Sinir bozan bazı hadiseler 😅

Ben uzak olduğum için öyle temizlik işini filan yaptığım olmadı şuana kadar. Gittiğimde zaten kendim yardım ederim yemek hazırlığına filan. Yapmadığımda da eşim hiç kalk anneme yardım et demez. Geçen sene kurbanda gittiğimde de ben ete dokunamam dedim eşim oturup doğradı benim yerime sağ olsun. O konuda baskı yapmaz.
Gelin algısı değişmiyo ama bizim kültürümüzde. Gelince hizmet etmek zorundasın sanıyorlar. Gerekli yerde gerekli cevabı alıp oturuyorlar sonra 😂 cevap veremeyen gelinlerin vay haline işte
Kesinlikle gelin algısı hiç değişmiyor sen kırk yılda bir git yinede gelinsin iş yapman gerekir maalesef bu gözle bakıyorlar. Cevap verebiliyorsan çok iyi 😂 sakın ezdirme kendini hem iki canlısın hemde bu dünyaya hizmete gelmedin.

Kesinlikle gelin algısı hiç değişmiyor sen kırk yılda bir git yinede gelinsin iş yapman gerekir maalesef bu gözle bakıyorlar. Cevap verebiliyorsan çok iyi 😂 sakın ezdirme kendini hem iki canlısın hemde bu dünyaya hizmete gelmedin.
Ezdirmeyeceğimi umuyorum 😂 bazen insanın basireti bağlanıyor malum

Ay kızlar ben hemen sinir olur içimden de kolay kolay atamam. Olan şeyi anlatayım. Bayramda eşimin ailesinin yanına gideceğiz (araçla yaklaşık 13 saatlik bir yolculuk.)
Hamileliğimden dolayı mutfağa yeni yeni giriyorum midem bulanıyor. Şu sıra daha iyiyim tabi çok şükür. Kv ile konuşurken geldiğinde biraz da senin yemeklerini yeriz dedi böyle şakayla karışık gülerek. Kaynım yemeklerimin güzel olduğunu söylemiş.
Canın bir şey istiyor mu ne yapalım bile demez mi insan buna bile ayrı ayar oldum. Bir de bana yemek beklentisi yüklüyor 😅
Ay ben mutfağa zor giriyorum bana hiç güvenmeyin yemek konusunda dedim. Yapabilsem aynı şehirde yaşadığım kendi ailemi iftara alırdım dimi önce. Herkes beni iftara çağırıyor bu dönemde yemekleri fazladan yapıp gönderiyor ki ertesi gün de mutfağa girmeyeyim diye. Sinir olmakta haksız mıyım şimdi ya.
Çok haklısın. İlk 15 hafta zulümdü benim için mide asidimi kusmakla geçirdim ve mutfağı görmek dahi istemiyordum sonra düzeldi. Ama bana yemek gönderdi hep ya da eve davet etti. Hatta 1 ay önce ağır bir grip geçirdim tat duyum bile gitti ağrıdan duramıyordum bana baktı kaç gün ateşim düşsün diye. İftar için de son aydayım diye her gün gidiyoruz. Gitmediğimiz gün de anneme ya da bir yere davetliyiz. Evde kalacaksak o gün ben yapıyorum ama ayakta durumca karnım kaskatı oluyor diye eşim kahvaltıya bile razı. Ben sizin yerinizde olsam 13 saat asla gitmezdim. Doktorunuzla önden görüşün bence gitmemenizin daha uygun olduğunu söyleyin. Hamilelik dönemim çok güzel geçti hiç sıkıntım olmadı ve insanların bana özenmesi beni daha da rahatlattı ve sürekli yardım etmeye çalışıyorum. Yaptırmıyorlar sen yürüyüş yap pilates topuna enerjini harca diyorlar bu bile kendimi aşırı iyi hissettiriyor. Önemli detaylar bence bu tarz şeyler.

Ezdirmeyeceğimi umuyorum 😂 bazen insanın basireti bağlanıyor malum
Ahh ahh bilirim sonrada nasıl cevap vermedim neden yaptım diye düşünür dururuz. 😅
😅 uuff sonra da uykularr haramm

😂 Eşimin haberi bile yok bu sinirimden. Ne kadar sinirlensem de hiç konuşmam ailesi hakkında. Ufak şeyleri söyleyince gerçek meseleleri de kuruntu sanıyorlar bu sefer. Bende burda buluyorum teselliyi 😂 teşekkür ederim hamiş arkadaşım. Sağlıkla alalım bebeklerimizi kucağımıza. Cinsiyetini öğrendin mi acaba 🥰
Ay ben de eskiye göre tutuyorum genelde kendimi 🤣 çünkü ne olursa olsun ailesi , ama elimde olmadan onları gömdüğümde oluyor ahahahah

Evet oğlum oluyor 😍🥰🥹 seninki belli oldu mu 💕

Çok haklısın. İlk 15 hafta zulümdü benim için mide asidimi kusmakla geçirdim ve mutfağı görmek dahi istemiyordum sonra düzeldi. Ama bana yemek gönderdi hep ya da eve davet etti. Hatta 1 ay önce ağır bir grip geçirdim tat duyum bile gitti ağrıdan duramıyordum bana baktı kaç gün ateşim düşsün diye. İftar için de son aydayım diye her gün gidiyoruz. Gitmediğimiz gün de anneme ya da bir yere davetliyiz. Evde kalacaksak o gün ben yapıyorum ama ayakta durumca karnım kaskatı oluyor diye eşim kahvaltıya bile razı. Ben sizin yerinizde olsam 13 saat asla gitmezdim. Doktorunuzla önden görüşün bence gitmemenizin daha uygun olduğunu söyleyin. Hamilelik dönemim çok güzel geçti hiç sıkıntım olmadı ve insanların bana özenmesi beni daha da rahatlattı ve sürekli yardım etmeye çalışıyorum. Yaptırmıyorlar sen yürüyüş yap pilates topuna enerjini harca diyorlar bu bile kendimi aşırı iyi hissettiriyor. Önemli detaylar bence bu tarz şeyler.
Düşünüldüğünü hissetmek, değerli olduğunu bilmek yetiyor çünkü. Eşimde yeri geldi kendi mutfağa girdi, yeri geldi ailemin yaptıklarını getirdi, dışardan yedik bazen sadece çay yanı yaptık geçtik. Hiç şikayet etmedi. Bayramda zaten insanın bi yemek hazırlığı olur benim bildiğim. Benim annem sarmalar dolmalar baklavalar yapmaya başladı bile.

Ben evin ilk geliniyim. Kv yaşı genç 50 ancak var. Nasıl davranacaklarını ne diyeceklerini bilemez bi havaları var.
Önceki gitmelerimde böyle beklentileri olmadı. Hamileyim her yemeği yiyemediğimi biliyo. Onalrın yemekleri de etli ve ağır. O yüzden mi böyle bir düşünceye kapıldı bilemiyorum. Çok becerikli biri de değil. Dümdüz tepsi kekinden başka bir şey bilmiyor tatlı olarak.
Belkide becerisini size göstermek istemiyordur içinden gelmiyordur kadının arkasından beceriksiz demeniz ne kadar doğru ? ayrıca herkes hamilelik yaşıyor bulantınız olabilir tabi ama o evde yaşamaya gidiyorsanız yardım etmeniz lazım neticede otel değildir orası.

Ay ben de eskiye göre tutuyorum genelde kendimi 🤣 çünkü ne olursa olsun ailesi , ama elimde olmadan onları gömdüğümde oluyor ahahahah

Evet oğlum oluyor 😍🥰🥹 seninki belli oldu mu 💕
🥹 perşembe gideceğim o gün tam 16 olacak. Belli olur inşallah doktorum erkenden söylemedi. Bende erkek hissediyorum ama bakalım ☺️

Belkide becerisini size göstermek istemiyordur içinden gelmiyordur kadının arkasından beceriksiz demeniz ne kadar doğru ? ayrıca herkes hamilelik yaşıyor bulantınız olabilir tabi ama o evde yaşamaya gidiyorsanız yardım etmeniz lazım neticede otel değildir orası.
Kendi de bunu kabul ediyor zaten beceriksiz demiyorum da çok becerisi yok diyorum. 😅 tabi ki otel konforu beklemiyorum. Yalnız daha gelmeden de üstüme beklentiler olması ne kadar doğru? Bende hizmetçi gitmiyorum oraya değil mi.

Kendi de bunu kabul ediyor zaten beceriksiz demiyorum da çok becerisi yok diyorum. 😅 tabi ki otel konforu beklemiyorum. Yalnız daha gelmeden de üstüme beklentiler olması ne kadar doğru? Bende hizmetçi gitmiyorum oraya değil mi.
Şakayla karışık söylemiş istemezseniz kimse zorla yaptıracak değil.Kafaya takıp stres yapacak bir konu değil siz hamilesiniz düşünmeyin boşverin

😂 Çok güldüm yorumuna. Benim düşüncem de bu yönde. Yılda bi kez bayramda görüyorsun zaten. Ben olmasam 5 gün aç mı kalacaktınız sanki ben gelince yemek istiyorsun
Kaldi ki eve gelen misafire gore hareket edilir az yagli yiosa cok etli yemiosa zeytinyagli falan yapsin ne sanki yemek yapmak bana, pasta şefi aramiosun ya. Gel de sen yap mi denilir onun yerine.

Şakayla karışık söylemiş istemezseniz kimse zorla yaptıracak değil.Kafaya takıp stres yapacak bir konu değil siz hamilesiniz düşünmeyin boşverin
Öyle evet. İçime atıp büyütmektense burda paylaşıp içimi rahatlatmayı seviyorum açıkcası. Eşime bunların konusunu açmayı sevmiyorum çünkü ortalığı bulandırmaya gerek yok.

Kaldi ki eve gelen misafire gore hareket edilir az yagli yiosa cok etli yemiosa zeytinyagli falan yapsin ne sanki yemek yapmak bana, pasta şefi aramiosun ya. Gel de sen yap mi denilir onun yerine.
Ya doğu tarafı mutfağını biliyor musunuz bilmem ama kendi salçaları dışında bir salça bile yemiyorlar. Yani bizim yediğimiz baldo pirinç bile onlara uymayabiliyor. O yüzden bana göre yapmasını beklemiyorum çünkü gerçekten salma usülü dışında pilav pişirmeyi bilmiyor

Belki de öyle. Bilemiyorum kafama takılıyor durduk yere böyle şeyler ya. Karşımdaki insanın niyetini çözemeyince içime oturuyor
Bazı insanların espri anlayışı farklı oluyor ve kendilerini komik zannediyorlar gerçekten. Kayınvalidenizi en iyi siz tanırsınız ama o kadar yoldan gelmiş hamile bir insana kimse kalk yemek yap demez, belki salata falan yaparsınız, sofrayı hazırlarken yardım edersiniz o kadar. Böyle şeylere fazla takılmayın yani.

Bazı insanların espri anlayışı farklı oluyor ve kendilerini komik zannediyorlar gerçekten. Kayınvalidenizi en iyi siz tanırsınız ama o kadar yoldan gelmiş hamile bir insana kimse kalk yemek yap demez, belki salata falan yaparsınız, sofrayı hazırlarken yardım edersiniz o kadar. Böyle şeylere fazla takılmayın yani.
düşünülmek canının istediği bir şey var mı denilmesi bile yeterli benim için. Böyle şakalar hamiş birinde farklı tepebilir 😂

Ya doğu tarafı mutfağını biliyor musunuz bilmem ama kendi salçaları dışında bir salça bile yemiyorlar. Yani bizim yediğimiz baldo pirinç bile onlara uymayabiliyor. O yüzden bana göre yapmasını beklemiyorum çünkü gerçekten salma usülü dışında pilav pişirmeyi bilmiyor
Begenmezsin diye panik olmus da sacmalio olabilirler mi bilmiorum. Evet biliyorum bana da cok agir gelir o ev yapimi salcalar. Ac kalirsin diye panik yapip bos konusmuslar diye dusunelim gidecekseniz madem :)

Back
X