Merhabalar. Benim hayatım boyunca hep kalp ritmim dakikada 100 atışın üstünde atar. Dinlenirken bile 80-100 aralığında atar. Yani hızlı atan bi kalbe sahibim önceden beri :) bu arada yaşım 28. Normal olan 60-100 arası, ideali ise 60-80 arası atım diye biliyorum. Yıllarca bu durumu pek önemsemedim. Taki son bir kaç aya kadar. Bu bir kaç ayda panik atak anksiyete gibi sorunlar yaşamaya başladım. Bu zamandan sonra artık dikkatimi vücuduma yönelttiğim için mi yoksa bazen atak mı geçiriyorum bilmiyorum ama çarpıntım olduğunu hissediyorum nabzımı ölçtüğümde 116-120 falan oluyor oturduğum yerde. Midemde bi kuş çırpınıyor ve rahatsız ediyor bu durum beni. Önceden tabi çok panik oluyordum ve çarpıntı geçmiyordu. Artık Psk izzet güllü sayesinde sakin geçiriyorum süreci ama tabi o midemdeki rahatsız hissi hissetmemek isterdim.
Sorum şu olacak. Kalbi benim gibi sakin zamanlarda bile 100 üzeri atan var mı? Bu durum anormal mi? Doktora gittim sinüs taşikardisi sorun yok dedi ama böyle hızlı atarsa çabuk yorulur mu kalbim yıllar içerisinde diye düşünüyorum. Diğer yandan kendimi bildim bileli hep 100 üstü atıyor kalbim son zamanlarda bu duruma takmasam sorunum da yoktu aslında ama bir kere aklıma düştü bu kaygı. Bu durumu yaşayan var mı? Sakinken dinlenirken bile kalbi 100’e yakın atan var mı? Bu normal mi anormal mi? Mesela aynı anda arkadaşlarla nabız ölçüyoruz herkesin 70-80 çıkıyor benim 105 falan.
Artık bu benim için o kadar olağanki kalbimin hızlı atmasına alıştığımdan bazen kalbimin sesini duymayınca kalbim mi atmıyor diye tribe giriyorum tabi bu işin panik atak anksiyete kısmı :)
Sorum şu olacak. Kalbi benim gibi sakin zamanlarda bile 100 üzeri atan var mı? Bu durum anormal mi? Doktora gittim sinüs taşikardisi sorun yok dedi ama böyle hızlı atarsa çabuk yorulur mu kalbim yıllar içerisinde diye düşünüyorum. Diğer yandan kendimi bildim bileli hep 100 üstü atıyor kalbim son zamanlarda bu duruma takmasam sorunum da yoktu aslında ama bir kere aklıma düştü bu kaygı. Bu durumu yaşayan var mı? Sakinken dinlenirken bile kalbi 100’e yakın atan var mı? Bu normal mi anormal mi? Mesela aynı anda arkadaşlarla nabız ölçüyoruz herkesin 70-80 çıkıyor benim 105 falan.
Artık bu benim için o kadar olağanki kalbimin hızlı atmasına alıştığımdan bazen kalbimin sesini duymayınca kalbim mi atmıyor diye tribe giriyorum tabi bu işin panik atak anksiyete kısmı :)