Sınıf Öğretmenleri Paylaşım Alanı

merhabalar kasım ayında doğum iznine ayrılmıştım yarın iznim doluyordu
bir ay da ücretsiz izin aldım ve nisan sonu göreve döneceğim
öğrencilerimi ve sınıfımı çok özledim
öğretmenlik dünyanın en güzel mesleği dünyaya bir daha gelsem yine öğretmen olmak isterdim

Merhaba, ben de 1.sınıfları okutuyorum. Şimdiden 23 Nisan ile ilgili nasıl bir etkinlik yaptırsam diye düşünüyorum. Bir de okuma bayramları var.Önerebileceğiniz bir etkinlik var mı?

slmlr bende 4.sınıfları okutuyorum bu yıl.bizede her an gelebilir müfettişler,bekliyoruz.bende yarın performans ödevlerimi yazarım,yanımda değil çünkü...sevgiler......

Merhaba, ben de 1.sınıfları okutuyorum. Şimdiden 23 Nisan ile ilgili nasıl bir etkinlik yaptırsam diye düşünüyorum. Bir de okuma bayramları var.Önerebileceğiniz bir etkinlik var mı?

Ben birinci sınıf okutmuyorum; ama okutan arkadaşlar 23 Nisan için halk oyunu veya dans gösterisi hazırlıyorlar. Okuma bayramı için ise internetten yararlanıyorlar.
Kolay gelsin...

canım benim eşim 1.sınıf okutuyor, hayat bayram olsa şarkısında öğrencilerin dans gösterisi olacak, internetten bulabilirsin canım, kolay gelsin

Bu arada arkadaşlar, sınıfıma bilgisayardan sonra projeksiyon da aldım.
Çok rahat edeceğimi biliyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum.
Tahta ve tebeşiri sadece matematik derslerinde kullanır oldum. Ben wordde yazıyorum, onlar perdeden deftere geçiriyorlar. İnanılmaz güzel oluyor. Slayt gösterileri, farklı sunumlar hazırlıyorum. Zaman zaman film izliyoruz.
Geçen hafta Sarı Zeybek'i izlettim. Daha önce de izlemişlerdi ama dev ekran olunca daha çok ilgilerini çekti.
Keşke her sınıfta olsa...

Ne güzel,ne şanslısınız.Biz de doğuda,köyde cebelleşiyoruz.Çoğu kez defterleri,kalemleri bile olmuyor.Aileler hiç mi hiç ilgilenmiyor.Akıntıya karşı kürek çekmek gibi...Anlat anlat bitmez.OFFFF ya.Umarım benim de öyle güzel okullarda çalışacağım günler gelir:çok üzgünüm:

Ben birinci sınıf okutmuyorum; ama okutan arkadaşlar 23 Nisan için halk oyunu veya dans gösterisi hazırlıyorlar. Okuma bayramı için ise internetten yararlanıyorlar.
Kolay gelsin...

Teşekkürler bir kaç gündür youtube kapalıydı ulaşabildiğim kaynaklar da azdı.Ben de dans gösterisine karar verdim daha başlamadım. 3 hafta var yetiştiririm artık.

1. sınıflar ne yapsalar yapsınlar şirin olurlar zaten:)

ben 2 kez okuttum 1.sınıf halkoyunları oynatmıştım.Çok şirin oluyolar.
Şimdi 2 oldular bu senede oynayacaklar.

Papatya gibisin ya da sevdim genç bir kadını şarkısında ikili dans edebilirler.ben öyle yapmıştım.Erkekler kızlara çiçekle gidip ellerini uzatıp dansa kaldırıyorlar.Kızlar sandalyede oturuyorlar.

Kızlar çiçeği alıp koklayıp,ellerinden tutup dansa kalkıyorlar.Arada iki çevirir, iki belinden eğdimi kızı tamamdır:)

arkadaşlar size bir sorum olacak ben 5 aydır doğum inindeydim önümüzdeki hafta okula başlıyorum
ben izindeyken sınıfıma bir ücretli öğretmen girmişti, bu dönemde öğrencilerim arasında çok yoğun karşı cinse ilgiler başlamış, mektuplaşmalar, buluşmalar oluyormuş,bu konuda neler yapabilirim, öğrencilerle nasıl konuşmam lazım lütfen yardım eder misiniz?

arkadaşlar size bir sorum olacak ben 5 aydır doğum inindeydim önümüzdeki hafta okula başlıyorum
ben izindeyken sınıfıma bir ücretli öğretmen girmişti, bu dönemde öğrencilerim arasında çok yoğun karşı cinse ilgiler başlamış, mektuplaşmalar, buluşmalar oluyormuş,bu konuda neler yapabilirim, öğrencilerle nasıl konuşmam lazım lütfen yardım eder misiniz?

Sana kolay gelsin arkadaşım.
Benimkiler bu yıl 4. sınıf ve aynı şeyleri ben de yaşadım.
Öyle konuşmayla, telkinle falan olmadı. Ne yaptıysam vazgeçmediler aşık olmaktan.
Sonunda, bunun o yaş çocukları için doğal olduğunu ve onları anladığımı söyledim. Her ne yaşıyorlarsa mutlaka benimle paylaşmaları gerektiğini, aksi halde seçimleri konusunda yaptıkları yanlışları bilemeyeceklerini de ekleyince her şey yoluna girdi. Şimdi her ne olursa benimle konuşuyorlar. Ben de eğriyi doğruyu anlatıyorum.
Eskisi kadar ilgileri de kalmadı zaten.
Sevgiler...

öncelikle kusura bakmayın buraya yazmak istedim..biliyorum burası sizlerin paylaşım alanınız ama bu kadar güzel öğretmeni daha nerede bulabilirdim ki?:utangaç:

güzel öğretmenlerim...a.s.
benimde 1.sınıfta okuyan bir oğlum var...
dersler neden bukadar ağır :uhm:
ben çok zorlanıyorum..oğluma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ama yinede sanki eksiklerim var...bu konuda nasıl daha yardımcı olabilirim yavruma..okumayı ve yazmayı hiç sevmiyor..herşeyi zoraki yaptırıyorum...
birde okula başladığı ilk günden beri okul kültürüne uyum sorunu yaşıyoruz..önerilerinize ihtiyacım var..

ayrıca ara karne ne zaman vereceksiniz merak ediyorum...sevgiler saygılar...a.s.

Sevgili Tatoş, endişelerini anlıyorum. Hem bir eğitimci hem de bir anne olarak neler yaşadığını çok iyi biliyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim ki yeni ilköğretim programları çok basit ve hafif. Öğretmenler bundan rahatsızlık duydukları için ve fazla bilgi veremediklerini düşündüklerinden programı ağırlaştırıyorlar. Bunu eleştiri olarak söylemiyorum, zaman zaman ben de aynı endişelere kapılıyorum. Ancak emin ol, program gerçekten çok kolay. Öğrenciyi zorlayıcı hiçbir şey yok. Zorlaştıranlar bizzat öğretmenler.

Okulu ve dersleri sevmeme konusuna gelince... Bunu kızımda öyle yoğun yaşadım ki hala tüylerim diken diken oluyor düşününce. İki yıl anasınıfı dahil tam 4 yıl uğraştım kızımla. Hem ben üzüldüm hem de onu üzdüm. Sonra farkettim ki biraz zaman geçmesi gerekiyormuş. Büyüdükçe bakış açısı değişti. Şimdi okulu çok seviyor ve oldukça da başarılı.

Kendini yıpratma. Her çocuğun okula yaklaşımı farklı. Çocuklarımızı oldukları gibi kabul etmek hepimizi daha mutlu edecektir.

Sevgiler canım...

merhaba bu forum yeni dikkatimi çekti,eşimde sınıföğretmeni,1.sınıfları okutuyor..işiyle gerçekten çok ilgili,hatta bir site bile açtı,adresini verim,ziyaret ederseniz sevinirim..
www.miniminiler.tr.gg

Sana kolay gelsin arkadaşım.
Benimkiler bu yıl 4. sınıf ve aynı şeyleri ben de yaşadım.
Öyle konuşmayla, telkinle falan olmadı. Ne yaptıysam vazgeçmediler aşık olmaktan.
Sonunda, bunun o yaş çocukları için doğal olduğunu ve onları anladığımı söyledim. Her ne yaşıyorlarsa mutlaka benimle paylaşmaları gerektiğini, aksi halde seçimleri konusunda yaptıkları yanlışları bilemeyeceklerini de ekleyince her şey yoluna girdi. Şimdi her ne olursa benimle konuşuyorlar. Ben de eğriyi doğruyu anlatıyorum.
Eskisi kadar ilgileri de kalmadı zaten.
Sevgiler...

dediklerini aynen yapacağım ablacım, çok teşekkür ederima.s.
sizin gibi tecrübeli, öğrencilerini seven meslektaşlarımın olması çok güzel:enbuyukkk:

merhaba bu forum yeni dikkatimi çekti,eşimde sınıföğretmeni,1.sınıfları okutuyor..işiyle gerçekten çok ilgili,hatta bir site bile açtı,adresini verim,ziyaret ederseniz sevinirim..
www.miniminiler.tr.gg

arkadaşım siteyi inceledim, gerçekten güzel hazırlanmış, eşini tebrik ediyorum, öğrencilerini ne kadar sevdiği belli, mesleğimizde böylesine güzel örneklerle karşılaşmaktan çok mutlu oluyorum

arkadaşım siteyi inceledim, gerçekten güzel hazırlanmış, eşini tebrik ediyorum, öğrencilerini ne kadar sevdiği belli, mesleğimizde böylesine güzel örneklerle karşılaşmaktan çok mutlu oluyorum
ilgilendiğin için teşekkürler..inan çok fazla emek veriyor,okuldan geldikten sonra yatana kadar sitesinin başında..

X