• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir hastası

Allah yardımcınız olsun. Eşi daha fazla dayanamayacak belli, eğer ki o da eşini kavga esnasında kameraya filan almayı akıl ederse mahkemede delil olarak kullanıp çocuğun velayetini ve hatta uzaklaştırma bile alabilir.
Ablanız freni boşalmış kamyon gibi, ailede dinlediği fikrine önem verdiği kimse yok mu? Belki o ikna eder.

Yok Konu onun sinir hali ise hep tartışma çıkarıyor. Sinirlendim ama neden sinirlendim çünkü böyle yaptılar söyle yaptılar diye savunmaya geçiyor

Her evliliğin içinde neler gizli bilemezsiniz canım.

Benim ailem eşime bayılır.
Çok iyidir, ondan kötü hiç bir iş beklemem derler biliyor musun?

Ama bilmiyorlar işte..
1 yıldır yaşadığımı sadece ben biliyorum.

Anlatmiyor o zaman. Bana eşi ile anlattığı sorunları hep eşini dolaylı yoldan ilgilendiren şeyler.
Birebir adamın yaptığı bir şey yok

Anlatmiyor o zaman. Bana eşi ile anlattığı sorunları hep eşini dolaylı yoldan ilgilendiren şeyler.

Anlatmıyor olabilir elbette.
Belki üzülüp onun için daha çok endişelenmeyin diye.
Belki de kocasından nefret etmeyin, sonuçta onlar unutsa da aileler unutamaz diye.

Her şey olabilir de en önemlisi o kadar sinirin altında ciddi bir mutsuzluk, bir yük olmalı.

Çalışan bir bayan mı normalde?

Belki evde bebekle ilgilenmek yıprattı.
Sosyalliğe ihtiyacı var. Bir kurs, çalışma ortamı sinirlerini yatıştırabilir.
Bunların tamamını hesaplamak gerek..

Sinirlendirmemeye calisin bir sure. Normal bir insan gibi konusmayin onunla laflarinizi secerek konusun. Baktiniz sinirleniyor yok ben oyle demedim sen haklisin tabiki diyip suyuna gidin.

Biraz alttan alin. Durup dururken bu hale gelmedi ya bu kadin. Demekki artik ici almiyor en ufak bir seye patliyor.

Kendi kendine doktora gitmesini beklemeyin.

Esi bulsun guzel bir psikiyatri randevu alsin. Siz anneniz gidin yanina hadi hazirlan gidiyoruz diyin.. esi siz anneniz heo beraer gidin psikiyatriye. Tamam bir gidelim sen istemezseb daha gitmeyiz diye alttan alarak goturun. Yolda sinirlendirmemeye calisin.

Psikolojik sorunlari olan insanlarda mantikli davranislar ve adimlar bekmeniz lazim. Size hak verip ben gideyimde bir tedavi olayim demiyecektir hicbir zaman.

Şöyle bir şey oldu. Benimle kavga ettiğin de onun huyunu bildiğim için alttan aldım. Özür Diledim hemde hemen daha o çok sinirlenmemisti benimle tam 2 saat boyunca tartıştı. Misafir geldi ve onların yanında kavga etmeye devam etti. Sonra yoruldu sustu bir şey olmamış gibi davrandı bende uzatmadim 2 gün boyunca birlikteydik sonra ayrıldık kavgadan 4 gun geçti beni aradı sabah saat 10 da hala.hazmedemiyorum aklıma geliyor sana sinir oluyorum dedi. Beni sinir ettin sen birşey olmamış gibi sakin davrandin ben kudurdum. Sen çok sinsisin beni kizdirip sen bir şey yok gbi hayatına devam ediyorsun bu yüzden nefret ettim senden bu tip şeyler söyledi.

Susmak alttan almak onu daha çok kizdiriyor o onun karşısında kavga edip savasacak birini arıyor

Mukkemmel kocaya sahip kac kadin sinir hastasi olur? Bende gecmisi bir dunya sey yasadim. Hatta bircok kisinin gecmisten yaralari vardir hepimiz kafayimi siyirdik? Agresif, fevri yapida olursun bisey diyemem bende sakin yapili bir insan degilim ama bu derece hasta olma boyutuna varmak icin ciddi sebebler gerek bence anlatmadigi seyler var ablanizin. Bizimde bi eniste vardi sulalecek overdi herkes cok severdi o evliligin altindan neler ciktiii...

Anlatmıyor olabilir elbette.
Belki üzülüp onun için daha çok endişelenmeyin diye.
Belki de kocasından nefret etmeyin, sonuçta onlar unutsa da aileler unutamaz diye.

Her şey olabilir de en önemlisi o kadar sinirin altında ciddi bir mutsuzluk, bir yük olmalı.

Çalışan bir bayan mı normalde?

Belki evde bebekle ilgilenmek yıprattı.
Sosyalliğe ihtiyacı var. Bir kurs, çalışma ortamı sinirlerini yatıştırabilir.
Bunların tamamını hesaplamak gerek..

Evet çalışıyordu. Yine çalışacak çocuğun büyümesini bekliyor.
Ev hayatı evlilik çocuk hepsi etkiledi farkındayım.
Onun çocuğu başkasın da duruyor. Kv si eşinin teyzesi istediği zaman bakıyor çocuğa. Spora falan yazıl diyorum değişiklik olur gitmiyor çık gez arkadaşların ile takıl onu da çok yapmıyor. Bana gel diyorum uzaksin diyor. ( araba ile 10 dakika) ben sürekli gidiyorum annem gidiyor o kimseye gitmiyor. Çocukları alalım gel avm falan gidelim diyorum bir gelse bir daha gelmiyor. Bende artık tükendim daha ne yapabilirim bilmiyorum. .

Mukkemmel kocaya sahip kac kadin sinir hastasi olur? Bende gecmisi bir dunya sey yasadim. Hatta bircok kisinin gecmisten yaralari vardir hepimiz kafayimi siyirdik? Agresif, fevri yapida olursun bisey diyemem bende sakin yapili bir insan degilim ama bu derece hasta olma boyutuna varmak icin ciddi sebebler gerek bence anlatmadigi seyler var ablanizin. Bizimde bi eniste vardi sulalecek overdi herkes cok severdi o evliligin altindan neler ciktiii...

O bana anlamadığı sürece daha ne kadar dahil olabilirim öğrenebilirim. bize Anlatmıyor madem gider doktora anlatır rahatlar onun için doktor cazip gelmeli bu durumda doktor dertlesip içini dokecegi kişi olmalı onun için

Evet çalışıyordu. Yine çalışacak çocuğun büyümesini bekliyor.
Ev hayatı evlilik çocuk hepsi etkiledi farkındayım.
Onun çocuğu başkasın da duruyor. Kv si eşinin teyzesi istediği zaman bakıyor çocuğa. Spora falan yazıl diyorum değişiklik olur gitmiyor çık gez arkadaşların ile takıl onu da çok yapmıyor. Bana gel diyorum uzaksin diyor. ( araba ile 10 dakika) ben sürekli gidiyorum annem gidiyor o kimseye gitmiyor. Çocukları alalım gel avm falan gidelim diyorum bir gelse bir daha gelmiyor. Bende artık tükendim daha ne yapabilirim bilmiyorum. .

Ona böyle kolundan çekip sürükleyecek arkadaş lazım.
Depresyonda belli ki..

Bir iki günlük tatile falan götürseniz doğa ile iç içe..
İyi gelir belki.

Allah yardımcınız olsun.

eşi ile çok ciddi bir sorunu olsa saklar mıydı sence?
hepinizi kırıp geçiren biriymiş ablan.
herşeyi söyleyip yakıp yıkabilen biri ne saklıyor olabilir ki.?
ben içinde başka sorunlar yaşadığını düşünmüyorum şahsen.

O bana anlamadığı sürece daha ne kadar dahil olabilirim öğrenebilirim. bize Anlatmıyor madem gider doktora anlatır rahatlar onun için doktor cazip gelmeli bu durumda doktor dertlesip içini dokecegi kişi olmalı onun için

16-17 yaslarimda psikologa gitmistim hic dert anlatasim gelmedi ne yalan soyliyeyim. Simdi olsa yine gitmem. Herkese cazip gelmez yani. Keske kafasina uygun bir arkadasi olsa dert anlatmaktan ziyade tatile gitse biraz aktivite yapsa kafa dagitsa ama cocugu esi var maddi durumu bilmiyorum bunlari yapabilir mi filan. Gerci hadi bilmem kacgun boyle kafa dagitti ama evde, evliliginde buyuk bir sorun varsa cozemiyorsa yine başa sarar. Belkide bosanmasi onun hayrina olur zaten evliligini kaybedecegini anladiginda bundan korkarsa o tedaviye razi olur yok evliligini gozden cikartmissa belki oylesi iyidir

Sinirli oldugu anları kamera kaydına alın.. Ve sakinleştiğinde izletin..Belki işe yarar..

Ben de bu yoruma katılıyorum. Tansiyon hastası annesinin bile ancak haplarla kendine gelecek kadar sinirlerini zıplatan bir insan, aman benim eşimle ne yaşadığımı bilip üzülmesinler gibi ince bir düşünceye sahip olamaz.

Belki istemediği bir evlilik yapmış, tüm hayatından pişmandır; bunun acısını çevresinden çıkartıyor olabilir.

Konu sahibi arkadaş; evet bence zorla da olsa bir psikoloğa götürmeli, derdi neymiş öğrenmelisiniz.

Ayrica bence kameraya alip izletmeyin.

Kendini izleyince birden sihirli degnek degmis gibi aaa ben boylemiymisim hemen gidip tedavi olayim demiyecek. Hatta daha fazla sinirlenecek laf sayacak.

Psikiyatr ile siz konussanız olmaz mı? Psikolog ile olacak bir sey degil çünkü bu.

Ben bir dönem o bana hep kötü davranıyor beni bir şeylere suçluyor diye gittim ona nasıl davranmam gerektiği konusunda yardım almak için ama öyle çok farklı bir sonuç çıkmıyor. Sakin onu anlamaya çalışarak kendimi onun yerine koyarak. ..
Onun gitmesi gerekiyor kısacası

Ben bir dönem o bana hep kötü davranıyor beni bir şeylere suçluyor diye gittim ona nasıl davranmam gerektiği konusunda yardım almak için ama öyle çok farklı bir sonuç çıkmıyor. Sakin onu anlamaya çalışarak kendimi onun yerine koyarak. ..
Onun gitmesi gerekiyor kısacası

Belki de gittiginiz psikiyatr isinin ehli degildirm araştırıp bir gidin. Sadece siniri icin degil daha farkli psikolojik problemlere kadar gidecek gibi bu durum. Zaten olaydan 4 gün sonra sizi aramasindan belli, kafasinda kurup duruyor..

Gidin anlatın güzelce, bir daha deneyin..

Hayır ancak aldatilsa grurundan söylemez. Ama yine bir şekilde birakirdi kocasını bu sefer sebebi soylemezdi. Katlanmazdi yani. Kimse için kendini Üzmez ki

Back