- 24 Ekim 2017
- 378
- 188
-
- Konu Sahibi French Oje
Ama küçük kız daha olgun davranmış gibi geldi bana.Konuyu okuyunca bi gülümsedim kusura bakmayın.
13 yaşında çocukla kocaman genç bir kadının birlikte doğum günü kutlaması nasıl bir kafanın ürünüdür ya
Amacınız hep beraber olmaksa bu sinir neden ?
Açıkçası bana çok anlamsız geldi yazdığınız.Küçücük çocukla benimki demişsiniz de,parti falan mı veriyorsunuz çocukların giremeyeceği bir ortamda falan ? Hayır.Eee ? Doğum günü doğum günüdür işte.Hep birlikte iyi ki doğdun deyip geçecekler,neyi bu kadar büyüttünüz ?
Ama küçük kız daha olgun davranmış gibi geldi bana.
Bunda bu kadar sinirlenecek, bagiracak ne var hic anlayamadim acikcasi. Uygun bir dille hayir cevabini vermeniz zaten yeterli olmus, kadin uzatmamis etmemis. Bir fikir sunmus, art niyetli oldugunu asla sanmiyorum. Ki anneniz de zaten gitmeyecegim demis. Empati yapiyorum; ben senin yerinde olsam asla sinirlenmem, kizmam, kirilmam. Sinirden cildiracak bir durum hele asla yok. Cok cocukca..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Benim doğum günüm onun umrunda değil amacı annemi oraya götürtmek sadece bu bana yapılan saygısızlıktır eğer doğum günüm yarın değil de başka bir zaman olsaydı hiç arayıpta çağırmazdı bile onun derdi teyzemiz yanımızda olsun. Çok istiyorlarsa kendileri gelsin benim bir ailem, planım falan yok mu. Anneme kızgınlığım orada larennin bunu kabul edeceğini sanmıyorum bir dahakine artık falan diyebilirdi. Kızın bana dediğine göre de annem ona demiş ikisininkini bir kutlayalım diye de kız nasıl olur acaba diye düşünüp beni aramış... hangisi doğru hangisi yanlış. Sinirlendiğim nokta senin doğum günün ve planların çok önemli değil bizimki daha önemli gel burda kutla denilir gibi olması... saygı gösterip ailecek kutlayacaklar demekki demesi gerekirdi
Pasta keserken gülümse, yeni yaşın icin bir dilek tut ve mumları üfle..Nasıl bir tavrın olacak Allah aşkına? Olmaz demişsin, anne de gitmiyormus, doğum günün sizin evde kutlanacakmis istediğin gibi. Sorun ne anlamadım?
Siz davet ettiniz mi ?
Kadın size ''nasıl kabul etmezsin ya'' falan dememiş ki.Sormuş zaten gelir misin diye.Planın yoksa gel demektir bu.Siz de reddetmişsiniz.Kadın kafanızın içini okuyamaz ki planınız var mı yok mu.
Abartıyorsunuz.
Aynen öyle çocuk daha akıllı valla
Aklıma gelmedi o şaşkınlıkla daha sonra anneme söyledim konuştuğumuzda ama saçmalık değil mi
Tamam işte.Sormamışsınız.Kadın nasıl gelsin bir kere istese gelir diyorsunuz da ?
Siz bence kadına sinir olduğunuz için her yaptığı batıyor.Yoksa bunda ''nasıl der ya'' denilecek bir şey yok.Çağırmış reddetmişsiniz.Çağırması da anormal değil.Hep birlikte olalım demiş,siz de yok demişsiniz bir şey de dememiş üstüne.
Tamam olabilir öncesini bilmiyoruz ama şu durumda zaten onu reddederek annenizi de göndermeyerek tepkinizi vermişsiniz. Yarın doğum gününüz için can sıkacak bir şey kalmamış yani. Ben de olsam eğer arada husumet varsa ne münasebet onun evinde onun çocuğuyla kutluyorum diye düşünürdüm belki ama bu kadar kendimi yiyip bitirmezdim. Size gelecek misafirlerden eksilip oraya gidecek olanlar falan mı var yoksa?Sorun bunun teklif edilebilmesi bu yüzü annemden bulabilmesi daha çok sıralarım buraya bu kadının nasıl olduğunu neler dediğini yaptığını öncelerini bilmediğiniz için garipsediniz anlıyorum