İlköğretim Yorum ve Soruları Sınıf Öğretmeninden Memnun Olmayan Var mı?

melinta

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
137
28
318
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Oğlum bu sene 2. sınıfa devam ediyor. Sınıf öğretmenimiz 60 yaşlarında.Ataşehirde en iyi denilen devlet okulundayız. Oğlumda ayrıca dikkat eksikliği sorunu var. Bu nedenle bir takım şikayetleri oldu öğretmenin. Dersi dinlemiyor başka şeylerle ilgileniyor vs gibi..

Psikiyatra ( 2 tane ) götürdük. Bir ilaç verdi şu an onu kullanıyor. Öğretmen,veli ve psikiyat bu durumda birlikte ilerler biliyorsunuz.
Biz öğretmenden hiçbir destek alamıyoruz maalesef.Umurunda değil. Doldurması gereken bir test var psikiyatrın verdiği. "Ben dolduramam" dedi çıktı işin içinden.

Ayrıca gerçekten çok ilgili gibi görünüyor fakat acayip ilgisiz.Yanına gidip konuşmaya çalıştıgınızda " aman yeter be kadın git artık" der gibi yarım ağız konuşuyor. Çocuk ciddi anlamda korkuyor sevgi dolu şevkat dolu değil hiç..Birçok veli şikayetçi ama kimse birşey yapmıyor tabii.

Ne önerirsiniz çok şansızız bu konuda :44:

Ben velilerin öğretmen ısrarını anlamıyorum...Asla sınıf öğretmenlerini karalamak gibi bir niyetim yok ama eğerki çocuk öğretmen veli arasında uyumsuzluk varsa çocuk alınır başka bir öğretmene verilir...Yıllarca bu aman öğretmen değiştirmeyelim çok öğretmen olunca adapte olamaz klişesinden çocuklar harcanıp gidiyor...Şahsınıza alınmayın lütfen sadece bu aralar bu tür konulara çok denk geldim hayatımdan ondan tepkili gibi yazdım...

Biz de aynı şeyleri yaşadık geçen sene.

Oğlumu psikiyatristlere,psikologlara götürdüm.Raporlarda,çocuğun hiçbir sorunu olmadığı
ve hatta fazlalıkları olduğu çıktı fakat öğretmen tarafından yeterince iteklenmediği,ilgilenilmediğini söyledi uzmanlar.
Öğretmenle konuşmak,yardımlaşmak için yanına her gittiğimizde bizimle de,
doktorlarla da alay etti neredeyse..Sonunda yaptığı diğer icraatlarından ortaya çıktı ki,derdi özel
ders vermekmiş bize..(Oğlumda İstanbulun hatırı sayılır bir semtinin,isim yapmış bir devlet okulundaydı.)

Ben aldım çocuğumu ve imkanım vardı (özünde eğitimde eşitliğin olması gerektiğine
inanan birisiyim,fakat mevcut sistemin zorlamasıyla) özel okula verdim.Bu sene 3.sınıfa
gidiyor ve herşey çok şükür yoluna girdi..

Benden bir önce mesaj yazan arkadaşa katılıyorum.Memnun değilseniz mutlaka iyi bir araştırmaya
başlayın şimdiden ve öğretmeninizi değiştirin.İlla özel okul olması da gerekmiyor.Bir çok
arkadaşımın çocuğu devlet okulunda okuyor ve inanın öğretmenlerinden çok memnunlar.
Ben her zaman şunu söylüyorum sizin durumunuzdaki kişilere.Unutmayın çocuğunuzun bir
daha bu sınıfları tekrar okuma şansı yok.O yüzden zararın neresinden dönerseniz kardır diyorum...

Ben 3.sınıfta öğretmen değiştirdim.Ana sınıfında sevilen bir çocuktu.Mahallede yine öyle.Ama sınıfta düzgün bir arkadaşı yoktu.Öğretmen belli çocuklara odaklıydı.çocuğum ortanın üstü.inanın çok iyi oldu onun için.daha başarılı olmadı ne yazıkkkk.ama özgüven tavan yaptı.Artık mutlu öğretmenini seven güvenen bir çocuk oldu.öğretmenle öncesinde görüştüm.Notlardan çok özgüven ve mutlu olması dedim.beklediğimden fazlasını sundu çocuğuma.kısa sürede uyum sağladı.ama öğretmenin ders tekniğine bir türlü adapte olamadık.öğretmen ilk ay çocuğu ön plana çıkardı.sonra normal seyrine bıraktı.Anladım diğer öğretmenin attığı kazığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…