Sinovac pıhtı?

MaysaveBulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
395
493
53
Merhaba arkadaşlar bugün 1.doz sinovac aşısı oldum fakat beynine, akciğerine,bacağına aşıdan sonra pıhtı atması olmuş bir çok kişinin açıkçası korkuyorum 2.dozu olmaya
Sinovac 2 doz olup sıkıntı yaşamayan var mı?
Bacaklarımda az da olsa varis var

1.doz sinovac aşısı oldum fakat beynine, akciğerine,bacağına aşıdan sonra pıhtı atması olmuş bir çok kişinin
Kaynağınız nedir? Ben aşı sonrası pıhtı atması yaşayan birini görmedim de.

Hiç yoktur demiyorum ama “birçok kişide olmuş” fazla iddialı bir cümle.

Pıhtı atacak olsa bunun tek sebebi aşı olamaz. Eğer böyle bir kaygınız var ise doktorunuza sorun. Gerekirse doktorunuz söyler, kan sulandırıcı takviye vs kullanırsınız.
Hastalığa yakalandığımız takdirde maalesef çok daha zor geçiyor ve bazı etkileri kalıcı oluyor. O sebeple korumamız için şu anda tek çözümümğz var.

O gördüğünüz açıklamalar aşı karşıtlarının dezenformasyonu. Annem 2 doz sinovac ve 1 doz pfizer oldu, hiç bir yan etki olmadı, ben hamileyken 2 doz pfizer oldum, sıfır yan etki. Etrafımda ailemde çalıştığım yerde sorun yaşayan bir kişi bile olmadı aşıdan, ama koronadan ölen, ölmese de aylardır etkilerini yaşayan çok oldu

Nerden anladınız pıhtı oluştuğunu? Bildirileri nedir ? Özellikle akciğer ve beyinde oluşan pıhtıların? Beyindeki felçlige yol açıyor , akciğer ise çok tehlikeli hatta ölümcül olabiliyor o yüzden merak ettim.

Bir çok kişi kim ? Bi deli kuyuya taş atıyor,kırk akıllı cikartamiyor misali...
Sosyal medyada,sağda solda her duyduğunuza inanmayin ,işin ehli kişilere kulak verin.
Sormuşsunuz söyleyeyim, hiç duymadım da gormedim de pıhtı atan. Ben de iki doz oldum, sıkıntı yaşamadım.

Doğrusunu araştırmak isteyene çok zor değil. Her yer doktor, eczacı, sağlıkçı... biraz fikir sorsunlar tatmin olmuyorlarsa göğüs hastalıkları bölümünde yaşanan faciaları bir hekime sorsunlar insanların hastalık sebebiyle ne eziyet çektiklerini bilmek gerek.
Arkadaşım gebeyken olmayım aşıyı şimdi izindeyim çalışmıyorum da dedi şimdi çok ciddi bir şekilde geçiriyor hastalığı. Keşke olsaydım dedi.

Bir de şöyle bir durum var. Sanki aşilardan önce kimse hasta olmuyordu. Kalp krizi,beyin kanaması,felç vs. asla rastlanmiyordu.Kazalar dişinda kimse sağlık problemlerinden ölmüyordu falan.
Aşıdan sonra serçe parmağı ağriyan,sivilcesi patlayan aşıya bağlıyor.
Sanki terminatör gibi bir şeydi de aşi olunca normal insana döndü

Ekşi sözlükte okuyorum, instagramda. Youtube'da video altı yorumlarda babası ninesi akrabası komşusu özellikle sinovac aşı sonrası felç geçiren, pıhtı atan,anjiyo olan,kalp krizi geçiren bir çok kişi olduğu söyleniyor
Aşı karşıtı deyiller ki hepsi aşı olmuş işte

Bulunduğunuz şehirde tıp fakültesi hastanesi yada eğitim araştırma hastanesi var mı? Göğüs hastalıkları bölümündeki doktorlarla bi görüşün bakalım ne diyecekler size. Bilimsel veriler, binlerce, onbinlerce hasta tedavi süreci geçirdiler.

Ee aşı karşıtları öyle yapıyor zaten aşı oldum pıhtı attı,kaynanam aşı oldu felç oldu,kaynım aşıdan sonra kalp krizi geçirdi falan...Hepsi hikaye,maksat milleti aşidan soğutmak. Adam akıllı argüman sunamayinca böyle palavra salliyorlar.

Hali hazırda pıhtı sorunu olan ve daha önce bu yüzden ameliyat olan teyzem 3 doz sinovac oldu. Hiçbir şey olmadı. Annemin de varis sorunları var 2 sinovac bir biontech oldu ,iyi şükür. Benim doğuştan ritm bozukluğum ve alerjik astımım var , 2 doz biontech oldum ,bir sorun yok. İnsanlar kötüyü abartmayı seviyorlar biraz.

Nereden biliyorsunuz doğru söylediklerini? Her gördüğünüze inanmayın. Sadece güvenilir kaynakları takip edin.

Kaynağınız nedir? Ben aşı sonrası pıhtı atması yaşayan birini görmedim de.

Hiç yoktur demiyorum ama “birçok kişide olmuş” fazla iddialı bir cümle.
Kaynak : .... Anladın sen akıllı kadınsın

Ben oldum öyle bişey yakın çevremde duymadım insanlar daha önceden kendilerine dikkat etmeyip aşının yapacağına inanıyor hemen anında yapacağı bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Siz internette her gördüğünüze okuduğunuza inanıyor musunuz? Önce sosyal medya okuryazarlığı ve eleştirel düşünce ile ilgili bir eğitim alın bence, hayatınız değişecek

Otrera böyle mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…