Sinir hastası

Var yıllarca arkadaşlık ettiği iki kişi var. Biri artık az görüşüyor onunla farkındayım çünkü o da rahatsız oluyor agrasifliginden. Diğeri de diyor çok sinirli eskiden böyle degildi diye. Ne derdi var diyorum ama bilmediğim bir şey söylemiyor

yararli olmaz ama en azindan o kisiyi bi tedavi icin ikna eder ve bunu yapabilicek kisi bence esi oldugunu düsünüyorum ve ailesine esine cocuguna önem veriyorsa zaten bi sekilde ikna olur "sen hastasin tedavi olmalisin" seklinde bi konusma degilde.. ne biliyim.. mesela ilkönce güzel vakit gecirip tek esiyle birlikte mesela bi kac günlügüne biyeri giderler dertlesirler, biseyleri düzeltelim birlikte pskoloja gidelim bana da iyi gelir seklinde yani onunda yaninda biri oldugu zaman bence gider öbür türlü hem inat yapar hem delimiyim ben tribine girer..altan altan haledilmeli bu konu kendini baski altindan hissetmeden

Allah yardimciniz oksun cozum ne bilemedim .esi ya tedavi olacaksin ya da bosanacagiz dese siz de cocugun bu durumda sende kalmayabilir diye korkutsaniz ise yarar mi acaba.yoksa iyice mi artar bu durum bilemedim

chiLL Canım bi yakınımız bu haldeydi. siniri artık kendisine de zarar veriyordu. doktora gitmeyi kabul etmedi, başka bişey için sanırım nörolojiye gittiğinde eşi rica etmiş doktor sakinleştirici yazmış adam ilacı kullanmadı. en sonunda bi psikiyatriste gidildi. damla şeklinde ilaç verdi doktor. şimdi gizlice adamın yemeklerine damlatıyorlar. yani çok doğru bişey değil belki ama sinir insanın kendi bedenine de zarar veriyor. belki ilk etapta böyle başlayıp biraz sakinleşince kendisinin gidip tedavi Olmasını sağlayabilirsiniz..

Bir kadın kolay kolay bu hale gelmez onu kocası kayınvaldesi yaşadıkları delirtmiştir.
Çocuğa çok üzüldüm.Evde sürekli bağırtı çağırtı.
Annenin sakinleştirici alması lazım.
Allah korusun çocuğa ya da kendine zarar verebilir.

Eşiyle beraber gitmeyi belki kabul edebilir ederse cokta iyi olur aslında ama ikna etmek problekli gibi duruyor.

Sakinleştirici almasi da tek çözüm yolu değil burdaki en önemli etkenin çocuk olduğunu düşünerek söylüyorum ki kullanılan psikosomatik ilaçlar antidepresanlar sakinlestiriciler adına her ne diyorsak insan vücudunda bir takım degisikliklere yol açar vücut alisana kadar da kişide bitkinlik halsizlik hissi yaratır. Eğer kişi bu takım ilaçlara başlarsa birinin yanında olduğu zamanlarda çocuğa bakicak birinin olması gerekli. Herşeyden önce sadece ilaç degil terapi de kişiye büyük ölçüde fayda sağlar. Terapi sorunun kaynağının bulunup cozumlenmesinde etkilidir. İlaçlar ise kişi vücudunun tepkilerini azaltır, neden olan dusuncenin beyinden atılmasını sağlar ilaç kullamini birakilinca tekrar gün yüzüne çıkar. Hem ilaç hem psikoterapi nin aynı anda goturulmesi gereklidir bence

evlenmeden once nasıldı pekı??
bu sınırı herkese karsı mı bellı kısıleremı??
ben gayet sakın bırıyım mesela,ama esımle tanıstıktan sonra onunla yasadıgım kavgalar vs sonucu ona karsı ınanılmaz tahammülsüz oldum ve tartışma anında psıkolojık şiddet ve çenesi işin içine girince bende tanınmaz hale gelebılıyorum..
sonra sen cok sınırlısın senı kameraya cekıcem falan dıyo ama,ee arkadas ben o hale kendı kendıme gelmıyorumki..
:)tabı bendekı durum eşime karşı normal hayatta sıkıntı yok:)

Bence biri o haldeyken kaydetsin görüntüsünü. Kendisini sakinleşip gördüğünde karar verecektir

Oldum olası biraz sinirliydi ama tahammül edilemeyecek gibi değil. Git gide arttı son zamanlarda insanları kendinden kaciracak hale geldi.

Sizinki normal evet bende eşimle kavga ederken çok fazla sinirli olabiliyorum

İnşallah canım . Kendisine de yazık ediyor etrafindakilere de
dediğin gibi bir damla hiç duymadım öyle bir şey varsa onun için uygunsa çok iyi olur

Onlar konuşsa doktor için ikna etse

en iyisi onun bu bagırıp cagırıp kendını kaybettıgı anlarının vıdeosunu cekıp sakınken ona ızletmenız... ve bak halını gor bana ıtıraf etme, bana bır şey soyleme ama şu bebegının hatrına kendı ıcınden objektıf bı muhasebe yap kararını kendın ver deyın ve sessızce yanından uzaklaşın kendı kendıyle ve o vıdeoyla başbaşa kalsın tekrar tekrar ızleyecektır ve her ızedıgınde o bagırırken kah sabreden eşine kah korkan cocuguna odaklanacaktır...

Bence isin detayini arastr onu bu duruma sokan bir sebep olmustur dusunki evladinin gozyasini fark etmeyecek kadar aklini alabora eden sebebi bul ve onun acisindan o olaya bakarak halledeblrsn

Bence nefes terapisi gibi birşeye gitsin madem doktora gitmek istemiyor yazık çocuğu elinde mundar olacak.
Dediğiniz gibi böyle tipler asla sorunun kaynağını kendisinde görmez en doğrusunu onlar bilir başkaları hatalidir kusurludur valla allah size sabır versin sakinlesmesi çok zor ama nefes Terapisi ile kontrol altına alınabilir bir akrabam da böyleydi terapisin çok faydasını gördü.

Aranıza mesafe koymanız ve neden mesafe koyduğunuzu da ona sakince söylememiz gerekiyo. Eğer kızabileceği,aşağılayıp yerden yere vurabileceği ve utanmadan bağır çağır kavga edebileceği kimsesi kalmazsa kesinlikle o da doktora gitmek isteyecektir. Ama sakın ha yumuşayıp,acıyıp, herkese olur bu deyip yumuşamayın. Doktorsuz düzelmiyolar malesef. Şimdiden kolay gelsin sizlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…