• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirinden korkuyorum.

KurretulAyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
36
0
96
Uzun süre önce tanıdığım yıllar sonra karşılaştığım ve sevdiğim biriyle sözlüyüm. yaklaşık 1 senedir konuşuyoruz.
küçükken anne baba sevgisinden mahrum kalmış babasından uzak yaşamış biri. lise zamanında babasıyla annesini kendi çabalarıyla barıştırmış. hep paraya alışmış ama çalışmayı da çok seviyor.yan gelip yatacak biri değil ticaret kafası var..evde tek çalışan da o,evin yükü onda.
evde huzuru yok anladığım kadarıyla. aslında eski olayları hatırlayıp ailesinin her yaptığı gözüne batıyor büyütüyor. hep bi an önce evlensem de kurtulsam onlardan derdinde. yaşıtlarına göre çok olgun. çocukca şeyler yapmaz saçmalamaz. ama gelin görün ki bişeye sinirlensin,işler yolunda gitmesin söylediğim ufacık bi laf bile büyüyor,ilgilenmiyosun desem bile bağırıp çağırıyor. tabi telefonda. yanımda sessiz huzurlu.kin tutma huyu da yok büyütmez unutur geçer,açmaz konuyu ama korkuyorum alışkın değilim. geçenlerde ben kardeşine evde bi sorun mu var abin dengesiz gibi soru sordum. hani tek danışabileceğim kişi o da yenge evden dolayı dedi. bu mesajımı görüp kızmış. 2 gün ne söylesem kızdı. hatta bi ara gerizekalı mısın dedi. tabi üzüldüm dokundu bana. sonra söyleyince hatırlamak istemiyor boşver diyor ama. aklımda süreli o lafları. bu 2.gerizekalı deyişi ve bi kaç kere de bağırmıştı. ben bi konuya kızılınca tartışalım bitsin diye üsteliyorum,o da konuşmayalım üzmeyelim birbirimizi diyor da ben üstüne gidince bağırıyor sanırım. korkuyorum ya evlenince böyle hakaret ederse ben unutamazsam,kaldıramazsam..Eskiden de böyle değilmiş,sakin,annesine felan çıkışmayan biriymiş. 2-3 senedir varmış sinir ama büyütüyo muyum ki.

Son düzenleme:
bir kaç şey der geçeriz ama hepsi birikir zamanla üstüne gidip konuşmasakta içimizde kalır üzülürüz.bilmiyorum biz kızlarmı büyütüyoruz bu tarz şeyleri ama şimdi birşey demezsek ilerde daha fazlası olmazmı herşeyin.herşey zamanında konuşulup çözümlenmeli.ama sonrasındada herkes değişir yeni huylar çıkar ortaya bilemeyiz.hayırlısı olur umarım

bana sozlüm gerizekali diyecek ve ben hala onunla sözlü olacağim,imkansiz...evlenmeden önce bunu diyen evlendikten sonra neler der acaba...saygi duymayi bilmeyen adam hiç bir zaman bunu öğrenmez...

saygı çok önemli canım ufak biseyde gerizekali diyorsa yarın evlilikte büyük bi sorun olsa neler demez die aklımdan geçti birde siz kötü bi niyetle yazmamisiniz onun hareketlerini anlamaya calisarak kardeşine sormusunuz yani

sevgilim bana böyle davransa ne yaparım diye düşündüm. insan seviyorken kolay kolay vazgeçemiyor tabi.. hep bir bahane buluyor.. yok çok sinirlendi yok evde dertleri var yok ilerde böyle olmaz yok yanımdayken pek bağırmıyor zaten vs. vs. ama işler böyle değil.. şimdi bu şekilde olan ilerde onun eşi olduğunda çok daha rahat davranmaya başlayacak, kaybetme korkusu azalacak ve nasıl olsa ben böyle şeyler söylesem de benden ayrılmıyor diye kendini iyice salacak.. benim size tavsiyem; "ben konuşmaya çalıştıkça o konuyu kapatıyor üzmeyelim birbirimizi diyor" diyorsunuz ama bu konuyu oturup enine boyuna konuşmanızdır.. ondan korktuğunuzu özellikle ileride böyle davranırsa unutamayacağınızı evliliğinizin güzel geçmesini istediğinizi size biraz daha özenli davranmasını istediğinizi özellikle bir daha hakaret ederse bu ilişkiyi devam ettiremeyeceğinizi söylemeniz gerekir. tehdit eder şekilde değil de yapıcı olmaya çalışarak, ilişkimiz daha iyi olsun diye konuşuyorum böyle havası vererek..

ayakkabilarini giy ve kaç !

unutma evlenecegin kisi hayalindeki erkek degil sana simdiden bagiran gerizekali diyen kisinin ta kendisi !

evliligi hayal edince onu farkli canlandiriyorsun kafanda (az çok mukemmel biri gibi) ve onun hayallerine uymayan erkek oldugunu bildigin için farkinda olmadan suçu kendine yukluyorsun "konuşmayalım üzmeyelim birbirimizi diyor da ben üstüne gidince bağırıyor sanırım"..

kaldi ki sizin sorunlariniz çozulmuyor (o buna izin vermiyor) ustleri kapali ortadan kaldiriliyor ve ayni konular yuzunden tekrar tartismaniz kaçirilmaz...

Beklentilerin ve elindekilerinin arasinda bir FARK var ve o fark bir evliligi bitirmeye yetiyor, o farki gorup gormemek senin elinde..

bir kagit al ve abartmadan esin olacak kisiden ne gibi beklentilerin oldugunu yaz
sonra sevgilinin davranislarini yaz
hayalindeki es mi yoksa degil mi açik ve net bir sekilde gorursun..

sunu da unutma evlenince tartisma olasiligi çok daha yuksek, henuz sevgiliyken bu sekilde davranan bir insan o zaman çok daha beterini yapacaktir !

Sana bu şekilde davranması çok ayıp arkadaşım.Bugün bu lafları sarfeden yarın neler demez ki.
Belliki seviyorsun bu konular üzeri kapatılıp unutulacak şeyler değil.Sen sustukça yarın alışacak ve daha çirkin laflar edecektir kanaatindeyim.Karşılıklı konuşmak ve bunu tatlı dille halletmek en güzeli.Ama şunu unutma sana hakaret etmeye hakkı yok.Bunu kesin bir dille söyleyip bir daha bu tür kelimeler kullanmaması konusunda onu uyarmalısın.

Uzun süre önce tanıdığım yıllar sonra karşılaştığım ve sevdiğim biriyle sözlüyüm. yaklaşık 1 senedir konuşuyoruz.
küçükken anne baba sevgisinden mahrum kalmış babasından uzak yaşamış biri. lise zamanında babasıyla annesini kendi çabalarıyla barıştırmış. hep paraya alışmış ama çalışmayı da çok seviyor.yan gelip yatacak biri değil ticaret kafası var..evde tek çalışan da o,evin yükü onda.
evde huzuru yok anladığım kadarıyla. aslında eski olayları hatırlayıp ailesinin her yaptığı gözüne batıyor büyütüyor. hep bi an önce evlensem de kurtulsam onlardan derdinde. yaşıtlarına göre çok olgun. çocukca şeyler yapmaz saçmalamaz. ama gelin görün ki bişeye sinirlensin,işler yolunda gitmesin söylediğim ufacık bi laf bile büyüyor,ilgilenmiyosun desem bile bağırıp çağırıyor. tabi telefonda. yanımda sessiz huzurlu.kin tutma huyu da yok büyütmez unutur geçer,açmaz konuyu ama korkuyorum alışkın değilim. geçenlerde ben kardeşine evde bi sorun mu var abin dengesiz gibi soru sordum. hani tek danışabileceğim kişi o da yenge evden dolayı dedi. bu mesajımı görüp kızmış. 2 gün ne söylesem kızdı. hatta bi ara gerizekalı mısın dedi. tabi üzüldüm dokundu bana. sonra söyleyince hatırlamak istemiyor boşver diyor ama. aklımda süreli o lafları. bu 2.gerizekalı deyişi ve bi kaç kere de bağırmıştı. ben bi konuya kızılınca tartışalım bitsin diye üsteliyorum,o da konuşmayalım üzmeyelim birbirimizi diyor da ben üstüne gidince bağırıyor sanırım. korkuyorum ya evlenince böyle hakaret ederse ben unutamazsam,kaldıramazsam..Eskiden de böyle değilmiş,sakin,annesine felan çıkışmayan biriymiş. 2-3 senedir varmış sinir ama büyütüyo muyum ki.

sen ne sanıosunki canım:) sana hi. bağırmıcak bişe demicek mi ? :)) öyle bi dünya yoK maalsef:) ama tabi ki bunu engellemek senin elinde elbette bağırıcak kızıcak sana ona bişe diemem ama gerisekalı olayı bende yaşadım 2 senede içinde bikes ve çok büyük tepkimi koydum bidahada öle bişe demedi diyemesde ndemek yaa

Evet kavgalar olur,o sinirliyken ben susarım ama ben sinirliyken de o susar..ki ben sinirlenince susarım korkar..
bizim en büyük sıkıntımız bana gitme diye yalvarmasına rağmen benim yarım seneliğine İstanbula gitmemdi. Bana dedi özleyince kavga ederim gitme diye. Zorunlu da değildim ama gittim işte hata..ben istanbuldayken baya büyük kavgalar ettik. canım sıkıldı desem iyi olmuş gitme demiştim derdi. Ankaraya onun için dönüş yaptım herşey değişti. huzura kavuştuk. canı sıkılınca yanıma geliyor,dinleniyor gidiyordu. ta ki suçsuz yere hapse girene kadar..40 gün zor zahmet geçti,deliller toplandı anlaşıldı. çıktığında ilk başlarda herşey güzeldi. sonra iş yok,para gelmiyor,ben de sürekli üstüne gidiyorum. sürekli uyumaya başladı kızıp. söz yaptık ailesinde buna yardım eden yok,kaç gün hem benle alışverişe geldi hem kendi getireceklerini halletti tek başına.
benim kız kardeşine çektiğim mesajlar da normal değildi. o benim hakkımda söylese bi yakınıma konuşmazdım. he o da bana dedi biraz uzak kalalım ben bi toparlim diye ama ben izin vermeyince üstüne bi de 1 aylığına istanbula gidicem deyince patladı. bilmiyorum.. şimdi söylüyorum,geçicek bunlar diyo,kafam dalgın para yok hiç diyo..desteğimi çekersem nolur kestiremiyorum.

Back