• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir hastası

Amcamın kızı aynı ablanız gibiydi.zaten ilaç kullanıyodu hamile kalınca bıraktı.sonra çocuğu emziediği için içmedi.herkesle kavga ediyodu.eşiyle sürekli kavga ediyodu.doktora gitmek istemiyodu.beni uyutmuş hep o ilaçlar diyodu.ama biz zorla ikna etti.şükür şimdi başladı ilaca bayadır içiyo.düzeldi eskisi gibi.ama eşinden boşandı.sizde bi yolunu bulup ikna edin.yokmu sevdiği arkadaşı filan.

Var yıllarca arkadaşlık ettiği iki kişi var. Biri artık az görüşüyor onunla farkındayım çünkü o da rahatsız oluyor agrasifliginden. Diğeri de diyor çok sinirli eskiden böyle degildi diye. Ne derdi var diyorum ama bilmediğim bir şey söylemiyor

allah gercekten sabır versın. suan 1 ıle 10 arasında bır puan verırsek sınır ve öfke durumuna mesela 6 dersek su asamada ufak tefek zararlarla gıder ama bu daha sonra artıcak ve sıddet ıle cozmeye calısıcak aıle bıreylerı ıdare etse bıle dısarıdan bırı ıle kavga ettıgınde durum kotu sonuclanabılır. kendıne de zarar verıyormus. cok özel degıl ıse bır anda bu kadar degısmesının nedenı nedır acaba tetıkleyen ne oldu acaba

kesınlıkle cocuk en onemlı varlık burada cocuk bır hata yaptıgı zaman cocuga zarar verebılır. o yasadıgı anın acısıını bı yerden ılla cıkarır. uzman olmayan bırının konusmasıda cok yararlı olmaz dıye dusunuyorum cunku kafasında olan dusunceye ınanmakta ısrarlı kımseyı dınlemez

yararli olmaz ama en azindan o kisiyi bi tedavi icin ikna eder ve bunu yapabilicek kisi bence esi oldugunu düsünüyorum ve ailesine esine cocuguna önem veriyorsa zaten bi sekilde ikna olur "sen hastasin tedavi olmalisin" seklinde bi konusma degilde.. ne biliyim.. mesela ilkönce güzel vakit gecirip tek esiyle birlikte mesela bi kac günlügüne biyeri giderler dertlesirler, biseyleri düzeltelim birlikte pskoloja gidelim bana da iyi gelir seklinde yani onunda yaninda biri oldugu zaman bence gider öbür türlü hem inat yapar hem delimiyim ben tribine girer..altan altan haledilmeli bu konu kendini baski altindan hissetmeden

Allah yardimciniz oksun cozum ne bilemedim .esi ya tedavi olacaksin ya da bosanacagiz dese siz de cocugun bu durumda sende kalmayabilir diye korkutsaniz ise yarar mi acaba.yoksa iyice mi artar bu durum bilemedim

chiLL chiLL Canım bi yakınımız bu haldeydi. siniri artık kendisine de zarar veriyordu. doktora gitmeyi kabul etmedi, başka bişey için sanırım nörolojiye gittiğinde eşi rica etmiş doktor sakinleştirici yazmış adam ilacı kullanmadı. en sonunda bi psikiyatriste gidildi. damla şeklinde ilaç verdi doktor. şimdi gizlice adamın yemeklerine damlatıyorlar. yani çok doğru bişey değil belki ama sinir insanın kendi bedenine de zarar veriyor. belki ilk etapta böyle başlayıp biraz sakinleşince kendisinin gidip tedavi Olmasını sağlayabilirsiniz..

Bir kadın kolay kolay bu hale gelmez onu kocası kayınvaldesi yaşadıkları delirtmiştir.
Çocuğa çok üzüldüm.Evde sürekli bağırtı çağırtı.
Annenin sakinleştirici alması lazım.
Allah korusun çocuğa ya da kendine zarar verebilir.

yararli olmaz ama en azindan o kisiyi bi tedavi icin ikna eder ve bunu yapabilicek kisi bence esi oldugunu düsünüyorum ve ailesine esine cocuguna önem veriyorsa zaten bi sekilde ikna olur "sen hastasin tedavi olmalisin" seklinde bi konusma degilde.. ne biliyim.. mesela ilkönce güzel vakit gecirip tek esiyle birlikte mesela bi kac günlügüne biyeri giderler dertlesirler, biseyleri düzeltelim birlikte pskoloja gidelim bana da iyi gelir seklinde yani onunda yaninda biri oldugu zaman bence gider öbür türlü hem inat yapar hem delimiyim ben tribine girer..altan altan haledilmeli bu konu kendini baski altindan hissetmeden
Eşiyle beraber gitmeyi belki kabul edebilir ederse cokta iyi olur aslında ama ikna etmek problekli gibi duruyor.

Sakinleştirici almasi da tek çözüm yolu değil burdaki en önemli etkenin çocuk olduğunu düşünerek söylüyorum ki kullanılan psikosomatik ilaçlar antidepresanlar sakinlestiriciler adına her ne diyorsak insan vücudunda bir takım degisikliklere yol açar vücut alisana kadar da kişide bitkinlik halsizlik hissi yaratır. Eğer kişi bu takım ilaçlara başlarsa birinin yanında olduğu zamanlarda çocuğa bakicak birinin olması gerekli. Herşeyden önce sadece ilaç degil terapi de kişiye büyük ölçüde fayda sağlar. Terapi sorunun kaynağının bulunup cozumlenmesinde etkilidir. İlaçlar ise kişi vücudunun tepkilerini azaltır, neden olan dusuncenin beyinden atılmasını sağlar ilaç kullamini birakilinca tekrar gün yüzüne çıkar. Hem ilaç hem psikoterapi nin aynı anda goturulmesi gereklidir bence

evlenmeden once nasıldı pekı??
bu sınırı herkese karsı mı bellı kısıleremı??
ben gayet sakın bırıyım mesela,ama esımle tanıstıktan sonra onunla yasadıgım kavgalar vs sonucu ona karsı ınanılmaz tahammülsüz oldum ve tartışma anında psıkolojık şiddet ve çenesi işin içine girince bende tanınmaz hale gelebılıyorum..
sonra sen cok sınırlısın senı kameraya cekıcem falan dıyo ama,ee arkadas ben o hale kendı kendıme gelmıyorumki..
:)tabı bendekı durum eşime karşı normal hayatta sıkıntı yok:)

Çok daraldım sizinle biraz dertleşmek istedim.

27 yaşındayım kız kardeşim 29 yaşında. 2.5 yillik evli.
17 aylik çocuğu var. Kocasi ile severek evlendi. Son yıllarda çok sağlık problemleri ve onda hasar bırakacak üzücü olaylar yaşadı.
Eskiden de sinirli yapıya sahipti ama bu kadar değil. Artık resmen sinir hastasi. Herkesle kavga ediyor. Ailesi eşi kayinvalivesi kolu komşu kim varsa.
O sıkıntılı dönemlerinde sinir ilaçları kullanıyordu psikolojik tedavi görüyordu. Hamilelikte bu ilaçları bıraktı bi süre sonra da doktora gitmeyi bıraktı.
Özellikle son 6 7 aydır resmen sinir hastasi gibi hareketler ediyor. Kardeşim değil arkadaşım falan olsa irtibatı koparirdim ama çocuğu da var biri ile kavga ederken kucağında çocuk ile bağırıp çağırıyor çocuk agliyor korkudan o bunun farkına bile varmiyor.
Tekrar doktora git dedim uygun bir dille . Gidip ne yapıcam bir ise yaramıyor beni böyle yapan insanlar vs. Hani genelde psikoloğa gitmemek için insanlar ben deli değilim sadece haksızlığa gelemiyorum falan derler ya aynı o şekilde.
Eşi ve kayinvalidesi ile sürekli kavga ediyor. Kv si annemi arayip konuşun tedavi olsun demiş bu kadar sinir normal değil. Annem konuşuyor kendisi de tansiyon hastası. Annemi kırıyor annemle kavgalar ediyor annem dilalti ilaçları ile kendine zor geliyor.
Ailemizde bir psikolog var . Onunla gorusturuyoruz inceden ona işlesin diye ama bir sonuç yok. O kişi de kendi istemedigi sürece benim ona yaklaşımım kısıtlı diyor. Haklı da. Neyse çok uzatmayayim kocası ile konuştum o da diyor ki; çocuğumu kötü etkiliyor ben konuştum sizde konuşun doktora gitsin kendini düzeltsin yoksa bu yuva yıkılır. O da haklı ben bile katlanamiyorum artık adam nasıl katlansin.
kavga ederken üstüme üstüme yürüyor elimden bir kaza çıkmasın diye karı gibi kendimi odaya kapatıyorum. Kavga ederken çocuk korkudan ağlıyor sus diyorum susmuyor.

Geçenlerde benimle kavga etti. Avazi çıktığı kadar bağırdı. Çocugu korktu ağladı. Ver bana çocuğu diyorum vermiyor. Sus diyorum susmuyor. Bi süre sonra sakinleşti çocuğa ne oldu neden ağlıyorsun diyor. Bagirdigin için korktu diyorum Hayır ondan değil bir yerini falan vurdu heralde diyor. O an ne kadar korkutucu bir halde olduğunu anlayamıyorum. Çocuğa yazık ediyor.

Annem diyor ki; ben artık onunla konuşmak istemiyorum bir sonuçta alamıyorum sen konuş gitsin tedavi olsun. Yoksa yuvası da yıkılacak bunun farkına varsın.
Ben ne diyeyim Allah aşkına söylüyorum beni dinlemiyor bir de böyle diyorum diye iyice bana satasiyor.
Arayıp duruyor konuştun mu konuş konuş. .
Ne yapayım yani kaç yaşına gelmiş kolundan tutup zorla doktora mi götüreceğim kocası goturememis ben nasıl gotureyim. .
Bence biri o haldeyken kaydetsin görüntüsünü. Kendisini sakinleşip gördüğünde karar verecektir

evlenmeden once nasıldı pekı??
bu sınırı herkese karsı mı bellı kısıleremı??
ben gayet sakın bırıyım mesela,ama esımle tanıstıktan sonra onunla yasadıgım kavgalar vs sonucu ona karsı ınanılmaz tahammülsüz oldum ve tartışma anında psıkolojık şiddet ve çenesi işin içine girince bende tanınmaz hale gelebılıyorum..
sonra sen cok sınırlısın senı kameraya cekıcem falan dıyo ama,ee arkadas ben o hale kendı kendıme gelmıyorumki..
:)tabı bendekı durum eşime karşı normal hayatta sıkıntı yok:)

Oldum olası biraz sinirliydi ama tahammül edilemeyecek gibi değil. Git gide arttı son zamanlarda insanları kendinden kaciracak hale geldi.

Sizinki normal evet bende eşimle kavga ederken çok fazla sinirli olabiliyorum

chiLL chiLL Canım bi yakınımız bu haldeydi. siniri artık kendisine de zarar veriyordu. doktora gitmeyi kabul etmedi, başka bişey için sanırım nörolojiye gittiğinde eşi rica etmiş doktor sakinleştirici yazmış adam ilacı kullanmadı. en sonunda bi psikiyatriste gidildi. damla şeklinde ilaç verdi doktor. şimdi gizlice adamın yemeklerine damlatıyorlar. yani çok doğru bişey değil belki ama sinir insanın kendi bedenine de zarar veriyor. belki ilk etapta böyle başlayıp biraz sakinleşince kendisinin gidip tedavi Olmasını sağlayabilirsiniz..

İnşallah canım . Kendisine de yazık ediyor etrafindakilere de
dediğin gibi bir damla hiç duymadım öyle bir şey varsa onun için uygunsa çok iyi olur

Var yıllarca arkadaşlık ettiği iki kişi var. Biri artık az görüşüyor onunla farkındayım çünkü o da rahatsız oluyor agrasifliginden. Diğeri de diyor çok sinirli eskiden böyle degildi diye. Ne derdi var diyorum ama bilmediğim bir şey söylemiyor
Onlar konuşsa doktor için ikna etse

en iyisi onun bu bagırıp cagırıp kendını kaybettıgı anlarının vıdeosunu cekıp sakınken ona ızletmenız... ve bak halını gor bana ıtıraf etme, bana bır şey soyleme ama şu bebegının hatrına kendı ıcınden objektıf bı muhasebe yap kararını kendın ver deyın ve sessızce yanından uzaklaşın kendı kendıyle ve o vıdeoyla başbaşa kalsın tekrar tekrar ızleyecektır ve her ızedıgınde o bagırırken kah sabreden eşine kah korkan cocuguna odaklanacaktır...

Bence isin detayini arastr onu bu duruma sokan bir sebep olmustur dusunki evladinin gozyasini fark etmeyecek kadar aklini alabora eden sebebi bul ve onun acisindan o olaya bakarak halledeblrsn

Bence nefes terapisi gibi birşeye gitsin madem doktora gitmek istemiyor yazık çocuğu elinde mundar olacak.
Dediğiniz gibi böyle tipler asla sorunun kaynağını kendisinde görmez en doğrusunu onlar bilir başkaları hatalidir kusurludur valla allah size sabır versin sakinlesmesi çok zor ama nefes Terapisi ile kontrol altına alınabilir bir akrabam da böyleydi terapisin çok faydasını gördü.

Çok daraldım sizinle biraz dertleşmek istedim.

27 yaşındayım kız kardeşim 29 yaşında. 2.5 yillik evli.
17 aylik çocuğu var. Kocasi ile severek evlendi. Son yıllarda çok sağlık problemleri ve onda hasar bırakacak üzücü olaylar yaşadı.
Eskiden de sinirli yapıya sahipti ama bu kadar değil. Artık resmen sinir hastasi. Herkesle kavga ediyor. Ailesi eşi kayinvalivesi kolu komşu kim varsa.
O sıkıntılı dönemlerinde sinir ilaçları kullanıyordu psikolojik tedavi görüyordu. Hamilelikte bu ilaçları bıraktı bi süre sonra da doktora gitmeyi bıraktı.
Özellikle son 6 7 aydır resmen sinir hastasi gibi hareketler ediyor. Kardeşim değil arkadaşım falan olsa irtibatı koparirdim ama çocuğu da var biri ile kavga ederken kucağında çocuk ile bağırıp çağırıyor çocuk agliyor korkudan o bunun farkına bile varmiyor.
Tekrar doktora git dedim uygun bir dille . Gidip ne yapıcam bir ise yaramıyor beni böyle yapan insanlar vs. Hani genelde psikoloğa gitmemek için insanlar ben deli değilim sadece haksızlığa gelemiyorum falan derler ya aynı o şekilde.
Eşi ve kayinvalidesi ile sürekli kavga ediyor. Kv si annemi arayip konuşun tedavi olsun demiş bu kadar sinir normal değil. Annem konuşuyor kendisi de tansiyon hastası. Annemi kırıyor annemle kavgalar ediyor annem dilalti ilaçları ile kendine zor geliyor.
Ailemizde bir psikolog var . Onunla gorusturuyoruz inceden ona işlesin diye ama bir sonuç yok. O kişi de kendi istemedigi sürece benim ona yaklaşımım kısıtlı diyor. Haklı da. Neyse çok uzatmayayim kocası ile konuştum o da diyor ki; çocuğumu kötü etkiliyor ben konuştum sizde konuşun doktora gitsin kendini düzeltsin yoksa bu yuva yıkılır. O da haklı ben bile katlanamiyorum artık adam nasıl katlansin.
kavga ederken üstüme üstüme yürüyor elimden bir kaza çıkmasın diye karı gibi kendimi odaya kapatıyorum. Kavga ederken çocuk korkudan ağlıyor sus diyorum susmuyor.

Geçenlerde benimle kavga etti. Avazi çıktığı kadar bağırdı. Çocugu korktu ağladı. Ver bana çocuğu diyorum vermiyor. Sus diyorum susmuyor. Bi süre sonra sakinleşti çocuğa ne oldu neden ağlıyorsun diyor. Bagirdigin için korktu diyorum Hayır ondan değil bir yerini falan vurdu heralde diyor. O an ne kadar korkutucu bir halde olduğunu anlayamıyorum. Çocuğa yazık ediyor.

Annem diyor ki; ben artık onunla konuşmak istemiyorum bir sonuçta alamıyorum sen konuş gitsin tedavi olsun. Yoksa yuvası da yıkılacak bunun farkına varsın.
Ben ne diyeyim Allah aşkına söylüyorum beni dinlemiyor bir de böyle diyorum diye iyice bana satasiyor.
Arayıp duruyor konuştun mu konuş konuş. .
Ne yapayım yani kaç yaşına gelmiş kolundan tutup zorla doktora mi götüreceğim kocası goturememis ben nasıl gotureyim. .
Aranıza mesafe koymanız ve neden mesafe koyduğunuzu da ona sakince söylememiz gerekiyo. Eğer kızabileceği,aşağılayıp yerden yere vurabileceği ve utanmadan bağır çağır kavga edebileceği kimsesi kalmazsa kesinlikle o da doktora gitmek isteyecektir. Ama sakın ha yumuşayıp,acıyıp, herkese olur bu deyip yumuşamayın. Doktorsuz düzelmiyolar malesef. Şimdiden kolay gelsin sizlere.

Back