• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinir bozan bazı hadiseler 😅

Begenmezsin diye panik olmus da sacmalio olabilirler mi bilmiorum. Evet biliyorum bana da cok agir gelir o ev yapimi salcalar. Ac kalirsin diye panik yapip bos konusmuslar diye dusunelim gidecekseniz madem :)
Düşün düşün ...dur işin der nenem 😅 içinden çıkamayınca iyisini düşünüp avutayım kendimi bari ahhah

Ay sinir bozmayın işte vermişsiniz cevabınızı. Haklısınız ki hamile halinizle, üzerine 13 saat yol çektikten sonra bir zahmet sizi de mutfağa sokmayıversinler. Ama bunun sinir olunacak bir yanı da yok, "Düşüncesizler" deyip geçin. Mesela benim kvm de iyidir hoştur ama dili batar bana, alışkın olmadığım bir tarz. Nazarım değdi geçenlerde "Kvm sataşmaz oldu bana, maşallah anladı nihayet kıymetimi" diyordum ki, iftar yemeğinde laf attı. Vay efendim iftara davet etmiş o kadar, niye sabahtan gelmemişiz de el gibi yemeğe yakın gelmişiz. Bir öğrenemedi 11 senedir huylarımı. Hiç erken gelip seni şaşırttım mı kadın? Hayır, hep vaktinde geldim. Hala ne umuyon benden değil mi ama? :KK53: Aynı gün çocuğun kursu var, benim kursum var; hiç teşekkür eden yok "Wing gelinim teşekkür ederim davetime geldiniz" diye. İptal etmemişim o yoğunluğumda, bi de "Neden erken gelmedin?"... Biraz da işten kaçtım tabii kadın haklı sayılır ama yoğundum da, ille de bize yemek yap da demedim. :KK53: Hazır sofraya oturması güzel oluyor.

hamileligim suresince ben kayinvalidem gile gitmedim uzun yola.niye gidiyorsunuzki. hatta 40gunluk anneyim gorumcemin nisani var onada gitmeyecegim esimi yolluyorum.yazin dugun var ona gidip gitmemekte kararsizim cocuk perisan olurmu diye

gideceksen eger oraya otur yerinden kalkma esine emirler verirsin sofrani felan getirsinler onune diye.kanepeye ayaklarini uzat otur.ben genelde oyle yaparim🤣

düşünülmek canının istediği bir şey var mı denilmesi bile yeterli benim için. Böyle şakalar hamiş birinde farklı tepebilir 😂
Ne güzel beklentileriniz var yaa 😂😂 Kv ile aynı şehirdeyiz hamileliğim boyunca canın bir şey çekiyor mu diye bir kere sormadı bir kere kendi ağzıyla yemeğe çağırmadı eşim ayda yılda bir gitmek isteyince giderdim ben de 😬 hamileyken bir süre hastanede yattım bir tas çorba yapıp da ziyaretime gelmedi keza doğumumda da bi 10 dk gördüm sonrası yok bebek 20 günlükken falan geldi o sürede de hiç beni aramadı. Ha yapmak zorunda mı değil, ben de onun için kılımı kıpırdatmıyorum mesela bu işler böyle.

Gittiğiniz zaman da tavırlarına göre hareket edin beklentileri varsa bi çöp bile kaldırmayın.

Ay sinir bozmayın işte vermişsiniz cevabınızı. Haklısınız ki hamile halinizle, üzerine 13 saat yol çektikten sonra bir zahmet sizi de mutfağa sokmayıversinler. Ama bunun sinir olunacak bir yanı da yok, "Düşüncesizler" deyip geçin. Mesela benim kvm de iyidir hoştur ama dili batar bana, alışkın olmadığım bir tarz. Nazarım değdi geçenlerde "Kvm sataşmaz oldu bana, maşallah anladı nihayet kıymetimi" diyordum ki, iftar yemeğinde laf attı. Vay efendim iftara davet etmiş o kadar, niye sabahtan gelmemişiz de el gibi yemeğe yakın gelmişiz. Bir öğrenemedi 11 senedir huylarımı. Hiç erken gelip seni şaşırttım mı kadın? Hayır, hep vaktinde geldim. Hala ne umuyon benden değil mi ama? :KK53: Aynı gün çocuğun kursu var, benim kursum var; hiç teşekkür eden yok "Wing gelinim teşekkür ederim davetime geldiniz" diye. İptal etmemişim o yoğunluğumda, bi de "Neden erken gelmedin?"... Biraz da işten kaçtım tabii kadın haklı sayılır ama yoğundum da, ille de bize yemek yap da demedim. :KK53: Hazır sofraya oturması güzel oluyor.
Iftar yemegini size hazirlatacaksa siz onlari davet etseydiniz ne anlami var ben birini davet ediyorsam her seyi kendim yaparim misafirden is beklenecekse hic cagirilmasin

Iftar yemegini size hazirlatacaksa siz onlari davet etseydiniz ne anlami var ben birini davet ediyorsam her seyi kendim yaparim misafirden is beklenecekse hic cagirilmasin
Benimle aynı düşünüyorsun; birini yemeğe davet ediyorsam, yemeğe gelir. Niye hem yemeğe davet edip hem de yemek yaptırayım, masa hazırlatayım? :) Kendi kardeşim olsun, annem olsun yemeğe davet ettiğimde dokundurmam hiçbir şeye "Oturun siz lütfen" derim. Evimde kimseye iş yaptırmam, gittiğim yerde de iş yapmak istemem. Ama işte kvm öyle değil. Hem davet eder, hem de "Neden erken gelmediniz" vb hesap sorar. Hiç gelmeyebilirdim de, laf atmak yerine davetine katıldığımız için bi memnun ol, ne güzel tatlımızı almış gelmişiz değil mi ama? :)))

Ay kızlar ben hemen sinir olur içimden de kolay kolay atamam. Olan şeyi anlatayım. Bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz (araçla yaklaşık 13 saatlik bir yolculuk.)
Hamileliğimden dolayı mutfağa yeni yeni giriyorum midem bulanıyor. Şu sıra daha iyiyim tabi çok şükür. Kv ile konuşurken geldiğinde biraz da senin yemeklerini yeriz dedi böyle şakayla karışık gülerek. Kaynım yemeklerimin güzel olduğunu söylemiş.
Canın bir şey istiyor mu ne yapalım bile demez mi insan buna bile ayrı ayar oldum. Bir de bana yemek beklentisi yüklüyor 😅
Ay ben mutfağa zor giriyorum bana hiç güvenmeyin yemek konusunda dedim. Yapabilsem aynı şehirde yaşadığım kendi ailemi iftara alırdım dimi önce. Herkes beni iftara çağırıyor bu dönemde yemekleri fazladan yapıp gönderiyor ki ertesi gün de mutfağa girmeyeyim diye. Sinir olmakta haksız mıyım şimdi ya.
13 saatlik yol hamile hamile sizin bebeğiniz kastiniz falan mi var? Hic mi doktorla falan konusmadiniz ben olsam kıçımı kaldirip gitmem esimi gönderir evde takilir kendime kafa izni verirdim

Ay kızlar ben hemen sinir olur içimden de kolay kolay atamam. Olan şeyi anlatayım. Bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz (araçla yaklaşık 13 saatlik bir yolculuk.)
Hamileliğimden dolayı mutfağa yeni yeni giriyorum midem bulanıyor. Şu sıra daha iyiyim tabi çok şükür. Kv ile konuşurken geldiğinde biraz da senin yemeklerini yeriz dedi böyle şakayla karışık gülerek. Kaynım yemeklerimin güzel olduğunu söylemiş.
Canın bir şey istiyor mu ne yapalım bile demez mi insan buna bile ayrı ayar oldum. Bir de bana yemek beklentisi yüklüyor 😅
Ay ben mutfağa zor giriyorum bana hiç güvenmeyin yemek konusunda dedim. Yapabilsem aynı şehirde yaşadığım kendi ailemi iftara alırdım dimi önce. Herkes beni iftara çağırıyor bu dönemde yemekleri fazladan yapıp gönderiyor ki ertesi gün de mutfağa girmeyeyim diye. Sinir olmakta haksız mıyım şimdi ya.
Kız hamilesin 13 saatlik yolu çekmem için gittiğim yer havuzlu villa ve yemeğim önüme gelicek olmalı ki yoksa asla gitmem kabul etmem eşiniz düşüncesiz davranıyor sizi o yola bu senede hamilesinz diye götürmesin bi zahmet ya bi bahane bulun ve gitmeyin bence

Bazı bölgelerde var böyle beklentiler, gelin geldi mi mutfağa girsin yapsın yemekleri koysun önümüze diye beklerler. Ama siz zaten gerekli cevabı vermişsiniz, çokta iyi yapmışsınız. Çünkü bu beklentiler giderek büyür. Yemek bulaşık temizlik misafir ağırlama derken bir bakmışsınız bütün evin yükü sizde. Baştan bu yükü kabullenmeyin, sonra üstünüze yapışır kalır, sizin sorumluluğunuzmuş gibi.

Benimle aynı düşünüyorsun; birini yemeğe davet ediyorsam, yemeğe gelir. Niye hem yemeğe davet edip hem de yemek yaptırayım, masa hazırlatayım? :) Kendi kardeşim olsun, annem olsun yemeğe davet ettiğimde dokundurmam hiçbir şeye "Oturun siz lütfen" derim. Evimde kimseye iş yaptırmam, gittiğim yerde de iş yapmak istemem. Ama işte kvm öyle değil. Hem davet eder, hem de "Neden erken gelmediniz" vb hesap sorar. Hiç gelmeyebilirdim de, laf atmak yerine davetine katıldığımız için bi memnun ol, ne güzel tatlımızı almış gelmişiz değil mi ama? :)))
Ya belki sofra kurmaya kaldirmaya yardim edilir mesela okadarini yapiyorum gittigim yerlerde ama kendi evimde onuda beklemem istemem mesela oruc tutuluyorsa birde belki aksama kadar uzanicam evimde erkenden gidilirse davet edilen yere sikilirda insan butun gun

Ya belki sofra kurmaya kaldirmaya yardim edilir mesela okadarini yapiyorum gittigim yerlerde ama kendi evimde onuda beklemem istemem mesela oruc tutuluyorsa birde belki aksama kadar uzanicam evimde erkenden gidilirse davet edilen yere sikilirda insan butun gun
Masayı toplayıveririm elbette hani yiyip kalktık yapmam, yabancı yer olmadığı için bulaşıkları makinaya da koyuveririm ayarlarım yani toparlanmasına. Ama erkenden gidip yemeği yap, işte masayı full ayarla vb uğraşasım gelmez. Kvm istiyor ki muhabbet ede ede birlikte pişirelim, birlikte yiyelim. Anlıyorum ve onun açısından da hak veriyorum, öyle bir tarzı var, el de değiliz dediği gibi. Ama ortak konuşabileceğim hiçbir konu yok kendisiyle maalesef. Napayım izlemediğim tv dizilerini mi dinleyeyim tüm gün kendisinden, Müge'de kim ne haltlar karıştırmış kritiği mi yapalım? Ne kafam götürür, ne enerjim yeter; işkence gibi. Yani, sıkılır da insan işte, doğru söylüyorsun. Hem de davet adı üstüne. :)))

Back
X