Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir cümle ama ile devam ediyorsa daha öncesinde söylenenlerin bir anlamı yoktur malesef...Okusa ne değişir ki?
Geçmiş konuyu okudu, tek söylediği "haklısın ama" ile başlayan cümleler. Bilmiyorum belki değişmiştir, girtikten sonra göreceğim ama pek zannetmiyorum. Ancak ben tamamen vazgeçince değer verecek o da bir işime yaramayacak.
Okursa okusun ne yapalım yani, bir de eski konuyu okumuş ama hala okur mu bilemiyorum tabi. Belki hiç bakmamıştır bile. Ben özellikle mailini de koydum ki kendini savunamayacağı bir yerde tek taraflı yorum olmasın diye. Bütün yazdıklarını koymadım elbette, daha başka şeyler var ama konuşmaları o çerçevede. Ben zaten konuyu bütün her şeye rağmen sinirim geçmediği için açmışım...Kızlar birşey söylemek istiyorum bazılarınızın yazılarını begenmedim.
bir arkadaş demiş ben eşimle bilmem kaç kere ayrı yattım küfürleşiyoruz ,
diğer arkadaşlardan bir kaçı eşine mesaj yolluyor hani agırda seyelr adamın resmen manevra yapmasına sebeb olacak , olayın seyri filan değişecek o yüzden bence ona mesaj filan iletmeyin. bende bi yazarken okudugu ıcın veya okunacagı ıcın kastırıyorum evet ama daha acık olmayalım bence .
Buarada 2 sorun var bana göre
1- evet keşke ev ,eşya ,aileyle oturma konusunda daha gerçekçi olup kabul etmeseydi konu sahibi, kız kendi alın teriylen ödediği evde yabancı olmasaydı
2- bütün bunların karşılığında keşke iyi niyetli davranışları bariz belli etselerdi
a-eşi bunca fedakarlığın farkında olup , bir takım eksikleri manevi yöndem tamamlasaydı
b-eşinin ailesi h afta sonu alışveriş sevdasına izin günlerini harcamasaydı cocukların
c- eşinin ailesi arada hafta içi değil hafta sonu ablasına gitseydi,
d- büyük odaya geçmeyi kabul etmeselerdi ve bir takım yatak odası alınmasına ön ayak olsalardı en azından ogullarını uyarsalardı
a kısmına ilaven bilindiği üzere ben 2. evliliğimi yaptım 2.5 sene evvel , eşim ogluma bir baba , iyi bir adam ama acemi bir koca. fakat oğlum için bir çok seyi altan alıyorum alıyorum derken ona borcluyum fedakarlık yaptı bunu dile getirip şımartmak belki evet istemeyebilriim ama teşekkür ederim , ona minnet borcluyum ona daha fazlasını borcluyum.
bilmem anlatabildim mi?
Bunun dışında biz bazen kayınvalıdeme kalmaya gidiyoruz Allah var kayınvalıde sosyal tesıslerı ama benım evım degıl ayol. tuvalete gıtmek bıle utana sıkıla hanı. eşim bir kaç kere beni hadi biz bi hava alalım yada biz dizi izlicez diye yatak oadsına erken gitmemizi saglıyor düşününce kırk yılda bir kalıyoruz ve 1 gece 2 gun dıyım
Kendisi düşünecekti bazı şeyleri. Ben kasarak yaşadığım bir hayat istemiyorum. Yani anlamıyorum kendisi nasıl benimle komuşmadan, sürekli anne babasıyla rahat etti onca zaman? Bunu ben mi söylemeliyim? İnsan karısıyla vakit geçirmek istemwz mi?
Ülkemizde, bir erkeğe ait olan sorumluluğun(askerlik) yarısını da bir şekilde sen üstlenmişsin ve buna rağmen hallettiğiniz günde alnından öpmesi yerine(kendi değimiyle hayatında ki en önemli 3 sorunun birini hallettiniz beraber) sana davranışları(pasta olayı), sonrasında bir yatak iki eşya için maddiyatı bahane etme... Daral geldi, neden bu kadar ödün?Krediyi o çekti ama ortak ödüyoruz...
Çok güzel bir yorum getirmişsiniz amaÜlkemizde, bir erkeğe ait olan sorumluluğun(askerlik) yarısını da bir şekilde sen üstlenmişsin ve buna rağmen hallettiğiniz günde alnından öpmesi yerine(kendi değimiyle hayatında ki en önemli 3 sorunun birini hallettiniz beraber) sana davranışları(pasta olayı), sonrasında bir yatak iki eşya için maddiyatı bahane etme... Daral geldi, neden bu kadar ödün?
Ülkemizde, bir erkeğe ait olan sorumluluğun(askerlik) yarısını da bir şekilde sen üstlenmişsin ve buna rağmen hallettiğiniz günde alnından öpmesi yerine(kendi değimiyle hayatında ki en önemli 3 sorunun birini hallettiniz beraber) sana davranışları(pasta olayı), sonrasında bir yatak iki eşya için maddiyatı bahane etme... Daral geldi, neden bu kadar ödün?
Teşekkürler. İşte çok fazla ödün verince kerameti kendilerinde sanıyorlar, karşılarındaki kişinin iyi niyetle lütufta bulunduğu anlamıyorlar malesef. Bir süre sonrada görevinmiş gibi algılayıp davranıyorlar. Onun için baştan ölçülü davranmak gerek ödün konusunda da yoksa tepeye çıkıveriyorlar, her şeyin fazlası zarar...Çok güzel bir yorum getirmişsiniz ama
erkekler bilemiyorum ne desem
Peki baştan olan olmuş, şimdi napmalı? yani bende şahsen pek altan alıcıyımdır cevreme karsı ama? bu gidişe dur denemez mi?Teşekkürler. İşte çok fazla ödün verince kerameti kendilerinde sanıyorlar, karşılarındaki kişinin iyi niyetle lütufta bulunduğu anlamıyorlar malesef. Bir süre sonrada görevinmiş gibi algılayıp davranıyorlar. Onun için baştan ölçülü davranmak gerek ödün konusunda da yoksa tepeye çıkıveriyorlar, her şeyin fazlası zarar...
Ben de okudıkça sinirleyorum hala anlamamışsın diyebiliyor. Ben eşyalara göre ev aradıklarını bilmiyordum çünkü sürekli o eve baktık bir odası kötü, şuna baktık kullanışsız falan dedi. En son bunu bulmuşlar, bana fotoğraf dahi atmadan tamam anlaştık emlakçıyla yazdı ve sonrasında olaylar gelişti işte. Onlar evi tutarken zaten eşim direk küçük odaya geçmiş tek kişi olduğundan. ailesi de büyük odaya. Eşyaları tam yerleştirmeden nişan için geldiler. O arada herkes kendi derdinde tabi...Sorulmadan odaları halletmişler, kocaman insan hepsi ben mi diyecektim neden böyle yaptınız diye? Sonrasında annesi odayı değiştirelim dedi ama eşim benden önce susturmuş, siz oraya sığmazsınız demiş. E ben de madem öyle almıyoruz yatak odası dedim ve ailemi de susturdum. Tabi ailemin köpürdüğğnden haberi yok. Ben uzak tuttum çünkü bıraksam annem canlarına okur.Okudukca çok sinirleniyorum
sinirlendikçe kendimi tutuyorum.
Ne münasebet anam babam siz catı katı filanmı aldınız oyle dusunmeye basladım, hayır öyle bile olsa . yatak odası almama sebebi küçük odaya yerleşmeniz. bunu nasıl kabul eder nasıl sormaz yahu. Siz kendinize göre ömürlük yatak odanızı alacaktınız büyük odaya gececektiniz.
biraz fazla beklentisi yokmu? yada nedir cocukmu var karşısında?Konunun sonu malesef g ene parasızlık evkurda filan taksıtle satıyorlar halbuki hani öldüm bittim desen.
Motorsiklet almasına ise hiç bişey söylemiyorum gül gibi kızı bulmuş,resetleyip duruyor başka bişey değil.
Keşke ev alacağına çadır kursaymış, hem o kadar para boşa gitmezmiş, sonuçta o ev yuva olacaktı, ne biz olma bilinci, ne huzur var ne mutluluk, ne anlamı kalmış, (o da bunu hala anlamamazlıktan geliyor)?Maddiyatı bahane edemez aslında o kadar da yokluk içinde değiliz. Alırdık bir şeyLer. Kendisi nasıl benden izinsiz altın bozdurup motosiklet aldıysa yine bozdurur o fiyata yatak odası alırdık. Bahanesi tam maddiyat değil kendince sıralıyor şu şekilde:
Yataktan kastın nedir ya? 2bin lira verip yeni bir yatak tabii ki de alabilirdik. Sen o yatağın altında şu an ki yatağımızın altında bulunan suntadan başka birşey olacağını mı düşünüyorsun? Üstelik aldığın o yatak biz büyük odaya geçince tekrardan değişecek. Çünkü alacağımız ya da yaptıracağımız dolaplara uymayacaktı. Boşuna para gitmesini önlemek için böyle bir fikir attım. Bir diğer mevzu da benim bazamın iç yüksekliği. İçinde bir sürü koli yer alıyordu ve yeni bazaların yüksekliği maksimim 30 cm yani hiç bir işimize yaramayacak bir şeye dünya kadar para vermek büyük saçmalık olacaktı ama anlatamadım, hala da anlamamışsın. olacaktı ama anlatamadım, hala da anlamamışsın.
Sen benim için herşeyden öncesin. Eşyaların boyutlarına göre bu evi tercih ettik. 1 - 2 sene ailemin eşyaları ile yaşayıp, sonrasında kendi düzenimizi kuracaktık. Fakat annemlerin evi daha başlamadı. Bunu bilemezdik. Burda benim bir hatam yok. Biz en başta ev ararken hep annemlerin eşyalarına göre aradık biliyorsun. O zaman tepkini koyabilirdin. Biz kendi evimizi döşeyelim, annenlerin eşyaları da depoya koyalım o zaman şeklinde konuşsaydık keşke. Gerçi bu sefer de bu eşyaları alacak ne paramız vardı, ne de iletişimimiz.
Kolay kolay dolduruşa gelmem zaten:)Kadına has mı? bu fedakarlık etme...
Neden erkeklerde fedakarlık etmezki...
Koalina eşin her konuda kusura bakmasın ama saçmalıyor...
Yeni evlisiniz siz ya... Huraaaaa herkesin olduğu bir kutlamada neyin nesi...
1-2hafta önce eşimin dogum günüydü. İşten cıktı eve gelicek. Dedim gelme. Arkadaşına falan git otur ben seni cagırırım.
Hazırlıgımı yemegimi vs. yaptım hadi gel dedim.
Kayınvalidemle otursa idim. Hangisini yapardım. Hiçbirini içimden gelmezdi.
Ve bu yıllar gecsede içimde ukde olarak kalıcaktı. Çünkü ilk dogum günün. Başbaşa. Bize ait bi evde...
Bunlar gerçekten önemli şeyler. Kücükde olsa.
Yatak odası olayınada gelince...
Bi çok firmada cokda uyguna yatak odası var...
2-3milyar verirdiniz dolabına kadar sizin olurdu. İstedigin olurdu. Yıllar gecsede cok daha pahalı yatak odası alsan ilkin yerini tutmucaktır gözünde.
İlklerin yeri başka... Ama eşin bunun görmemekte cok diretiyor...
Askerliğini kutlamak için tüm sülaleyede gerek yok...
Sen hamile kalınca hiç düşünemiyorum....Tüm türkiye sizde toplansın o vakit...
Önce seninle vakit gecirip kutlama yapmayı ögrenmeli... Daha sonra aileler...
4 duvar neden var...
Sabrınada maşallah diyorum. Gerçekten önünde egilmek gerek.
Hangi kadın yapar bunu bu zamanda.(seni doldurmak öfkeni attırmak için demiyorum.)
3 günün Kaldı. Aileninde yanından cıkıp başka bi yere gidip tek başına kafanımı dinlesen acaba.
Ama 5 yıldızlı falan otele git... Vur paranın dibine dibine...
Ortada saçmalık olacak bir şey yok. Biz zaten mobilyaları yaptıracağız ve ben beyaz istiyorum. Beyaz bir baza alınca değiştirmeye ne gerek vardı? Bunu da söyledim ama sallamadı. Kendisi de çok memnun değilmiş. Ne hayallerle aldıkları şeyler kolilerdeymiş. Bahsettiği şeyler de model araba. Belki 300 tane belki daha fazla. E benim kitaplarım ve bazı eşyalarım kolilerde hala?Keşke ev alacağına çadır kursaymış, hem o kadar para boşa gitmezmiş, sonuçta o ev yuva olacaktı, ne biz olma bilinci, ne huzur var ne mutluluk, ne anlamı kalmış, (o da bunu hala anlamamazlıktan geliyor)?
(dünya kadar para vermek büyük saçmalık olacaktı ama anlatamadım, hala da anlamamışsın.)
Bir de diğer msj. da eşya alırdık ama maddiyatımız buna yetecek mi ki? gibi bir ifadesi vardı.
Habersiz ortak paradan, motorsiklet olayına da pes artık diyorum...
Arkadaşım, bir silkin, toparlan kendine gel lütfen.
Hayır demeyi öğrenecek, verdiği ödünleri minimuma düşürecek, sinir olduğu yerde direk tepkisini koyacak: o alınır bu darılır diye diye mış-muş gibi bir hayat yaşıyor, erteliyor ama ertelediği beklenen gün belirsiz ve belirsizlik bu yaşadıklarıyla birlikte daha da örseleyerek tüketir, gerçek hayatını yaşacayak ve gerçek duygusunu yansıtacak.Peki baştan olan olmuş, şimdi napmalı? yani bende şahsen pek altan alıcıyımdır cevreme karsı ama? bu gidişe dur denemez mi?
Ve fedakarlık bekliyor senden hala bencilce...Kolay kolay dolduruşa gelmem zaten:)
Ben de böyle düşünüyorum ve kendisine de dün artık kutlamalarda yer almayacağımı söyledim. Zaten bana sorulmadan planlar yapılıyor, bizim bir planımız var mı sorulmuyor ben bir de hazırlık için kendimi yorup hizmetçi muamelesi göremem dedim. Kendisi de özel günlerde sevdikleriyle olmak istediğini söyledi. E ben de o zaman özel günlerde ailemn yanına gelirim dedim. Sürekli onun sülalesiyle olacak değilim her günde. Dün de konuştuk ama içim soğumadı, yine saçma cevaplar verdi daha çok sinirlenip engelledim.
Yatak-Baza neden bu kadar cok büyük bi parcaymış gibi algılanılıyorki...Ortada saçmalık olacak bir şey yok. Biz zaten mobilyaları yaptıracağız ve ben beyaz istiyorum. Beyaz bir baza alınca değiştirmeye ne gerek vardı? Bunu da söyledim ama sallamadı. Kendisi de çok memnun değilmiş. Ne hayallerle aldıkları şeyler kolilerdeymiş. Bahsettiği şeyler de model araba. Belki 300 tane belki daha fazla. E benim kitaplarım ve bazı eşyalarım kolilerde hala?
Parantez içinde ki "saçmalıklı" kısım eşinin sözlerinden alıntı idi ben yazdım zannetme sakın.Ortada saçmalık olacak bir şey yok. Biz zaten mobilyaları yaptıracağız ve ben beyaz istiyorum. Beyaz bir baza alınca değiştirmeye ne gerek vardı? Bunu da söyledim ama sallamadı. Kendisi de çok memnun değilmiş. Ne hayallerle aldıkları şeyler kolilerdeymiş. Bahsettiği şeyler de model araba. Belki 300 tane belki daha fazla. E benim kitaplarım ve bazı eşyalarım kolilerde hala?