Sınıf Öğretmenleri Paylaşım Alanı

Bu arada arkadaşlar, sınıfıma bilgisayardan sonra projeksiyon da aldım.
Çok rahat edeceğimi biliyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum.
Tahta ve tebeşiri sadece matematik derslerinde kullanır oldum. Ben wordde yazıyorum, onlar perdeden deftere geçiriyorlar. İnanılmaz güzel oluyor. Slayt gösterileri, farklı sunumlar hazırlıyorum. Zaman zaman film izliyoruz.
Geçen hafta Sarı Zeybek'i izlettim. Daha önce de izlemişlerdi ama dev ekran olunca daha çok ilgilerini çekti.
Keşke her sınıfta olsa...

Bu arada arkadaşlar, sınıfıma bilgisayardan sonra projeksiyon da aldım.
Çok rahat edeceğimi biliyordum ama bu kadarını tahmin etmiyordum.
Tahta ve tebeşiri sadece matematik derslerinde kullanır oldum. Ben wordde yazıyorum, onlar perdeden deftere geçiriyorlar. İnanılmaz güzel oluyor. Slayt gösterileri, farklı sunumlar hazırlıyorum. Zaman zaman film izliyoruz.
Geçen hafta Sarı Zeybek'i izlettim. Daha önce de izlemişlerdi ama dev ekran olunca daha çok ilgilerini çekti.
Keşke her sınıfta olsa...

Canım bende küçük bir okuldayım,ama sınıfımda bilgisayarım var.Dünya bankası sağolsun...Okulun projeksiyonuda var.Fırsat buldukça kullanıyorum bende.Dediğin gibi çocukların çok ilgisini çekiyor.Çok faydalanıyoruz.Benim okulum tüm gün, boş dersimde yok.Zaten aynı zamanda müdür yetkiliyim.Akşamları yarım saat ayırabilirsem kendime mutluyum.İşimiz zor,Allah kolaylık versin hepimize.....:1no2:

Offf off! Benim gözüm yıldı şimdiden:1no2::bbo: (burası sırf 50 karakter için)

Bluish, önce hesap ver bakalım, nerelerdesin? Özledim seni ya...

Sonra da şunu söylemek isterim ki gözün hiç korkmasın. Öğretmenlik, her ne kadar hevesini kırmak için ellerinden geleni yapsalar da dünyanın en keyifle yapılan işlerinden biridir.
Hele bir mezun ol, sınıfının başına geç, göreceksin...

Günler kısaldığı için ve akşam dönüşte hep trafikte kaldığım için çok geç geliyorum eve, sonra da yorgun oluyorum anuşka'm. Şimdi de vizelerimiz başladı. Pek takılamıyorum bu ara ama acısını çıkaracağım :)
Senin nasıl gidiyor çıtır öğrenci :KK70:

Ne yalan söyleyeyim yazdıklarınızı okuyunca böyle bir ağırlık çöktü üzerime ama inşallah atanıp da görevimi yapmaya başlayınca büyük bir zevkle yaparım işimi inşallah.

Sizlere de kolay gelsin:1hug:

Arkadaşlar, epeydir uğrayan olmamış buraya. Hem güncel kalsın hem de bugünkü sınavı tartışalım isterim.
Ben 6. sınıfta gözetmendim, bu nedenle sorularla müfredatı kıyaslama şansım olmadı. 4 ve 5. sınıflarda gözlemci olan arkadaşlara sesleniyorum:
Müfredat dışı soru var mıydı? Bu çok önemli; çünkü kaynak kitap almayın diye çarşaf çarşaf yazılar yolluyor bakanlık. Ders kitapları bize yetiyor mu yetmiyor mu merak ediyorum.
Sevgiler...

4. sınıf öğretmeni arkadaşlar, proje ve performans için konu bulmakta zorlanıyorum. Her türlü öneriye açığım. Yardımlaşalım lütfen...

Ben henüz proje vermedim.6-7 dersten performans verdim şimdilik.Ama mihver dersleri yeni veriyorum.Trafik güvenliğinde Trafik işaretlerini tanıttılar.Beden eğitiminde 10 tane Çocuk oyununu açıkladılarTabi resimde kullandılar.Görsel sanatlarda Atatürk Takvimi hazırlıyorlar.Her aya bir sayfa olacak şekilde.Müzikte sayışma, tekerleme ve ninni örneklerini ve faydalarını hazırladılar.Türkçede Atatürk şiirleri kitapçığı yaptılar.Fen ve teknolojiyi yeni verdim.Maddenin halleri ile ilgili basit bir araştırma.Resimlerle açıklama yapacaklar.Sosyal bilgileri henüz vermedim.Önümüzdeki haftalarda...Ama ne olacağına karar verdim.Üretimden Tüketime teması içinde, insanların en temel ihtiyaçlarını belirleyip,bir süpermarket tasarlayacaklar.Marketlerine isim verecek,malzemelerin fiyatlarını tespit edip resimlerini çizecekler.Sadece ingilizce dersime branş öğretmeni girdiği için diğer tüm dersleri ben verdim.Şimdilik bu kadar.Bende din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik kalıyor.Onları bulmam lazım.

Bunca yıllık öğretmenim, her şeyi tam bilen bir müfettişle hiç karşılaşmadım. Üstelik aynı grupta yer alıp da aynı şeyleri savunmayanlar da cabası...
Tüm çalışmalarımız, yıl boyu yapacağımız her şey bir adamın iki dudağının arasında...
Öğretmenliğin tek can sıkıcı kısmı da bu teftiş meselesi zaten.
Bir tane doğru vardır, tüm öğretmenler de onu yapar. Bizim memelekette müfettiş sayısı kadar doğru var malesef...

hahahahahahahaah
valla çok güldüm yaaaaaa müfettiş sayısı kadar doğru var haklısın

Arkadaşlar, epeydir uğrayan olmamış buraya. Hem güncel kalsın hem de bugünkü sınavı tartışalım isterim.
Ben 6. sınıfta gözetmendim, bu nedenle sorularla müfredatı kıyaslama şansım olmadı. 4 ve 5. sınıflarda gözlemci olan arkadaşlara sesleniyorum:
Müfredat dışı soru var mıydı? Bu çok önemli; çünkü kaynak kitap almayın diye çarşaf çarşaf yazılar yolluyor bakanlık. Ders kitapları bize yetiyor mu yetmiyor mu merak ediyorum.
Sevgiler...

canım ben 2. sınıf okutuyorum matematikte başta olmak üzere yeterli değil.

gecen yıl ikiydı... matematıkten çok sıkıldım.. adam gibi ne prb var ne işlem..

merhaba uzun zamandır kimse girmiyor sanırım ben bu sene mezun oldum tercih yapmadım tekrar hazırlanıyorum üniversiteye sınıf öğretmeni olmak istiyorum + ve - yanlarını paylaşabilirseniz sevinirim

merhaba uzun zamandır kimse girmiyor sanırım ben bu sene mezun oldum tercih yapmadım tekrar hazırlanıyorum üniversiteye sınıf öğretmeni olmak istiyorum + ve - yanlarını paylaşabilirseniz sevinirim

Canım, işin maddi boyutu dışında eğitimciliğin hiç eksisi yok bence. Tamam, çok zorlandığımız anlar oluyor ama inan ki harika bir meslek. Umarım yaşar ve görürsün...

arkadaşlar maalesef evet müfettişler dediğiniz gibi kendini ispat edebilme hevesindeler sadece...
ancak artık bize not veremiyorlar...
siz bildiğinizi yapın konuşur dururlar...
daha mı olmadı müfettişi redetme hakkımız var...
ayrıca son gelişmelere bakarsanız performans ödevleri kaldırıldı...
ifade performans görevi olarak değiştirildi...
yani artık ödev verilmiyor sınıfta öğretmen gözetiminde yapılacak performanslar...
ve anuşka belki sizin müfettişler projeyle performansın farkını bilmiyordur....
geçen sene adamlar rehberliğe geldiklerinde biz onlara rehberlik etmiştik resmen:=))
zaten bu sene daha rehberliğe bile uğramadılar...

1. Yarıyıl için verdiğim proje konuları (4. sınıf)

Fen ve Teknoloji:

1-Limonata Hazırlama (Çözelti)
2-Yiyecekleri Saklama Yöntemleri (reçel, turşu, konserve vb.)
3- Gazların Yayılması ile İlgili Deney Tasarlama

Matematik:

Atatürk'ün Ölçülerde Yaptığı Yenilikler ve Bize Kazandırdıkları

Sosyal Bilgiler :

Yönümüzü Nasıl Buluruz?

Türkçe :

1- Tutumlu ve Verimli Bir Öğrenciyim.
2- Atatürk'ün Kişisel Özellikleri

Arkadaşlar, teftiş gördünüz mü? Mart ayı içinde gelirler diyorduk; ama sesleri solukları çıkmıyor...

X