlı kakaolu pasta tabanı
250 g maskarpon veya labne peyniri
1 yumurta
3 su bardağı artı 1 çay bardağı süt (700 ml)
4 yemek kaşığı un
2 yemek kasığı neskafe
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sade kakao

Yapılışı:
Bir tencerede orta ateşte 500 ml (2 su bardağı + 1 çay bardağı) süte un, şeker ve yumurtayı ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peyniri ekledikten sonra çırpın.

Kalan bir su bardağı sütü ılıtın. Neskafeyi süte ekleyip eritin. Birinci kat pasta tabanını servis tabağına yerleştirin. Kahvenin üçte birini kaşıkla üzerine gezdirip ıslatın. Kremanın üçte birini kekin üzerine yayin. Aynı işlemleri tekrarlayarak 3 katman hazırlayın.. Üzerine kakaoyu ince bir kat olarak serpin. Buzdolabında üç dört saat dinlendirdikten sonra servis edin.

En basit tatlı vall

Tiramisu

1 yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kasığı neskafe
4 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
Bir tencerede orta ateşte 500 ml (2 su bardağı + 1 çay bardağı) süte un, şeker ve yumurtayı ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peyniri ekledikten sonra çırpın.

Kalan bir su bardağı sütü ılıtın. Neskafeyi süte ekleyip eritin. Birinci kat pasta tabanını servis tabağına yerleştirin. Kahvenin üçte birini kaşıkla üzerine gezdirip ıslatın. Kremanın üçte birini kekin üzerine yayin. Aynı işlemleri tekrarlayarak 3 katman hazırlayın.. Üzerine kakaoyu ince bir kat olarak serpin. Buzdolabında üç dört saat dinlendirdikten sonra servis edin.

baya basitmiş cidden yaa hemencik yazıyorum şimdi tarifini :39:

hemde malzemeside bulunmıcak bişiy değilmiş sevdim bunu :21:

herzaman derim zaten whatsapp'i cikaranin alnindan öpmek lazim, helal olsun adama bence :16: ha bide Viber var internet üzeri aramalar için o da süper :1:

Evet whataptan sora buraya girmek zor geliyor galibaa :1:

Ama burdaki smiley larıda çok seviyorumm aslındaa :34:

Napıosunuz bakım sesiniz solunuz çıkmıor ben karnımı doyurdum geldim gene iş başınaa :34:

Şu boynum nasıl ağrıyor bilg başında oturmaktan :ssz:

Ay canım böyle sevgilimle koca bi gün gezip sonra bi yerde tiremusu yiyip mutlu musmutlu çılgınlar gibi eğlenip alışveriş yapmak istiyor :16::16:

Tamam gerçekçi olayım sevgilimle koca bir gün şuan için olmaz yaza inşallah :16: Çılgınlar gibi alışveriş yapmak ay başından önce biraz zor gibi:34: ama tiremusu yiyebilirimmm hatta kendi ellerimle yapıp sevgilimede yedirebilirim ama tabi bunun için siz güzel hanımların tariflerine ihtiyacım var :16::16:

** Tatlıkedicimm beni affet yaparsam eger çok azcık yicem söz inan canım hayvanlar gibi tiremusu istediğinden değil sırf sevgilimin agzı tatlansın diye :38::38:

hakkaten mutlu bazen yazisirken burdaki smileyleri hayal ediyorum ah ulen olsaydi koyardim diyorum :1:
sandalyeni yada monitörünü oynat biraz belki durus bozuklugu vardir :34:

anamm tiramisu demekkkk :)
tamam az yiceksen affederim :27: ama kiyamam ya doyasiya ye canin cekmis cünkü...

ben sana nutellali yapardim yakin olsaydin :5:

önce kedidili bisküvilerini sütle islat ve diz (borcama yada kupalara yapabilirsin)
sonra bi kapta nutella ve süt karisimi yap.. microda erit.
dikkat et nutella sertlesmeden hemen bisküvilerin üzerine koy bu karisimdan...

en üstede labneli karisimi yapicaksin...

4 yumurta sarisini bi vanilya ve 3/4 kasik sekerle köpüklestir sonrada 250ml lik labneyi koyup iyice karistir mikserle..
Sonra baska bi kapta yumurtalarin beyazini kar köpügü haline getir...
Kar olduktan sonra tahta kasikla diger karisimin içine koy yavas yavas karistirip borcamin (yada kupalarin) en üstüne dök...
üstünede kakao serpistir al sana mis gibi tiramisu :56::56:

bu benim tarzim :16: evlendigimiz ilk siralar her hafta yapardim hombu esime :31:

alisveris icinde bi sonraki ayi bekle tatlim surda bi hafta kaldi nasilsa :5::54:

En basit tatlı vall

Tiramisu

1 yumurta
4 yemek kaşığı un
2 yemek kasığı neskafe
4 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

:1::1: tarzlar baya farkli :1:

herzaman derim zaten whatsapp'i cikaranin alnindan öpmek lazim, helal olsun adama bence :16: ha bide Viber var internet üzeri aramalar için o da süper :1:

hakkaten mutlu bazen yazisirken burdaki smileyleri hayal ediyorum ah ulen olsaydi koyardim diyorum :1:
sandalyeni yada monitörünü oynat biraz belki durus bozuklugu vardir :34:

anamm tiramisu demekkkk :)
tamam az yiceksen affederim :27: ama kiyamam ya doyasiya ye canin cekmis cünkü...

ben sana nutellali yapardim yakin olsaydin :5:

önce kedidili bisküvilerini sütle islat ve diz (borcama yada kupalara yapabilirsin)
sonra bi kapta nutella ve süt karisimi yap.. microda erit.
dikkat et nutella sertlesmeden hemen bisküvilerin üzerine koy bu karisimdan...

en üstede labneli karisimi yapicaksin...

4 yumurta sarisini bi vanilya ve 3/4 kasik sekerle köpüklestir sonrada 250ml lik labneyi koyup iyice karistir mikserle..
Sonra baska bi kapta yumurtalarin beyazini kar köpügü haline getir...
Kar olduktan sonra tahta kasikla diger karisimin içine koy yavas yavas karistirip borcamin (yada kupalarin) en üstüne dök...
üstünede kakao serpistir al sana mis gibi tiramisu :56::56:

bu benim tarzim :16: evlendigimiz ilk siralar her hafta yapardim hombu esime :31:

alisveris icinde bi sonraki ayi bekle tatlim surda bi hafta kaldi nasilsa :5::54:

bunuda hemencik yazcam bu biraz daha değişik galiba :26:

haftayada bunu yaparım :1:

Son düzenleme:
Burdaki smileylar çok güzel gerçekten insan kendini daha iyi ifade edebiliyor:34:

Mesela;

Deli miyim ben ya:ssz:

Deli miyim ben ya:9:

Deli miyim ben ya:44:

Deli miyim ben ya :14:

Deli miyim ben ya:17:

Hepsi ayrı anlam taşıyor :33: Peki ben deli miyim?:27:

:1::1::1:

ee anlatın bakalımm başka neler yaptınız? :34:

napalim canim yaaa yine kosturmacali bi haftasonuydu...
cumartesi sabah annemle kuafore gittik sac kestirmeye onlarin orda.. arabayla 45dakikami aliyor sirf gidis.
bide o kadar sürede geldim eve, bi dus aldim geri ciktim iste o tupperware toplantim için..
sonra geldim eve mini bi valizimiz var onu hazirlayip ciktik kayinvalidemlere gittik...
Gittigimizde saat 8 olmustu, gece 1 bucuga kadar ugrasmisiz eltim görümcem ben ve görümcemin dayisinin kizi...
güzel geçti ama.. tam 6 cesit sey yaptik :1:
sultan lokumu
revani
cevizli tarcinli kurabiye
gül börek
mozaik toplar
yaprak sarmasi

bunlar bitti, yattik kalktik kahvalti yaptik evi gördük iste sonra birbirimizi süsledik kizlarla full hazirlik içinde geçti...
Aksam 6 gibide gelmeye basladilar, isteme oldu kahve içildi, nisan yüzüklerini taktilar, harika geçti, çok duygusal anlar yasandi, kücük abisi agladi, büyük abisi yani benim esim baya duygulandi gözlerinden belliydi kuzumun :5: annesi babasi cok cok agladilar yaa :25:
ama mutlu bi olay bu; Allah baska sey için aglatmasin... Aksam 11di eve geldik bi dus aldim sütümü içip yattim :27:
pazar günü kahvaltidan baska bi dilim pasta yedim okadar :31: resmen yemek yemeyi unuttuk telaseden :31:

güzeldi ama yaaa :31: kendi sözümü hatirlatti bana :ssz:
görümcem cok yardimci olmustu bende kendi kendime hep derdim onunkinde elimden geleni yapicam diye, cok sükür herseyi cok güzel oldu, çok memnun kaldigini söyledi bu bana yetti :31: hep mutlu olsunlar insallah :nazar:
hepimizde insallah :16:

napalim canim yaaa yine kosturmacali bi haftasonuydu...
cumartesi sabah annemle kuafore gittik sac kestirmeye onlarin orda.. arabayla 45dakikami aliyor sirf gidis.
bide o kadar sürede geldim eve, bi dus aldim geri ciktim iste o tupperware toplantim için..
sonra geldim eve mini bi valizimiz var onu hazirlayip ciktik kayinvalidemlere gittik...
Gittigimizde saat 8 olmustu, gece 1 bucuga kadar ugrasmisiz eltim görümcem ben ve görümcemin dayisinin kizi...
güzel geçti ama.. tam 6 cesit sey yaptik :1:
sultan lokumu
revani
cevizli tarcinli kurabiye
gül börek
mozaik toplar
yaprak sarmasi

bunlar bitti, yattik kalktik kahvalti yaptik evi gördük iste sonra birbirimizi süsledik kizlarla full hazirlik içinde geçti...
Aksam 6 gibide gelmeye basladilar, isteme oldu kahve içildi, nisan yüzüklerini taktilar, harika geçti, çok duygusal anlar yasandi, kücük abisi agladi, büyük abisi yani benim esim baya duygulandi gözlerinden belliydi kuzumun :5: annesi babasi cok cok agladilar yaa :25:
ama mutlu bi olay bu; Allah baska sey için aglatmasin... Aksam 11di eve geldik bi dus aldim sütümü içip yattim :27:
pazar günü kahvaltidan baska bi dilim pasta yedim okadar :31: resmen yemek yemeyi unuttuk telaseden :31:

güzeldi ama yaaa :31: kendi sözümü hatirlatti bana :ssz:
görümcem cok yardimci olmustu bende kendi kendime hep derdim onunkinde elimden geleni yapicam diye, cok sükür herseyi cok güzel oldu, çok memnun kaldigini söyledi bu bana yetti :31: hep mutlu olsunlar insallah :nazar:
hepimizde insallah :16:

Oyy negüzelll:nazar::nazar:

Bunlar tatlı telaşeler ya:16: bizimkinde hiç aglama olmadı bizimkinler gelselerde versek diye bakıolarmış heralde :1:

Negüzell inşallah benimde görümcemle aramm böyle güzel olurr :16:

Keşke benim görümcem olsaydınn çok kıskandım şuan benim görümcem bana hiç sultan lokumu yapmadı :2::1:

o nasıl bişiy buarada :56:

Oyy negüzelll:nazar::nazar:

Bunlar tatlı telaşeler ya:16: bizimkinde hiç aglama olmadı bizimkinler gelselerde versek diye bakıolarmış heralde :1:

Negüzell inşallah benimde görümcemle aramm böyle güzel olurr :16:

Keşke benim görümcem olsaydınn çok kıskandım şuan benim görümcem bana hiç sultan lokumu yapmadı :2::1:

o nasıl bişiy buarada :56:

hâlâ geç degil insallah sizde olursunuz böyle canim. Allah herzaman iyilerle karsilastirsin insallah :16::16::16:
Ya bizimki daha pek bi kücük su an 22 yasinda cok erken.. Bak daha bize bile bi sene olmadi haziranda olcak, 10uncu aydada kaynima bi sene olcak, evden üç çocuguda sirayla çikiyor, çok kötü bisey bi anda yalniz kalicaklar :5::5::5: ama herkes yerinde mutlu olsun, herkes ailesini kuruyor normal seyler bunlar...

senin için aglamama sebebide birincisi alistilar bence senin yokluguna ikinciside senin az cok bekleniyordu zamanindi yani...
yoksa her anne baba ister evladinin mürüvetini görmeyi :31:

Normal muhallebiyi pisiriyosun, 3/4 saat dolapta bekletip dilim dilim kesiyorsun.
Sonra bi tabaga hindistan cevizi koyuyorsun ve bi dilim muhallebi alip arasina ceviz koyup sariyosun suna benziyor : $index.jpg

Back