• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinovac pıhtı?

Ekşi sözlükte okuyorum, instagramda. Youtube'da video altı yorumlarda babası ninesi akrabası komşusu özellikle sinovac aşı sonrası felç geçiren, pıhtı atan,anjiyo olan,kalp krizi geçiren bir çok kişi olduğu söyleniyor
Aşı karşıtı deyiller ki hepsi aşı olmuş işte

Ha belirttiginiz kaynaklar, ha “Aynisi kaynimda da var” diyenler...

Doğrusunu araştırmak isteyene çok zor değil. Her yer doktor, eczacı, sağlıkçı... biraz fikir sorsunlar tatmin olmuyorlarsa göğüs hastalıkları bölümünde yaşanan faciaları bir hekime sorsunlar insanların hastalık sebebiyle ne eziyet çektiklerini bilmek gerek.
Arkadaşım gebeyken olmayım aşıyı şimdi izindeyim çalışmıyorum da dedi şimdi çok ciddi bir şekilde geçiriyor hastalığı. Keşke olsaydım dedi.

problem tam olarak bizim millette herkesin doktor, eczacı, sağlıkçı olması vallahi.
açıp bir bilimsel çalışma-makale okumazlar, twitter ünlüsü 2-3 kişinin galeyanına gelirler.
dün de aynı tartışma oldu burada.
aşı öldürür diyene e tamam bilimsel dayanak ver dedik, ecel şah damarımızdan yakın dedi :)
sağdan soldan provakatör ve çoğu doktor müsveddesi tiplerin yazdıklarıyla bilimsel makalelere karşı çıkmak adet oldu.

problem tam olarak bizim millette herkesin doktor, eczacı, sağlıkçı olması vallahi.
açıp bir bilimsel çalışma-makale okumazlar, twitter ünlüsü 2-3 kişinin galeyanına gelirler.
dün de aynı tartışma oldu burada.
aşı öldürür diyene e tamam bilimsel dayanak ver dedik, ecel şah damarımızdan yakın dedi :)
sağdan soldan provakatör ve çoğu doktor müsveddesi tiplerin yazdıklarıyla bilimsel makalelere karşı çıkmak adet oldu.

Ay valla haklısınız. Ama işi ehline gidip sorsalar tarafsız insanlardan yorum olsalar saçma sapan bir hal almayacak.

Bana 3 farkli doktor kan sulandirici baslatti, esim tansiyon hastasi biontech istedi asida gorevli doktor bilsem yapmazdim arkadaslarim arasinda cok fazla pihti vakasi yasadim dedi kan sulandirici baslatti kendi doktoru cok kizdi. Is yerindeki evde saglik ekibim fazlasiyla benzer vakalara gidiyor 2 asida da ayni risk var ama ztn hastalikla alakali oldugunu dusunuyorum temel problem ztn kan yapisini degistirmesi ve bazi insanlari daha cok ele gecirerek organ yetmezligine goturmesi....
Bu yaz yedigim kirazi hic yemedim zencefil ztn hep tuketirdim bolbol su iciyorum.

Ay valla haklısınız. Ama işi ehline gidip sorsalar tarafsız insanlardan yorum olsalar saçma sapan bir hal almayacak.

riski olan zaten doktorundan onay almadan hareket etmemeli. yada en azından aşı olurken orada bildirmeli durumunu.
sosyal medya artık zehit küpü. herkes herşeyi biliyor. oraya güvenmeyerek bizzat güven duyulan doktor kimse onunla görüşmek lazım. *bu gibi riskli konularda.

riski olan zaten doktorundan onay almadan hareket etmemeli. yada en azından aşı olurken orada bildirmeli durumunu.
sosyal medya artık zehit küpü. herkes herşeyi biliyor. oraya güvenmeyerek bizzat güven duyulan doktor kimse onunla görüşmek lazım. *bu gibi riskli konularda.

Aynen öyle. Ya bebek bekliyorum alerjim var kadın doğumcu, KBB doktoruma, çocuk doktoruna, göğüs cerrahına sordum. Bir şekilde durumu anlattılar aşının neden gerektiğini anlattılar. Hastaneye sürekli gidiyorum Allah korusun gebeyken geçirsem komplikasyonları daha kötü olacak en azında aşı bir yere kadar koruyor. Durumuma göre de sinovacı uygun gördüler. En azından içim rahat, önlemini aldım diyebiliyorum. İnşallah hiç birimiz yakalanmayız.

Merhaba arkadaşlar bugün 1.doz sinovac aşısı oldum fakat beynine, akciğerine,bacağına aşıdan sonra pıhtı atması olmuş bir çok kişinin açıkçası korkuyorum 2.dozu olmaya
Sinovac 2 doz olup sıkıntı yaşamayan var mı?
Bacaklarımda az da olsa varis var
Eşim kaynanam kayınpederim görümcem hepsi de sinovac oldu hiçbir sorun yaşamadılar . Hatta kayınpederim kalp hastası ama hiç sorun yaşamadılar.

Karbonhidrat ve protein ,doymus doymamis yag bagimlisi bir toplum iken supriz degil ki cogu tikanikliklar.

Yani hareketsiz yasam,paketli gidalar.Koyde yasayan 80 yasinda ki nineye dedeye sorun bakalim ne yiyorlar? Asıya baglayip korku yaratmanin ne faydasi var?

Bunlari okuyup anksiyetesi tavan yapan hemcinslerimi nefes egzersizine davet ediyorum..

Sinovac pıhtı yaptığı neredeyse hiç gösterilememiş tek aşı olabilir yahu 😅

Konu sahibi bilimsel veriler ekşiden gazeteden öğrenilmez. Uptodate, pubmed tarzı yerleri okuyun. Kanıtsız hiçbir makale yayınlanamaz öyle sitelerde 😌😌
Kaynak ekşi sözlük. Yani yabana atılacak bir mecra değil lütfen ama 🤣

Bana 3 farkli doktor kan sulandirici baslatti, esim tansiyon hastasi biontech istedi asida gorevli doktor bilsem yapmazdim arkadaslarim arasinda cok fazla pihti vakasi yasadim dedi kan sulandirici baslatti kendi doktoru cok kizdi. Is yerindeki evde saglik ekibim fazlasiyla benzer vakalara gidiyor 2 asida da ayni risk var ama ztn hastalikla alakali oldugunu dusunuyorum temel problem ztn kan yapisini degistirmesi ve bazi insanlari daha cok ele gecirerek organ yetmezligine goturmesi....
Bu yaz yedigim kirazi hic yemedim zencefil ztn hep tuketirdim bolbol su iciyorum.
Merhaba siz sinovac mi oldunuz?
Normalde kan pıhtılaşma sorununuz mu vardı kan sulandırıcı başlattılar yoksa aşıdan sonra mi bi sorun yaşadınız

Merhaba arkadaşlar bugün 1.doz sinovac aşısı oldum fakat beynine, akciğerine,bacağına aşıdan sonra pıhtı atması olmuş bir çok kişinin açıkçası korkuyorum 2.dozu olmaya
Sinovac 2 doz olup sıkıntı yaşamayan var mı?
Bacaklarımda az da olsa varis var
Hiçbir sıkıntı yasamadım , hele ki sinovac çok basit eski sistem bir aşı zaten. Ben de emzirdiğim için sinovac oldum 2 doz.

Merhaba siz sinovac mi oldunuz?
Normalde kan pıhtılaşma sorununuz mu vardı kan sulandırıcı başlattılar yoksa aşıdan sonra mi bi sorun yaşadınız

Evet sinovac oldum.
Hayir herhangi bir problemim yoktu.
Asidan sonra toparlanamadim. Derdimi anlattigim tum doktorlar kan sulandirici onerdi
2. Doz daha rahat gecti. Bazi sikayetlerim hala devam ediyor.

E Esila09

Merhaba geçmiş olsun ne gibi sıkıntılar yaşadınız acaba , şikayetleriniz neydi? Ben de aşı konusunda kararsızdım ancak iş yerinde aşısız bir arkadaşımın ağır geçiren halini gördükten sonra , zaten aşı olmadan virüsü kaparsam aşının yan etkisi diye korktugım her şeyi daha şiddetli yaşayacağımı düşündüğüm için aşı olmaya karar verdim , cuma günü randevum var .

Son düzenleme:
Evet sinovac oldum.
Hayir herhangi bir problemim yoktu.
Asidan sonra toparlanamadim. Derdimi anlattigim tum doktorlar kan sulandirici onerdi
2. Doz daha rahat gecti. Bazi sikayetlerim hala devam ediyor.
Benimde şuan ayaklarım ağrıyor ve nefes darlığım var aşıdan sonra oluştu sizde hangi belirtiler olmuştu ve devam edenler hangileri? Kan tahlili yaptilarmi meselâ kaninizda yoğunluğa bakmak için çok sordum hakkınızı helal edin💗

Aynen öyle. Ya bebek bekliyorum alerjim var kadın doğumcu, KBB doktoruma, çocuk doktoruna, göğüs cerrahına sordum. Bir şekilde durumu anlattılar aşının neden gerektiğini anlattılar. Hastaneye sürekli gidiyorum Allah korusun gebeyken geçirsem komplikasyonları daha kötü olacak en azında aşı bir yere kadar koruyor. Durumuma göre de sinovacı uygun gördüler. En azından içim rahat, önlemini aldım diyebiliyorum. İnşallah hiç birimiz yakalanmayız.
Doktorunuz sinovac mı önerdi. Ben bilmeden ilk ay vuruldum, sonra araştırınca biontec 20 binn gebe üzerinde denenmiş ama gebelikte sinovacla alakalı bir veri yokmuş diye okudum. Çok tedirgin oldum. Allah korusun hepimizin bebeklerini 🤲 siz birden çok doktor önerdi diyince içime su serpildi 😔

Eşim kaynanam kayınpederim görümcem hepsi de sinovac oldu hiçbir sorun yaşamadılar . Hatta kayınpederim kalp hastası ama hiç sorun yaşamadılar.
Bende gebeyken bilmeden vuruldum. Konu sahibinin yazdıklarını okuyunca elim ayağım titriyor panik atak geliyor resmen. 😔 Çevrelrimde bizzat gördükleri duydukları var mı bu tür bir olaylar ? Yoksa netten sağdan soldan duyduklarını mı yazıyorlar, bilmiyorum. Benim cevremde herkes aşı oldu. Komplikasyon yaşayan olmadı. Annemin ilaç alerjisi var oda oldu. Beyninde pıhtı oluşmuştu. Vücudu pıhtı yapıyor. Sürekli kan sulandırıcı kullanıyor. Oda gayet iyi şükürler olsun. Emin olmadan oradan buradan duyduk diyerek insanları bu şekilde korkutmaya kimsenin hakkı yok. Zaten pimpirikli panik ataklı bir insanım ne kadar okumayayım desemde karşıma çıkıyor. Kalbim sıkışıyor bu tür yazılarda.

Doktorunuz sinovac mı önerdi. Ben bilmeden ilk ay vuruldum, sonra araştırınca biontec 20 binn gebe üzerinde denenmiş ama gebelikte sinovacla alakalı bir veri yokmuş diye okudum. Çok tedirgin oldum. Allah korusun hepimizin bebeklerini 🤲 siz birden çok doktor önerdi diyince içime su serpildi 😔

Evet benim alerjim var o yüzden sinovac önerdiler. Ha şu an pozitifiz o ayrı :KK70: antikor oluşmasına ramak kala hastalığı kaptık. Bir çok insana göre iyi atlattığımı düşünüyorum ama.

Back