• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıfta temizlik işlerine bakan arkadaş küstü :S

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
798
Ben anasınıfı öğretmeniyim. İskurla gelen sinifimizda duran temizlik işlerini yapan bir bayan var öncesinde ev hanimiymis yanı ilk kez iş hayatı oluyor. Bu arkadaş iyi hoş ama çocukları uyarıyor eleştiriyor kendi çocukları gibi.bir kere uyardim rahatsız oluyorum bu davranışından dedim. Neyse bi süre yapmadi. En son olan olayda konuşmakta zorlanan,davranış problemleri olan bir öğrencim var tuvalete yetişememiş ve büyük tuvaletini kaçırmış böyle durumlarda anneyi arıyoruz gelip hallediyor. Bu yardımcı arkadaşta gitti çocuğa hesap soruyor 'nasıl yaptın nasıl sırtına kadar cikardin' diye bende çocuğa birşey söyleme dedim bağırma vs yok ama o önceki olayda olduğu gibi bağırarak ben bisey demedim demeye başladı o bağırınca bende sinirlendim ben yanlış mi duyuyorum böyle dedin ve birşey deme diye yine uyardim. Bayan o günden beri küs hiç konuşmuyor bende merhaba iyi akşamlar o kadar. Sinifta tuhaf bi durum oldu iki konuşmayan yetişkin, yapmasi gereken birsey varsa söylüyorum o kadar. şimdi ben de davranışlarından sıkıldığım için konuşmuyorum böyle gider mi ne yapmalı bilmiyorum.

Ben anasınıfı öğretmeniyim. İskurla gelen sinifimizda duran temizlik işlerini yapan bir bayan var öncesinde ev hanimiymis yanı ilk kez iş hayatı oluyor. Bu arkadaş iyi hoş ama çocukları uyarıyor eleştiriyor kendi çocukları gibi.bir kere uyardim rahatsız oluyorum bu davranışından dedim. Neyse bi süre yapmadi. En son olan olayda konuşmakta zorlanan,davranış problemleri olan bir öğrencim var tuvalete yetişememiş ve büyük tuvaletini kaçırmış böyle durumlarda anneyi arıyoruz gelip hallediyor. Bu yardımcı arkadaşta gitti çocuğa hesap soruyor 'nasıl yaptın nasıl sırtına kadar cikardin' diye bende çocuğa birşey söyleme dedim bağırma vs yok ama o önceki olayda olduğu gibi bağırarak ben bisey demedim demeye başladı o bağırınca bende sinirlendim ben yanlış mi duyuyorum böyle dedin ve birşey deme diye yine uyardim. Bayan o günden beri küs hiç konuşmuyor bende merhaba iyi akşamlar o kadar. Sinifta tuhaf bi durum oldu iki konuşmayan yetişkin, yapmasi gereken birsey varsa söylüyorum o kadar. şimdi ben de davranışlarından sıkıldığım için konuşmuyorum böyle gider mi ne yapmalı bilmiyorum.

Konuşmaması daha iyi değil mi? Sizin hayatınız için bir kayıp sayılmaz ne de olsa.

Çocuklara davranışı nasıl peki? Verdiğiniz örnek çok önemli, büyüme çağındaki çocukların psikolojileri çok derinden etkilenebiliyor.

Devam ederse belki işten çıkıp kendi karakterine uygun bir işte devam etmesi daha uygun olur.

bence en iyisi olmuş,olması gereken de bu zaten.

sen bir öğretmen olarak elbette öğrencini herkesten koruyacaksın.üstelik özel durumu olan bir çocuğa bağırmak ne demek? bir öğretmenin sınıfına başka bir öğretmen bile karışamazken bir iş kur görevlisi hiç müdahale edemez.aynı sorun bizde de oldu ve uyardık.

bırak muhatap olmasın,işini yapsın yeter.

siz daha iyi bilirsiniz aslında, pedagojik yaklaşım önemli.
kimse çocuğunu o arkadaşa emanet etmemiş, size emanet etmiş, sizin sorumluluğunuzda.
zamanla küslük kalmaz, unutulur ama umarım siz aynı kararları uygulamaya devam edersiniz.
yani yine küsmesin bana deyip ses çıkarmamazlık etmezsiniz.

Bütün bunlar çocukların yanında mi oldu ?

arkadaşlar olay şu,bütün okullara en az 4 adet iş kur görevlisi yolladılar bu insanlar ne yapacaklarını nasıl yapacakların hiç bilmiyorlar,okulun içinde dışında her yerdeler.tamam okullar temiz düzenli oluyor olmasına da bir de böyle ek sorunlar yaşıyoruz işte.

Işini yapıyor mu o zaman sorun yok

Zaten öğretmen ve yardımcı teyze ne konuşacak ki

Şurayı siler misin bunu toplar mısın vs dışında

Ben herşeyi konusularak halledilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şimdi bi bayanla konussam yine aynı şeyler olabilir en iyisi yüz göz olmamak sanırım

Maalesef çocukların yanında oldu bende atismak istemezdim çocukların yanında ama uyarmasam çocuğa hesap sormaya devam edecekti

Keşke çocukların yanında olmasaydı. Ogretmenlerini örnek alırlar ya genelde. Ama haketmis de kadın yani kenara çekip uyarsaydiniz keşke. Ayrıca konusmazsa konusmasin. Kimse oraya çocuklarını azar yesin diye gondermiyor.

İş gereği konuşuyorsunuz çocuklar küs olduğunu anlamaz. Ayrıca çocuklara davranışı yüzünden yönetime şikayet etseniz.

Ne kadar duyarli birisiniz. Takdir ettim sizi. Ev kültürünü okula tasimaya calismis. Ama keske cocuklarin önünde olmasaymis.

Aslinda bu sekilde calisan kisiler önce kisa bi egitim alsalar. Az ve öz sekilde. Bi haftalik bi seminer tarzinda.

Önce okul cikisi birebir konusun. Samimi bi sekilde anlatin. Baktiniz degismiyor idareyle konusun.

Bilimsel eğitim verilmesi ve çocuklara bilimsel yaklasilmasi gereken bir ortamda mahalle ağzıyla çocuklara müdahale etmesine ben de kızardım. Çok haklısınız.

Çok içinize dert olduysa alın karşınıza konuşun. Ben burda duygusal değil gerektiği gibi davranıyorum çocuklara diyin.

Bu olaydaki tavrınız kesinlikle doğru. Hiç bir okul personelinin ufacık cocuklara bu sekilde davranmaya hakkı yok. Okul idaresine durumu bildirip işten uzaklaştırılmasını sağlayın. Bu işi hak eden, ihtiyacı olan yüzlerce merhametli kadın var. Üstelik aynı sınıfın içinde küslük olması çekilecek bir durum degil. Her gün yüzyüze geliyorsunuz. Teneffusunuz bile yok ki mola verip uzaklasasiniz.

Olay ile ilgili yorumumu yukarda yazdım da bir şey merak ettim

Annesini çağırıyoruz demişsiniz ya nasıl geliyorlar ki

Işten izin almak hadi onunda geçtim çıkıp gelmek uzun sürmüyor mu

hani mahallede ev hanımı deseniz bile markete gider doktora gider vs vs

Annesi gelinceye kadar kakalı hali ile sınıfta mı oturuyor

Konuşmazsa konuşmasın !!
Doğru söz söylemişsiniz bağırarak bastırmaya çalışmış,
Olabilir çocuk bu neticede !! ne hakkı varmış bağırmaya ne munasebet be !!
Siz en doğrusunu yaparak gerekli uyarılarda rahatsız olduğunuz davranışları bıkmadan söyleyin konuşmasada,
Yani konuşmaması her yeni davranışı örtpas edeceğiniz anlamına gelmiyor.

Olay ile ilgili yorumumu yukarda yazdım da bir şey merak ettim

Annesini çağırıyoruz demişsiniz ya nasıl geliyorlar ki

Işten izin almak hadi onunda geçtim çıkıp gelmek uzun sürmüyor mu

hani mahallede ev hanımı deseniz bile markete gider doktora gider vs vs

Annesi gelinceye kadar kakalı hali ile sınıfta mı oturuyor
Bende bunu merak ettim.
Kızım 3,5 yaşında ve ana okuluna gidiyor, 2 defa yetişemediği için altına çişini kaçırmış ve öğretmeni temizleyip yedek kıyafetlerini giydirmiş.
Kakasını kaçırsa ne yapardı bilemiyorum ama beni ararlarsa çok büyük olay olurdu, zira iş yerim okula 2 saat uzak mesafede.
En yakında annem var onu arasam O da yarım saatte gider.
Adı üstünde çocuk bunlar ufak tefek kazalar olabilir.
Asla ama asla çocukları rencide edilerek, kıyaslayarak yetiştirilmesi doğru değil.
Her çocuk bir değil maalesef.
Bu arada konuşmazsa konuşmasın, yönlendirdiğiniz işi layığıyla yapıyorsa sorun yok.
Çocuklar ilk etapta afallamıştır ama sizin iş için bile olsa konuşmaya devam etmeniz durumu kurtarabilir.

Aileler çocuklarını İşkur dan gönderilen kişiye emanet etmiyorlar size emanet ediyorlar bence haklısınız ve bir daha bu şekilde davranirsa konuyu idareye tasiyacaginizi söyleyin.

Bende anasınıfı öğretmeniyim aynı zamanda üniversite okuyorum idare etmeye çalışıyorum ve anlattıgınız olayın benzerini bende yaşadım. En iyisini yapmışsınız. Siz öğretmensiniz sonuçta bu konuların eğitimini, çocuk psikolojisini gördünüz bende görüyorum çünkü. Çocuklara niye yaptın sırtına kadar çıkarttın diye bagırarak sorunun üstüne gitmek o çocukta ekstra büyük sorunlara yol açabilir. Sırf o temizlikçinin bagırtısından korktular diye ilerde okul fobisi bile olabilir çocukla. En önemli dönem okul öncesi dönemdir. Okul öncesi dönemde çocuk davranışlarını şekillendirir. Bembeyaz bir bardak süt çocuklar. Onlara bir mürekkep damlasa küçücük bile. Temizlemek imkansıza yakındır. Ben sizin yerinizde olsam daha büyük tepkiler bile verebilirdim ki verdimde.. Ayrıca çocukların yanında tartışma olması kötü olmuş ama eğer siz herhangi birşey söylemeseydinizde sizin otoriteniz sorgulanabilirdi çocuklara göre..

Siz doğru olanı yapmışsınız.. Onun ilk kez çalışıyor olması kimsenin suçu değil. Kaldıramıyorsa bu yükü başka bir iş bulsun kendine.

Back